Új hozzászólás Aktív témák

• peterk

senior tag

válasz blakey #42567 üzenetére

Hogy érted azt, hogy "butítva"? A lejátszás ténylegesen 4K, ténylegesen HDR, a bitrate pedig 40-60mbit/sec. Ennél jobb minőség nincs a youtube-on tudtommal. A bluray 4K-s filmjeim pedig olyanok amilyenek, abban nincs különbség 100 mega és 1 giga között :)

Mindegy, ezen kár vitázni. Te is úgy gondolod hogy érted amiről beszélsz (nyilván érted is), én is úgy gondolom, hogy tudom miről beszélek (én is? informatikus vagyok, dolgoztam is streaming technológiákkal). Eltérőek a tapasztalataink és kész. Elhiszem neked, hogy nektek nem ment, sőt azt is, hogy sokan vannak akiknek szintén nem megy. Én meg tudom, hogy nálam meg megy. :) És tudom, hogy tud menni, ha meg vannak a feltételek. Mindegy, nincs jelentősége, messze elkanyarodtunk az eredeti felvetéstől, ami valójában az volt, hogy "nem kell 1G-nál több" a Kodinak. Nem kell, de jól jön. Tud segíteni, ha valamivel több van, és szerintem ebben mindketten egyetértünk (írtál is ezügyben egy postot pár napja emlékeim szerint).

Az archos player tippet köszönöm, majd kipróbálom. A kezelőfelületen múlik, ha egyszerűen kezelhető, akkor marad. :) Ha nem, akkor inkább SD és egyszerűen kezelhető felület, mert 70 év fölött már utóbbi a fontos :D Egyébként közben sikerült a youtube 4K HDR-t android alatt is belőnöm, most szépen mennek max felbontáson, HDR-ben. És a TV is automatikusan kapcsol, úgyhogy annyira mégsem buta ez az android :) A netflixet próbálom még, de abban nem bízom, mert a napokban olvastam, hogy bekeményített a netflix, és csak a regisztrált eszközökre enged streamelni. Mindenesetre nálam megy andoid alatt is, bár a 4K-t nem próbáltam. Tulajdonképpen még sosem, azt sem tudom, hogy van-e fent 4K HDR-es film a kínálatban. :) Ezt majd a hétvégén kipróbálom.

Szóval lényeg a lényeg, hogy amilyen olcsó, olyan jó kis box ez. Még android alatt is kezdem elfogadni amit tud. Hogy nálam marad-e vagy a szülőkhöz kerül, az azon is múlik, hogy a másik amit rendeltem bootlockos lesz-e (RTV S10-et rendeltem, ahogy hallom abból vannak lockoltak. És akkor nincs választás, az marad az androiddal, és a BB2 lesz az enyém a coreelec-el.)

(A BB2-nél egyébként a reference boards-on olvasottak miatt próbálkoztam a q201-el, mert azt írják, hogy a nugat-os gyári firmwares kütyük között megjelent a q20x, ami a q201 alapú. Ráadásul ebből volt dedikált 1G netes verzió a CE 95.0-ban. A biztonság kedvéért kibogarásztam azért a kütyüből is a gyári kódot. És tényleg, a gyári androidos dtb.img-ben "gxm_q20x_2g" van. Úgyhogy maradok a 201-nél. Azért nyomtam egy próbát a q200-al is és azzal is ment szépen minden. Úgyhogy minimális lehet a különbség. A linkelt reference board szerint csak a wifi/bluetottch chip, de úgy látszik a driver ugyanaz lehet a kettőhöz. Én mindenesetre maradok a 201-nél, ha már a gyári boot img azt mondja rá.)

Új hozzászólás Aktív témák