Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz Devid_81 #44352 üzenetére

"Ha egy legy lesz@rja a gyarkaput mar emelnek, ennyi, amig a p@r@szt elviszi a termeket 5x aron addig csinaljak, majd ha lemegy a kereslet akkor arat csokkentenek."

Az nem kérdés, hogy az 5x-ös fizetőképesség tényleg jelen van a piacon.
    A kérdés szerintem csak az, hogy ez egész pontosan honnan származik?
    ilyenekre gondolok, hogy:
    - tényleg ugyanazok viszik el immáron 5x áron?
    Igen, tudom, hogy volt sokáig az a magyarázat, hogy hát sok az otthon rekedt geek, akik most rájöttek, hogy az eddig faszának gondolt 980Ti/1080Ti már nem menci és ezért újít, meg a gyereknek is újít. De azért lassan ennek le kéne csengenie, hiszen már nincs otthon rekedés. Ha van is home office, akkor is úgy van, hogy eddig a cég vette a notit, most meg legrosszabb esetben a magánszemély.
    - Vagy az 5x árat megfizető kereslet más forrásból származik?
    - Vagy BNPL?

Arról is szívesen megnéznék egy statisztikát, hogy változott-e a chipek globális eloszlása. Tehát hogy a legyártott chipmennyiség ugyanolyan arányban kerül-e szállításra az Atlanti térségbe, mint más térségekbe? Z10N linkelt pár videót korábban, amiben az volt látható, hogy Taiwanban kaphatók a kártyák dögivel MSRP áron.

Ha mondjuk hozzánk egyszerűen kevesebb jut el, mint amennyire kereslet van, akkor az felverheti az árat költség-indokok nélkül is.

Bár egzakt bizonyítékom nincs, de én a túlkeresletért elsősorban a kriptót hibáztatom. Lehet, hogy nincs igazam, de amikor lecsökkent az árfolyam nyáron, akkor csökkentek az árak, amióta emelkedik a kriptó árfolyam, azóta meg emelkednek az árak.
    Megnézném, mi történne 2-3 hónappal azután, hogy beomlik a kripto. De nem fog.

Tehát szerintem az van, amit Abu is mondott: amíg a polcidő gyakorlatilag 0, addig nem fognak csökkenni az árak, viszont nincs is egy egzakt helye annak, hogy hol csapódik le a többletpénz. Az ellátási láncban mindenkinek - a költségek által indokoltnál - vastagabban fog a cerkája.

• Raymond

titán

válasz Devid_81 #44352 üzenetére

Jelenleg a "mindenre rafoghato" lehuzas zajlik, semmi tobb.

Ez badarsag. Az van hogy a supply chain sok resze problemas es sok a gond es aremeles. DT mint vegfelhasznalo csak az latod hogy minden vagy sokminden dragabb vagy nehezen kaphato. De mas mas oka van a dragasagnak vagy a hianynak, nem az van hogy csak a logisztika miatt draga minden vagy csak mert anyaghiany van. Ez is az is termektol fuggoen. Na meg ott van a megnovekedett igeny is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés