Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
stigma
üzenetére
Ez nem működik, új frissítéssel nincs Otthoni csoport, mint írtam, az összefogaló szerinti lehetőségeket mint kipróbáltuk, köztük ezt is. De ha valaki "Windows guru" akkor vegye fel a kapcsolatot privátban csibuka85-val és távsegítséggel oldja meg, így fórumon át nem fog menni.
-
joysefke
veterán
válasz
stigma
üzenetére
A kábeles ethernet egyelőre kiesik. A lakásba letettem vagy 50m UTP kábelt, minden szobában van kivezetésem, a nappaliban két helyen is, de a hálóban nem ér el a boxig, a szegőléceket pedig nem szeretném felszedni, nemrég lett parkettázva.
Tehát most 2.4GHz-es WiFi-t fogok használni a filmek torrenten szépen lecsordogálnak és lejátszom a boxról.
Libreelecet Raspberry Pi 3+ -on már próbáltam, szépen ment, de nem tetszett benne, hogy nem volt
apt / apt-getés a torrent klienst ZIP-fájlból kellett installálni. Coreelecet még nem próbáltam, az szabadabb ebből a szempontból? -
dugesz77
őstag
válasz
stigma
üzenetére
"4. Pendirve\ MicroSD-ről törlöm a dtd.img fájlt, melyére másolom a xbb_p200_1Gbit.dtb és átnevezem dtd.img-re."
Lehet csak most írtad el de a dtd.img az nem lesz jó dtb.img a helyes.
Szerintem felesleges már Nand-ra telepíteni egy közepesen gyors kártyával is már bőven jó ennek a rendszernek a sebessége. Ha bármi van akkor meg ott a gyári droid. -
-
blakey
titán
válasz
stigma
üzenetére
Tévedésben vagy, ezeket soroltad fel:
1. Vero 4k + Ugreen Gigabites ethernet :
2. Wetek Play 2 : Itt asszem van Libreelec támogatás
3. S905X vagy S912-es Box + Gigabites ethernet : Valami jobb Beelink
Ezek közül egyik sem jobb, semmilyen szinten, sem hangban, sem képben, semmiben. Az M8S Pro+ az egyik legjobb Amlogic box, főleg ha az árát is nézzük. A LibreELEC-kel nincsenek gondok a hanggal és a képpel sem, csak jól kell beállítani. A 100e-es eszköz sem lesz jobb. Van 4 Amlogic boxom, olcsó is és a legdágább is, Apple TV-m, Sigma procis lejátszóm, több Blu-ray lejátszóm. M8S Pro+ tökéletesen felveszi a versenyt mindegyikkel. Felteszed rá az OSMC-t vagy az LE 8.2.4.2-t, jól beállítod a hangokat és a képet és nem lesz gond. -
krsanko
tag
-
blakey
titán
válasz
stigma
üzenetére
2. Kezdőkérernyő:
Aért nem látsz sokmindent, mert az új verziókban már lekéri az EDID infókat, tehát ha pl. a sony tv-den nem aktív a HDMI csak akkor ha jelet kap akkor esélyes, hogy csak a főmenüt fogod látni. Ha minden infót szeretnél látni akkor a HDMI bemenet legyen bekapcsolva.3. Hang:
Itt minden olyan beállítást próbálj ki amivel jobb lesz a hang, nincs szükséged hang továbbításra, neked az kell, hogy mindent lekeverjen, esetleg beállíthatod, hogy Dolby Digitalba szólaljon meg. -
Csicsóka
őstag
válasz
stigma
üzenetére
1. A rádugott külső HDD-t automount felszedi a /media alá, nem kell kézzel vacakolni.
2. A /media alatt lévő HDD-t megint csak automatikusan megosztja SMB-n, számos más, a /storage alatt lévő könyvtárral együtt. Itt sem kell semmit kézzel variálni.Készült ettől már újabb transmission, ez már menni fog.
settings.json itt nincs, pont az előbb írtam. Az addon beállítási felületén Kell mindent beállítani.
-
junkpod
nagyúr
válasz
stigma
üzenetére
Ne a telo-tablet termékből indulj ki.
Ezek többnyire két fél műanyag doboz 4 csavarral osszecsavarozva. Van bennük 1 darab alaplap amire minden be van forrasztva. Gyakran van egy 3mm vastag 5x5cm vaslapocska a dobozban, ami rá van nyomva a chipekre, ez a hűtés és egyben a box súlyának 80%-a.
És ezek belül bőven szellosek, nem véletlen, hogy lehet ilyet kapni hdmi-stick kivitelben is.
Szóval nem lehet elrontani az össze szerelést. -
blakey
titán
válasz
stigma
üzenetére
A Neo U9-H-n az LE még nem teljesen okés, épp folyik a tesztelgetés, próbálgatás, van akinek SD-ről el sem indult, szerintem nem halott dolog de várjuk ki a végét. a wifivel nem lesz gond a Neo U1 wifije is ua, 866,5Mbit/s elméleti sebességre képes, nálam vígan megy a 240-es net valamint a másolás is 90-100MB/s volt, de kábellel használom.
-
blakey
titán
válasz
stigma
üzenetére
Azért valamennyire van igazság alapja, hogy annyi pénzért nincsenek csodák, nézz meg egy olcsó boxot belülről majd egy drágábbat, vannak különbségek. A Minixet nagyon tudom ajánlani, voltak előtte olcsóbb boxaim, én sem nézegetem közelről, de azért van különbség az olcsó és a drágább boxok között és nem csak külsőben. Erről lehet vitatkozni, megmagyarázni, hogy az olcsó ugyanolyan, de nem az. Ha van rá pénzed akkor megéri a drágább eszközőket választani. az összefoglaló alapján dönthetsz, hogy melyik szimpatikus.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
stigma
üzenetére
Én jelenleg használok Libreelec-re, egy RPi2-t az albérletben és egy Beelink M18-at otthon, valamint folyamatban van egy Megogo MXV beszerzése is (otthonra, már megérkezett csak én nem vagyok még otthon :-) ). A Beelinkkel annyi problémám van, hogy ha egy darabig nem kap tápot (és amikor hetekig nem vagyok otthon, kihúzom), akkor elfelejti, hogy az SD kártyáról kellene bootolnia, jöhet a fogpiszkálózás. Emiatt áttettem a Libreelec-et a NAND-ra, de azzal is vannak bajai ilyen esetben. Neki kell futni két-háromszor a bekapcsolásnak, hogy elinduljon, utána jó. Lehet, hogy kéne futni egy kört másik Libreelec verzióval is (egy kísérletet már tettem valamikor, de ott más gondom lett, így maradtam ennél, nem törtem magam a megoldásért). Meglátjuk, hogy a Megogo milyen lesz. A Pi-nél ilyen bajom sosem volt, az mindig gond nélkül indult. Igaz, az 1-2 hónapig megy folyamatosan és olykor előfordul, hogy lefagy. Ilyenkor kihúz-bedug és már megy is minden tovább. A boxnál fagyás nem volt, de mivel ritkábban vagyok otthon, az nem is megy ennyit folyamatosan.A Pi-nél fel sem merül a kikapcsolás (napi használatban), a boxnál néha szoktam stanby-ba küldeni, ha már van ilyen lehetőség.
Használat közben persze a Beelink sokkal gyorsabb az RPi-nél. Persze lejátszásnál nem látok különbséget (Full HD), de a menüben mászkálásnál sokkal gyorsabb a box. A Pi-nél néha 3-10 másodperc is eltelik, mire betölti a filmek/sorozatok képeit, a boxnál nincs ilyen.
Szóval egy olcsó boxszal szerintem nyugodtan megpróbálkozhatsz. Nem egy nagy beruházás, de ne várj egy ég-föld különbséget a Pi-hez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- AMD Ryzen 5 5600/3060/512Gb SSD/16Gb RAM/700W
- Lenovo ThinkCentre - i5-6400, 8GB, 250SSD, 200HDD
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6600 XT / B550 / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe M.2 / 650W
- GAMER INTEL I5 10400/16GB DDR4/RTX 3070/256GB NVME SSD/500GB HDD
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- CORSAIR K100 AIR
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

vargalex
DoItYourself