Hirdetés
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Gurulunk, WAZE?!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vic87: Nem tudom mit tévő legyek - tanács kérés
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Devid_81 #47939 üzenetére
Mondjuk az a 3 fps különbség sztem nem gond, mert legalább kevesebbet eszik.
Viszont sztem az a fogyasztáskülönbség kevés, mert a 14th gen nagyon sokat zabál, szóval ennél nagyobb esést várnék. A magas fps-szám alapján vmi régi, igénytelen, esport játékkal teszteltek, azok meg alig hajtják a procit, szóval -80 helyett -180-at várnék minimum.
Ezzel a procigenerációval így az lesz a gond, hogy az Intel itt már mindenféle tile-okból összerakott szuperkomplex, vadiúj procit készített, jelentősen alacsonyabb csíkszélességen (két generációt átugrottak) mint az 14xxx-ek és hogy így is csak ennyire tellett tőlük.
Lehet, hogy a Raptor Lake a TSMC gyártósorán (az Intelé helyett) 3 nm-en ugyanezt tudná, és azt gyártva megspóroltak volna egy csomó K&F költséget és órát.
Sztem itt a fogyasztás azért nem esett nagyobbat mint amivel az RDNA3-nál is találkoztunk, a chipek (tile-ok, chipletek) közti kommunikáció a távolság miatt többet zabál, mintha egy darab chipben lenne minden. -
Alogonomus
őstag
válasz
Devid_81 #47939 üzenetére
Ezek az eredmények leginkább azért lehangolóak, mert már tartalmazzák a TSMC 3 nm hozadékát, míg a konkurencia még nem lépte meg az 5 nm -> 3 nm váltást, ami a TSMC állítása szerint vagy 25-30% fogyasztáscsökkenést, vagy 10-15% gyorsulást eredményez változatlan architektúra esetén. Ez így maximum egy újabb Alder Lake szituáció lehet, csak már játékokban is erősen lemaradva.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Samsung Galaxy S23 Ultra // 512GB // Számla + Garancia //
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (CSAK RENDELÉSRE)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest