Hirdetés
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Asszociációs játék. :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
-
LOGOUT.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
G.Zs.
senior tag
-
BÁ Nutrition
addikt
eleg fura lenne ha igen.
amugy az eu settlementnel olvastam h 5 evre biztositja h visszajohess vele ha mar megkaptad. a masik is hasonlo lehet, de egyszerubb onnan megszerezni az allampolgarsagot valszegyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
tildy
nagyúr
Sajnos nincs altalaban, mert elvileg 1-6 ho kozt szoktak. 1.5 eve meg elotte altalaban 1 ho alatt megvolt, de akkor meg nem volt kotelezo az allampolgarsaghoz. Mindenezetre mi kikertuk gyorsan akkor. Most, hogy kell az allampolgarsaghoz, joval hosszabb ido is lehet.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
-
Devid_81
félisten
Az teljesen valtozo.
Volt egy idoszak tavaly/ig amikor volt akar 3-6 honap is.
Majd jott egy kis valtozas amikor is allitolag tok gyors lett, akar par het is.
Baratnom kb 1 honapja adta le a cuccot meg eddig nincs hir rola, most epp nem tudom mennyit mernek igerni.
Masik haver tavaly adta le Szeptemberben, az meg beleesett a 3-6 honapos varakozasba, majd egyszer elutasitottak neki egy olyannal amit O bizonyitott, fellebbezett, es mar vagy 4 honapja nincs semmi hir.Szerk: most hogy az Unios kilepes elso folyamata megindult, kb meg az is beadta az igenyet aki soha nem is gondolkdoott rajta, eltudom kepzelni mennyi application erkezik mostanaban be.
[ Szerkesztve ]
...
-
BÁ Nutrition
addikt
barmi lehet, ha a dollar visszaerosodik akkor a font is. ha csak jovore lesz szavazas akkor inkabb marad eros a font iden mint nem.
legjobb persze az esernyo napszemcsi modell mint mindig
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
KMan
őstag
Nem vonnak a magyar oldalon mar. Amugy lehet hogy erdemes varni vele kicsit, most eros a forint. 1 GBP = 1.30 EUR, par honapja 1.42 korul volt, a max ugy emlekszem 1.44 is volt tavaly. En ugy tudom nincs limit, de a max amit en utaltam eddig 4,4k volt egy osszegben.
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
tildy
nagyúr
150-re saccoltam, en csak annyit mondok, kibaszas igy pluszban meg ezt is ravagni az emberre, mikozben valid a nyelvvizsgam .
Penzlehuzas, raadasul az allampolgarsagin is emeletek, most mar 1005 font.IELTS ket ev utan elavul amugy. Aki fosulira megy, annak jo, de ahogy hallottam szituaciok bebiflazasa.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Balinov
titán
itt tudsz keresni kozeli vizsgapontot, aztan ha kivalasztod, megmondja, mennyi a test fee
randomra kivalasztottam egy test centert London/Waterloo-ban, ott ezt irja "Test Fee: GBP 145 Click link aobve for live bookings!"
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Viszlát
addikt
Nyilván minden politikai esemény hatással van a pénzre, főleg, hogy itt ennek azért jelentős gazdasági következményei is lesznek. A mértékét és az idejét megjósolni már nagyobb falat, de valószínűleg hacsak nem nagyon nagy összegről van szó, akkor nem igazán érdemes csak emiatt lépni bármit is.
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Viszlát
addikt
Az egész cikknek olyan a szövegezése, hogy én képtelen vagyok komolyan venni. Annak ellenére, hogy az államadósság kérdése az összes fejlett országban valóban komoly probléma és tény, hogy előbb-utóbb visszaüt az ilyesmi, csak ez a világvége vízió azért abszurdnak tűnik számomra.
Az mondjuk vicces, hogy megemlíti a magyar nyugdíj témát.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Coccolino_O
őstag
Ha melóról van szó, akkor valószínűleg London a dobogós, de ott van rá a legtöbb jelentkező is. Persze ez részemről csak feltételezés az álláshirdetések alapján.
Számomra olyan dolgokat írtak le, amiket maximum egy laikus nem tud, akit egy kicsit is érdekel, az rendre belefuthat mindenhol abba, hogy tudd a nyelvet, legyen tőkéd.
[ Szerkesztve ]
-
legiaap
félisten
Annyiban igazat adok a cikk írójának, hogy tényleg nehéz már melót találni. Kicsit több, mint 2 éve vagyok kint, de a mostani második állásom is csak szerencse folytán lett az enyém. Ha nem kaptam volna meg akkor mehettem volna haza. Szóval nem egyszerű már a helyzet itt sem és egyre rosszabb lesz. Lassan már egy heti pár órás mosogatós munkáért is ölni kell.
Viszont amit a Londoni konzulátus oldalán reagáltak, hogy lehet Fidesz keze van benne abba lehet van valami. Ja meg hát a konzulátus, hogy mossa kezeit és ők semmiben sem segítenek ez is elég fura, de nem lepődök meg rajta.
Furcsa egy nép vagyunk mi az biztos.How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Viszlát
addikt
-
Armando_19
őstag
Szolgáltató függő.
A Virgin elég gyorsan köti, 1 hét, ha volt már előtte bent vonal a lakásban, 2 ha nem.
Az EE kb 3 hét, ha nem volt még előtte vonal a lakásban, ha volt, akkor 2 hét.Ezekről tudok, hogy a többinél mi folyik, dunno. Local store-ban érdemesebb rendelni, mint neten, ezt ügye BT-nél nem teheted meg, mert nincs irodájuk. Minden netszolgáltatónál vannak a területhez tartozó kedvezmények, és akciók, ha személyesen intézed, sokkal gyorsabb is.
-
legiaap
félisten
-
tildy
nagyúr
igen, a helyileg illetékes jegyzőnél vagy az okmanyirodaban szólni kell róla, kitölteni a lakcimnyilvantarto papírt.
-
tildy
nagyúr
Nem tudom ki irja a cikket, de ez az info felrevezeto:
"1. Ideiglenes külföldi tartózkodás: Ilyenkor megmarad a magyarországi cím, mint állandó lakcím. Ezt 2013. március 1. óta nem kell bejelenteni, illetve a hazatérést sem, ha valaki jelenleg ilyen jogcímen tartózkodik külföldön."
Ez nem igaz, az ugyfelkapun kinn van, hogy a 3 honapnal hosszabb kulfoldon tartozkodast kotelezoen be kell jelenteni. Megszunt az ideiglenes, de ez nem jelenti azt, hogy nem kene szolni.
-
jerry311
nagyúr
Siman lemondhato, de nalam pl. olyan szinten leszerepeltek a probahonap alatt, hogy meg a vege elott lemondtam nehogy elfelejtsem. 5-bol 3 rendeles ugynerkezett meg mintha sima ingyenes szallitast kertem volna.
Amiert viszont erdemea lehet: Kindle konyvek es audible.com-os hangoskonyvek kozt van sok kedvezmenyes meg ingyenes.
-
tildy
nagyúr
Talan waitroseban is szokott lenni, megkerdem majd ismerosom, o olyat vett hogy cukor es egy ksi vaniliarud volt benne, isteni illata volt
Petek, koszi, szerintem ez lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
latod, pont megtalaltad a legszembeotlobb kulonbseget, otthon adjak boldog-boldogtalannak, hogy lehuzhassanak, itt meg szurnek ra, mint az allat. ezeregypontos checklist,hogy megfelelsz-e a kovetelmenyeknek (tegyuk hozza, kulfoldikent)
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Petek
tag
Megertem amit mondasz, de ahogy Viszlat is utalt ra, van olyan helyzet, hogy az ilyen aprosag kevesbe szamit, persze mindenkit mas mertekben zavarnak ezek a dolgok. En peldaul jol el voltam fel evig balkormanyos autoval itt, aztan jobbkormanyosom lett, amivel azota is jarok a kontinensre evente legalabb 2-szer, persze az utvonalaim 90% autopalya altalaban, de az sem katasztrofa, ha iranyonkent egysavos uton kell kozlekedni, csak turelmesebbnek kell lenni. De az sem okoz gondot ha neha atpattanok balkormanyos autoba, par perc alatt megszokom barmelyiket. En is gondolkoztam otthon regisztraltatni balkormanyos autot, a fent emlitett anyagi elonyok miatt, de mivel itt elek, igy nem lenne igazan legalis az uzemeltetese, es a nyugalom tobbet er egy kis megtakaritasnal.
In vino veritas
-
Viszlát
addikt
Kicsivel több mint három hónapig közlekedtem jobbos autóval, de tényleg csak az irányonként egysávos utakon jelentett gondot, városban semmi hátránya nincs pl. Ha gyorsan kell autó és olcsón, akkor amíg nincs meg a lóvé az átalakításra, simán megoldható a dolog.
-
Petek
tag
Ha nem zavar, hogy a jobb oldalon van a kormany, akkor nem kell feltetlenul atalakitanod, jobbkormanyos autot is levizsgaztathatsz otthon. Egyebkent most tenyleg megeri hazavinni autot, mert a regado minimalis, es az egyik legolcsobb autot fenntartani Magyarorszagon napjainkban (Europa tobbi orszagahoz kepest)
In vino veritas
-
Viszlát
addikt
Egy érdi haverom lassan 5 éve ebből él, ebayen veszi az autókat, hazaviszi és átalakítja balossá. Az ár az nagyon változó, típustól, alkatrészáraktól függ, de még így is szépen keres vele, havi 1-2 kocsiból megél. Kétszer én is vittem neki haza autót, egy kis Punto-t 160ezerből átalakíttatott, 750 fontért vette és 950ezerért adta el, ez az egy eset van, ahol konkrét árakat tudok.
-
Balinov
titán
felkotortam regi emaileket, ezt a kettot talaltam,
felmero1, ezt probaltam jomagam is.
meg ezt, ezt szemelyesen en nem, de asszonyka azt hiszem megcsinalta.
-
Devid_81
félisten
En viszont pont ezt a tavolsag dolgot nem ertem am.
Anno voltam az Usaban, es onnan is hazajottem ahogy es akkor amikor akartam.
Itt vagyok kinn lassan masfel eve, es nem igen akarok hazajarni innen sem, pedig rengeteg barat-csalad stb otthon van.
Szerintem inkabb aki jobban kotodik (es pl innen is surun hazajar) az nem mer neki vagni nagyobb utaknak.
Ertem ez alatt azt is, hogy onnan, hogy repulon ulsz, majdnem mindegy 2 orat repulsz vagy 12 orat.
De amikor azt mondom masoknak altalaban nagy szemekkel neznek ram, szoval kozel egyedul vagyok a velemenyemmel...
-
törölt tag
Majd jonnek a kelet europai szakemberek, foleg lengyelek, es majd atveszik a kivandorlo diplomas angolok helyet.
Amugy en nem csodalom, hogy az angoloknak is eleguk van. Legfokeppen a bevandorlokbol. Decemberben a mi munkahelyunkre jottek angolok 3-man, a masodik napon mar csak 1 jott be dolgozni, o relative sokig birta, majdnem 2 hetet volt nalunk. Amikor kozoltem vele, hogy az ot korulvevo kb 400 munkatarsbol rajta kivul 1 masik angol van a masik muszakban, eloszor nem hitte el. Javasoltam neki, hogy probaljon kommunikalni az emberekkel. Amikor megprobalt velunk angolul beszelgetni, meg ok voltak felhaborodva, hogy miert nem egy szlav nyelven szol hozzajuk. Az a nehany kulfoldi aki tud is angolul, az sem ertette ot a helyi akcentusa miatt rendesen. Majdnem sokkot kapott amikor realizalta, hogy a sajat orszagaban szinte idegen, nem tud kommunikalni, es az emberek fel vannak haborodva amikor a sajat anyanyelven szol hozzajuk. Azert ez iszonyu erzes lehet, gondoljatok bele, otthon dolgoznatok egy magyar uzembe, tobbszaz kollegad lenne es pl mindenki bolgar, vagy torok vagy akarmi, es meg ok tamadnanak neked amikor megkiserelsz veluk a sajat orszagodban a sajat anyanyelveden beszelgetni. -
Petek
tag
De azert 2 dolgot nem art eszben tartani a nagykovetsegi ugyintezessel kapcsolatban, ezt tavaly a sajat boromon tapasztaltam meg. 1.: Minden tobbe kerul mint otthon + valami ugyintezoi dij, amirt kulfoldon csinaltatod, ez utobbi kb 34 font volt. Aztan a nem londonban laksz, akkor meg utazast is kell fizetni. 2.: Nagyon sokat kell varnod, mire meglesz ami kell, ugyanis eleve 1-2 honapra adnak idopontot, aztan nekem 1,5 honap utan erkezett meg az utlevel. Szvsz ha ugyis otthon jar az ember, akkor egyszerubb az okmanyirodaban elintezni a dolgokat.
In vino veritas
-
Balinov
titán
probat meger, szvsz olcsobban kijossz igy, mintha haza kellene menned es adott esetben gyorsitott eljarassal csinaltatnad.
mas: ma oromtuzek gyultak Dublinban. majd' 5 ev ittlet utan vegre kaptunk az AIB-tol egy nyomorult dombornyomott hitelkartyat...
-
törölt tag
-
tildy
nagyúr
Jobb szeretik az utlevelet ugyintezeshez. Mondjuk ha van itteni jogsid kevesbe gond, orszagon belul. Ha valasztani lehetne, inkabb utlevel, mint szemelyi.
-
Tigerclaw
nagyúr
Hirtelen rákeresve a dologra, a Croydoni zónában ezt hozza ki:
The bin is the property of Croydon Council so when you move house, you must leave the bin at the property for the next resident. If it is damaged or is stolen, please contact us using the details below.
Szóval ott a kuka az önkormányzat tulajdona és nekik kell jelenteni, ha eltünt vagy megsérült.
Másik helyen: However if bins go missing/stolen a replacement charge of £32.50 is applicable. We do advise that individual bins are labelled or numbered as this makes it easy to identify ownership and has been proven to deter theft.
Na ez már nem tűnik valami szimpatikusnak (igaz, ha otthon ellopják, akkor is nekem kell újat venni)
Megint máshol: Normally, we will replace wheelie bins at least once free of charge if they are stolen or vandalised.
Ez már szimpatikusabb.
Mindenképp a helyi önkormányzat weboldalán próbálj infot találni első körben.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
tildy
nagyúr
Az szep. Nekem nincs egyaltalan megtakaritasom sajna, az otthoni eletbiztimen ( evi 1500 font) kivul. Mondhatnam, elviszik a pasik
-
eszgé100
őstag
én csak az eSavinget használom, azt sem túl régóta, de eddig még egy pennyt sem kamatozott, szóval nem igazán látom értelmét. sőt ami azt illeti nekem Silver Vantage van, de ott sem kamatozik 10 fontot egy hónapban, vagy csak ennyire csóró lennék?
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
őstag
Hát mondjuk nálam nem csak a "mocskos" anyagi lenne döntő.
Itt már élni sem hagynak rendesen,a munkást lenézik,és ahogy látom,az a legújabb módi,hogy a melósnak fizessünk minél kevesebbet,mert akkor aztán olyan de olyan boldog lesz,hogy az csak na.Szóval emberszámba se vesznek,csak egy szám vagyunk a nagy statisztikában.
Egymás után találják ki az újabb és újabb adókat,közben már az ember bőrét is lenyúzták teljesen.Ha jól értesült vagyok,akkor kint legalább ha dolgozol rendesen,meg tudsz élni belőle,és nem is macerálnak annyira,vagyis hagynak élni.
De cáfoljon meg valaki ha valamit rosszul tudok,mert akkor még én is meggondolom magam a kimenést illetőleg[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Nop. Nalam mindenutt ev elejetol szamitodott, a ki nem vett szabikat meg elvileg akkor kotelesek kifizetni, ha otthagyod oket. Ha azt mondjak nem viheted at, az mas teszta. Legalabbis en igy tudom.
-
engine88
aktív tag
Törvényileg:
Idei adóév 2012. április 6-tól 2013. április 5ig tart
ha full timeos vagy akkor évi 5,6 hét holiday jár, ami 28 nap
ha part timeos akkor 2,5 hét, ami 14 napakkor veszed ki amikor akarod, persze kezdőként nem kapsz 2 hét holidayt..
adóév zárása előtt, ha nem vettél ki mondjuk 10 holiday-t, akkor azt az adóév zárása utáni fizetésedhez hozzácsapják. ha nem, akkor lehet perelni őket (sok ismerősöm megtette)
ha 8 hónapot dolgozol egy cégnél, és felmondasz és egy holidayt se vettél ki, akkor a ledolgozott idő arányában lesz kifizetve utána a fel nem használd holiday-d.
szóval 8 hónap meló, az egy évnek a 66,6%-a, szóval 0.66x28 nap = 18 holiday-t kell kicsengetniük. -
tildy
nagyúr
Attol fugg. Nekem mondtak, hogy mindet ki kell venni, nem viheti at, es nem fizetik ki , ha nem veszem ki.
Masik munkahelyemen atvihettem adoev vegeig, azaz marc. vegeig.
[ Szerkesztve ]
-
Fortissimus
őstag
nalunk nem fizetik ki, nem lehet atvinni kovetkezo evre sem, ki kell venni vagy bukod
''He who controls the spice, controls the universe''.........¡ buenas nochesssssss! Kényes bugyli,komisz kinyírt levágják Boci baja az is itt lett elvág… GIGGITY! Az élet nem habostorta...
-
Bondi
tag
Nem konkrétan a lelépésre írtam, hogy szomorú, hanem az interjúalanyok történetére. A mindent átszövő korrupció, amitől a vállalkozó megundorodott, vagy hogy orvosként éhbérért dolgozik valaki stb.
Na meg a sok injekciós, akiből a cikk alatt süvölt az okosság, a hab a tortán. "Az akciónyugdíjasok megtalálták a Facebookot" - mint mondta valaki. Ideje volna azt is bevezetni, hogy ne csak bizonyos életkor alatt, de fölött is korlátozni lehessen a netes regisztrációkat.
-
Balinov
titán
Ize, Romania 2007-tol mar EU member nem Schengennel kevered?
-
Pubszon
veterán
Akkor jól gondoltam, köszi.
Nagyon nem elhanyagolható ez az adó.
Egyébként ha átléped a 7475-ös limitt, akkor is kapsz vissza sokat, csak nem épp 100%-át hanem mondjuk a 95%-át.
De erre vannak kalkulátorok, pl ITT is van egy.A többi kalkulátor is így számolja ki.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest