Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sabrinho
tag
válasz trance89 #79535 üzenetére
Ok, köszi! Megoldás? Tudok valahonnan tápot szerezni hozzá? (Van a szekrényben pár elfekfő cuccom, a csatlakozókat is át tudom hackelni. A feszültségnek kell csak egyeznie?) Nem a spúrság miatt, nem gond egy 20 ezres kiadás, de nem vagyok híve a felesleges szemét termelésnek.
-
mexel
veterán
válasz trance89 #80704 üzenetére
Ez az emmc-s telepítés azóta sincs megoldva amióta megcsinálták, szerintem nem is foglalkoztak vele hogy miért2-3x annyi aboot idő mint sd-ről. ez kicsit gáz azért, elvileg gyorsabbnak kellene lennie ( Csicsóka meg tudta csinálni)
Szerintem ez így isfog maradni, az lesz az érv hogy ezek nem támogatott boxok. -
BullZeye
veterán
válasz trance89 #80952 üzenetére
Aww, kiesik az S912.
Évek óta nem követem amlogic vonalat, az új eszközöknek van külön topicja, vagy ezt használjátok hozzá?
Lassan 3 éve 24/7 megy a mostani S912-m és az új CoreElec miatt (és mert júniustól nehezebb a szállítás), cserélném valami frissebbre. Javulást nem várok, mert Windowson se gyorsabb a Kodi, egyszerűen csak a frissítések miatt (4.9 kernel) cserélném, régi meg menne nagyszülőknek.Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
blakey
titán
válasz trance89 #86234 üzenetére
Sokan NAS-t használnak, sokan külső HDD-t így kevesebben vesznek ilyet, de jó cucc, OLED-kijelzőt is rendeltél hozzá?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
aicon
senior tag
-
cof
veterán
válasz trance89 #86238 üzenetére
Hát 96 EUR kicsit drága érte, és még NAND sincs benne, mSD-ről megy csak a rendszer ha jól láttam. 30000 Ft-ból kihozok egy S905X3 gépet, meg 1 USB HUB-ot és 2 db 2.5" HDD házat, persze több helyet foglal, meg több a kábel, de valamit valamiért.
Néztem az oldalon, hogy 69$, ejj mondom az nagyon jó ár, aztán jött a 49$-os meglepetés szállítási költség... és még tápegység sincs benne az árban, meg gondolom a ház sem.
És gondolom még ÁFA is megy majd rá, ha beér az országba.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
interstate76
addikt
válasz trance89 #86245 üzenetére
CE-t futtatsz majd mSD-ről, ez kezeli a megosztásokat is, és így lesz médiaplayer/NAS kombód? Ha igen, akkor ne haragudj, de elég merész dolog Synology NAS-okkal párhuzamba állítani. Azoknál épp a szoftveres rész az, ami drágábba teszi a vasat, de nem véletlenül.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
interstate76
addikt
válasz trance89 #86250 üzenetére
Bocs, de sztem almát hasonlítasz a körtéhez. Én jelenleg egy 5200U CPU-val és egy 940M GPU-val szerelt laptopot használok NAS-ként. Használtan vettem, az áráért fele ilyen bivaly Syno NAS-t sem kaptam volna, mégsem hasonlítgatom őket, mert ott nem a vasat fizeted meg. Nálam egyébként a Plex Media Szerver miatt győzött a lapos, ugyanis NAS-on is ugyanezt futtatnám, ergo nem veszítek semmit a laptop használatával, ám annál többet nyerek vele.
Amúgy abban egyetértünk, hogy fontosabb az erős hardver (én is inkább utóbbira költök, a szoftveres résszel pedig mókolok egy kicsit), de azért CE alatt elég sok NAS-funkció nem adott. Azt pl. alap NAS-ok is lazán tudják, hogy a képeidet/zenéidet a világon bárhonnan elérd - nem tudom, hogy a CE képes-e erre, de sztem nem. És akkor még csak egy teljesen alap NAS funkciót említettem.
Ha már NAS, akkor közelítsünk kicsit a topik témaadó masináihoz: úgy tudom, az egyik fórumtárs hegesztett S905-ös CPU-val szerelt gépen futtatható NAS-rendszert, de már nagyon régen olvastam erről - biztos van itt olyan, aki jobban képben van a dologgal.
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
interstate76
addikt
válasz trance89 #86258 üzenetére
Igen, valóban arra gondoltam!
Azt értem, hogy neked elég a LAN-on belüli megosztás, de akkor ne hasonlítsd NAS-hoz a megoldásodat, mert nagyon messze van attól, hogy helyettesítő eszközként tekinthessünk rá.
Ill. ennyi erővel lehet NAS + médiaplayer kombónak nevezni bármelyik, CE-t futtató eszközt, mert jópár közülük tud kezelni usb 3.0-s külső vinyót, ami - hogy téged idézzelek - szintén bőven elég a többségnek.
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
válasz trance89 #86458 üzenetére
Az optikai kimenetből nem tudok engedni, a hazimozi erősítőm még a HDMI korszak előttről származik és nem tervezem a lecserélését.
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
EDTA65
újonc
válasz trance89 #86368 üzenetére
Valóban biztató az Odroid HC4 felépítése,a 69.1 MiB/s
letöltési sebesség impozáns. A képen viszont látható
az átlagos sebesség is, ami "csak" 10.8 MiB/s.
Ezt az értéket az X96 Max plus is tudja gbit nettel,
igaz a maximum pillanatnyi sebesség nem éri el
a 20 MiB/s -t sem. Vagy valamit rosszul értelmezek?
Ha az átlagos letöltési sebességre is tud az
Odroid HC4 legalább 30-40 MiB/s-t , akkor megrendelem gyorsan ! Köszönöm válaszod előre is! -
EDTA65
újonc
válasz trance89 #86563 üzenetére
Köszönöm a gyors és bíztató választ, így már világos.
A CE milyen gyors sd kártyán van, vagy az is az ssd
-re lett feltéve? A lan kábel normál cat 5e, vagy valami
jobb? Bocs hogy ennyire kíváncsi vagyok, de jó lenne
biztosra menni, ha már van valaki, akinek sikerült
ilyen jól összerakni! -
Beni2360
félisten
válasz trance89 #86664 üzenetére
Nagyon szuper lett nálam csak egy usb kimenetes venti van alá rakva ilyen tapadós szilikonnal amit annó az autókba hirdettek a műszerfalre, szinte semmit nem látni mivel az asztal és a poc fekete üveg lapokból áll szinte minden fekete. Talpnak meg ha kellett volna van a csetreszek közt ilyen kábel tartóm amit négy felé vágva tökéletes 1cm magad talpakat ad.
Nálam 4K UHD remux-nál 53 c fokra megy fel és nincs benne csak a hőpad cserélve ami hozzá ér a lemezhez.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Joshi
titán
válasz trance89 #86664 üzenetére
Mivel nekem nem volt itthon 70x70-es ventim és még nem is rendeltem, így gondoltam ránézek passzívan mit tud. Ahogy nálam úgy nálad is jónak kellene lennie passzívan, próbáld ki.
Majd új lábakat nyomtatok hozzá, mert amúgy se jók a furatok rajta. Nagyjából fele akkorát fogok nyomtatni. -
EDTA65
újonc
válasz trance89 #86638 üzenetére
Igazad van, a matrix rc3 valôban jó, a qbittorrent remote free -vel kezelni is tudom, csak a letöltés
helyének nem sikerül a vincseszteremet beállítani,
nem is látja, holott a Kodi látja. A transmissionnál
ez nagyon egyszerū volt.Ebben esetleg tudsz segíteni?
Az X96Max + jelentösen elmarad az Odroid HC4
letöltési sebességéhez képest? Nagyon kíváncsi
lennék errre is, ha van tapasztalatod!
Köszönöm! -
Joshi
titán
válasz trance89 #86732 üzenetére
Kérdésem lenne a qBittorrenttel kapcsolatosan, illetve reflektálnék az X96 Max+ letöltési sebességre, de azt majd a kérdésem után.
Szóval, mi a módja annak, hogy amikor rákattintok a letöltési linkre, akkor ajánlja fel a qBittorrentet mint letöltő klienst/programot és ne kelljen külön letölteni a torrentfájlt? Mert ugye mivel a qBittorrent csak egy webgui és nem egy külön telepített progi, ezért nem lehet kiválasztani az alábbi képen látható ablakban mint letöltő progit.
Amúgy a letöltéssel szerintem nincs semmi gond. A külső vinyó egy 2TB-os WD Green USB 3.0 átalakítóval. A letöltési sebesség szerintem önmagáért beszél. A net Digi Gigabites.
-
-
addikt
válasz trance89 #86989 üzenetére
Érdekes, nekem ez nem kellett. Mondjuk én krescue-vel írtam fel az akkori legújabb Matrix image-t (talán RC1), és azt updateltem. Most már mondjuk ott is a friss van fent.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
1stVikman
senior tag
-
nemox
csendes tag
válasz trance89 #86999 üzenetére
Próbálkoztam kiírni az Ugoos AM6 Plus port X96 Max+-hoz való image fájlját, de nem sikerül. Mindkettővel próbálkoztam, uaz az eredmény. 2 különböző Sandisk Ultra 32 GB-os kártyával is megpróbáltam.
Rufussal:
ISO analysis:
'\x96maxplus2_v0.4.2.img' doesn't look like an ISO image
Disk image analysis:
Image does not have an x86 Master Boot Record
Could not open GUID volume '\\?\Volume{2d03369e-312e-11ec-9c97-b4a9fc955edd}': [0x00000005] A hozzáférés megtagadva.
No volume information for drive 0x81
Disk type: Removable, Disk size: 32 GB, Sector size: 512 bytes
Cylinders: 3842, Tracks per cylinder: 255, Sectors per track: 63
Partition type: MBR, NB Partitions: 1
Disk ID: 0x00000000
Drive has a Zeroed Master Boot Record
Partition 1:
Type: FAT32 LBA (0x0c)
Size: 29.4 GB (31609307136 bytes)
Start Sector: 32, Boot: No
Failed to scan image12:23:00 - Writing image \x96maxplus2_v0.3.7.img to Generic STORAGE DEVICE (Disk 1)
12:23:31 - Error: Failed to write to \\.\PhysicalDrive1 at offset 1444937728 (0x56200000).
12:23:31 - Verifying image on Drive [Generic STORAGE DEVICE ] (Disk 1).
12:24:06 - Error: Failed to read from Generic STORAGE DEVICE (Disk 1) at offset 1444937728Bármi ötlet?
hamubasültpogácsa
-
Joshi
titán
válasz trance89 #87430 üzenetére
Az én ~30MB/s-es mérésem egy mezei 2,5-es külső USMB3.0 vinyóval értendő. Pontosan még azt se tudom hogy milyen vinyóról van szó. Annyi rémlik, hogy a lehető legolcsóbb megoldás volt 1TB-os méretben. Persze akinek fontos hogy 10perc helyett 5perc alatt jöjjön le az adott állomány, az megint egy más kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz trance89 #87583 üzenetére
Őszintén meg ezt nem próbáltam mivel laptopon intézem az API, stb dolgokat, kézenfekvő, hogy copi-past a gépen és nem kell potyogni.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I5 12400F / Aorus RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Gamer PC (I713700KF,RTX4070TI,1TB M.2,32gb D4,RGB) 2ÉV Garancia!Beszámitás OK!
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest