Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Apollyon

Korrektor

válasz Raynes #4130 üzenetére

Érdekes dolgaid vannak.

"A Debiant meg hagyjuk. Nem azért régiek a csomagok, mert a stabilitásra törekednek, hanem lusták és spórolósak."

De igen, azért régiek a csomagok mert van egy filozófia amit követ a debian. Esetleg ott van a backports, amiben viszonylag frissebbek a szoftverek. Vagy az nem jó? "Pedig nem vagyok verziószám-mániás"

A "stabilitásmítosz" meg onnan ered, hogy nem mítosz, hanem a valóság. Feltol egy xy user egy debiant a gépre, és az addig fog működni, amíg ki nem pusztul alóla a gép. Még frissítés után is.

Ezt az archról nem éppen lehet elmondani. Ha valami nem jó a napi frissítéssel akkor lehet downgraddel mókázni, ami biztos tényleg nagy fun csak én nem érzem át...

Egyébként az igaz, a debian alapjáraton nem desktop rendszer, de lehet annak is használni.

Ellenben ez a mai frissítési mánia nem épp előremutató, inkább azt mutatja hogy akkor is megjavítanak valamit, amikor nem kéne és ezzel inkább csak kárt okoznak. Lásd ugye itt a downgrade problem.
    Az androidnak is ez a halála, a folyamatos frissítés, mert akkor is jön rá amikor egyébként tökéletesen működik. Ha nem utálnám a gúgelt annyira, akkor is töröltem volna a play-t a droidos telefonról mert csak unatkozó fejlesztők vergődnek egy billentyűzet napi frissítésével is, mert nem tudnak mit csinálni.

De térjünk vissza, szóval miért is kellene nekem pl. mplayer-ből mindig a legfrissebbet használnom, ha amúgy tökéletesen működik a jelenlegi is? A youtube-ot hagyjuk, nem nagyon nézek videókat. Ja és tegyük hozzá, hogy az ősrégi mplayer is tökéletesen lejátssza a sorozataimat. akkor?
    Gnome2 vs Gnome3. Mire volt jó? Semmire, csak itt is baromira unatkoztak, és jól szétcseszték az egészet a fejlesztésfétisükkel. A folyamatos frissítésekkel amúgy ez az irány, gnóm szintű elbutulás.

Oké, arch-val lehet hogy nem, és nem is szeretném degradálni ezt a disztrót. De azért szívás van vele. Te pedig el vagy tévedve, de nagyon.

Új hozzászólás Aktív témák