- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- WireGuard VPN a mindennapokra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Dumber_
őstag
Megint lenne egy hülye kérdésem:
megnéztem a /etc/passwd és a group fileokban az UID számokat
az manjaroban (Chakraban is):99, a Kubuntuban :65534
Ezt találtam róla a neten:
The UID 65534 is commonly reserved for nobody, a user with no system privileges, as opposed to an ordinary (i.e., non-privileged) user. This UID is often used for individuals accessing the system remotely via FTP (file transfer protocol) or HTTP (hypertext transfer protocol).UIDs 1 through 99 are traditionally reserved for special system users (sometimes called pseudo-users), such as wheel, daemon, lp, operator, news, mail, etc. These users are administrators who do not need total root powers, but who perform some administrative tasks and thus need more privileges than those given to ordinary users.
Ez miért más ARCH-ban?
És még egy extra kérdés:
Csoportban: /etc/group
Kubuntuban csak: nogroup:65534 bóvan
Arh-ban csak: nonody:99
Opensuse.ban: nobody:65533, nogroup: 65534 is van (még mindig csoportról beszélek)Ez mitől függ? (mármint, hogy mindkettő létezik). Hol lehet erről többet olvasni?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3447, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest