- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterk
senior tag
válasz
blakey #42567 üzenetére
Hogy érted azt, hogy "butítva"? A lejátszás ténylegesen 4K, ténylegesen HDR, a bitrate pedig 40-60mbit/sec. Ennél jobb minőség nincs a youtube-on tudtommal. A bluray 4K-s filmjeim pedig olyanok amilyenek, abban nincs különbség 100 mega és 1 giga között
Mindegy, ezen kár vitázni. Te is úgy gondolod hogy érted amiről beszélsz (nyilván érted is), én is úgy gondolom, hogy tudom miről beszélek (én is? informatikus vagyok, dolgoztam is streaming technológiákkal). Eltérőek a tapasztalataink és kész. Elhiszem neked, hogy nektek nem ment, sőt azt is, hogy sokan vannak akiknek szintén nem megy. Én meg tudom, hogy nálam meg megy.
És tudom, hogy tud menni, ha meg vannak a feltételek. Mindegy, nincs jelentősége, messze elkanyarodtunk az eredeti felvetéstől, ami valójában az volt, hogy "nem kell 1G-nál több" a Kodinak. Nem kell, de jól jön. Tud segíteni, ha valamivel több van, és szerintem ebben mindketten egyetértünk (írtál is ezügyben egy postot pár napja emlékeim szerint).
Az archos player tippet köszönöm, majd kipróbálom. A kezelőfelületen múlik, ha egyszerűen kezelhető, akkor marad.
Ha nem, akkor inkább SD és egyszerűen kezelhető felület, mert 70 év fölött már utóbbi a fontos
Egyébként közben sikerült a youtube 4K HDR-t android alatt is belőnöm, most szépen mennek max felbontáson, HDR-ben. És a TV is automatikusan kapcsol, úgyhogy annyira mégsem buta ez az android
A netflixet próbálom még, de abban nem bízom, mert a napokban olvastam, hogy bekeményített a netflix, és csak a regisztrált eszközökre enged streamelni. Mindenesetre nálam megy andoid alatt is, bár a 4K-t nem próbáltam. Tulajdonképpen még sosem, azt sem tudom, hogy van-e fent 4K HDR-es film a kínálatban.
Ezt majd a hétvégén kipróbálom.
Szóval lényeg a lényeg, hogy amilyen olcsó, olyan jó kis box ez. Még android alatt is kezdem elfogadni amit tud. Hogy nálam marad-e vagy a szülőkhöz kerül, az azon is múlik, hogy a másik amit rendeltem bootlockos lesz-e (RTV S10-et rendeltem, ahogy hallom abból vannak lockoltak. És akkor nincs választás, az marad az androiddal, és a BB2 lesz az enyém a coreelec-el.)
(A BB2-nél egyébként a reference boards-on olvasottak miatt próbálkoztam a q201-el, mert azt írják, hogy a nugat-os gyári firmwares kütyük között megjelent a q20x, ami a q201 alapú. Ráadásul ebből volt dedikált 1G netes verzió a CE 95.0-ban. A biztonság kedvéért kibogarásztam azért a kütyüből is a gyári kódot. És tényleg, a gyári androidos dtb.img-ben "gxm_q20x_2g" van. Úgyhogy maradok a 201-nél. Azért nyomtam egy próbát a q200-al is és azzal is ment szépen minden. Úgyhogy minimális lehet a különbség. A linkelt reference board szerint csak a wifi/bluetottch chip, de úgy látszik a driver ugyanaz lehet a kettőhöz. Én mindenesetre maradok a 201-nél, ha már a gyári boot img azt mondja rá.)
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max