- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
válasz
tordaitibi #43546 üzenetére
-
Frozen
addikt
válasz
tordaitibi #43531 üzenetére
Nem találtam más opciot egy menüvel kijebb még lehet beallitani dupla kopintáshoz opciokat stb ,de alapbol minden telon hirek jottek be. Most pedig ez a google assist akármi pár napja. Nagyon nem tudom mit tudnék csinálni ,de ez így nagyon rossz lett most nekem. A gyari dolgot meg nem merem benyomni nagyon sok fontos info van a telefonomon
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
tordaitibi #43528 üzenetére
Hát ez jó
-
Frozen
addikt
válasz
tordaitibi #43523 üzenetére
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
tordaitibi #43523 üzenetére
Az a Microsoft szerű ikon mi az állapotsoron?
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #43386 üzenetére
Sajnos az a ROM tényleg annyira régi (4 éves, még Nougat, ez azért lett abbahagyva mert utána kezdte Alexey a Lineage-et csinálni) hogy ahogy a TeMeFi lekérdez azt már ez az Android verzió nem is ismeri.. (látszik is a kis bomba jobb oldalt, az a "hiba van" jelzés). Marad a másik említett app (a MemoryLocker).
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #43394 üzenetére
A Mido tesztkeszulek, johet a ROM link! (:
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #43386 üzenetére
Szerintem regi lehet hozza a ROM.. A masik ajanlottal szerintem meg menne.. de ha adsz egy linket ahhoz az RR-hez feldobom a Mido-ra es megprobalom.
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #43382 üzenetére
Az a te RR-edben ami mégmindig Android Nougat ha jól rémlik (meg úgy általában AOSP-on) nincs implementálva ilyen lakatolás dolog (majd a fejlesztői menüben Android Oreo-tól lenne talán egy olyan, hogy "használati prioritást" lehet beállítani a telepített app-eknek), szóval így marad az AOSP "sima" memóriakezelése és azt használja vagyis ha egy app nem indít pl. service-t akkor nem kap olyan OOMADJ értéket hogy bent tartsa a rendszer. Autostart and StaY!-ből Android Nougat-on még szerintem biztosan indíthatod un. persistent-ként vagy ha van root (asszem van) akkor TeMeFi-vel vagy a Memory Locker-el pl. adhatsz neki olyan OOMADJ értéket hogy se az LMK sem az ActivityManager ne is akarja kilökni (több info -kifejtve- a linkelt hsz-ben). Nem közvetlenül segít(het) de az ActivityManager-hez köthető két prop-ot is átírhatod magasabb értékre hogy eleve több app-et akarjon memóriában tartani.. (ha van Magisk akkor az MHPC modullal gyorsan kiveitelezhető vagy eleve a build.prop-hoz hozzáadható: bg_apps_limit = 128 vagy felett és bservice_limit = 60 vagy felett; valamikor erre csináltam egy modult.. itt a b jelű, szerintem még mindig mennie kell).
-
Oldman2
nagyúr
válasz
tordaitibi #43377 üzenetére
SC mint Santa Claus?
-
Janos2015
csendes tag
válasz
tordaitibi #43339 üzenetére
Köszi, megcsináltuk, ill. egy yt video alapján a letöltések és a letöltéskezelő adatai és gyorsítótár is törlésre került. Még nem jó így sem.
Nem állandóan kerül hurokba, hanem random és önmagától egy idő után be is fejezi az újra indulásokat (5-10 perc).
Még annyit láttam a telefonon, hogy a fejlesztői mód be volt kapcsolva, nem gondolom, hogy el lett valami állítva, de azért a lehetőség fennáll. Mit érdemes még ellenőrízni vagy esetleg törölni/újratelepíteni. (nyilván a gyári visszaállítás megoldaná, de még azt a lehetőséget nem tennénk meg).
Valahol azt olvastam, ha jól emlékszem, hogy a google fiókból kellene kilépni és tenni valamit, csak nem tudom pontosan a lépéseket, így azt nem tettük meg. Vmi ötlet, amit próbáljunk ? -
TeeJay
félisten
válasz
tordaitibi #43316 üzenetére
köszi megpróbáljuk
-
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #43178 üzenetére
Átnézve a topikokat egyértelmű, hogy mi történt. Globális szabotázs akció. Ilyenre csak két szervezet képes. A Pomogácsok és a Galagák.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
tordaitibi #43025 üzenetére
Egy nagyságrenddel több az app nálam
-
Fall-N
veterán
válasz
tordaitibi #43020 üzenetére
Neked kevesek az igényeid. Nálam a 64 GB-ból 50 foglalt, így hogy a média az a 256 GB-os kártyán van. Ha nem lenne SD akkor el sem férnék.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
tordaitibi #43020 üzenetére
Nálam: rendszer 31GB.
Egyéb alkalmazások: 44GB.
+média, +zene, +videók, nincs játék
Egyéb kérdés? -
mzso
veterán
válasz
tordaitibi #42947 üzenetére
A Meizu Note 8-nak nincs topikja. Itt ott kérdezgettem dolgokról, hátha épp valaki tud válaszolni.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
tordaitibi #42939 üzenetére
Thx, megnézem!
-
Piftuka
veterán
válasz
tordaitibi #42861 üzenetére
"Nincs neked olyan hogy Tarhely, Alkalmazasok es itt kiirja hogy mel,ik app, a rendszerappok is, mennyit foglalnak. Es ugyanitt van lehetoseg az app adatainak torlesere. Itt kene nezelodnod."
De van. Éppen azt néztem meg, arról beszélek.
Most itt van előttem...
"Belső tárhely
Összes hely: 16 GB
Elérhető: 287 MB
Operációs rendszer által elfoglalt terület: 4,93 GB
Alkalmazások (alkalmazásadatok) által elfoglalt terület: 2,72 GB
Gyorsítótárazott alkalmazások: 895 KB"
Ha összeadom, nincsen az egész 8 GB. Tessék mondani, hogyan lehetséges, hogy mindössze 287 MB elérhető?
Gyári visszaállítás volt többször is. Annyit értem el vele, hogy ismét ki kellett pucolnom a FB, Twitter, stb. féle sz*rokat, amiket sose használok.
("Kismillió" kép, stb. egyébként nincsen, nem is volt.
Talán a hozzászólásaimból leszűrhető volt, hogy a konzervatív oldalt képviselem. A telefont telefonálásra használom, fotókat a digitális kamerámmal rögzítek, email-t a számítógépem levelező programjáról írok és olvasok, filmeket pedig TV-ben, ill. DVD és BD lemezről nézek.
)
A futó alkalmazások között pedig 95%-ban már csupa zöld "Alien" ikonos "org.codeaurora.ims" nevű, illetve jellegű rendszeralkalmazás van csak.
Ezen kívül "Számológép", "Naptár", "Lenovo center"... egy-két ilyen. Ezek mind olyan komponensek, hogy ha eltávolítom, akkor nem működik jól a telefon, és egy csomó funkciója. -
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #42863 üzenetére
Root nélkül bemenni nem tudsz, de a nagyságát meg tudja mondani jópár dolognak, pl. ha OTA lenne akkor látszódna. Ha döglődne meghalna, annyi, öngyógyító mód nincs, átpakolni se fog semmit sehova.
Jaja, kellett az avatar refreshment, vagy 15 évig volt az a régi hangfal.. ez meg ugye Technically Correct Man, a kedven szuperhősöm
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #42861 üzenetére
#42846: "És ami tényleg érdekes, hogy a listázott "helyfoglalók" összesen ~7-8 GB körül vannak, és a színekkel jelölt "pálcikák" is csak a felét foglalják a szabad (szürkével jelölt) területnek...
" -- ezt ő írta, a készüléken lehet kismillió kép meg egyéb is, akár "elfelejtve" is, erre jó lenne a tárhely felderítése.
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #42705 üzenetére
Akkor igencsak el volt írva a parancs: > volt >> helyett.
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #42701 üzenetére
És ez konkrétan abból a txt-ből van ami akkor keletkezett miközben csináltál mindenfélét a böngészőben? Akkor ebből még kellene legyen 10 hasonló. Azok hol vannak? Vagy megint egyszer lefuttattad és copypaste? Mert ebből semmi nem derül ki, nincs is CPU terhelés semmi, a legnagyobb fogyasztó a top ami kiírta mindezeket, az is összesen 5% pillanatnyi terhelés és az Opera sandbox (tab) folyamat 0%. A top fg vagyis előtérben az Opera meg bg vagyis a parancskimenethez képest háttérben fut:
PID USER PR NI CPU% S #THR VSS RSS PCY Name
16850 root 20 0 5% R 1 9168K 1924K fg top
16466 u0_a76 20 0 0% S 26 1278752K 122572K bg com.opera.browser:sandboxed_process3 -
justmemory
senior tag
válasz
tordaitibi #42699 üzenetére
Nem követem teljesen, bocsesz, de Termux-al nem tudod megpróbálni? Úgy működnie kellene (nálam legalábbis működik).
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #42696 üzenetére
-b nelkul is jo lenne.
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #42654 üzenetére
Ez több okból is érdekes, leginkább azért, mert a Mido-nak ez nem a max. CPU freq-je hanem csak a hispeed-je vagyis talán azért nem engedi fentebb mert van olyan temp. érték ami miatt nem lehet vagy azért nem megy fentebb mert nem is indokolt a CPU load miatt csak a hispeed - de ettől még vastagon nem szabadna lagolnia, CPU miatt szerintem semmiképp. És a hőmérséklet se egetverően nagy, vagyis nem CPU thermal throthling viszont GPU még mindig lehet szerintem, mert ez a temp csak egy kumulatív érték, ettől még a GPU érzékelőnél lehet magas érték. Amint váltasz a CPU is visszaesik, így mégis arra tippelek, hogy a megjelenítés a ludas, az eszi az erőforrást (amint nem azt kell megjelenítenie nem is kér több CPU-t) de - ahogy írtam - lehet nem CPU igényes hanem GPU (akármilyen hülyén is hangzik hogy nem valami vad 3D játék közben jön ez elő).
Két ötletem van most így:
- Mivel van root és feltételezem kernel manager is megoldható.. vedd le a max. GPU órajelet minimumra vagy a felére: ha akkor jobban szaggat akkor talán inkább GPU, ha nem igazán van különbség akkor inkább CPU.
- másik módszerrel szerezz info-t:
Töröld a top.txt-t (mert ez hozzáfűzni fog) és írsz egy ilyen nem túl szép de működő parancsot:
su
for i in {1..10} ; do top -b -n 1 | head -n 20 >> /sdcard/top.txt ; sleep 1; done
aztán irány a böngésző és a maszatolás: így lesz 10 másodperced, másodpercenként egy mintával arról hogy mit csinál a top cca. 15 folyamat. -
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #42652 üzenetére
Akkor biztos, hogy a CPU es nem a GPU amit hajt?
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #42650 üzenetére
A top a top1, ez nem akkorrol van mikor laggol betyarul.. nem?
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #42645 üzenetére
Legyél gyors a screenshot-al
Viccet félretéve..
top -n 1 | head -n 20
..mert úgyis elég csak az eleje (5 sor fejléc és úgyis csökkenő CPU-ra rendez) de ekkor jó, ha elforgatod a készüléket mert kb. nem fog látszani semmi a futó folyamat neveiből.. viszont:
top -n 1 | head -n 20 > /sdcard/top.txt
..és akkor a belső tár gyökerébe kapsz egy top.txt-t aminek a tartalmát már akár ide is tudod tenni vagy pastebin-re / dogbin-re vagy valami..Ha a ROM top-ja nem támogatná a -n opciót (kb. teljesen ki van zárva, de ha mégis, akkor) ha van Magisk (mert miért ne lenne, ugye) ami min. v20.4 vagy feletti abban már eleve van bővített busybox (de szerintem előtte levővel is megy amúgy), vagyis csinálhatod azt is, hogy:
/data/adb/magisk/busybox top -n 1 | head -n 20
/data/adb/magisk/busybox top -n 1 | head -n 20 > /sdcard/top.txt -
Mr Dini
addikt
válasz
tordaitibi #42645 üzenetére
Ctrl + C alapesetben, de ha a képernyőt elforgatod, vagy a terminál méretét átállítod, ki kell férjen. Vagy kiadod a "top -n 1" parancsot. Ha szerencséd van, az androidban lévő bináris támogatja...
-
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #42637 üzenetére
Ugyanezt a két böngészőt használom és nálam minden rendben. A hiba az ön készülékében van.
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #42637 üzenetére
Nálam ilyet nem csinál, se a Google Chrome, se a Via, se az OH, se a SmartCookie, se a Kiwi de még a Soul se.
su
..mit mond egyébként, mi az első 8..10 process?Szerintem írj ide is, hátha:
Bugok, problémák @ PROHARDVER lapcsalád -
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #42519 üzenetére
Baszki! Nem jó, ha az ember gyakran használ egy fórumot. Előbb-utóbb kiismerik.
-
Petyás
tag
válasz
tordaitibi #42459 üzenetére
Ügyfélkapunál én is hasonló cifra jelszót adtam meg. (de az nem volt foglalt)
A poén az, hogy egyszerűbb is ment volna, ha nincs rendszerhiba.
Csak hát erről nem volt értesítés, én meg már vagy az ötödik hülye jelszót írtam a papírra. -
Oldman2
nagyúr
válasz
tordaitibi #42459 üzenetére
Mindenkinek van valami jó indoka, hogy mit miért nem csinál...
Köszi, hogy kifejtetted.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
tordaitibi #42455 üzenetére
Ez viszonylag könnyen megjegyezhető...
Miért kellene ezt megjegyezni?
Egyetlen megjegyezhető jelszót kellene csak megjegyezni, a jelszókezelő alkalmazás "központi" jelszavát.
Ha van ilyen, onnantól kezdve bármilyen vad és látszólag megjegyezhetetlen jelszót használhatsz, miközben nem kell olyasmivel foglalkozni, hogy "nem tudom megjegyezni..."
Mindeközben a nejemnek is képtelen vagyok azt elmagyarázni, hogy nem okos dolog több helyen ugyanazt a (ráadásul gyenge) jelszót használnia.
-
Angel2014
addikt
válasz
tordaitibi #42388 üzenetére
Nem. Nem ahogy indulna egyből újraindul a gép.
-
Angel2014
addikt
válasz
tordaitibi #42383 üzenetére
Sajnos nem engedi amikor feltelepíti elindítanám és egyből újraindul és visszarak mindent ahogy volt.
-
Archttila
veterán
válasz
tordaitibi #42341 üzenetére
-
eeXaa
addikt
válasz
tordaitibi #42258 üzenetére
random csinálja.. van amikor semmi gond egy darabig, utána meg folyamatosan..
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #42248 üzenetére
Linux-on? Már miért lenne képtelenség? Nem csak fix verziós linux-ok vannak, ott vannak a rolling release-es disztribúciók, mint pl. Arch, Manjaro..
@Cr00py: hogy mekkora magic azt - hidd el - a fejlesztők tudják, neked meg semmi fogalmad nincs róla ahogy olvasom a soraid de biztos nem lehet nagy magic.. Ha úgy döntöttek, hogy kell köztes verzió akkor kell (pl. újabb kernel elé újabb bootloader kellhet, Android főverzióváltáskor is kellhet, etc..), ha úgy adja ki az OTA hogy nem lesz gond akkor nem kell.
-
Archttila
veterán
válasz
Fizikai keptelenseg, Linuxon ugyanez.
Bullshit
(lásd trey)
-
Cr00py
senior tag
válasz
Pedig almánál az adott készülékre mindig az aktuálisan elérhető legfrissebb verziót telepíti.
ha most elő venném az "ősrégi" sima i6-t amit még anno használtam ( ios 9 van rajta, akkor az frissítésnél a legutolsó elérhető ios 12.4.2-t telepítené, korábbi verziókat nem is tudnék már letölteni rá, mert az apple nem írja alá. Persze értem én, hogy Android fronton sokkal több gyártó, s ezek készülékei vannak..de ez nem lenne akkora nagy magic.
Windows-t nem igazán ismerem/ szeretem. PC-n játszom néha, csak amiatt van win, egyébként mac.
De windows példánál maradva Ha lenne gépem az első 1507-s verzióval, gyanítom az is a jelenleg elérhető 21H1-s verziót telepítené, nem egyesével végig. -
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #42154 üzenetére
Ha van wireless egér, bill, meg füles, akkor a telónak nem kell kézközelben lennie, lehet a TV mellett és akkor a HDMI egyáltalán nem zavaró. Cserébe nincs késés és alacsonyabb az erőforrásigénye, mint a wireless képátvitelnek. Én így használom a telót, tabot.
-
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #42149 üzenetére
Ezt most miért nekem írod? Tán én javasoltam a CC -t? Egyébként sem veszek olyan telót, tabot, ami nem támogatja a HDMI kimenetet.
-
mizoli
addikt
válasz
tordaitibi #42138 üzenetére
Plusz 1 az RR-nek 🙂
-
Archttila
veterán
válasz
tordaitibi #42138 üzenetére
Ez ketsegtelen, de legjobb tudomasom szerint 5 honapja bezartak a kapukat, legalabbis a Lavender elott biztosan. [link]
-
válasz
tordaitibi #42114 üzenetére
Ez inkább a telód topikjába vagy a MIUI topikba való lett volna, de sebaj.
Sajnos, a gyári MIUI appokban vannak reklámok, de természetesen kikapcsolható. Az adott app beállításait nézzétek át, hirdetések vagy ajánlások néven lesz megtalálható.
-
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #41814 üzenetére
Pedig, sztem Te is élveznéd az alkotás örömét. Élmény, amikor összelegózod amit szeretnél és aztán a teló aszerint működik.
-
válasz
tordaitibi #41812 üzenetére
Az Okos konnektor nem tudja, az automatizáló adja Ki a kikapcsoló parancsot.
-
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #41800 üzenetére
Én meg egy kinti Lidl -ben vásárolt, 30 Eurós okoskonektorral csináltam meg a töltéskapcsolgatást. Az müxik root nélkül is.
-
helixP
nagyúr
válasz
tordaitibi #41800 üzenetére
Melyik magisk ez? MIUI-n próbálva van?
-
bango
tag
válasz
tordaitibi #41761 üzenetére
A kamera micro usb-s (mi mással árulnák 2021-ben), köveltemény: ANdroid 4.4 nagyobb
telefon 1-2: type C
telefon 3-4: micro USBkamera->micro - type-C átalakító-> telefon 1-2
kamera->telefon 3-4
kamera->micro - type-A átalakító->micro usb- OTG->micro- type-C átalakító->telefon 1-2
kamera->micro - type-A átalakító->micro usb- OTG->telefon 3-4pendrive (FAT32-s és NTFS-s is van)
pendrive->micro usb OTG->micro- type-C átalakító->telefon 1-2
pendrive->micros usb OTG->telefon 3-4ugyanez a helyzet egérrel és billentyűzettel is: SEMMI
ha a type-C átalakító rossz és másik kell (kár volt érte pénzt adnom) akkor sincs magyarázat micro USB-s telóval miért nem megy.
A kamera software arra akar rábírni nyissam meg az OTG mode-ot és hogy semmi nincs a telefonhoz csatlakoztatva
namost ennek akkor Root a vége mert anélkül nem lehet megnyitni
akkor semmit nem lehet csatlakoztatni root nélkül?
ez már tényleg annyi variáció 3 eszköz 4 telefon hogy nem tudom elhinni hogy sehogy nem megy
-
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #41761 üzenetére
USB-C -hez is ugyanúgy OTG kábel kell, csak más a dugasza. Ha a pen NTFS, akkor is fel kéne ismernie, max. nem kezeli, hanem formázást ajánl.
-
KD6-3.7
őstag
válasz
tordaitibi #41756 üzenetére
Köszönöm a részletes választ.
Valahogy teljesen elszáltt az egész, power gomb+volume down-ra sem reagál. Csak a reset pines benyomásra jön be a logo utána blank screen.
Hagyom a fenébe, mert nem találtam ehhez való romot. -
moma
őstag
válasz
tordaitibi #41740 üzenetére
Köszi! Somatom neked is!
Igen Xiaomi. Meg is találtam valami ilyesmit, nekem angol és a connection&sharing/Cast alatt van. Azt jól értem, hogy akkor a teló tudja és kellene a monitorhoz vennem egy miracast adaptert pluszban ugye?
-
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #41740 üzenetére
Android 6 -tól a Google letiltotta a Miracastot, ezért stock Androidot futtató telókon a képernyőtükrözés nem müxik, csak Chromecast -tal. A gyártók ezt felülbírálhatják. Én a Motorolamon szembesültem vele.
-
miaoumaoi
tag
válasz
tordaitibi #41705 üzenetére
Rosszul tudod, az Android nem Linux származék.
-
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #41700 üzenetére
Most nem kezdek el screenshotolni, de nálam a tabon (Android 8) és a telón (Android 9) sem jelenik meg sem az alkalmazások menüben, sem a Playen.
-
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #41661 üzenetére
Miért lenne esélytelen az NTFS? Telós/tabletes Androidon Paragon -nal USB -n símán megy az NTFS. A kérdés a TV -s Android.
-
gg1876
tag
válasz
tordaitibi #41661 üzenetére
Kösz! Sajnos így igaz, ahogy írtad. A TV-ben nagyon gyenge az Android egység. A vicc az, hogy NTFS-re formázott 2x2TB-os WD HDD-t simán kezeli. Igazából az érdekelne, hogy egyben a 4TB-ot teljesen kizárt, hogy kezelje maga az Android rendszer?
-
zolee0307
őstag
válasz
tordaitibi #41442 üzenetére
Meg lehet ezt valahol nézni?
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #41398 üzenetére
Melyik ROM meg gyártó hogy hívja.. de igen, Do Not Disturb, Ne Zavarj, ilyesmi. Szivesen!
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #41396 üzenetére
DND mód whitelist-el?
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #41380 üzenetére
+1 Ahogy írták előttem is valamint már az SSID beacon-ben is benne van a Security capabilities-ben hogy nem WEP, WPA, WPA2, WPA3 personal (passphrase) van hanem enterprise (802.1x + RADIUS) ja, már ezt is írták..
-
brd
nagyúr
válasz
Csak röviden, mert Google a barátod: amikor egy hálózati típust választasz (ha kézzel adod hozzá), akkor van olyan lehetőség, ami úgy néz ki, hogy WPA2(vagy már 3), akkor egy ún. authentikációs módszert is választasz egyben, ez lehet a mindenki által jól ismert ún. PSK (előmegosztott kulcs - egy karaktersor tulajdonképpen), vagy, ha Enterprise a hálózat, akkor egy ún. 802.1X protokollon keresztüli azonosítás (ami lehet user/pass, tanúsítvány, vagy más egyéb - pl. SIM kártya alapú is). Ez utóbbi típusról szólt az iménti diskurzus. Ezt úgy fogod látni egy WiFi eszköznél, hogy vagy eleve WPA2(3)-Enterprise külön, mint típus a "sima" (ill. most már tudod, hogy az a PSK-s) WPA2(3) mellett, vagy a WPA2(3) albeállításai között látsz olyat, hogy PSK, vagy 802.1X legyen az authentikáció típusa. Egyébként ennek (a 802.1X használatának) az a haszna, hogy a WiFi hálózat átállítása nélkül van lehetőség a WiFi fenntartójának szabályozni, hogy ki tud fellépni a hálózatra, mert PSK esetén ugye át kell(ene) írni a kulcsot is.
-
VeryByte
őstag
válasz
Enterprise Wifi - itt nem egy jelszót adsz meg, amit tud mindenki, hanem egy RADIUS szervert, aki intézi a beléptetést, így lehet megcsinálni pl., hogy mindenki a saját felhasználónevét és jelszavát használja egy cégnél a Wifi-hez.
Az ilyen kapcsolódáskor eddig ki lehetett kapcsolni a tanúsítvány ellenőrzést, ami most megszűnik.. Ez nem lokális tanúsítvány kibocsátók esetén nem akkora gond, mert azok általában benne vannak a központi tanúsítvány tárban. Ez akkor gáz, ha mondjuk egy cég régebbi ajánlások alapján .local tartományt használ, amire publikus tanúsítvány kibocsátók nem adnak ki tanúsítványt. Innentől kell neked saját kibocsátó (CA). De, mivel a telefonod rákapcsolódáskor csak a kibocsátott tanúsítványt kapja meg és azt ellenőrizné - ez nem fog sikerülni neki. Ezért a CA saját tanúsítványát be kell tenned az eszközöd (telefonod, PC-d, stb...) legfelsőbb szintű tanúsítványkibocsátók tanúsítványainak (cacerts) tárába. Ez most pongyola volt, de talán érthető.Tehát a típus annyit jelent, hogy ha Enterprise Wifi, akkor kell a tanúsítvány.
@brd pontosabb volt a 802.1x-el. :-)
-
brd
nagyúr
válasz
tordaitibi #41378 üzenetére
A típusából.
-
[w]
őstag
válasz
tordaitibi #41368 üzenetére
szarházi vagyok, csak nem akarom feladni...
nagyon-nagyon-nagyon sok próbálkozásra sikerült a gyári recovery-be is belépni, szóval valami élet még csak van benne!
viszont az SD-kártyára rakott rom frissítéskor pár másodperc után kikapcsoltehát ez még simán lehet memóriahiba, de nem hagy nyugodni
nem hinném, hogy rossz a rom, de esetleg tudnátok segíteni egy igazán gyári, tényleg ehhez valóval?
(Lenovo tab2 A10-30, csakwifis)
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #41362 üzenetére
+1 sajnos szerintem is eMMC lesz..
-
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #41353 üzenetére
Igen, ilyesmi. A Puppy -nak ez az egyik alapműködési módja. Ha 4 mappát/fájlt felpakolsz egy meghajtó bármelyik partíciójára, bootolhatóvá teszed és a rendszerbetöltőnek megadod, hogy mit/honnan indítson, akkor a Puppy futni fog. A baj az, hogy az Android nem akarja kezelni az ilyen meghajtót.
Crok:
Nem a Linux -szal van a problémám, hanem az Android -dal. Akár ON is lehetne ez a hsz. Szted melyik Linux topikban tudnának válaszolni arra, hogy az Android miért nem kezeli a preparált meghajtómat? -
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #41350 üzenetére
Na, ez a baj. ISO -ból csak alap rendszert tudsz bootolni, mindíg be kell állítgatnod. Vagy, minden leállításnál a rendszernek vissza kell írnia magát ISO -ba. A Puppy képes rá, de ez elég körülményessé tenné a használatot. Nekem az lenne a jó, ha lenne egy nagy partíció, amit az Android és a Linux is tudna tárhelyként használni és lenne egy olyan partíció, amin a belakott Puppy -m lenne frugalban "telepítve".
-
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #41348 üzenetére
Akkor is, ha Androidon húzod be az ISO -t? Telepített OS -t is tud bootolni?
-
válasz
tordaitibi #41342 üzenetére
Sejtettem, hogy nem "igazi" pendrive. Ha jól emlékszem már tavaly előtt is láttam, STI-nél is kapható kapacitásra és sebességre több fajta.
-
Somatom
veterán
válasz
Fura. Így tudod használni Androidon? A boot flages adathordozóim nálam akkor sem működtek, ha a rendszerindító (grub4dos -t használok) nem az MBR -ben volt és az első partíciót FAT32 -vel üresen hagytam.
-
crok
Topikgazda
válasz
A Ventoy nagyon nagy talalmany! : )
-
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #41327 üzenetére
1TB -os pendrive?
Na, az sem semmi.
-
robisz
senior tag
válasz
tordaitibi #41329 üzenetére
> A Google playról letöltött appok kissé tágabban értelmezve a rendszer részévé válnak hisz telepítetted őket.
Hát azért nem egészen, mert normális esetben nem ugyanazzal a jogosultsággal futnak és a rendszer el van nélkülük.
Mellesleg most egy olyan dologról beszélsz ami már most is működik, mert az SD kártyát kiveheted, és az adopted storage-ra telkepített alkalmazásokat ilyenkor értelemszerűen nem tudod használni. Szerintem ezzel nincs baj, alapvetően jó lenne.
A probléma azzal van, hogy a mezei user nem tud tárhelyet bővíteni, csak ha mindent kikukáz, pedig az egésznek ez lenne az értelme hogy tárhelyet tudjál bővíteni -
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #41329 üzenetére
Ha visszábbolvasol írtam hogy át lehet tenni appokat, de csak amikben a Android manifest-ben az android:installLocation meg van engedve hogy external-sd is lehessen, ekkor megjelenik az app tulajdonságainál (ahol a jogosultságokat, adattörlést csinálhatod) hogy SD-re áthelyezés. Ezért mondtam a példákat is hogy akár egy elcseszett banki alkalmazás, egy lockscreen app.. ha csak véletlen benne marad és átteteted majd kiszeded a microSD-t.. utána meg fogja a fejét az ember hogy nem lehet feloldani a készüléket vagy ugye ha root nélkül is meg lenne a kulcs akkor lehetne exportálni a banki app adatait és máshol visszamókolnigatni.. szép is lenne, root nélkül lehetne minden csúnyaságot csinálgatni..
-
robisz
senior tag
válasz
tordaitibi #41322 üzenetére
Hát azért ez a SysWow64 mappás hasonlat sántít mert szerintem Androidon az SD kártya kezeléstől kb. annyit várna a user hogy tárolhassa rajta a fotóit, dokumentumait (ez oké) és telepíthessen rá Google Play-ből letöltött appokat. Ez utóbbit több mint 10 év alatt nem sikerült normálisan megoldani. Rendszer fájlokat a nyavaja se akarna SD kártyán látni.
Ennél az adopted storage-nál meg értem én, hogy az adatokat akarják védeni és elméletben támogatom is csak szerintem sikerült olyan megoldást kitalálni amivel a userek 99%-át szivatják, a maradék 1%-ban, amikor tényleg kritikus lenne az adatok védelme, lehet hogy kiderül hogy megkerülhető.
Amúgy bocs a nyavajgásért, nem rajtatok akarom számon kérni, hogy miért szar ez a funkció, de azt tényleg nem sikerült megértenem, hogy mitől lenne kevésbe secure, ha a nyamvadt titkosított fájlokat legalább át lehetne tenni egy másik kártyára.
-
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #41322 üzenetére
A tárhely az olyan, hogy mindíg kevés. Egy éve használom a mostani telómat és már csak 300GB szabad eszköztárhelyem maradt.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
tordaitibi #41319 üzenetére
Csak kérdezem, nem kötözködni akarok: ha manapság ennyire űrtechnika egy telefon feltörése, akkor miért lopják őket? Alkatrésznek? Vagy akik lopják, ezeket nem tudják?
-
robisz
senior tag
válasz
tordaitibi #41319 üzenetére
Ezzel én nem akarok vitába szállni mert te valószínűleg jobban tudod nálam, de azért kiváncsiságból rákerestem és pl. egy Galaxy S20-hoz seperc alatt lehet találni feltörési útmutatót, de elhiszem hogy nem mindig ilyen egyszerű.
Viszont az én siránkozásomnak nem ez lett volna a lényege, hanem az hogy ezt a nyamvadt adopted SD kártya funkciót miért nem lehetett úgy megoldani, hogy kártyát lehessen cserélni és az új kártyára mindenféle hack-elés nélkül át lehessen migrálni az adatokat?Teljesen gáz így ez az egész adopted storage funkció, arról nem is beszélve hogy sokszor nem is működik rendesen
-
robisz
senior tag
válasz
tordaitibi #41310 üzenetére
>>Plazacica, atlaguser, nagymama, angolul 1 szot se tudo csaladapak, faek egyszeru FB huszarok nem jellemzoek a rootolt telefonok tulajdonosakent.
Ebben igazad van de mindenkinek van egy programozó ismerőse. A lényeg hogy ha nagyon kell akkor meg lehet csinálni és nem kell hozzá semmi. Tehát nem ér semmit.
A Nintendot csak példaképp hoztam mert pont erre a problémára ott van egyszerű és kézenfekvő megoldás. Mellesleg nehezebb feltörni mint az androidot. Ott chip-be van írva a titkos kulcs.
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #41298 üzenetére
Rosszul gondolod. A dd 1:1 másol a megadott puffernagyságot felhasználva, mindegy hogy a teljes disk-et adod meg vagy partíciót, az adott eszköz tartalmát egy az egyben fogja másolni. Ugyanaz kerül fel rá az újra ami a 8GB-oson volt, ugyanaz a GPT/MBR tábla, ugynaz(ok) a partíció(k).. szóval dehogy foglalja el az egészet, ott lesz mögötte egy valag hely felhasználatlanul az újon. Felesleges a drága időd erre pazarolni (: Gondolj bele: a dd-vel csinálhatsz file-t is, nyomhatod a tartalmat egy file-ba is, nem csak egy másik eszközre - akkor honnan tudná hol a vége? Nem, az elkészített img file tartalmazza a partíciós táblát mindenestől, úgy, ahogy az a 8GB-oson volt.
-
robisz
senior tag
válasz
tordaitibi #41293 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, akkor tulajdonképp csak a telepített alkalmazások és azok adatainak átmásolásával van nyűg, ha már SD kártya akkor erre kitalálhattak volna valami felhasználóbarát megoldást, mert nem egy elvetemült ötlet hogy az ember szeretné nagyobbra cserélni.
Közben eszembe jutott még, hogy talán úgy is működhet, hogy lecsatolom a régi SD-t majd beteszem az újat és azt is megformázom belső tárhelyként. Aztán visszateszem a régit, és 1-2 alkalmazást visszamozgatok belső memóriába majd kártyacsere és átmozgatom az újra. Aztán ezt ismételgetem amíg minden alkalmazást át nem mozgattam. Csak azt nem tudom, hogy tud-e kezelni adopted storage-ként akár több SD kártyát is és lehet-e őket így cserélgetni? Erre esetleg tudja valaki a választ?
-
válasz
tordaitibi #41281 üzenetére
XZ2C-n is ez van, néha sok dolog között válthatok, lezárhatom, stb, és megmarad. Néha meg nem. Reméltem több rammal ez javul.
Más böngészőkkel ugyanez a tapasztalat?
Edge/Chrome? Bár majd 20 év operázás után minden rendszeren mindig van hiányérzetem a többivel.
-
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #41282 üzenetére
Ha van root, akkor mount paranccsal megnézheted, hogy mit, hova csatol.
-
Eastman
addikt
válasz
tordaitibi #41281 üzenetére
Én párhuzamosan három böngészőt használok a telefonon, pont a korlátaik miatt. A Vivaldit próbáld ki a fórumozáshoz...
ALL
A hsz_41189-41190-re lenne tippetek? Hogyan tudnám a rendszer frissítéskeresést, értesítést örökre letiltani? Ha lehet, a menüből?
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #41263 üzenetére
MIUI optimalizálás nem volt borítva?
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #41163 üzenetére
Ahogy Viktor0610 mondja, azert mondtam, hogy billentsd az opciot ne csak ki- vagy bekapcsold hogy alljon vissza. Kapcsold be akkor.
Eleg sokmindent csinal egyebkent, pl. ZRAM beallitasokat piszkalja, kell a MIUI jogosultsagkezelesehez, memoriakezelojehez (pl. a lakatolas "rendes" mukodesehez) de pl. atallitja a hangerogombok mukodeset is (csengohang vs. mediahangero allitas).. Ezert irtam, hogy a jogosultsagokon majd vegig kell megint menni, mert azt is kezeli.
-
válasz
tordaitibi #41163 üzenetére
Az engedélykérés a MIUI optimalizáció kikapcsolása miatt van.
Meg kell adni újra az összes engedélyt az összes appnak. -
Márton
nagyúr
válasz
tordaitibi #41156 üzenetére
Hátha nem minden app ilyen. Meg már az is valami, ha amíg nem indítom el, addig legalább nem látom a processek között.
-
spe88
senior tag
válasz
tordaitibi #41115 üzenetére
nincs sajnos OTG-m, telótakarítás nemrég volt. Kipróbálom ha tudom valami más PC-n, hátha valami teló-gép összeférhetetlenség van.
-
spe88
senior tag
válasz
tordaitibi #41112 üzenetére
szokásos dolgok megvoltak mint reboot másik usb stb.
A laptopon nem jelenik meg a teló a sajátgépben, hallom hogy érzékeli, hogy csatlakozik valami a laptophoz, de sajátgépben semmi. Nem látom a telót.
Gyanakodtam a szokásos kontakthibára. Tölteni tölt, lehet a telóaljzat egyik lába van megrogyva, ami az adatátvitelért felelős, de azért a nagyobb esélye még mindig valami szoftveres anomáliának van, ami a telón van beállítva. Szerintem...
-
helixP
nagyúr
válasz
tordaitibi #40976 üzenetére
AdAway (ha már custom meg root) és pluszban kikapcsolod az automata frissítést és a frissítés keresést a Play-en és a MIUI updaternél.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
tordaitibi #40972 üzenetére
AdGuard reklám ellen?
-
sphe
senior tag
válasz
tordaitibi #40972 üzenetére
Próbálj ki egy stock droidot, Samu és miui meg társai után megváltás. Ráadásul korlátozható, hogy mely alkalmazások kapjanak internet elérést, mely alkalmazások futhatnak háttérben (ha nincs root, akkor egy két kivétellel, root-tal pont hogy bármelyik applikáció korlátozható). XDA developers oldalon lassan már az összes telefonra elérhető a gapps mentes lineage OS. A Xiaomi romokban gyárilag - a napokban volt téma valamelyik Android topikban - egyenként le lehet beállítani hogy mely alkalmazások használhatnak mobilnetes és wifis internet elérést. Amennyiben ez a hozzászólásod célja nem az éntudatodat erősítse volt hogy te mennyire utolsó mohikán vagy, akkor ezeket a sorokat biztos biztatónak fogod találni, hogy hasonlóképp gondolkodik egy csomó ember, és vannak új módszerek.
-
brd
nagyúr
válasz
tordaitibi #40957 üzenetére
Ez a külső (utólag telepített) programokkal gondolom működik is, azonban a beépített appok jó részét nem tudod így lekorlátozni, csak jó esetben mobilnetre. Egy Google app WLAN elérését hogyan korlátoznád ezzel? Nekem nincs ilyen lehetőség a Mi9-emen a Google app-nál.
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD