- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
Mi az hogy "elterjedtebb 8GB-os méret."?
Ezt hogyan kell értelmezni?
Miben hol elterjedtebb?Már a GTX 1060 3 GB-os verziónál (megjelenési idő 2016. augusztus 18.) is kongatták a leginkább csak a diákat nézegető fórumtagok a harangokat, hogy az kevés lesz.
Ehhez képest a gyakorlatban semmi probléma nem volt vele ahogy az elmúlt idők folyamán olvastam az itten fórumot. De 7 hónappal ezelőtt sem volt gond a 3 GB VRAM-os verzió léte ahogy olvastam redditen. Annyit emeltek ki hogy ha van több pénzforrás akkor a 6 GB-os egy fokkal jobb választás de ha nincs jó a kisebb VRAM-os kártya is.
Ha valakinek arra volt pénze akkor kapott egy 1080p@60Hz-re bőven megfelelően erős kártyát.
Sőt az 1050 Ti 4 GB-hoz képest jobb vétel volt teljesítmény-ár szempontjából egy 3 GB-os 1060.
Durván két és fél év elteltével az 1060 megjelenése után most itt van ez az RTX 2060 6 GB VRAM-al amiből jelenleg nincs is más.
Mint látható megállja a helyét egy 295W-os TDP-vel rendelkező Vega 64-el szemben amin a csillámporos HBM2 van gigabrutál sávszéllel meg a többi meseszerű képességével.
RTX 2060 vs RX Vega 64
1920 Shader Units 4096
48 ROPs 64
1365 MHz Core Clock 1274 MHz
1680 MHz Boost Clock 1274 MHz+
1750 MHz Memory Clock 953 MHz
192 Bit Bus width 2048 Bit
6 GB VRAM 8 GB
10800M Transistors 12500M
160W TDP 295WIlyen paraméterekkel, nem kellene hogy egy lapon legyen említve a 2 kártya...
3-4 évente elég az átlagos játékosnak cserélnie a VGA-t és akkor ott még mindig nem a VRAM lesz az ami miatt cserélni fog hanem a kártya teljesítménye-ereje fogy el.
Idővel én is azért fogom lecserélni az 1080 Ti-t mert elfogy a GPU ereje ott és úgy ahogy én játszom. Nem pedig a VRAM mennyisége fog limitálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Elemlámpa, zseblámpa
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Hisense LCD és LED TV-k
- Villanyszerelés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest