Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- kenand: Szaunakályha- Helo Softhot/Havanna fűtőszálcsere
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szia,
Nyáron jó ötlet lehet a "klimatizálás", de télen nem klimatizálás, hanem forrósítás lenne, szóval valami csúszkás megoldást alkalmaznék, hogy télen lehessen elzárni.
A kapcsolós dolog nem rossz ötlet, de a dióda megfelelő legyen, hogy ne eresszen át semmit, nehogy menet közben halványan pislogjon a tolatólámpád -
-
válasz
AndrewTdi #5265 üzenetére
Nem kell semmi reset, ez egy régóta ismert hiba, nálam is előjött nemrég. A megoldás az, hogy az appok között az Android Webview és Chrome app-oknál eltávolítod a frissítéseket és letiltod az auto update funkciót. A Webview-ben valami iframe gubanc van állítólag, ez az oka.
-
Szia,
Egyformák és az összes PX5. Nem rossz, de a PX6 az már sokkal gyorsabb és nem is melegedik annyira mint a PX5 ha használva van. Alin sosem a leirást nézd, hanem azt, hogy a termékről mennyi értékelés érkezett, illetve a boltnak hány %-os a pozitív értékelése. Másik lényeges szempont az MCU típusa, mert ha beüt a krakh, akkor egy Rockchip-es MTCD vagy E-t sokkal könnyebben lehet feltámasztani. Ha engem kérdezel a 4 közül egyiket sem venném.
-
-
válasz
honeker #5202 üzenetére
Van akinek nem jön be, nincs semmi gond ezzel. Én amióta beszereltem azóta minden klappol, kamera is meg bármilyen más funkció tökéletesen működik. Meg kell nézni, hogy mit és honnan veszel, az is sokat számít. Nagy általánosságban egyébként teljesen jók ezek az eszközök, ha szépen be van állítva és nem egy gagyi olcsó kategóriás.
-
válasz
pengegyerek #5180 üzenetére
Szia,
Első ránézésre és rákeresésre xda fórumon esélytelen, de ahonnan vásároltad, onnan kellene érdeklődj, mert ők tuti kapcsolatban vannak a beszállítóval. Mikrofon terén nem feltétlen bekötési hiba, mert van olyan is ahol az MCU beállításokban tudod kiválasztani, hogy a külső mikrofont vagy a fejegységen lévőt használja. Valójában a bekötése egyszerű mint a faék, egy mono jack szokott lenni amit be kell dugni a MIC aljzatba.
-
Szia,
Általában igen, ezért a CAN modul a felelős. Autó évjárattól is függ, itt van pl. egy 2021-es PHEV tapasztalat amiből ki lett dobva a gyári és ecseteli a megmaradt / elvesztett funkciókat a tulaja. Milyen autóról lenne szó és mit néztél ki, milyen HU-t ?
-
válasz
andrisbandi #5127 üzenetére
Írtam pm-et. Alkatrésznek még jó, ha a SOM-ja rendben van.
-
-
Szia,
Szívesen, nm
Ha tudok segítek. Végigolvastam, első dolog szerintem hagyd a win 11-et még, mert látod még a 10-el sem működik megfelelően a driver... Ha nincs hang csatlakoztatáskor pl. az nem jelenti azt, hogy halott a SOM. Az usbdevview-ben látszanak a csatlakoztatott eszközök (zöld pötty ha minden ok) real time. Indítsd el, és figyeld meg, hogy mi változik amikor csatlakoztatod a SOM-ot az OTG-vel. Tudsz szűrni az oszlopokra is, pl. a létrehozás idejére és akkor látod, hogy kb mikor mókoltad utoljára, de talán rkchip rövidítéssel van jelen (Ha rockchip a SOM) csatlakoztatás után a sys fájl, de ez is látszik ha alul a csúszkát eltolod, hogy láthasd az összes oszlopot. Melyik programot, az rkdevtool-t nem értetted? Igen, a sok oda - vissza frissítgetés nem tett jót neki. Nem biztos, h tönkre ment, még várjuk ki a végét, aztán utána meglátjuk
Persze, írj bátran privit, már a hszed után meg is írhattad volna
-
-
Sziasztok,
El voltam utazva és több mint egy hétig nem néztem fel a fórumba, csak ha hirdetéseim miatt írtak esetleg, mert nem nagyon értem rá. Látom van szenvedés bőven, de megoldás is akad azért
Veszem sorba és akinek tudok megpróbálok segíteni
#5057iceQ!: Esetemben nincs állítási lehetőség, de szerintem nem is nagyon lehet, csak annyi, h mutassa-e vagy sem a ruler-t.
#5056lempi: .ini file-t hogyan módosítottad? Ez a helyes mód, vagyis a selected-nél kell átírni 2-re és akkor működik.
#5060kilozsul: Én a sajátom és más topitársnak is tőlük rendeltem, de rendelés előtt kédezz rá mindenképp az MCU típusra. Itt van pár találat a W245-be.
#5061hulkobb: Neked is a fenti boltot tudom javasolni, de egyeztes a keretet illetően, mert a fotódon eltérő ahhoz képest ami nekik van, de lehet rosszul látom. Itt van pár találat neked is.
Ha megnyitod bármelyiket a címében láthatod az évjárat számot -tól -ig.#5088lempi: Droid 10 nem volt jó ötlet, Petymek is írta korábban.
#5090lempi: Végigolvastam a hsz-eket ahogyan szenvedtél hol a gombokkal, hol a fw-el, viszont a lépésekről meg rev számokról nem írtál bővebben.
-Melyik verzió a driver? Nem mindegy, mert W10 meg 4.5 nem működik, én 4.4-et használtam.
-Miért eszközkezelő? Ott nem látod a driver verziót... Usbdevview-t használj, innen lehet rendesen letörölni a drivert, mert néha nem elég az uninstal.Első körben ellenőrizd a feszeket, nem-e ment el valamid az OTG kábelnél? utána a drivert szedd le rendesen a fenti toll-al, aztán akkor mesélj majd, hogy mire jutottál.
#5092honeker: Valóban pórul lehet járni, de ha értelmes az MCU akkor még OTG-vel fel lehet támasztani
Kb. ezekre tudtam érdemben válaszolni / tanácsot adni.
-
válasz
Johnny077 #5047 üzenetére
Passz, enyém is SUB-os, de nem használom, mert nincs cuccom hozzá(még), viszont az rémlik, hogy van egy ON/OFF beállítás erre a Factory settings-ben is nálam, esetleg csekkold le azt… Most épp melóban vagyok, de ha hazafelé megnézem majd jobban a menüben, aztán otthonról jelentkezem.
-
Hát én speciel nem is nagyon ismerem a Win CE-t, nagyon régen volt egy M700-as Eten-em, de annyira homályba merült az egész WinCE, hogy már nem sok mindenre emlékszem.
Hátha valaki más a topikból esetleg hozzá tud szólni...Na de az még mindig nem derült ki, hogy kifiaborja, honnan van, vagy bármi releváns infó...
-
Tegyél egy próbát ezek közül valamelyikkel. Leweegenek igaza van, szerintem is CE ez és nem hogy ehhez, de az ilyen fura MCU verziós Androidokra is nagyon ritka az esély, hogy találj frissítést. Én szereltem be iko-nak egy 2020-as Prius Pluginbe, de ott bizony mindennel egyben 200 fölött is volt, szóval nem egy olcsó mulatság... Persze nem is a legalja egységet kapta és 90%-ban minden gyári funkciója működött, még a JBL gyári erősítő is tette a dolgát. Itt írtam bővebben erről. Mondanám, hogy ránézek, de sajnos tényleg reménytelennek tűnik... Valami infó ahonnan vagy akitől vetted? Egy doboz, link, matrica vagy bármi, hogy tudjuk belőni mi is akar lenni?
-
Jaa, ezt nem tudtam
Azt hittem valami más autó, de így már valóban nem mérvadó a gyári. Találtam egyet onnan ahonnan én is vásároltam, merem ajánlani, mert másik topiktársnak is vásároltunk innen és azóta is minden ok. Itt van ez pl., de nézz jobban körül, csak a bolt miatt dobtam be a linket.
-
Hááát, jobb fajta nem nagyon van és a minőségi hangú az a DSP-s verziók amik drágábbak, de a gyári rendszer minőségét az sem éri el, szóval ha nagyon fontos a minőségi hang, akkor vagy a gyári, vagy valami jól ismert márka. Nem azt állítom, hogy élvezhetetlen, de nem jelenthető ki az, hogy minőségi. Sajátom kb egy éve vettem egy Fordba és akkor volt 90 körül, most szerintem drágább, de attól függ milyen autóba kell, mert az is sokat számít.
Fentebb azért írtam, hogy jobb fajta nincs, mert olyanra is volt példa, hogy két különböző gyártónál ugyanaz a fotó volt ahol az épület előtt pózolt kb 30 ember és rafkósan megcserélték az épületen lévő logót, de az összes többi eleme a fotónak nem változott, ergo két különböző "márka" volt
Egyébként ha tényleg meg kellene nevezni egyet amiről pl. többet írnak XDA-n is, az talán a Dasaita ha jól rémlik, de horror áron van ahhoz képest, hogy tudásban ugyanaz mint a többi noname... -
Jókat írnak, elvileg működik vele és a rendszer is upgradeli a fake 10-ről valódi 10-re
Azért erről a mondatról se feledkezz meg:
"But there is a risk of bricking the unit, so I don't know if I dare..."
Persze többen is megírták, hogy sikerült, de az ördög nem alszik, szóval csak saját felelősségre. Én felraknám, mert szeretek kisérletezgetni meg tenni venni, de persze annak tudatában, hogy negatív irányba is elsülhet a dolog...
Changelog valóban nincs, de itt a fő dolog az, hogy a kamu 10-ből csinál valódi 10-et. -
Nem igazán, a Rockchip típusú MCU-ra lehet tenni-venni a factory tool programmal, de ez nem Rockchip sajnos, ez valami egyéb... Általában szokott lenni valahol olyan menüpont ahol tudsz leszedni frissítést hozzá, de nem túl gyakran jönnek sajnos. Ezért hangoztatom mindig, hogy ha lehet, akkor Rockchip-es legyen, mert ha halál van, akkor nem minden esetben lehet az ilyeneket menteni.
-
válasz
honeker #4987 üzenetére
Hát ez az látod ha nem néz utána az ember körültekintően
Enyémet amióta beraktam kutya baja nincs és napi szinten használom több órát munkába járás meg helyszíni munkák esetében is. Igaz riziko is van benne, mert Aliexpress és eltűnik a csomag vagy sérül vagy bármi, de hát valamit valamiért.
-
válasz
honeker #4981 üzenetére
Igen, sajnos a Ford-nak is teljesen zárt, de nem melegedik nagyon, viszont ettől függetlenül egy hűtőbordát fogok majd rá applikálni, mert van helyem bőven és a Rockchip SOM-ok hűtőbordáját némi módosítással (síkolás) könnyen meg lehet oldani. Esetedben ha garis, akkor nem tudod szétkapni, hogy belenézz, de ha igen, akkor nézd meg mivel lehetne megoldani, van-e hely egyáltalán
-
válasz
kovbandi82 #4978 üzenetére
Nem, a csere nem jó
Teljesen szüntesd meg, nézd meg úgy mi fog történni. Nálam teljesen le van választva, a CAN-en keresztül van vezérelve.
szerk.
Találtam egy youtube videót, próbáld meg így, hátha nálad is létezik ez a debug menüpont. -
válasz
kovbandi82 #4972 üzenetére
Nem, a tápot nem húzod ki alóla, mert az az Accesories, vagyis csak a periféria, multimédia meg ilyenek, vagyis a gyújtás előtti pozi. Van egy másik állandó táp ami mindig rajta van és ha CAN BUS rendszerű az autód, akkor a CAN modulon kapja az autótól a vezérjelet, hogy mit is kell csinálni. Én kikötöttem és semmi baja sem az autónak, sem pedig a fejegységnek.
-
válasz
Gonzales007 #4961 üzenetére
Hááát, akkor passz... A csatolt fotók nem túl beszédesek sajnos, szóval tényleg az lenne jó, hogy valaki átdobja neked a config fájlt, vagy fotózza le. Elképzelhető, hogy a launcher okozott galibát.
-
válasz
Gonzales007 #4951 üzenetére
- Kijelző kikapcsolására nem tudom ha van külön beállítás, de ha jól rémlik a home gombot ha hosszan nyomva tartod, akkor kikapcsol, de nem biztos, hogy Junsun-nál is, mert ott lehet más az MCU típusa és a fw.
- Fizikai gombok funkciója is a menüből állítható nálam, pontosabban a CAR settings-nél van valahol ha jól rémlik...
- A teljes kikapcsolás pedig a factory settings-nél van, fentebb láthatod, épp egy topiktársnak dobtam be az imént. -
válasz
hevizms #4950 üzenetére
Szia,
Gyanítom egy Junsun-ról lehet szó, mert nekik van ez az Al software és ehhez kell egy kód, hogy használni tudd. Annyi a lényege, hogy hanggal tudod vezérelni vezetés közben, vagyis olyasmi mint a google assistant, csak ez tud funkciókat is vezérelni, az assistant viszont nem. A linken amit bedobtam van egy videó is a működéséről, nézd meg.
-
Szia,
Eléggé specifikus, de nem baj, mert volt már szerencsém 2020-as Prius PHeV-hez és sikeresen lezárult a dolog pár hónap után
Hasonló volt a történet, nála egy JBL erősítő volt az anyósülés alatt amit szerencsére támogatott az androidos HU, de azt most megírom, hogy gyári hangzás az erősen felejtős sajnos... FIgyelj, nem olyan rossz, élhető, de a gyárit egyik utángyártott sem tudja akár márkás akár nem, de ezen a linken láthatod iko beszámolóját, neki szereltem, sőt ha az összes hszére rászűrsz, akkor még több infót is láthasz.
MFA-ra sok esélyt nem látok, de utánanézek. -
válasz
Gonzales007 #4943 üzenetére
Agama launcher van telepítve? Neten rákeresve elvileg Agama miatt lehet, de az, hogy milyen típusú volt az eszköz nem tudom, csak annyit írt, hogy Android HU.
-
válasz
kovbandi82 #4942 üzenetére
Szia. Pedig a Factory settings-ben van a beállítás arra, hogy power-off legyen vagy sleepbe maradjon, keresgéld még
Ha nem találod akkor holnap megkeresem és lefotózom neked, hogy hol található. Másik dolog, nálam pl. az ACC-t ki kellett kötnöm, mert csontra merítette az akkumat az elején, talán ez is lehet...
-
Esetleg írhatnál nekik hivatkozva a rendelésre, hogy ennél a modelnél hogyan kell elővarázsolni. Nem szoktam soha használni, mert nem sok értelmét látom, hogy bámuljam a kijelzőt huzamosabb ideig vezetés közben, ezért elvagyok nélküle. A hívásokat pedig BT segítségével hangosítom ki. Használhatod, szerintem megbízható, nem hinném, hogy visszaélnének.
-
Ha jól tudom, akkor nem működik az Androidos HU-val csak ha van hozzá amolyan adapter, vagy dongle ahogyan ők hívják. Jobban utána nézve találtam is olyat amit az Xtrons ajánl vagy gyárt a fejegységeihez, ezen a linken láthatod. Az is lehet, hogy már be van építve, azt nem tudom, de te nem kaptál ilyen kütyüt hozzá amikor rendelted? Vagy nem kérted a felár miatt? Jaaa és a fejegységed típusa az pedig ez lenne és a leírásban lévő paraméterekkel rendelkezik? Mivel próbálkozol, a Multiplay nevű appal vagy hogyan próbálsz csatlakozni?
-
Ott a pont !
SonyNex7: Semmit nem jelent itt a "márka"... De ha visszaolvasol, kb minden tíz vagy huszadik hsz-ben hasonló tanács van, mindig az infó a lényeg és egy olyan hw amiből ha netán tégla lesz, akkor tudd újjáéleszteni egy értelmes sw-el (akár) ahogyan megott is írta. Egyébként a topik keresőben ha rákeresel akkor sok találat van mindkét "márkára".
-
válasz
honeker #4921 üzenetére
Igen, csak ha van rá bizonyítékod, hogy te mást kaptál, akkor refund a vége, vagyis visszautalják neked a teljes vételárat és a terméket sem kell visszaküldeni, vagy ha kéri mégis az eladó, akkor az ő költségére van a fuvar. Ezért kell kommunikálni, fotókat és rengeteg infót kérni amit majd fel tudsz használni ha nem azt kapod amit rendeltél, szóval ezért is mindig mondom azt bárkinek, hogy a kommunikáció kulcsfontosságú és ha nem tudsz angolul, akkor google fordító is segít, hiszen ők is azt használják, nehogy azt hidd, hogy mind tudnak angolul... Nekem volt ilyen esetem ebay-es termékkel, vissza lett utalva a pénzem teljesen és nem kérte vissza az árut. Sőt, Alin olyan is volt hogy partial refund nem megfelelő leírás miatt és olyan is volt, hogy lejárt a határidő és nem kaptam meg a csomagot és visszakaptam a teljes vételárat + szállítási költséget, aztán 2 hónap múlva megjött a termék amit jeleztem is az eladónak, hiszen így korrekt, de azt mondta sebaj, használjam egészséggel, nem kéri a vételárat újra.
-
válasz
honeker #4918 üzenetére
Ezt én pl. semmi szín alatt nem venném... Semmi infó az MCU-ról, plusz az a sok kamu értékelések nem valami bizalomgerjesztő. Miért nem nézel aliexpress-ről ahol látni valós értékeléseket a boltról és a termékről is. A szállítás is megoldható, vannak esetek amikor a vámot nem kell fizetned, mert benne van az árban, de ezt le kell tárgyalni az eladóval.
Elég régóta írsz a topikba, nem figyelted meg, hogy mindig ezt papoljuk? Kommunikáció és rengeteg infó meg fotó kérése, hogy ne járj pórul. Ebben az esetben nem hiszem, hogy tudsz velük kommunikálni, de egy próbát lehet megér, viszont én semmi esetre sem venném meg és nem a márka vagy bármi miatt, hanem pusztán azért, mert nem valami bizalomgerjesztő az egész dolog... -
Jó, azért azt tedd hozzá, hogy ez a gagyi 20 - 30E Ft-os eszközökkel van így, egy viszonylag normálisabb árban lévő és normális chipset meg proci/RAM-mal rendelkező androidos fejegységgel azért szépen működik, lásd az én példám is. Mondjuk autó függő is, ez is igaz.
Nálam sosem volt baj sem a vétellel sem az adás minőségével. -
Szia,
Nem választható a mikrofon? Általában van az a mikrofon ami be van építve és a kijelző környékén van egy pici luk, aztán van a másik ami ki van vezetve és szélvédőre ragasztod diszkrét helyre. Lehet az van, hogy a beépítettet használja valamiért és az adja a doboz hangot. Nem sokat telefonálok kocsiban, inkább kihangosítom ezért nem is foglalkoztatott, de engem is érdekel ha valaki tudja az okát... A hangot általában a waze vagy google asszisztens esetében használom és tökéletesen felismeri, ill. érti amit mondok.
-
válasz
Pityu89 #4895 üzenetére
Ez nem Mk 2, hanem Mk 2.5, vagyis a faceliftes. Ilyenem van nekem is, de én jobban szeretem a gyári feelinget, ezért raktam ezt a verziót, mert ez olyan mintha egy tabletet befaragtam volna a gyári helyére, de persze kinek a pap, kinek a papné
-
válasz
honeker #4888 üzenetére
Van egy magyar nyelvű teszt róla youtube-on, nem nézted? A google a te barátod is, csak keresni kell
Egyébként van egy hsz. amely kitér a valós problémára, vagyis arra, hogy kevés a ram meg a chipset sem egy bivaly kategória, illetve a leszedhető tablet részének az akkuja brutálisan merült... Azt mondja a pasi a videóban, hogy üzletember írhat email-t róla akár, hát azért egy ekkora téglán emailezni mondjuk egy Iphone helyett az nem épp főnyeremény.... Szóval van itt marketing rendesen, de olvasd el a hsz-eket is, ill. keress még a neten teszteket, véleményeket, mert ezt pl. nekem első keresésre hozta is...
Ha nekem kellene vacillálni egy ilyen és egy androidos között, akkor egyértelmű, hogy utóbbit választanám, mert attól, hogy Blaupunkt, attól még nem biztos, hogy jó is... -
válasz
Starsky80 #4886 üzenetére
Szia. Konkrétan ez lenne? Hát nem tudom, de ilyen árban nem kell csodákat várni, ez valami nagyon gagyi és bármi lehet... Találtam egy régebbi hszt a topikban ahol a topiktárs a fényerő miatt telepített valami appot, esetleg te is megpróbálhatod... Egyébként visszavinném és ha továbbra is szükség volna hasonlóra, akkor Aliról vagy ebay-ről nézelődnék.
-
válasz
BodriDani #4880 üzenetére
Szia,
Köszi, viszont. A menüben a steering wheel settings-ben be tudod állítani, ott látja őket? A CAN modul típusát nem ajánlott babrálni, azon kell maradjon amire állították alapból. Nekem is Focusom van, csak 2010-es de a CAN modul pl. Mondeo-ra van állítva és tökéletesen működik. Próbáld resetelni teljesen, hogy álljon vissza alapértékekre, aztán akkor a menüben lévő dedikált steering wheel setting-el próbáld.
-
-
válasz
Matyi222 #4834 üzenetére
Neked is sok hibamentes évet akkor
Perszeee, ez a reális amikor nem az van, hogy elvárod az über tudást és funkciókat, hanem tudomásul veszed, hogy mégis csak aftermarket, nem gyári, de tudásban és multimédia meg élmény szinten valóban úgy van ahogyan írtad, hogy egy új varázst ad az autónak
-
-
válasz
torrente777 #4818 üzenetére
Szia. Nem CAN BUS rendszeres az autó? Ha az, akkor lehet csak a factory menüben, vagy simán a steering wheel menü pontnál kell megtanítani. Ha nem az, akkor itt van egy rajz a 2006-2009-ig gyártott model ISO csatijáról és a C2-es sorban az 5-ös pinre kell kötni, vagyis ha szemben tartod magaddal, akkor az alsó csati sor 5-ik pinje az első sorból amire kell kötnöd bármelyiket a Key 1 vagy Key 2 közül, majd a zölddel jelölt 3-as pint (középső sor 4-ik) kell csatlakoztatni a fejegység testjéhez (fekete általában), vagy ha van közelben testpont, akkor megpróbálhatod arra is kötni, lehet működni fog, hiszen a test az mindenhol ugyanaz.
Remélem tudtam segíteni, majd írd meg az eredményt
-
Szia. na az remek akkor ha meg vagy elégedve és egy jó példányra bukkantál ami kiválóan működik
Annak idején amikor beruháztam a sajátomra, akkor gondolkodtam nagyon a SIM kártyás verzión, de végül nem olyanra esett a választás, viszont én is hónapokig nézelődtem mielőtt megvettem. A kommunikáció meg kulcsfontosságú, mert ha bármi gondod adódna a későbbiekben, akkor csak rájuk írsz és annyi...
-
válasz
ojpenge #4794 üzenetére
Szia,
Hát ez nem valami jó hír... Nagy eséllyel a végfok halt meg, de ha megoldható, akkor ne használd tovább ebben az állapotában, mert még tűzveszély is előfordulhat, hiszen ezek az androidos HU-k nem arról híresek, hogy komoly tesztek alá vannak vetve... Megoldás a végfok cseréje, de kérdés, hogy vitt-e magával még valamit, mert ha igen, akkor már lehet nem éri meg a javíttatása. Látni kellene mindenképp, ezt így távolról pontosan megmondani nem lehet.
-
válasz
Matyi222 #4789 üzenetére
Alapvetően egész jónak tűnik, de nem tudni az MCU típusát ami nem lenne hátrány, mert ha gebasz van, akkor nem mindegyiket lehet életre kelteni... Egyébként egyetértek a többiekkel, Alin is nézz körül, mert ott bő a választék és lehet kérdezősködni az eladótól mielőtt kiadsz egy valag pénzt érte, illetve láthatod az értékeléseket úgy a boltról mint a termékről és egy általános átfogó kép kialakul. Gyártó az itt nem annyira releváns, inkább az értékelések és az hogy valóban azt kapd amit szeretnél, illetve ha gond van, akkor tudjál velük egyeztetni és infót kérni.
-
válasz
DzsoZee34 #4761 üzenetére
Nagyon szívesen
Jó döntés a minimum 4/64
Az MTCx (x az bármilyen betű lehet, jelenleg D meg E az elterjedtebb) pontosabban az MCU típusa amely a híd a SOM-mal (processzorkártya) való kommunikáció során, vagyis az eszközöket (pl. DVD olvasó...) kapcsolja össze vele. Maga az Android rendszer és a partíciók is a SOM-on találhatók, abból pedig amit Petymek is írt a Rockchip (rk és 4 számjegy általában a jelölés, de a fotón látni fogod) a legnépszerűbb és azt is a legkönnyebb visszahozni "téglásított" állapotból is, illetve ezekre lehet egyedi szoftveres megoldást is alkalmazni, másrészt pedig a támogatottsága nagyon elterjedt, pl. XDA-n nagyon jó fórumtémák is vannak. Egyedi szoftver, vagyis a "romolás" valójában annyiból áll itt, hogy felmásolsz egy update fájlt az USB-re, majd csatlakoztatod a fejegységhez és amikor rákérdez, akkor ráböksz, hogy hajtsa végre a rendszer frissítést. Ezt is lehet fokozni még, mert vannak fizetős verziók ahol Paypalon elutalod az összeged és megadod a sorozatszámod amely alapján majd jön egy OTA frissítés amit letöltesz, szóval nem egy rocketscience a dologKérdezted, hogy hol tudod ellenőrizni az MCU típusát. Korábban a sajátomról dobtam be több fotót is ebben a posztban és ami számodra releváns az a középső, mert ott van felsorolva az MCU típusa, illetve a build alapján azt is láthatod, hogy egy Rockchip eszköz amelyre az rk3399 utal.
Ha valamit el, vagy félre írtam, akkor Petymek kijavít, mert igazából ő a nagy mágus, nekem is annak idején ő segített, aztán én is segítettem pl. iko1972 autója esetében a rendelés folyamatától a végleges beszerelésig ami remekre sikeredett végül -
válasz
DzsoZee34 #4756 üzenetére
Szia,
A +2 Gb nem is csak a startup sebessége miatt, hanem a felhasználói szokásaid amiket felsoroltál, azok miatt szerintem ajánlott a 4/64. Szerény véleményem szerint a Joying nem lehet rossz döntés... Kérdezz rájuk, mert már ki lehet játszani a vámot, csak lehet nem mindenki tudja megoldani. Hááátttt a több év az itt relatív, mert ugye ez nem egy komoly teszteken átesett eszköz, szóval bármi lehet...
Egy nagyon fontos szempont az MCU típusa, mert ha ne adj Isten valami miatt meghal teljesen a rendszer, akkor az MTCx eszközöket könnyen újra tudod éleszteni, illetve ha különleges firmware-t (custom rom) szeretnél, akkor ez is egy lényeges szempont. -
válasz
#88234496 #4747 üzenetére
Nem, nem jól tudod ! Nekem írtad...
Ha már azt sem tudod, hogy kinek írtál, akkor bajok vannak feléd kedves ZZ
Szerintem te tényleg az álruhás ZiZike vagy, hiszen korábbi dologra is utaltál az egyszer - kétszer sikerülttel
Egyébként meg nem buzogtam túl semmit, próbáltam segíteni a kérdezőnek fotókkal meg infókkal... Az, hogy te nem vagy az infók ismeretében, nem jelenti azt, hogy valótlanok, vagyis azt, hogy marhaságot írok, de ahol bizonytalan voltam, ott feltételes módot alkalmaztam ha nem vetted volna észreTovábbi szép estét neked, én nem haragszom, csak nem értem minek kell bujkálni...
Peace
megott: Szerintem jól ráéreztél
-
válasz
#88234496 #4741 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem kell táp, ha figyelted volna, akkor azt írtam, hogy:
"Esetedben az Acc wire az AMP, mert azon is van +12V gyújtás ráadásánál. Erre szokták pl. az antenna jelerősítőt is kötni." Itt pont a +12-ről írok...
Vezeték színek valóban eltérnek. Tudok mutatni olyan fotót ahol piros színű.
A fotón kihangsúlyoztam, hogy a back wire a REV-re megy, hát gondolom csak tudni fogja...
Persze hogy nem érted a hang kérdést, de arra sem figyeltél, hogy mit írtam...
"Persze ez csak feltételezés, így lenne a logikus, mert android mentes előző autómban így volt, sőt előerősített jelet kapott külön RCA-n. " Ott van, hogy feltételezés !
A másik dolog amit nem értek, hogy te hogyan találtál pont erre a topikra rá az egy napos regeddelNa de lényegtelen, én itt most tényleg elengedtem, többet nem válaszolok a témában...
-
válasz
#88234496 #4739 üzenetére
Én úgy értettem, hogy van... A táp kábelt megkülönbözteti, utána pedig írta, hogy "a vevő piros kábelére" . Ez alapján feltételezem, hogy van... A sebváltóban lévő tolatólámpa kapcsolója az általában nagyon macerás helyen van, ill. át kell jutni a tűzfalon is valahogy... Én személy szerint nem bántanám a gyári gumiharangokat vagy átvezető szigetelőket az utas és motortér között, hiszen ott ha meg van sértve, akkor az már nem szigetel... CAN protokolt sem tudjuk, mert nem írt típust, viszont azt végképp nem kell bántani, mert ami azt illeti az nem is Forscan vagy egyéb autódiag kategória... Mindenesetre kíváncsi vagyok mi lesz a vége
-
A kék az relatív, nincs szabvány rá, minden kínai olyan színt használ ami épp kéznél an szerintem. Vegyük át újra:
- "Az adó részt bekötöttem a tolatólámpára a pluszt és a minuszt, majd az rca csatlakozót összekötöttem a kamera rca csatijával,és az aramot is rádugtam."
Ez eddig jó.
- "vevő rész rca kimenetét,rákötöttem az android egység kamera rca csatlakozójára,a piros áram kábelt rákötöttem a fejegység rev kábelére majd az amp connect-et is hozzákötöttem a rev és a vevő piros kábelére,hátramenetbe kapcsol is a kamera,de ha üresbe teszem nem vált vissza mivel folyamatosan kap a vevő egység áramot"
- RCA ok, az amp connect-et csatlakoztasd le és csak a piros táp kábellel legyen összekötve . A REV csak a sima kilógó piros kábellel legyen összekötve, az a trigger.
Dobok be még egy fotót, hátha ez beszédesebb...Esetedben az Acc wire az AMP, mert azon is van +12V gyújtás ráadásánál. Erre szokták pl. az antenna jelerősítőt is kötni. Továbbá a Back wire esetedben a REV-re megy.
Remélem segítettem
-
Nem kell táp, a táp a "wifis vevőből" megy a kamerába. Azt mondtad ugyanolyanod van mint amit zz linkelt, nem? Akkor vess rá egy pillantást és rájössz. Azt is írtam, hogy ott van fentebb a fotó, helyettesítsd a kamerát az adóval, hiszen az adóból megy a táp a kamerába...
Na mindegy is, én elengedtem, egyébként sem reagálsz... -
válasz
#88234496 #4730 üzenetére
Nem biztos, hogy jó az amp-on hagyni, mert lehet, hogy akkor nem lesz hangja, hiszen minek dolgoztassa a chipet, ha érzékeli a remote triggert és dolgozik az erősítő. Persze ez csak feltételezés, így lenne a logikus, mert android mentes előző autómban így volt, sőt előerősített jelet kapott külön RCA-n. Nálam a fenti fotó amit linkeltem, az egy CAN-es és ott annyi, hogy helyettesíted a kamerát az adóval, ill. a fejegység bemenetéhez pedig a vevőt teszed.
zole72: Ahogyan zz is írta a reven nem lesz fesz, oda te kötöd az RCA-ból jövő piros pozitív kábelt amin jön a 12V pozitívja. Milyen autó meg fejegység, azért azt is jó volna tudni.
Egyébként miért nem inkább vezetéken vitted? Nem sok jót olvastam az értékeléseknél úgy általánosan...
-
Szia,
Nem, nem az amp connect-re, mert az ott az erősítőnek a remote kábele, vagyis ha lenne erősítőd, akkor annak a remote vezetékét az amp connect-re kellene kötnöd.
A te esetedben is ugyanaz lehet, keress egy REV (nálam rózsaszínű) vezetéket és avval kösd össze, ahogyan a fotón is láthatod, illetve a kamera sárga jel csatiját ne AV IN-be, hanem CAM IN-be dugjad, mert az AV IN az a külső jelforrásnak van, pl. arra köthető a menetrögzítő kamerád ha van, és a fejegység rögzít, nem kell memória kártya akkor a kamerába. Persze ez nem minden esetben járható út, mert nem mindenik fejegység tudja. -
Szia,
A rev-el kell pedig összekötni, de lehet az MCU beállításoknál is kell babrálni.
Itt egy fotó az általános bekötésről:
Itt egy másik az MCU beállításról esetemben, de a fordítást el@rták a csájnízok, mert a prohibit reverse azt jelenti, hogy tolatás tiltása és a fotón láthatod, hogy nálam "enabled" beállításon van és így működik megfelelően
Jól megszivattak mire rájöttem még annak idején....
Új hozzászólás Aktív témák
- OH!! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -70% i7-10610U 32/512 NVIDIA MX250 2GB FHD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Go eladó
- iPhone 12 Red 64 GB
- Asus ROG Flow Z13 GZ301VIC Acronym Limitált kiadás - 13.4" QHD 165Hz Érintő - 32GB - 1TB - RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest