- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
-
LOGOUT
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #4499 üzenetére
Nevezd át a kiterjesztését bak-ra vagy töröld egyszerűen. Nem okoz problémát, csak frissülni nem fog többé a cucc...
-
aprokaroka87
nagyúr
Most hogy kiderült hogy az adups infokat gyűjt bizonyos telefonokról.
Szerintetek ha berakom a vezetéknélküli frissités nevű rendszerappot tűzfal mögé,az elég?
a system/app-ban 2 adups-os apk van
az ikonja az appok közt a "vezetéknélküli" frissitésel megyezik.
Vagy lehet tiltani is?
OTA frissités esélye úgyis kb 0%
-
Keeperv85
nagyúr
Helyesen a mondat úgy hangzik tagolva, hogy:
Nem root függő, nem számít a platform!
...ugyanis az adb logcat-hez nem kell root! Egyszerűen csak bekapcsolt adbd kell neki....
Az persze megint más lapra tartozik, hogy az MTK lognak kb. zéró értelme van: túl bőséges mennyiségű, de pont nem azokból az infókból, ami használható is lenne bármire....
-
Turbobacsi
senior tag
skacok, nem bírok a problémával:
1. szereplő: THL T6 pro [link]
2. szereplő: C6-os smart karkötő [link]
Nem "párosodik" az óra a telóval...
Saját szofwere van a kütyünek androidra, ez ugye feltéve, de nem találja.
Bluetooth menüben látja, az ottani csatlakozási kisérletre az órán felvillan a BT jel, de kicsit később eltűnik.
2 különböző THL-el próbáltuk, 2 különböző (de ugyanolyan típusú) órával, nincs eredmény.A karperecet egy másik telóval próbáltam, azzal működik, igaz az újabb (kb. 1 éves)
Próbaképpen egy teljesen más smart órával is próbálkoztam, de azt se sikerült párosítani a THL-el.
A specifikáció szerint megfelelő a teló a karperechez: mit tudnék megpróbálni?
-
beg
veterán
válasz
aprokaroka87 #4495 üzenetére
Bingó. 4 hsz-t spórolhattunk volna.
-
beg
veterán
válasz
aprokaroka87 #4493 üzenetére
"Ha a terminal emulatorba beírom hogy su
majd a logcat parancsot
már normálisan pörög a log."Nem ezt mondtam szerinted?
-
aprokaroka87
nagyúr
Pedig nekem az engineer modban a mobilelog nevű dolog gyanús.
De ha a terminalemulatorba bepötyögöm csak úgy simán hogy logcat, erre pár sor be is jön.
fent ott lesz valami begining off the dev/log/main sor.
Ha a terminal emulatorba beírom hogy su
majd a logcat parancsot
már normálisan pörög a log.Fájlkezelővel megnézve ezt a dev/log mappát, ilyen fájlok vannak hogy events, radio, main, system.
Az nem lehet hogy bizonyos szintű log-hoz kell root engedély?
Mert pl egy nem rootolt telefonon system tuner app log része normálisan megy.
-
beg
veterán
válasz
aprokaroka87 #4491 üzenetére
Nem. Root függő, nem számít a platform.
-
aprokaroka87
nagyúr
Az létezhet hogy a Mediateknek valami külön megoldása van a Logcat-re?
-
silver10
aktív tag
Tisztelettel kérdezem itt mi lehet a hiba? Kevés a belső tárhelyemen az 5.4 GB szabad hely? Vagy más, ill. egyszerre töb is? Merthogy hibával fejezi be a mentést. Mikor megvettem a telót, az akkori MTK DTv2.53 ell se tudta indítani a backupot. Úgy emlékszem az MT6595M procit sem ismerte fel. Ez már gondolom egy tovább fejlesztett változat. Esetleg az emulált tárhely a hiba oka, lévén v.4.4.2?
Köszi előre is. -
magmakocka
aktív tag
Hát igen valahogyan sejtettem.. Mostmár rég unrootolva van, mert a taskbart nem érzékelte rendesen emiatt a kingo root miatt.. Kéne valamilyen használható rom ehhez a kis vashoz, de nem merek romokat választani, mert nemtudnám, hogy mennyire adja azt a sebességet. Örülnék egy letisztult és google hülyeségekkel mentes rom-nak, ami nem szivná le az egész RAM-ot a telefonomból.. Még hülyeségből keresek frissitéseket ehhez a rom-hoz hátha, de már nem fog rá frissités jönni.
Találtam többféle cyanogen rom-ot a telefonhoz, de majdnem elkezdtem rajtuk sirni, hogy mennyire háziasitotta az ember a rom-ot (magára irta)
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
bedobom ide mive sehol nem kaptam választ:
A google spell checker-t hogy lehet kikapcsolni? (Pirossal aláhúzott szavak automatikus szótárhoz adás felajánlása)
- MIUI Global 8.0 (Redmi Note 3 Pro "Kate")
- Settings....Languge&input\Spell Checker: Nincs kikapcsolási opció. Valamilyen nyelvet kötelezően ki kell választani
- Minden más ki van kapcsolva. Személyi szótár üres.
- Billentyűzet: Anysoft keyboard. Manuális bevitel, minden szótár és szöveg korrekció kikapcsolva.
- Google keyboard: Languages: kikapcsolva. Text correction kikapcsolva.Korábban megoldást jelentett ha a google keyboard app-ot disable-re állítom. De az új frissítés óta nem engedi, nem lehet fagyasztani.
Köszi!
-
beg
veterán
válasz
magmakocka #4484 üzenetére
Kingo-val csak magadat és közvetve az itt jelenlevőket szívatod meg. Azon kívül, hogy tízből négyszer nem rootol, cserébe kapsz fél tucat kínai appot a system alá és még a supersu sem fog működni rendesen.
Ez a telefon elég szűkös korlátok közé van szorítva, főleg ha wanabe rommer kezei közé kerül.
-
magmakocka
aktív tag
válasz
magmakocka #4467 üzenetére
-
SunyaMacs
aktív tag
válasz
Ez meg az #4482 üzenetére
Kicsomagoltad és a Restore-al próbáltad?
Lehet egy kis probléma:
Ha jól értem a system partíció le van wipeolva. Ebben van egy build.prop nevű fájl ami tárolja az eszköz nevét. Ám mivel le van wipeolva az eszköznevet a TWRP-ből szedi ami eltérhet. Az én példám: build.prop: X5, TWRP: doogee_x5_3g
A ROM úgy lett lementve hogy van system és build.prop, ebben a formában: .../BACKUPS/X5/...
Ám mivel nincs system itt keresi: .../BACKUPS/doogee_x5_3g/...
Ezért a Backup-al ments le egy partíciót
Ekkor ez a _valasztottbackuphely_/TWRP/BACKUPS/_eszkoznev_/_datum_ROMnev_ mappában lesz
És rakd a ROM mappáját(amiben vannak a *.emmc.win fájlok) pl ide így: BACKUPS/doogee_x5_3g/_20160102_ROMnev_
És ezután állítsd vissza a Restore-al
Remélem segítettem -
Ez meg az
újonc
válasz
include777 #4479 üzenetére
sajnos ezt próbáltam már pont innen töltöttem le a rom-ot a twrp el is indul de amikor a zip-et felraknám
hibával le áll nem rakja fel a rendszert -
Ez meg az
újonc
Üdv szeretnék segítséget kérni egy készülék helyre állításához
konkrétan egy alcatel 6036y készülékről volna szó
a problémám hogy a készüléken semmi rom nincs minden törölve lett csak recovery van rajta
már mindent próbáltam recovery ből az ehez készültek egyikével sem tudtam rávarázsolni a rendszer
több darabot is próbáltam semmi siker meg köszönném ha valaki le írná mit csinálok rosszul
a recovery flash megy twrp és a cwm is
segítséget előre is köszönöm.
-
RVR400
veterán
válasz
magmakocka #4472 üzenetére
Csak egyszer jutnál végre valami értelmes vashoz, mindenkinek egyszerűbb lenne az élete.
-
nyisziati
veterán
Bocs, nem leszólni akartam a telót, csak rávilágítani, miért akad.
Persze ha nyerted, sok sikert hozzá, teljen örömöd benne!
-
magmakocka
aktív tag
válasz
nyisziati #4469 üzenetére
"256 mega swapot mindenképp dobj fel rá."
Ezt menet közben irtam, de az a poén, hogy a swap magától létezik ezen a telefonon, pedig a telefon nincsen rootolva!
Egyébként ezt a telefont nyertem "videótanár.hu" oldalon. Örülök annak, hogy van egy telefonom!
"Egyébként a CM sokkal gyorsabb, mint a gyári rendszer, ha ez neked nem elég, inkább cseréld le a telót. Én is ezért váltottam a THL-re, mert már nem bírtam idegekkel a lassúságát."
Erre válaszolva azt gondolom, hogy igen a CM tényleg gyorsabb, de ami erre a telefonra készült ROM, az valami botrányosan teli van hibával! ugyebár nem a cyanogen készitői készitették...
Ó jutott eszembe ez a telefon egyedi azonositóval rendelkezik, régió szerint gr (greenland) :
Y360-U61V100R001C577B107
-
nyisziati
veterán
válasz
Miért lassú ez a kis Huawei?
Gyatra a SOC és az 512 MB ram is karcsú.Komoly tuningolással se lesz egy versenyautó.
256 mega swapot mindenképp dobj fel rá.Látom ez megvolt. Azt azért tudni kell, hogy az SD kártya sebessége, amiről a swap megy, lényegesen alacsonyabb a belső memnél, úgyhogy az akadások nem véletlenek.Egyébként a CM sokkal gyorsabb, mint a gyári rendszer, ha ez neked nem elég, inkább cseréld le a telót. Én is ezért váltottam a THL-re, mert már nem bírtam idegekkel a lassúságát.
Az appokból is a memória szűkössége miatt dob ki, ez még a THL-en is előfordult. 2 GB kell az androidnak. Sőt, néha (tényleg néha) a Xiaomi is leáll, pedig ott a 2 GB mellé még van 1 GB swap is...
-
magmakocka
aktív tag
válasz
Upsz elfelejtettem átirni..
-
magmakocka
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, hogy kicsit fura dolog, de a ZTE eset után viszajöttem!
Természetesen tanultam az esetekből és egy kicsit itt-ott fejlődtemEgy HUAWEI Y360-U61-es telefonnal vagyok. Az egyik hiba az lenne, hogy van olyan eset, amikor a telefon kiir egy olyan szöveget buborékban, hogy "a hely nem elérhető" csak úgy random, amikor kivettem a helymeghatározástól kezdtől mindent!
(P:J) A másik problémám pedig az lenne, hogy esetleg valami használható rom-ot tudna nekem mondani, mert amit a neten találtam, az nem a legjobb. (youtube akad stb.. cm.12.1)(/P)
(P:J) Mielőtt nekilátnék mindennek az MTK Droid Tools-al készitek egy backup-ot!(/P)
(P:J) Ezzel a telefonnal nem is lenne gond, ha nem lenne a(z) a 512MB-os RAM, ami benne van.(/P)
(P:J) Másik kérdésem, hogy miért ennyire lassú a telefon? Mármint vannak olyan pillanatok, amikor kidob az alkalmazásból vagy egy egyszerű 2D-s fostalicska játékot is szaggatva viszi el. Ezt nagyon nem értem.
Az egyik legnagyobb problémám, hogy mikor megnyitok egy frissen letöltött alkalmazást, akkor kidob engem a kezdőképernyőre. Másodjára szépen eltudja inditani az app-ot... Most is a CPU-Z-t nem engedi megnyitni... (/P)▼Telefon Infók:▼
▼ SoC MT6582
▼ CPU ARMv7 Processor rev 3 (v7l)
▼ Magok 4
▼ Órajel 598 MHz - 1300 MHz
▼ CPU kormányzó hotplug
▼ Kernel version 3.4.67
▼ GPU Mali 400 MP (valahol Mali 400 MP2-ir az alkalmazás)
▼ OpenGL ES 2.0
▼ RAM 459MB + VRAM 250MB
▼ ANDROID 4.4.2Várom a válaszokat!
-
Geller72
veterán
..de nem reagál a flash toolsra sem, nem engedi magát flashelni. Az a gondom, hogy felvillan a kijelző, - ahogy rádugom a kábelt, aksi nélkül, néha 100-ból egyszer hallom a notin, mintha lenne egy új hw, - de nem indul el a flash.
Néztem, van tesztpontos próbálkozás is a dologra, van videó is, de még nem szedtem szét. Hátha van valaki, akinek van más véleménye. Mielőtt szétkapom.
-
Geller72
veterán
Ha valaki elvállalná a vikót, nem bánnám. Nem szedtem szét. HA nem lesz belőle semmi, csak kuka, az sem gáz.
. Részleteket megbeszélhetjük privátban.
-
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
drukker9 #4454 üzenetére
A próbálkozásoknak potenciálisan tégla szokott lenni a végeredménye!
Lássuk az eseményeket, ahogy én nekikezdek!
Teló elő: akku kiszed/kiköt (típustól függetlenül igyekszem összefoglalni), bármi áron! Nagyon fontos, hogy a teló 100%-ig biztos KI legyen kapcsolva a folyamatok előtt!
Flashtool: flashtool-ból nekem is több van bekészítve. Lenovo mellé a 1532-est szoktam használni, az vállt be. Feljebb írtam hogy állítom be.
Flashtoolt indítom, nálam már a driverek rendben vannak, biztosan preloaderben indul a teló és nem valami egész másban, pl. meta mode alá....
Flashtool-ra várok... tételezzük fel nem ment végig!
Hibakeresés:
Bekapcsolt a teló esetleg közben? Az nem jó, mert nem kell neki... > Újra!
Elakadt a folyamat x % után, jellemzően a sárga csíkon? > nem vettem le az USb sebességet > Újra!Még mindig nem megy? Másik rom!
Azután sem? Van tesztpont? Megpróbálom megkeresni... nem mindig elérhető....
Ha az sincs: a preloader elindul? Az eszközkezelőben kiderül! fontos, hogy az induljon el, NE valami totál más....
Ilyenkor már jó szokott lenni, ha ki nem derül, hogy flashhibás mégis.... Nem ez a hiba utal arra...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
drukker9 #4450 üzenetére
"nem lenne gond ha az imei el vész mert azt még vissza tudom írni"
Ebben a típusban az egy kissé problémás... Persze lehet a tárcsázóval "taknyolni" utólag, de a teljes helyreállítás nem ilyen....
Szóval a formatot hagyd, nincs értelme! Ez nem az a típus, amilyen rommal most próbálkozol, ennek az egyértelmű jele a kiírt hiba (is)....
-
drukker9
csendes újonc
válasz
Keeperv85 #4449 üzenetére
értem ezek meg voltak de amúgy bármilyen flasht indtok ugyan ez a hiba a format opció sem működik
nem lenne gond ha az imei el vész mert azt még vissza tudom írni de ez így most sehogy nem megy
volt már régebben ilyen probléma másik telefonnal de azt gond nélkül meg tudtam csinálni -
Keeperv85
nagyúr
válasz
drukker9 #4448 üzenetére
Tudom milyen teló, javítottam már egy párat!
Először ki kéne deríteni milyen alverzió! Nem lesz egyszerű, de még nem biztos, a preloadert NE tedd rá a másik romból, mert nem fogod tudni egyedül helyreállítani...
Flashtoolban keress olyat, hogy:
USB Speed: Full Speed legyen.
USB Cheksum: pipa be!Ja és: NE 3.x-es flashtool legyen lehetőleg!
-
drukker9
csendes újonc
üdv szeretnék segítséget kérni az alábbi problémához
adott egy lenovo x2-cu 32gb modela problémám hogy kikapcsolt többé nem indul
próbáltam a flasht de hiba üzenetként ezt kapom ( storage type mismatch
scatter storage type is hw storage mmc
target storage type is hw storage nonesegítséget előre is köszönöm!
-
p5quser
tag
Sziasztok!
Adott egy vernee thor (mtk6753), aminek a komplett readback-jét terveztem kivitelezni. A "flashinfo"-nál azonban megáll "adress or lenght bytes not align" hibaüzenettel. A start addr. 0xFFFF0084, a lenght 0x1000000. Az "sgpt" partíciónál ugyanez a hiba. A többi partíció backupolva, sőt, felhasználva.
Gondoltam hátha elcseszték a scattert (kétlem), kiszedem adb-n keresztül partinfo-val. Device unauthorized. Mindent megpróbáltam, driver-, usb kábel-, usb port csere, Wifin keresztül, másik adb program, semmi. Nem dobja fel semmire a telefon az engedélyező ablakot.
Elengedtem, terminal emulator. A cat /proc/partinfo-ra "no such file or dir". A partitions listáz. Szóval összefoglalva, sorjában a kérdések;
Kellhet-e nekem a flashinfo, vagy az sgpt backup egy elrontott flashnél,
Hogy tudnám kiszedni a partíció kiosztásokat flashtool-kompatibilisen,
Mit tehetek még adb-ügyben?
Előre is köszönöm a segítséget. -
Geller72
veterán
A Wiko Lenny valszeg kuka lesz. Hozzáolvastam és sok helyen írják, hogy amivel flasheltem, az a gyári cucc jó néhány tellát lenullázott. Ez sem csinál semmit. Se töltés, semmi. Most már a Lenny logóig sem jut el, a töltést sem veszi, a flash toolra sem reagál semmilyen módon. Akármelyik flasht adom oda neki.
. Néztem a videót a tesztpontos forrasztásról, de azt is olvastam, hogy a legtöbb esetben ez sem működik - valamint ugye nekem nincs Miracle boxom sem.
. Amúgy nem igazán hiszem el, hogy ez a történet egyszerűen itt megáll és nem lehet a telefont visszahozni egy rossz flash után.
-
-
Másik téma:
Van arra mód, hogy átalakítsak egy Mediatek (MT6580) SOC-hoz való rom-ot, amit pl. a needrom-ról szerzek be vagy OTA érkezik?
Launcher-t szeretnék cserélni, illetve elvenni és hozzáadni progikat. Méghozzá úgy, hogy ha factory reset-et nyomok, akkor se kerüljenek elő a régi progik.Kössz!
-
Én is erre tippelek.
Viszont akkor ez azt jelenti, hogy a Qualcomm procis telók sok esetben 900Mhz-re mennek fel akkor is, ha van 2100Mhz.
Mert most sok olyan helyen is van 3G-m ezzel a telóval, ahol a Xiaomi és a Sony 900Mhz-re cuppant fel. Emiatt is pörgök ennyire ezen a dolgon, mert meggyőződésem volt, hogy ahol lakom, ott csak 900Mhz-es 3G van. -
Ez az engineering mode tuti 100%, hogy helyes értékeket mutat?
A homtom support-ja ezt írta:
Dear Customer,
Please check the network frequency for ht16:
Network:
2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
3G: WCDMA 850/900/2100MHzThank you.
Best regards,
HOMTOMTehát vagy az engineering mode mond hibás értéket, vagy a homtom support nem tudja, hogy mit beszél.
-
bigsee
addikt
-
bigsee
addikt
Sziasztok!
Segítenék egy Oukitel K4000 (pro?) telefon helyrepofozásában. Recovery/HR után azonban hiába adok meg neki Wifi-t, utána beírom a G fiókom adatait, továbblépésnél visszadob a WIFI választó képernyőre.
Ha valaki tudna segíteni, megköszönném!
-
válasz
cappa72 #4418 üzenetére
Értem, kössz!
A T-mobile-os 3G-t ez megmagyarázza, mert nekik tudtommal csak 2100Mhz-en van 3G-jük.
Viszont, ahol én lakom, ott minden qualcomm-os telefon 900Mhz e-gsm-re megy fel vodás kártyával (a network signal guru szerint), ha 3G-t kapcsolok. Ebből arra gondolok, hogy nálunk csak 900MHz-es 3G van vodánál. Ennek ellenére felmegy ezzel a telóval is 3G-re, sőt a térerő is ugyanakkora.
Ezek szerint két lehetőség van: Vagy mégis van 2100MHz-es 3G errefelé (amire a qualcom-os telók sosem mennek fel), vagy a teló kamázik, amikor azt írja ki, hogy 3G-re ment fel. Esetleg az engineering mode nem tökéletes, bár ez nem tudsom, hogy lehetséges-e. -
-
-
ekrisztian
őstag
Tessék lemondani!
Hallatlan! -
Sziasztok!
Létezik olyen frekvencia monitorozó progi, ami mediatek-es telónál kiírja azt, hogy milyen frekire csatlakozott éppen a teló?
MT6580 csipes Homtom HT16-ról van szó. Root van.A legtöbb ilyen progi (pl.: network signal guru) csak qualcomm soc esetén tud ilyet kiírni.
-
RVR400
veterán
Akkor nem valószínű, hogy Redmi 2 Pro, esetleg Redmi Note 2 Pro, aminek szintúgy van saját topicja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Részesedést vásárol az Intelben a Softbank
- OLED TV topic
- Kompakt vízhűtés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kínosan környezettudatos a HMD
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 128GB, Tökéletes állapot, 100%-os akku, 2027-ig garancia
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 3 Év Garanciával!
- iPhone XS 64Gb használt hibátlan működés
- iPhone 16 Pro 128gb Natural Titanium
- Crucial P3 Plus SSD 500GB és Crucial P5 plus 500GB
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3083
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest