- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raynes
tag
válasz
jimmy399 #4126 üzenetére
Bizony. Plusz, ha csak az OS core-t nézzük, pl. a Windows kernele alig változik, alig fejlődik egy fő verzión belül, csak sokévente főverzió váltásakor, egy rollingos Linuxban mindig szinte a legújabb kernel van. Az már csak mellékes, hogy a többi csomag is frissebb, akár főverziókkal előrébb járhatnak azok is. Pedig nem vagyok verziószám-mániás, de az IT-ben soha nem jó régi verziókba belebetonozódni, és elavult dolgoknál leragadni. A Windows másik hibája, hogy az alkalmazásokat és a kernelt nem frissíti, csak az OS többi részét, és általában arra is csak biztonsági javítások érkeznek, míg a Linuxban érdemi újdonságok is mindig megjelennek, nem csak biztonsági foltozások. Persze ezt lehet magyarázni Win Matyiknak, mindjárt besértődnek, ha valaki a szent, redmondi rendszerükre rossz szót is mer szólni.
A Debiant meg hagyjuk. Nem azért régiek a csomagok, mert a stabilitásra törekednek, hanem lusták és spórolósak. Ritkán nyúlnak a csomagokhoz, de semmivel nem stabilabb, ha egy csomag hibás, azt épp úgy nem javítják. Sose értettem azt a hype-ot, és stabilitásmítoszt, ami a Díbiönt mindig is körbevette, túl van misztifikálva, sose szerettem azt a disztrót. Mindig is egyfajta branch disztróként tekintettem rá, ami csak arra jó, hogy a mellékágakat táplálja (Ubuntu, Mint, stb.). A Debiannak egy valódi előnye van, hogy az támogatja a legtöbb architektúrát, és ha feltesszük szerverre, akkor az van el a legtovább úgy, hogy nem kell hozzányúlni, mivel ritkán frissít, és nincs az, hogy egy frissítés hazavágja a rendszert. Desktopra viszont nagyon rossz disztró, meg én szerveren is jobban bíznék egy Archban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest