- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- stefi68: AnySoft Keyboard (magyarul)
- perge666: Anbernic kézikonzolok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Őskoczka
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Én még mindig nem látom, hogy mi lenne vele a probléma. Bici esetében a laptopban lévő két GPU okozta a gondot, de ez minden disztrón, sőt, Windows alatt is szopás lehet. Tehát nem az AMD GPU-val volt a gond, hanem, hogy mindjárt kettő is van belőle! Sőt, ha Intel IGP és NV dedikált GPU van, azok között még nagyobb szívás váltani, mert zavarja egymást a kettő, meg NV-hez csak a zárt drivert lehet normálisan használni, amihez mindenféle dkms kernelmodullal kell szórakozni, ami miatt meg a kernel nem frissíthető normálisan, így összességében 100× nagyobb rémálom az 1-2 AMD GPU-s felállásnál.
Egyébként nemsokára teljes használatba veszem az asztali gépet, amit eddig csak néha használtam, akkor is csak offline windowsos játékkonzolnak, és az lesz a fő gépem, Linux is rákerül, majd megírom a tapasztalataim. Nekem egy AMD RX570 van (GCN4), ez az egyetlen GPU a gépben, elvileg vaj simán, mindenféle kernelparaméter és fekete mágiás voodoo varázslás nélkül mennie kéne első pöccre friss Arch installal, a kernelben benne lévő amdgpu driverrel, ehhez csak a linux-firmware-t kell feltenni, meg a mesa-t, és hardveres dekódoláshoz meg a libva-mesa-driver csomagot telepítve. Erre a gépre egyébként lehet Archot teszek, a systemd ellenére is, mert ezen linuxos játék is fog menni, amikkel szívás lehet systemd-mentes disztrón. Még nem teljesen döntöttem el, hogy nem mégis Gentoo lesz-e, de az Arch felé hajlok, mivel kevesebb munkával jár.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest