- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Dumber_
őstag
Megint lenne egy hülye kérdésem:
megnéztem a /etc/passwd és a group fileokban az UID számokat
az manjaroban (Chakraban is):99, a Kubuntuban :65534
Ezt találtam róla a neten:
The UID 65534 is commonly reserved for nobody, a user with no system privileges, as opposed to an ordinary (i.e., non-privileged) user. This UID is often used for individuals accessing the system remotely via FTP (file transfer protocol) or HTTP (hypertext transfer protocol).UIDs 1 through 99 are traditionally reserved for special system users (sometimes called pseudo-users), such as wheel, daemon, lp, operator, news, mail, etc. These users are administrators who do not need total root powers, but who perform some administrative tasks and thus need more privileges than those given to ordinary users.
Ez miért más ARCH-ban?
És még egy extra kérdés:
Csoportban: /etc/group
Kubuntuban csak: nogroup:65534 bóvan
Arh-ban csak: nonody:99
Opensuse.ban: nobody:65533, nogroup: 65534 is van (még mindig csoportról beszélek)Ez mitől függ? (mármint, hogy mindkettő létezik). Hol lehet erről többet olvasni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ASUS routerek
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest