Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Archttila
    veterán

Igen, ez a videója elég láma lett. Bár nála megértem, hogy ódzkodik a Waylandtől, mivel OBS-t, meg egy csomó X.org-függő toolt használ a videói elállításához. Amúgy meg pechje volt, hogy pont egy szar swayes disztrót próbált ki, ami még nagyon kísérleti állapotban van, ebből meg levonta azt a téves következtetést, hogy a Sway meg a Wayland szar, és alfa, közben meg egyáltalán nem, mert használtam én is 1 évig, és semmi baj nem volt vele. Az se segített az ügyén, hogy rosszul beállított, hardveres gyorsítás nélküli virtuális gépen próbálta, nem fizikai gépen. Meg őnála a Sway eleve hátrányból indul, mivel i3wm klón, az i3 meg manuális tiler, és DT a dinamikus tiling WM-eket szereti. Szóval nála ez teljes istenkáromlás, hogy valami i3-szerű is legyen, meg Wayland is, ez túl nagy lelki törés. Amúgy persze nincs igaza, egy jó dolog, már most használható napi szinten, nem kell 5-10 évet várni vele, ahogy jósolja.

Pont ez az egyik dolog amit nem értek. Miért nem natív hardveres környezetben tesztelte mondjuk Arch alatt? :)
    Én még csak 3 hónapja használom de az égvilágon semmi bajom vele. Illetve ami van az az én hibám, én bénázok, én nem tudok xy beállítást... etc.

De ha már billt ragadtam akkor kérdezek egy gyorsat: ;]

A feh -t hogyan állíthatnám be úgy, hogy ha egy adott könyvtárra kiadom a feh parancsot, akkor ne egy új terminál ablakot nyisson a másik alatt, hanem floating dobja elém (a többi ablak felé) a képet mondjuk fix xy méretben.

A pavucontrol-t sikerült belőnöm, de a feh-vel nem működik.

sway konfigba:
    for_window [app_id=pavucontrol] floating enable

Közben telepítettem az imv-t (a feh amúgy sem wayland compatible)
    Illetve ezt is ki szeretném próbálni: [swayimg]

Új hozzászólás Aktív témák