Hirdetés

2018. június 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

A nagy LTE frekvencia vadászat

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A végcél egy nyilvános, bárki által elérhető, országos, frekvenciabontásos lefedettségi térkép, segíts te is! Nyeremény is van!

[ ÚJ TESZT ]

Előzmények

Régóta foglalkoztatja a nagyérdeműt, hogy a kedves szolgáltatók milyen frekvencián szolgáltatják az LTE-t a különböző településeken. Városi legendák természetesen vannak, ahogy nagy általánosságban részinformációk is. De mi itt a Prohardveren gondoltunk egy nagyot, és megpróbálunk utánajárni a tényeknek. Ehhez pedig a segítségeteket szeretnénk kérni, amit természetesen kézzelfogható formában meg is köszönünk!

A történet 2015-ben, egy egy forró augusztusi napon indult, mikor épp elrendelték a hőségriadót a 33-37 fokos legmagasabb nappali hőmérséklet miatt.

A felvetést egy újabb felvetés követte, mely már akkor is komolyként hangzott el. Tehát az ötlet Somatom kollégáé, én a dokumentálásra vállalkoztam.

Teltek, múltak a hetek, hónapok, de úgy nézett ki a dolog, hogy nem fog sikerülni. Ennek több oka is lehetett, melyek közé talán az én lustaságom is sorolható.
Közben a kérdés egyre többször merült fel Android dual SIM okostelefonok topikban. Az elején talán még sokan viccesnek találták, felesleges dolognak tartották a B20 téma feszegetését, de aztán idővel egyre inkább teret és létjogosultságot nyert magának a sokat emlegetett LTE sáv.

Az android dual sim topikban egyre sűrűbben merül fel a kérdés, kérés, hogy az ezzel rendelkező készülékeket ajánlják, ugyanis főleg vidéken, ahol esetleg a 3G sem elérhető, ott a 4G szolgáltatást fejlesztik, azt is inkább a már említett B20 sávval.

A végcél egy nyilvános, bárki által elérhető, országos, frekvenciabontásos lefedettségi térkép.

Az idő szaladt, irdatlan mennyiségű víz folyt le csak úgy a Dunán, mint a Gyöngyösön. Beköszöntött a tél, aztán betegre ettük magunkat bejglivel, fejfájósan ébredtünk január 1.-én, és eljött az a bizonyos január 18.-a is. Ezen a napon erőt vettem magamon, és írtam egy blogbejegyzést. Egy bejegyzést, mely arra hivatott, hogy elindítson egy közösségi összefogást, melynek a végeredményeként pontot tudunk tenni egy régóta levegőben lógó kérdésnek.
Ezt úgy tudjuk elérni, hogy megpróbálunk minél több embert bevonni a nagy közösségi mérésbe.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.