- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
Hadd folytassam még az elmélkedést:
Mi a helyzet a RandomAccessFile() eléréssel? Ott nem tudok stream-et használni, vagy nem tudok ugrálni a file-ban.
Vegyünk egy egyszerű példát: sd-kártyára mentett, UTF-8 kódolású, de igen hosszú szöveg egy részét szeretném beolvasni, és a képernyőre írni. (Vagyis egy egyszerű olvasóprogram.) Korábbi olvasásból tudom, hogy hol vannak a bekezdéshatárok, így a feldolgozást tudom a szöveg "közepén" kezdeni.Ha az előző logikát követem, akkor kell készítenem egy saját byte-stream-et, mely a bemenetét a raf.read()-ből veszi, és azt az előző módon adja a konverternek. Ennek az az előnye, hogy minden, android által ismert dekódolást elvégeztethetek.
Vagy - ha biztos vagyok abban, hogy csak BasicMultilingualPlane-t használó Utf8 szövegem van - mégiscsak egyszerűbb magát a decoder-t megírni. Az pont a szükséges byte mennyiséget olvassa ki a forrásszövegből, és karakterenként visszaadja.
Vagy (ezt még nem csináltam): beolvasok egy buffernyi byte-ot, majd valamekkora részt feldolgozok belőle. A végén szinte biztosan egy félbevágott karakter lesz. Átpozícionálom a beolvasást a feldolgozott rész végére, és megyek tovább. Vagy a levágott részeket beteszem a puffer elejére, és onnét folytatom az olvasást.
Mindegyik esetben egy jelentős saját részt kell alkotni, holott egy igen triviális feladatról van szó. Ezt meg tudom kerülni valahogy szabványos rutinokkal?
Ill. a fenti megközelítések közül melyik lenne szerintetek a legeffektívebb/legegyszerűbb??((Az előzőekben egy backup-ként szereplő exportról beszéltünk, ahol a stream kiváló megoldás, mert nem kell benne ugrálni. Az utóbbi egy korábbi probléma, ahol nem ez a helyzet. De kíváncsi lennék a véleményetekre.))
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Télbúcsúztató hardvermix
- Meghozta az első, memórapánikból eredő áremelését az NVIDIA
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- OLED monitor topic
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Új Lenovo Thinkbook 14 G7 WUXGA IPS Ultra7 155H 16mag 32GB 1TB SSD Intel Arc Win11 Pro Garancia
- Új HP 16 Victus FHD IPS 144Hz Ryzen7 8845HS 5.1Ghz 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Asus Zenbook S14 WQXGA OLED 120Hz Ultra7 258V 32GB 1TB SSD Intel Arc 140V 16GB Win11 Garancia
- Asus 17 TUF Gaming FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Acer Nitro V15 FHD IPS 144Hz Ryzen7 7735HS 16GB DDR5 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 3430 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- LG 32UQ85V-W / 32" Nano IPS / 4K 3840x2160 / Gyárilag Kalibrált / HDR 400 / USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest