- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Megoldások IBS/IBD-re
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 20 éve a PH!-n
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coccolino_O
őstag
Ment bárki haza mostanság oltás nélkül v. tervezi? Megpróbáltam most utánaolvasni a szabályoknak, de az a kevés szürkeállományom is elpusztult, ami még meg volt eddig. PCR szerintetek megtenné?
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
válasz BÁ Nutrition #27156 üzenetére
Abban dolgozom.
-
Coccolino_O
őstag
válasz BÁ Nutrition #27153 üzenetére
Nem, azt találok indeed-en is.
Amit nem találok meg az interneten, hogy hol vannak a legnagyobb építőipari beruházások, de vállalható albérletárakkal. Erősen gondolkodom a relokáción, de megvárom a tavaszt, és meglátom. Surrey bizonyosan a legbrutálisabb építőipari lehetőségek szempontjából, de nem akarok kiadni 800-1000 fontot csak a lakásbérlésre, amikor keresek jó esetben 1600 nettót.
instantwater: Általánosságban értettem, és inkább országrészre lennék kíváncsi, mint csak egy adott városra. Minimálbérért nem dolgozom.
[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
Haló!
Bárki esetleg tapasztal sok építőipari beruházást azon a környéken, ahol él? Surrey bizonyosan pörög, de ott számomra megfizetethetetlen albérletárak vannak. Jelenleg Birmingham-től nem messze lakom, de a lehetőségek száma elég korlátozott, ha az ember tovább szeretne lépni a segédmunkás szinttől.
Köszi.
-
Coccolino_O
őstag
válasz wanted5 #26562 üzenetére
Van mindegyiknek előnye és hátránya. Kisvárosban jóval kevesebb a munkalehetőség, viszont olcsóbb az albérlet. Nagyvárosban sokkal több a munkalehetőség, viszont sokkal drágábbak az albérletek. Nyilván szórakozást meg hatalmas éjszakai életet Londonban könnyebben találsz, mint egy kisvárosban. A tömegszállást minimálbérrel nem fogod tudni elkerülni, erre készítsd fel magadat lelkileg, ne itt érjen meglepetés. A jó hír viszont az, hogy annak sem kell örökké tartania, ha nem akarod, és teszel ellene.
Az biztos, hogy úgy gyere ki, hogy senki nem fogja fogni a kezedet, és ezt a fajta nyomást el kell tudnod viselned az kezdeti időszakban, de mint tudjuk, ami nem öl meg... Amikor kijöttem, majdnem ott maradtam a repülőtéren (olyan este 10 körül), mert a magyar kapcsolattartót már nem tudtam elérni, a transzferemet meg nem tudtam felhívni, de végül is sikerült hazaérnem. Majdnem tragédiával indult a hatalmas "kaland". Az első hét szerintem szörnyű, de mihelyst túl vagy a kötelező körökön (NI szám, bankszámla) és megvan a napi rutinod a meló miatt, hamar beleszokik az ember.
Mindenféleképpen próbáld meg.
-
Coccolino_O
őstag
válasz wanted5 #26556 üzenetére
Argos-nál, azon belül is goods-in. Amiről annyit kell tudni, hogy a fluktuáció hatalmas, mert fizikai terhelés szempontjából olyan, mintha dokkmunkás lennél. Én ott 6 hónapot húztam le, mivel nem volt jobb, ráadásul pont úgy jöttem ki, hogy alig volt pár hónap év végéig. Voltam már pár szutyok helyen, most egy olyan raktárban dolgozom, ami nagyon könnyű fizikai munkának minősül, de a pénz ugyanolyan szar (minimálbér), előrelépés szempontjából meg nulla az egész. Szóval a minimálbér tengelyén is hatalmas különbségek tudnak lenni munkakörülmények szempontjából.
Még 1 hónap van hátra a forgalmi vizsgámig, utána vennem kell kocsit, és talán eltudom kezdeni azt, amit tervezek, lényegesen több pénzért, self-employed státuszban. Én kifejezetten az építőiparra vagyok ráállva, azon belül is nehézgépkezelő, de előtte még biztos, hogy dolgozni fogok segédmunkásként is. Ezért kérdeztem, hogy van-e jogsid, mert tapasztalom, hogy mennyi lehetőségtől esek el csak azért, mert nincsen autóm.
Fojtviki tökéletesen jól látja a szituációt. Az is biztos, hogy angolul nem a munkahelyeden fogsz jól megtanulni, a bevándorlók többsége egyáltalán nem beszél jól angolul.
Bristolban van egy csomó raktár, viszont a várostól jóval kijjebb vannak, a kikötő környékén, nem tudom, hogy mennyi lehet a napi utazás oda-vissza. Ha találsz valami kollégát aki hoz és visz, akkor nyilván nem para. Engem végül is az tartott vissza Bristoltól, hogy drága, és hogy a meló messze van, legalábbis kocsi nélkül. De Burton-on-Trent Argos-t messzire kerüld, ha jót akarsz magadnak.
Az biztos, hogyha akarsz valahova jutni, rá kell feküdnöd a nyelv/szakma részre, mert sehova nem jutsz ezekkel a munkákkal. Ha egyedül élsz, mondjuk egy kisebb városban, és bérelnél mondjuk egy hálószobás lakást, szeretnél kocsit fenntartani, és spórolni is mellette, szerintem dukál a nettó 1700-1800 font. Csak hogy legyen összehasonlítási alapod, most bruttó 7.83 a minimálbér óránként. Én most 8-at keresek óránként, heti 40 óra, tehát bruttó 320 egy hétre. Abból 297-t kapok kézhez. 4x297=1188.
De a legfontosabb akkor is az, hogy itt sokkal többre viheted, mint otthon, ha teszel érte. Gazdaság, fizetések és lehetőségek szempontjából a két ország nem említhető egy lapon.
-
Coccolino_O
őstag
-
Coccolino_O
őstag
válasz wanted5 #26537 üzenetére
Rajtuk keresztül jöttem ki én is, az biztos, hogy Burton-on-Trent Argos-t ne válasszál, mert meg fogsz halni. Kétszer. Legalábbis akkor biztosan, ha beraknak goods in-re.
Bristol iszonyat drága, de legalább kompenzálni fogja a magasabb alapbéred. A vidámparkosat se választanám, volt olyan kollégám, aki megjárta, és nem dicsérte túl a helyet.
A kezedet senki sem fogja, mindegy, hogy mit mondanak. Ha megvan a város és a munkahely, még itthon csekkold le, hogy mivel tudsz bejutni dolgozni, mert nekem pl. úgy volt, hogy kedden éjszaka érkeztem ki, szerda reggel pedig mentem be induction-re. Biztos, hogy nem jönnék ki a vakvilágba, mert drága nyaralást lehet csinálni elég hamar. Ha kihozod a forintról átváltott fontodat, majd érteni fogod, hogy mire gondoltam.
Fizesd be azt az x összeget nyugodtan, de legalább lesz biztos munkahelyed és szállásod, plusz ha kérsz reptéri transzfert, akkor azt is intéznek. Ők legalább rendelkeznek azzal a kapcsolati tőkével, ami szükséges ahhoz, hogy ne a semmibe gyere ki. Aztán később, ha nem jön be a melóhely, és magabiztosnak érzed a nyelvtudásodat, akkor meg váltasz a szakmádba.
Van jogsid?
-
Coccolino_O
őstag
válasz fojtviki #26417 üzenetére
"Tamogatom, ha haza akar menni, nyisson egy ceget, akkor ugymond nem ugraltatja senki."
Ez tény, viszont Mo. pont nem arról híres, hogy vállalkozásbarát lenne. Azért azt még döntsétek el visszaköltözés előtt, hogy legálisan akar-e megélni belőle, minden jövedelmet bevallva, mert akkor rengeteg pénzt fog befizetni a kasszába, és megkérdőjelezhető, hogy van-e értelme egyáltalán csinálnia. Az egész adórendszer és állami apparátus arra van kihegyezve, hogy adót csaljál, és ezáltal te is cinkossá válsz azokkal, akiket a leginkább megvetünk. Ha feketén v. szürkén akarja csinálni, az megint egy másik sztori...
-
Coccolino_O
őstag
"mas kerdes, h relevans szakmai xp nelkul finoman szolva sem egyszeru ugy latszik szakmat valtanom"
Az ördögi kör, ami a legnehezebb része a dolognak. Talán a contract-os melók adhatnak alternatív megoldást. Vagy ha nagyon nem számít, hogy mennyit kapsz a melódért, akkor még ott az apprenticeship is.
-
Coccolino_O
őstag
válasz BÁ Nutrition #26278 üzenetére
A gyerek kérdésbe nem állok bele, egyrészt nincsen, másrészt nem is szeretnék. De elképzelhető, hogy gyerekkel jobb otthon lenni, főleg, ha van segítséged is, pl. nagyszülők. Plusz a mi gyes/gyedünk megengedi azt, hogy otthon legyél évekig a gyerekkel, viszont van hátulütője is a dolognak, sokkal nehezebb visszamenni a munkaerőpiacra. A legújabb adórendszer miatt több gyerekkel kevesebbet kell adózni, habár egy gyerek felnevelése is rengeteg pénzbe kerül, akkor mennyi lehet háromé. Tudom, hogy aki gyereket vállal, az nem azt nézi, hogy mennyibe fog kerülni, de anyagilag akkor is megterhelő tud lenni. Azt mondjuk teljesen megértem, hogy vannak olyanok, akik azt mondják, hogy nem akarják otthon felnevelni a gyereküket. Aki itt kint nevelkedik fel, az iszonyat nagy előnnyel indul az életben, az egyik triviális dolog nyilván a nyelv. Egy világnyelvet anyanyelvi szinten beszélni nem rossz dolog.
Én tisztában vagyok a lehetőségekkel, épp ezért élek itt, és nem otthon. És pont ezért mondom azt, hogy itt sokkal jobb élni, ha csak szimplán az anyagiakat és az előrelépésedet nézed. Vannak egyéb tényezők is, kinek mi a prioritás az életben.
-
Coccolino_O
őstag
Attól függ, hogy milyet szeretnél. A 15 éves tényleg olcsó, de a 2015-ös 45 ezer fontos Range Rover nem annyira. A biztosítás csak onnantól jó buli, ha mész előre az években balesetmentesen, viszont egy friss jogsival (mint ami nekem is lesz idővel) egy rémálom. Háromszor annyit kifizetek egy évre, mint magára a kocsira összesen. Hogy többet tudsz-e félretenni, azért az azon is múlik, hogy miről vagy hajlandó lemondani. Ez főleg akkor van így, ha egyedül élsz. Minimálbérnél garantált a tömegszállás.
Mellesleg én csak azt látom a környezetemben, hogy az embereknek nincsen semmilyen elképzelése, hogy mit akarnak az élettől. Hát így persze, hogy szar Anglia. Csinálnak valami aljamelót minimálbérért, és csodálkoznak, hogy évek/évtizedek múlva is ugyanott tartanak, mint ahonnan elindultak.
tildy: Hm. Igazából mindegy, hogy mit tervezel a gyerekeidnek, mert Európa már halott. Mire mi mennénk nyugdíjba, addigra drasztikusan meg fog változni a demográfiai összetétel. Angliából pl. Pakisztán 2.0 lesz, Mo.-ból, nos, azt is mindenki tudja.
[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
válasz BÁ Nutrition #26263 üzenetére
Mi a király szint? Materális dolgok? Otthoni lakáshoz és kocsihoz pont ugyanannyit kell robotolnod, mint a kinti megfelelőikért itt. A mókuskerék nem akkor fog megállni, amikor elköltözöl egy másik országba, hanem amikor nyugdíjba mész, vagy ha még megmurdelsz nyugdíj előtt.
Mo.-n nagyon kevés szakmából lehet jól megélni, viszont nagyon sokból nagyon szarul. Anyagilag nagyon kevés embernek éri meg hazaköltözni. Ha valaki költözik, ott azért elég sok minden szokott dominálni a pénzen kívül is.
[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
válasz BÁ Nutrition #26261 üzenetére
Megváltozhat, de nekem hatalmas visszalépés lenne hazaköltöznöm minden téren, plusz engem sok olyan dolog is zavart, amivel pénzen sem lehet változtatni. Az egyik legjelentősebb talán az volt, hogy esélyt sem látok, hogy valaha is normális országunk lesz, de legalábbis, az én életemben biztos nem. Természetesen nem is akarok semmit tenni, hogy otthon jobb legyen, mert értelmetlen teljes mértékben, bármin is megpróbálni változtatni. Otthon abszolút nincsen szükség pl. értelemre, ez már tisztán látszik. Másrészről, az energiáimat arra használom, hogy NEKEM jobb legyen itt kint. Oldják meg az otthoniak, ők tudnak és tudnának változtatni.
Itt sem tökéletes minden, de sokkal nagyobbak a lehetőségek, sokkal jobbak az anyagiak, hagynak élni, és talán a legfontosabb, teljesen más az általános mentalitás. Egy kezemen megtudom számolni, hányszor voltam ideges a 8 hónap alatt. Otthon meg idegbeteg voltam.
-
Coccolino_O
őstag
válasz BÁ Nutrition #26259 üzenetére
Annyira azért ismerem önmagamat, hogy 3-5-10 év múlva se mondanék mást. Ha nem paterolnak ki, akkor önszántamból nem vagyok hajlandó hazaköltözni, és ez túlmutat a szar fizetéseken meg a depressziós társadalmunkon. Én úgy jöttem ki, hogyha már itt vagyok, akkor elérem azokat a dolgokat, amik otthon sose mentek volna, és innen sokkal könnyebb továbbállni akár az Államokba, akár Kanadába. Amit tervezek amúgy is, csak ahhoz még rengeteget kell tanulnom és dolgoznom (is).
-
Coccolino_O
őstag
Mennyi ideig voltál kint?
Amúgy tök érdekes ez a hazaköltözés, én soha nem mennék vissza. Akkor inkább egy harmadik ország. Ahogy Bá is mondja, nyaralni nagyon jó hazamenni nekem is, de hát abban a szituban csak a jót élvezed, nem vagy részese a mindennapoknak.
Más.
Credit history építéshez az egy jó ötlet, ha igénylek hitelkártyát a bankomtól, és időben mindig visszafizetem, tehát egy "megbízható" ügyfél leszek a rendszer szerint? Csak azért kérdezem, mert hátha egyszer nagyon megszorulok, és pont kihúzna a slamasztikából az a pénz. Elég hülye vagyok ezekhez a pénzügyi dolgokhoz, köszi az ötleteket.
[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
Ugyanezen gondolkodom én is. Nem nagyon jön be, ahol lakom, de fogalmam sincsen, hogy merre kellene elindulni.
Itt lehetsz raktáros, targoncás v. esetleg idősgondozó. Egyik sem vonz.
Azt nem tudja esetleg valaki, hogy melyik részen szárnyal most az építőipar?
[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
Volt valakinek dolga provisional jogsival? Ha igen, mennyi idő alatt kapta meg? Mennyi ideig kellene várnom, mielőtt rájuk csörögnék? Köszi.
-
Coccolino_O
őstag
Hali!
Provisional jogsira van szükségem, viszont a nyomtatványon azt írják, hogy laminált okmányok nem felelnek meg, tehát a személyim ki is esik, azt nem is sajnálnám mellesleg. Útlevelet kérnek, viszont azt meg féltem. Elmerjem nekik küldeni? Van valakinek negatív tapasztalata ezzel kapcsolatban? Köszönöm.
-
Coccolino_O
őstag
Emberekkel szemben amugy is nagyon kicsi a tolerancia kuszobom, de igazan akkor szokott felmenni a pumpa nalam, ha ertekesebbnek hiszi az idejet az enyemnel
Az agressziv, fasz soforok pl. pont ilyenek.... -
Coccolino_O
őstag
válasz sh4d0w #25789 üzenetére
Nekem a lassan 3 honap alatt csak egyetlen rossz elmenyem volt eddig, ledudaltak egy ilyen gyalogatkelohelyrol (biztosan mindenki ismeri a kis padkak es hatalmas feher muanyag tankcsapda kombot).
Erdekes jelenseg, hogy itt is megvannak a magyar suttyok rokonai, akik raraknak egy sportkifugot a kocsira, es azt hiszik egybol, hogy autoversenyzok, az autojuk meg sportauto.
-
Coccolino_O
őstag
Helló! Eheti bérembõl 2 font NI-t vontak. Eddig 24 volt hetente. Ez îgy normális, vagy benéztek valamit? Köszi. ^_^
-
Coccolino_O
őstag
Nem akarok hazudni, meg egy ilyen munkánál 1 perc alatt levágják, hogy kezdô vagy.
GZS: Ez érdekes, itt a hsbc csak akkor nyit számlát, ha lakást v. házat bérelsz... Lloyds-t kell megpróbálni, ôket nem érdekli, hogy hol laksz. Legalábbis itt.
Bá: Kanada kemény dió, nagyon szigorú bevándorlási törvényekkel. Ha itt kint megtudom szerezni a brit állampolgárságot (már csak 5 év 11 hónap hahaha), utána Kanada lesz nekem is a cél.
Haza én csak tepsiben, vagy meghalni megyek... Meg ha kirúgnak jövôre. Reméljük, mindegyik odébb van még.
[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
Srácok, az old age question...
Hogyan tudsz itt kint gyakorlatot szerezni úgy, hogy nem vesznek fel sehova, de elvárják az x év tapasztalatot.... Szeretnék targoncás jogsit szerezni, mert szar a fizum, viszont nem állnak szóba velem, amîg nincsen elég tapasztalatom. Apprenticeship nem játszik, abból nem lehet megélni... Ötlet? Köszi. -
Coccolino_O
őstag
válasz BÁ Nutrition #25597 üzenetére
Burton-on-Trent
Vodrosjozsi: Siess a dologgal, 19-ben kilépnek, és senki sem tudja, hogy milyen bevándorláspolitikája lesz az országnak.
[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
válasz vodrosjozsi #25566 üzenetére
Hogy kicsit árnyaljam a többiek véleményét. Én az euwork által jöttem ki, de nyilván nem voltam idióta, és leinformáltam ôket, ráadásul pont innen. Azt tudni kell, hogy pénzt ôk csak azért kérnek, hogyha tuti szállást akarsz, mire megérkezel. Az nem árthat, ha mondjuk késik a géped 2 órát, és az éjszaka közepén érkezel meg egy olyan városba, ahonnan még utaznod kell háromnegyed órát. 100 GBP-ba kerül a dolog, a reptérrôl még transzfer is van, értelemszerûen azért is fizetni kell. Az agency fee 130 GBP, ki kell fizetni két heti lakbért, plusz a kauciót. Ha szerencséd van, még azon a héten dolgozni kezdesz. A lakhatás nem Hilton szintû, de a komfortérzeted nyilván függ attól is, kikkel kell együtt laknod. Pár hónapig kibírod, aztán lekoccolsz máshová. A többiek régebb óta vannak kint, mint én, de ez a Mo.-ról szerezzél szállást kb. annyira mûködik, minthogy Mo.-ról szerezzél àllàst. Ezt csak az alapján írom, amit eddig tapasztaltam a bankokkal, meg az ingatlan ügynökségekkel kapcsolatban. Nehezített pályán kell helytállni az újonnan kijötteknek, ha kint leszel, majd megérted... A munkák valósak, én az Argos-nál vagyok.
Az otthoni pénz itt hamar elfogy, 300 ezer nagyon kevés, 450-et hoztam ki, mondanom sem kell, a fele már nincsen meg, és csak múlt héten jöttem, sok volt a kiadás. Az a szerencsém, hogy már az érkezésem hetén tudtam dolgozni, lassan visszajön az a lóvé, amit beleöltem ebbe az egészbe. Ha èsszel csinálod, havi szinten 800-900 fontot gond nélkül elraksz, legalábbis ebben a városban tuti, amíg szobát bérelsz, és nem akarsz minimálbérbôl v. akörüli összegbôl középosztálybeli életszínvonalat.
Triviális dolog, de ne gyere ki normális angoltudás nélkül, itt senki sem fogja a kezedet. Szükség van egyfajta önállóságra is. Én másfél évig jártam otthon magántanárhoz, plusz rengeteget gyakoroltam, és örülök, hogy nem vettem félvállról a dolgot, kamatostul visszakapod a dolgot, úgymint lehetôségek, ismeretségek stb.
[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
Hali Srácok! Biztos lerágott csont a kérdésem, de ha egyedül vagy, a kaján hogyan tudsz spórolni, lehetôleg úgy, hogy a dolog ne menjen a minôség rovására? Munkahelyi kantin, fôzôl magadra, vagy Iceland? Köszi. :-)
-
Coccolino_O
őstag
válasz Snoop-y #25495 üzenetére
Én úgy tudom, hogy miután kint vagy, tudod elintézni az itthoni tb lemondást, még pedig azért, mert igazolnod kell xy papírral, hogy te már biztosított vagy kint. Ezért is kérdeztem meg, mert hatalmas a káosz, ezzel a témával kapcsolatban. A lényeg meg persze az, hogy állambácsi ne akarjon betalálni x év múlva több százezres tb tartozással.
Ma megyek OEP-be, megkérdezem, ha szerencsém lesz, valami hozzártő emberrel fogok szembekerülni.
[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
Srácok, olvastam sokat a témában (lehet, hogy pont ez a gond ), az itthoni TB-ből való kijelentkezést csak kintről lehet elintézni, ugye? Köszi.
-
Coccolino_O
őstag
válasz sh4d0w #25437 üzenetére
Miről szólt a brexit? Az egyik idióta politikus elkezdte, aztán beleálltak a többiek is, hiszen ebből akartak politikai előnyt kovácsolni. Itthonról is tudnék erre példát mondani. Aztán jött a "túltoltuk, Béláim", a felismerése annak, hogy mit is csináltak. Hol vannak most azok, akik a legnagyobb elánnal álltak ki a brexit mellett? Már elsüllyedtek rég. Senki sem akarja kivezetni az országot az EU-ból, mert ha nem lesz mégsem olyan jó, eláshatják magukat egy életre a politikában. Jól írták, vegytiszta k-európa, a populizmustól kezdve, egészen a demagóg hülyeségekig...
-
Coccolino_O
őstag
válasz BÁ Nutrition #25371 üzenetére
Igen.
Snoop-y: Közép-Anglia (?), Birmingham felett.
-
Coccolino_O
őstag
válasz BÁ Nutrition #25369 üzenetére
Én nem látom drasztikusnak a helyzetet annyira EU tagság szintjén, még úgysem, hogy szerintem az EU napjai meg vannak számlálva, legalábbis a jelenlegi formájában. Már pedzgetik a kétsebesség EU-t, talán azzal még megmenthetik a rendszert, de afelől ne legyen kétségünk, hogy Mo. a bóvli EU része lesz, főleg, hogy mi állítólag szabadságharcot vívunk Brüsszellel. Az, hogy menekültkvóta van, az mondjuk teljesen nonszensz. Az impotens EU vezetés teljes mértékben képtelen átlátni a helyzetet, és megoldani a problémát, így minden ország saját kezébe veszi a problémáik orvosolását, amiből láthatjuk, hogy milyen eredmények születnek. Ha lehet hinni a híreszteléseknek, 2020-ig fog tejelni az eu-s pénzcsap, utána pedig jöhet Kína és a régi jóbarát, Oroszország... Ne legyen igazam, de ha már nem lesz érdekeltségük az eu-ban bent lenni, olyan sebességgel fogják kiszedni az országot, hogy csak kamillázik majd mindenki. A magyar politikusok aljasságát sosem szabad alábecsülni. A populizmusét meg főleg nem. Elvégre a brexit is annak köszönhető.
Nem hiszek az összeesküvés elméletekben, de én azon sem lepődnék meg, hogyha lenne alapja annak a feltételezésemnek, hogy azért nincsen jobban utánanézve annak a sok ellopott pénznek, mert a magyar állam teljes mértékben kiszolgáltatja az országot, meg a társadalmat is, a nemzetközi tőkének.
Most szeptemberben fogok kiköltözni. A probléma az, hogy ezt a döntést mondjuk nem 3-4 évvel ezelőtt hoztam meg.
-
Coccolino_O
őstag
válasz BÁ Nutrition #25366 üzenetére
Ha az érdekük úgy kívánná, kiléptetnék az országot a nép "felhatalmazása" nélkül is. Aki erre azt mondja, hogy áh úgysem merik megtenni, annak javaslom megtekinteni az elmúlt évek történéseit. Igazából én úgy látom, hogy a kivándorlás az eu-n belül valójában előny az aktuális hatalomnak is, tulajdonképpen egy szelep, kevesebb elégedetlen ember marad itthon, akik esetleg túlságosan ugrálnánának... Na de én itt befejeztem, nem vág a topik témájába.
-
Coccolino_O
őstag
válasz BÁ Nutrition #25352 üzenetére
Azt elképzelhetőnek tartod, hogyha nem lesz több EU-s lóvé, amit el lehet lopni Mo.-n, akkor lesz népszavazás útján való kiléptetés?
-
Coccolino_O
őstag
Képben van itt valaki az angol felnőttképzéssel kapcsolatban? Nem egyetemi végzettség érdekelne, hanem fizikai szakmunkás vonal. Jóformán semmilyen infót nem találtam róla, és ha jól tudom, teljes mértékben eltér attól a rendszertől ami nálunk van (aka OKJ). Bubit már kérdeztem, aztán eszembe jutott, hogy hátha más is profitál abból, ha valaki ért a témához. Köszi.
-
Coccolino_O
őstag
Amikor egyetemista vagy, akkor ez biztos "jó buli" meg minden, de azért előbb-utóbb el kell jönnie annak a pontnak az ember életében, amikor már irritálja ez a dolog. Meg ha már kimegyek, akkor nem azt fogom folytatni, amit itthon is kénytelen vagyok. Ha nem tudok "jobban" élni, akkor minek menjek ki?
[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
válasz noorbertt #24110 üzenetére
Meglesz a lóvé a kaucióra és a többi finomságra (előtte még tervezek külföldön dolgozni, csak más országban), ami engem érdekel, hogy szimplán minimálbérből meg lehet élni egyedül mondjuk egy Bristol szintű városban. Nyilván nem egy leányálom a minimálbér kint sem, de itthon nincsen semmi jövőm. Nem akarok a legdrágább, belvárosi lakásban élni, azért tisztában vagyok a realitásokkal. Az, hogy elmegy a fizud fele albérletre, az már itthon is megvan...
-
Coccolino_O
őstag
Helló srácok!
Igazából mindenki véleménye érdekelne, elvégre a többség eléggé tapasztalt a témát illetően. Mennyire van munkalehetőség a -relatív- kisebb városokban? Értem, Londonhoz képest egy Leeds v. Manchester is kisváros... Csak azért kérdem, mert nehéz viszonyítani az itthoni helyzethez, munka terén akár még Debrecen is halál tud lenni, pedig a második legnagyobb városunk. Az albérlet árak miatt kérdezem igazából, mindenhol azt olvasom, hogy habár "vidéken" kisebbek az albérlet árak, de viszont kevesebb is a munkalehetőség. Egyedül van egyáltalán esély megélni sima átlagos melóból? Nem akarok senkivel sem közösködni, ez az igazság, jövőre leszek 27, kinőttem már abból a korból... Köszönöm a segítséget.
PS: Nem, nem olvastam vissza a topikot. Üssetek.
[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
"Mo-n most volt rendszervaltas, most indult a partpolitizalas, meg kell tanulnunk, hogy hogy mukodik - kell meg egy generacio."
89-ben volt, az nem most volt. Az embereknek nincsen 20-30 évük arra, hogy majd akkor esetleg jobban fognak élni. Az emberek most akarnak jól élni, nem akkor amikor idősek (és valljuk be, a szükségleteid nem fognak annyi pénzt felemészteni, mint 20 v. 30 éves korodban). Nagyszüleim és a szüleim is ezt hallgatták évtizedeken keresztül, hogy már csak 5 év, és minden jobb lesz. Erre nincsen ideje az embereknek, mert mindenkinek egy élete van, és sajnos véges időkerettel rendelkezik mindenki. Én nem akarom démonizálni Mo.-t, és angyali színben feltüntetni a nyugatot, de ha választhatnék, akkor inkább olyan országban élnék, ahol jobb életszínvonalon tudok élni, és van stabil gazdasági és jogi háttér, hogy tutira legyen megélhetésem v. ha vállalkozni akarok, akkor ne kelljen sumákolnom, mert olyanok az adózási feltételek, hogy megéri legálisan csinálni az üzletet. Nem lehet mindent arra fogni, hogy itt voltak nálunk a tatárok, a törökök, a nácik, meg a szovjetek. Az, hogy gazdaságilag sosem lesz az ország top10, azt én értem, és elfogadom. Azt nem tudom elfogadni, hogy szerintem ez az ország nem halad sehová, és elpazaroljuk az ország adottságait. Mert habár a külsőségek azt mutatják, hogy mi fejlődünk és haladunk, maga a rendszer és a társadalom nem változott meg. És ez a probléma forrása.
Az, hogy az USA meg a svédek, és a franciák elkúrták a bevándorlási politikájukat, és most szembesülnek az eredménnyel, az egy megint másik dolog. Amire én gondolok, az az, hogy a saját fajtád sokszor ellenségesebb veled, mint egy idegen nemzetiségű.
[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
válasz Viszlát #20444 üzenetére
Szóval azt állítod, hogy a világon mindenhol ugyanolyan az emberek hozzáállása a dolgokhoz, mint a magyaroké? Még úgy is, hogy teljes mértékben tisztában vagy azzal, hogy a magyar társadalom már darabjaira hullott teljesen, és a széthúzás mindig is jellemző volt ránk? Beszéljünk akkor a hozzáállásról. Te mit tapasztalsz kint, és mit tapasztaltál itthon? Ugyanúgy letolnak az angolok is az útról? Olyan szinten gyűlölik egymást az emberek csak azért, mert a másik a lila pártot szereti, és nem a kéket? Mennyire foglalkozik az angol társadalom az elesettekkel? Hogyha ugyanaz a helyzet, mint Mo.-n, megkövetlek, tényleg.
emvy: Már mondtam, hogy azt gondolsz, amit akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
válasz Viszlát #20421 üzenetére
"Nem néz senki hülyének, csak tipikus, otthonról hőzöngő, tapasztalatlan szájhősnek. Nem kérdezel, csak osztod az észt, továbbra is feltételezésekbe bocsátkozol szimplán arra alapozva, hogy más a véleményünk kint élve, mint neked a könyvtárba járva. Rendkívül böszme és tiszteletlen hozzáállás ez..."
Szeretsz csúsztatni, azt látom. A könyvtárt a szocializmusra írtam, tehát nem tudom eldönteni, hogy szövegértelmezési problémáid vannak, vagy direkt játszod itt az értetlent. Szerintem az utóbbi. Nem osztom az észt, leírtam a véleményemet, én hogyan látom a helyzetet. Az, hogy neked v. másnak nem tetszik, mert nem a szája íze szerint van megfogalmazva, az megeshet, így jártunk. Sajnálom, de én nem dugom be a fejem a homokba, mint a többiek, hiába ez az elfogadott társadalmi érték ma Mo.-n. Sajnos oda jutottunk, hogy mindenki csak saját magával törődik, és nem veszi észre a másikat. Biztos akadnak kivételek, csak ritka, mint a fehér holló. Ilyen téren is el van maradva Mo. a többi, fejlettebb országtól, és ez szintén nem pénz kérdése.
A tisztelethez csak annyit, hogy én nem minősítettelek eddig sem, veled ellentétben. Attól még, hogy te külföldön élsz, attól még a másiknak nem ér kevesebbet a véleménye, csak azért, mert ő még nem élt külföldön. Ha értelmeznéd is, amit írok, akkor leesne, hogy én csak Mo.-ról okoskodom, mert amit tudok a nyugati életről, az mind másodkézből való információ, és annyit is ér. De(!), ettől függetlenül megkockáztatom, hogy nyugati országban több a lehetőséged, több az esélyed a kitörésre, van értelme küzdeni, mert láthatod az alagút végét, van jövőd, ha van kitartásod. Ha ez nem így lenne, nem lenne kint fél millió ember. Egy prosperáló Mo.-n nem kellene azon gondolkodni, hogy újrakezdjem az életemet a nulláról egy vadidegen országban.
-
Coccolino_O
őstag
válasz Viszlát #20413 üzenetére
Sok olyan dolog van, ami nem pénz kérdése. Az, hogy egy ember hogyan áll hozzá a másik emberhez, nem pénz kérdése. És teljesen mindegy, hogy te v. bárki más mit mond ezzel kapcsolatban. Ha elütnek a zebrán, mert a faszfej úgy gondolja, hogy az ő élete és ideje értékesebb, mint a másiké, vagy ha letolnak az útról, mert ő értékesebbnek hiszi magát, az nem pénz kérdése, hanem mentalitás kérdése. Amin pénzzel sem lehet változtatni. Mert ha valaki prosztó, az gazdagon is prosztó marad. És tele van az embernek a környezete ilyen emberekkel. Szerintem ez az egyik probléma, amire én nem látok megoldást. Hiszen az ember pénzzel sem változtatható meg. Erről beszélnek az emberek, amikor a magyar mentalitást hozzák fel negatívumként, és egyes külföldön élő magyarok nem létező jelenségként kezelik, pedig létezik. Tapasztaljuk mindannyian, és azt is, hogy ez a jelenség kontraproduktiv.
Jó, hogy felhoztad a szocializmust, mert én akkor még nem is éltem, tehát furcsa lenne, ha nekem ott szűkült volna be a tudatom. Én a rendszerváltáskor születtem, azonban mivel van agyam meg internetem meg járok könyvtárba, bárminek utána tudok olvasni, és véleményt tudok formálni róla, akár anélkül, hogy átéltem volna. Lehet, hogy nem fogja 100%-ban megállni a helyét, de attól még nem kell hülyének nézni a másikat. Sosem mondtam, hogy nyugaton minden szép és jó, de engem megdöbbent, hogy mit akartok kompenzálni azzal, hogy Mo.-n azért nem is olyan rossz a helyzet. Számomra egyre rosszabbnak tűnik a helyzet, és nemcsak gazdasági okokra gondolok.
emvy: Ha valaki véleménye nem tetszik, az már okoskodás? Ez jó.
[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
válasz Viszlát #20406 üzenetére
Jó kis PC duma.
Ha tényleg úgy lenne, ahogy írod, akkor más nemzetek is ugyanúgy nem jutnának egyről a kettőre, akárcsak mi. Nyilvánvaló, hogy gazdaságilag nem veheti fel a versenyt Mo. egy nyugat-európai országgal, ennek az okai adottak. Azonban az az igazán elgondolkodtató, hogy a kamu rendszerváltás után sem változott alapvetően a "rendszer" és az emberek mentalitása. Tehát számomra mindig érdekes olvasni, hogy külföldön is ugyanaz van, mint itthon. Értem, hogy külföldön is vannak rossz emberek, meg korrupció, és a többi negatív dolog. De az azért nyilvánvaló, hogy más úgy alapjáraton a társadalom hozzáállása a dolgokhoz. És más az állam hozzáállása hozzád. Náluk nem volt szovjet megszállás, és természetesen sokkal hamarabb tudtak kapitalisták lenni, mint mi. És persze ott a demokrácia kérdése is. Ami számomra nehezen érthető, az az, hogyha valami nem működik, akkor azt miért kell erőltetni. Szerintem a magyar társadalomnak nincsen igénye a másra, és ezért is vannak olyan vezetőink, amilyenek... Nehezen tudom elképzelni, hogy ti csak a szakmai/anyagi rész miatt mentetek külföldre. Szerintem valójában nem akarjátok beismerni, hogy a magyarországi környezet mérgezi az ember lelkét, és megöli, csak idő kérdése az egész.
[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
válasz ludsimon #20399 üzenetére
"Soha nem fogunk úgy összetartani mint a magyar elődeink pár száz évvel ezelőtt."
Olvass egy kis magyar történelmet. Mert ez így eléggé erős kijelentés. A széthúzás és a másik átbaszása az államalapítás óta megy. Szóval, mondhatom, hogy nincsen új a Nap alatt. Szomorú vagy sem, de ez a helyzet. Ezért (is) kell külföldre menni.
[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
válasz Sirandrish #16390 üzenetére
-
Coccolino_O
őstag
válasz Sirandrish #16332 üzenetére
Ezekben a dolgokban egyetértünk.
-
Coccolino_O
őstag
válasz Sirandrish #16318 üzenetére
Arra értettem, hogy pl. most laktok egy másfél szobás lakásban, ketten. Elképzelhető, hogy kint meg kénytelen lesztek egy szobában lakni, közös konyhával és közös fürdőszobával, vadidegen emberekkel együtt. Nehezen tudom elhinni, hogy ez nem sérti bárkinek is a komfortérzetét. Amúgy Londonon kívül még azért létezik pár nagyobb város.
"Sok sok ismerősöm ment már ki Angliába és Németországba is és még egyiktől sem hallottam hogy "juj segíts már hazaköltöznöm mert itt olyan rossz nekem"
Lehet, hogy tényleg jól érzik magukat és/vagy dacból sem mondanának ilyesmit. Nyilván van oka annak, hogy ott élnek és nem itt.
[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
válasz Sirandrish #16316 üzenetére
Ez oké, csak abba is gondolj bele, hogy most hol laktok és kikkel és kint kikkel fogtok esetleg lakni, horror áron.
-
Coccolino_O
őstag
válasz Soticop #15394 üzenetére
Huh, ez viszont nagyon nem jó. Nem vagyok elrugaszkodva a valóságtól, tisztában vagyok vele, hogy az átlagmelósok nem milliókat keresnek, de azért azt gondolná az ember, hogy az itthoninál egy "jobb" minőségű életet tud élni az ember. Akkor csak az játszik, hogyha egyedül mennék, hogy nem minimálbéres melókat célzok meg.
[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
Nekem Brighton a szimpi.
Ha már szóba kerültek a városok, kérdeznék. Néztem wikin a népességet, és a munkalehetőségeket, és csodálkozom, hogy némelyik kisebb városban több a munkalehetőség, mint egy nagyobban. Pl. Bristol vs. Leeds. Hogyan lehetséges ez? Azt hinné az ember, hogy ahol többen laknak, ott több embernek van szüksége szolgáltatásokra.
-
Coccolino_O
őstag
Emvy leírta a lényeget, én is valami hasonlót akartam írni. Nem mindenkinek "adatik" meg a jobb fizu, vagy hogy másodmagával menjen ki az ember. "Ismerve" a londoni szoba és albérlet árakat, a min. bér nagyobbik részét biztosan elviszi, és akkor még ott a közlekedés költsége is, arról nem is beszélve, hogy még nem is ettél semmit a hónapban. De ha több marad az ember zsebében, mint az itthoni fizuból, akkor értelemszerűen kint "jobb" minimált keresni, mint itthon, ami kb. most nettó ~65 ezer körül van. Tudjuk, hogy az meg mire elég.
-
-
Coccolino_O
őstag
válasz longwild #14875 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy az USA egy teljesen más világ ilyen szempontból. Ott azért vannak ám költségei is annak, hogy (tételezzük fel) felvesznek valaki olyat, aki nem ott él. És nemcsak a pénzről szól, hanem a rengeteg utánajárásról, már ami a céget illeti.
[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
válasz Malibutomi #14829 üzenetére
Inkább úgy mondanám, hogy kellene.
-
Coccolino_O
őstag
Ha melóról van szó, akkor valószínűleg London a dobogós, de ott van rá a legtöbb jelentkező is. Persze ez részemről csak feltételezés az álláshirdetések alapján.
Számomra olyan dolgokat írtak le, amiket maximum egy laikus nem tud, akit egy kicsit is érdekel, az rendre belefuthat mindenhol abba, hogy tudd a nyelvet, legyen tőkéd.
[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
válasz mexicanraven #14422 üzenetére
Ha publikus, akkor engem is érdekelne a döntés háttere.
-
Coccolino_O
őstag
Nekem csak az a problémám az IT-val, hogy (gondolom én) egyetemi képzettség nélkül nem igazán tudsz olyan szinten tudni és érteni dolgokat, mint anélkül. A másik pedig, hogy itthon nagyon sok helyen elvárják, hogy rengeteg nyelvet ismerj. Nem tudom, hogy ez kint hogyan működik.
-
Coccolino_O
őstag
Srácok, kint minek hívják az itthon "felnőttképzési intézményeket"? Mi az angol megfelelője? Másik kérdésem pedig az lenne, hogy ott is van-e valami hasonló rendszer, mint az itthoni okj? Tehát x év tanulás után kapsz egy
papírtszakmát a kezedbe.Thank you very much.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest