Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- sh4d0w: Nyitlocker
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
A file indexelve van, és az indexek sorba rendezve. De a szabadszavas keresésnél meg kell nézzem, hogy melyik indexnél kezdődik ugyanígy a bejegyzés. Ezzel egyébként nincs is gond, a rendezettség miatt rohadt gyorsan kikeresi a megfelelő bejegyzést.
Eredetileg RandomAccessFile segítségével oldottam meg az egész beolvasást, mivel az könnyen pozícionálható (csak nem pufferelt beolvasást csinál.) Itt javasoltátok, hogy a szabványos read... metódusokat használjam,, mert az is pozícionálható, egyúttal pufferelhető is. (((Hozzáteszem, a RAF ráadásul elég érdekesen (halasztottan) működik, ami egy kicsit megnehezítette, hogy a file véletlen módosulását az időpont ellenőrzésével figyeljem...)))
Szóval ezt a read dolgot építeném be, mert több szempontból is jobbnak tűnik. A BufferedReader wrapper osztályban meg lehet adni a puffer méretét (gyárilag 8192). Azt nem látom át, hogy nekem ilyen rövid beolvasásokkal van-e értelme a BufferedReader-t használni, és ha igen (mert gondolom, csak egy egységnyit tud fizikailag beolvasni a rendszer), akkor van-e értelme a 8192-t lecsökkenteni? És tovább: ha igen, mekkorára?
Bocs, ha előbb félreérthető voltam, nem az egész file-t akarom pufferolni, csak az előolvasást. Ill. nem akarom, csak lehet, h. célszerűbb. (((Beolvasások: ListView-ban egymás utáni rekordok, darabonként kb. 30-300 karakter, de talán egy sincs 1000 felett. Keresésnél: 10-20 db 1-5 karakter hosszú beolvasás különböző helyekről, majd a megtalált rekord a fenti módon.)))
Amit eddig a doksikban olvastam, az elég általánosan fogalmaz, és nem is magyarázza el a miérteket.
[Ja, és még egy: sqlite-tal is kipróbáltam, de ekkora méret több sebből vérzik, jobb lett a saját adatbázis]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- VGA kibeszélő offtopik
- Elektromos autók - motorok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Óra topik
- Önmagában is értékesíthetőnek tartja a Vera CPU-t az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4277
- ÚJ Razer Kraken V4 Pro gamer fejhallgató
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest