Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raggie
őstag
válasz
Fred23
üzenetére
Ez még mindig "csak" a VEGA FE, és ugyan azzal a driverrel, mint az eddig is tesztelt levegős változat. Szóval itt a különbséget kizárólag a nagyobb TDP és a jobb hűtés adja. Semmi más.
Szóval, aki ezek miatt +50% sebességet várt az el van tévedve kicsit.Személy szerint elég jó eredménynek tartom azt, hogy még így is ennyi plusz kihozható a chip-ből a jobb hűtéssel. Ez azt is jelenti, hogy a gyártók jobb aftermarket hűtéseivel szintén szignifikánsabban jobban fog teljesíteni a kártya! Számomra ez bíztató.
-
Raggie
őstag
"A Volta esetében ugyanúgy megvan a HBCC alternatívája, csak az NV még nem tudott megegyezni az Intellel az x86 licencről, így egyelőre kénytelenek ezt hanyagolni, különben az Intel felnyomja őket a versenyhatóságoknál."
Ezt már nagyon sokszor leírtad, de én továbbra is kétlem, hogy ne szülessen egy megegyezés ami megengedi ezt használni a Volta-n, ha ez a HBCC fícsör tényleg olyan jó és tényleg ennyire kell. Szóval nem aggódok én az Nvidia miatt... -
Raggie
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Egy rövid mondatban említi az egyik fórumfelhasználó. Nem tudom mennyire hiteles a hír.
Google fordítóval:
"Including the recommendation to build no air-cooled cards." -
Raggie
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
Szerintem a "Track Mania" feliratot kell nézni, az ilyen kis felbontással is látható különbséget produkál.
-
Raggie
őstag
válasz
FragMaster
üzenetére
-
Raggie
őstag
válasz
FragMaster
üzenetére
Ez nem azt jelenti, hogy nem is lesz... páran reménykedünk még!
A Toxic és Vapor kártyák és hűtések messze jobbak voltak mint ezek a mostani nitro meg pulse megoldások!
Nem egyszer magát a kártyák PCB-jét is egyedire tervezte a Sapphire ezeknél a csúcs cuccoknál.
-
Raggie
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Egyébként miért ennyire élvezetes a 2-3-4 éves AMD kártyák részben jogos hibáit felemlegetni még mindig?
Ilyen típusú hibák már rég nincsenek AMD oldalon, inkább a Geforce-ok max boost órajelei nevetségesek, amit 5-6 percig tudnak tartani egyes kártyák... -
Raggie
őstag
Azért a 7950/7970 kárták 2012-ben jöttek ki...
Az R9 380/X kártyák valóban nem a legjobban sikerültek, de legalább annyi pozitív véleményt is hallottam róluk, mint amennyi negatívat és már ez a széria is több, mint két éves.A jelen beszélgetés a mostani helyzetről szólt, ha nem tévedek.
-
-
Raggie
őstag
-
Raggie
őstag
válasz
TTomax
üzenetére
Azért azt remélem te sem gondolod komolyan, hogy az AMD nem keres az évek óta tartó konzolos bizniszükön. Ennyire nem kéne lenézni azért ezt a dolgot...
Igenis keres. Persze nem annyit, mintha ugyanezeket a darabszámokat produkálná a konzumer VGA-k piacán, de attól még az is haszon. Ráadásul nem kell hozzá szinte semmilyen R&D csak gyártani kell és jön a lé.
Én teljesen megértem, hogy csinálja az AMD, ha a konzolok egy jottányit sem közeledtek volna a PC-hez akkor is megérné nekik.Az már csak külön "szerencse" az AMD-nek, hogy ezt a konzol-PC összefonódást a Microsoft most nagyon erőlteti.
Csak az meg nekünk PC-s felhasználóknak nem jó, hogy ezt ilyen erőszakos, nem okos módon teszik. Ettől csak szegmentálttá válik a PC-s piac és a sokkal népesebb Nv tábor emlegetheti "bazijó csodafícsörökként" az olyan esetleg hasznos dolgokat, amiket csak az AMD kártyák használhatnak ki a PC-n ezért senki nem épít rájuk programot. Ezeket simán be lehetett volna okosabban és szabványosításokon keresztül hozni a PC-re úgy, hogy az Nv kártyákon is menjen, vagy hogy az Nv is le tudja reagálni a chip dizájn-al és így mindenki profitálhatott volna belőle... de nem, a Microsoft-nak csak így erőből simán be kell emelni ezeket az XBox-ból.
-
Raggie
őstag
válasz
FLATRONW
üzenetére
Nem akarok a vitátokba avatkozni, mert nem néztem meg a konkrét videót, de pl ez a "tükröződő talaj" effektus engem rohadtul zavar/zavart. Én örülnék ha reálisabbak lennének ilyen szempontból a játékok.
A víz is pl sok játékban szinte tök átlátszó, miközben a valóságban gyakorlatilag alig látni bele a vízbe ha nappal kültéren van az ember, mert a felszíne annyira tükrözi a környezetet.
Ez a két grafikai logikátlanság már egy jó ideje zavar, most ki kellett írnom magamból. Sry, hogy beletrollkodtam a vitátokba!

-
Raggie
őstag
Lehetséges, de eddig is voltak már próbálkozások a játékok "többmagosítására", amiknek nem igazán lett foganatja. Kb csak a BF multik és pár kirívó cím esetén érezhető igény a 4 magnál többre.
Meglátjuk mi fog ebből teljesülni, mert azt nem tudom melyik játék készítő meri megtenni, hogy a "büdzsé CPU"-val rendelkező tábort alapból kizárják követelmény szinten...
Én mondjuk üdvözítőnek tartanám a több szálas processzorokban rejlő erő tényleges értelmes mindennapi kihasználását játékokban. Most a Ryzen miatt már egyre nő az a hardverbázis amivel meg lehet ezt lépni, de még jóideig nem lesz mainstream a 6 mag. -
Raggie
őstag
válasz
TTomax
üzenetére
No elnézést, de én semmiről sem mondtam, hogy szar és nem is szándékoztam ilyesmire kontrázni. Épp ellenkezőleg.
Attól mert a FreeSync-ből nagyobb a választék nem lesz a G-sync szarabb! Sőt. Sokaknak láthatólag az exkluzivitása is tetszik, ez is lehet előny. Csupán arra utaltam, hogy attól mert egy relatíve új "fícsört" elérhetővé tesz egy olcsóbban beépíthető technológia attól még nem lesz az szar. Amibe beépítik lehet szar, de ezért ne a FreeSync-et okolja az itteni tanult közönség. Ennyit próbáltam átadni.
A FreeSync olcsóbb. És ez megfigyelhető egy hasonlóan jó és minőségi (tehát a jelen vitában jelenlevő mindkét oldal által a választék részeként kezelt) monitor FreeSync-el és G-Sync-el szerelt változatának árkülönbségén. De még ETTŐL sem lesz egyik sem szar! Más, de nem szar.
Túl sokan szaroznak túl könnyen túl sok mindent itten. Az a nagy büdös helyzet.

-
Raggie
őstag
válasz
TTomax
üzenetére
Nem tudom, Abu nevében nem akarok nyilatkozni, de nem ő próbálja éppen védeni a zöld mundért és másra terelni a szót.

@(#26768) gyiku: áh, nekem épp elég az itteni vitákon és érveléseken kuncogni. Ebbe is tök véletlenül folytam bele, mert gondoltam belemegyek a választék szó értelmezgetésébe.

-
Raggie
őstag
válasz
TTomax
üzenetére
Akik mindenáron be szeretnék bizonyítani, hogy a választék csak az ő általuk hőn szeretett cég "legjobb" technológiájú termékeire érvényes kifejezés és az többi minősíthetetlen és nem is érdemes róla beszélni, azoknak az írásait és megfogalmazásit olvasva nekem ez ugrott be. De ha nem ismertél magadra, akkor miért vetted magadra?!

Ez egy ilyen dolog. Ha nem fájna, nem reagáltál volna, mert nem érezted volna kötelességednek megvédeni a fájdalmad.
De nem is szeretnék ebbe jobban belemenni, mert még azt hinnéd vagy hinné több ember, hogy sértegetni vagy személyeskedni próbálok. Miközben eszem ágában sincs, csak megemlítettem egy általam érdekesnek vélt gondolatot.
-
Raggie
őstag
válasz
üzenetére
Az előtted szóló ezt nem ilyen formán reagálta. HA így tette volna igaza lett volna.

Ha már ennyire figyelünk a minőségre, akkor arra is figyeljünk, hogy mit milyen minőségben írunk le és fogalmazunk meg.

Egyébként nem néztem most utána, de attól mert sok az olcsóbb és rosszabb minőségi FreeSínc-es monitor attól még szerintem van legalább annyi(ha nem több) jó és minőségi belőle mint G-Sync-esből. Ilyen szempontból vehetjük úgy, hogy a minőségi szegmensben egálban vannak. De a választék fogalma pont arról szól, hogy választhatok az egy adott kategóriától eltérőt. Magyarán pont akkor van választék van szar is meg jó is. Ha csak jó van, akkor nincs választék, mert akinek nincs pénze vagy csak kevesebb van, nem tud venni.
-
Raggie
őstag
válasz
TTomax
üzenetére
Nekem nem fáj szerencsére semmi. Olvastam az egész beszélgetést az elejétől szépen sorban.

A köznépnek a választék szó jelen használata nem az általad "normálisnak" ítélt monitorok sorát jelenti, hanem az összes elérhetőt. Ebben az általános felfogásban helytálló a linkelt nyilatkozás.
Ha a kolléga azt találta volna mondani, hogy nagyobb a "normális választék" akkor már neked volna igazad. De nincs.
(#26761) Szaby59: akkor ezt mondd el az előtted szóló fórumtársnak is, mert ő pont ezt teszi...

-
Raggie
őstag
Én azt nem értem miért fáj itt sokaknak, hogy a gyengébb monitorokba is kerül FreeSync?
Attól még ugyan úgy vannak abból is felső kategóriások mint a G-sync-el szerelt társaikból.Csak mivel ez nem kerül akkora pluszköltségbe az "ócsó" monitorba is lehet tenni. Ettől még nem a FreeSync miatt szar a monitor, hanem azért mert alapból az. Ettől csak az alapbólszar monitor lett egy minimálisan jobb.
Vagy ez nem jó gondolatmenet? -
Raggie
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Azt hiszem felavathatjuk a zöld oldal Pepeeeee-jét!

-
Raggie
őstag
válasz
Hachiko95
üzenetére
Hát az attól függ mit értünk "elég" alatt...

Van akinek az éppen még jó, de ha már kicsivel jobb volna a grafika már nem lenne optimális is belefér az "elég"-be, és van akinek meg már nem. Ezutóbbiak szeretik azt látni, hogy a processzor kihasználtsága nem megy 80% fölé, mert akkor tuti, hogy lehet még egy erősebb VGA-t is betenni majd alá és nem kell a procit is cserélni, hogy a következő VGA is teljes potenciális teljesítményét kiadja.Egyik oldalt sem szeretném bírálni, csak arra próbálok rávilágítani, hogy lehetséges nem a konkrét hardvereken megy itt a vita, hanem elméleti, definícióbeli és személyes preferenciabeli kérdésekről.

@(#26445) Egon: vSzerintem volt neki nvidia is, csak már nem kellene neki ingyen sem. De nem akarok belefolyni a személyeskedősdibe!

-
Raggie
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Nem akarok feltétlen belefolyni, de szerintem ha valóban a procilimitet akarod összehasonlítani akkor nem a konkrét FPS-t kell nézni jelen esetben, mivel két különböző alaplap, RAM és VGA körítéssel nem is igazán összehasonlítható.
Inkább a különböző esetek CPU kihasználtsági százaléka a mérvadó.
Hiába van neked több FPS-ed ezen a részen, mint a másik fórumtársnak, mert nem ez volt a vita tárgya. Honnan tudod, hogy ha több magos processzor volna a gépedben, akkor a VGA-d ne tudna még több FPS-t kinyomni magából? Ezt igazából csak és kizárólag két azonos konfiggal lehet megtudni, amikben csak a CPU a különbség ha csak az FPS-t nézzük. De még körülbelül helyes összehasonlítást is csak nagyjából azonos körítések mellett lehet tenni szintén csak az FPS értéket nézve. Tehát: inkább az FPS érték és a CPU kihasználtság viszonyát kell megfigyelni.
Szerintem...

-
Raggie
őstag
Már volt?
LINK(engem ugyan nem izgat, de gondoltam hátha valakit itt érdekel
) -
Raggie
őstag
válasz
üzenetére
Szerintem te mikor olvasol csak azokat a mondatokat veszi be az elméd amelyeknek a mondandója neked tetszik... De komolyan.

Gondolok itt arre ,hogy erre a gondolatmenetedre már vagy 140-en megírtuk itt a fórumon, hogy miért nem igaz, de neked ez nem igazán számít semmit...
-
Raggie
őstag
válasz
üzenetére
Mit jelent nálad az, hogy mostanra nem úgy muzsikál?

A megvásárlásakor még jó volt és mostanra elszaródott? Lelassult?
Ezt fejtsd már ki érthetőbben, mert kizárt dolognak tartom, hogy egy kártya teljesítménye az évek során csökkenjen. Nem hogy csökkenni nem szokott de a driverek javítása miatt még jelentősen nőni is szokott! -
Raggie
őstag
válasz
üzenetére
Jaa, hogy te a 290/1070/1080 userek közötti százalékra gondoltál?! Ott persze hogy 5% fölötti az fHD feletti monitor arány.
Én nem erre gondoltam, hanem a teljes VGA piacra. Ott van 5% alatt.
De serintem a két gyártó közötti kapcsolatot jobban visszaadják a teljes VGA piaci arányok, mint a 290/1070/180 userek közötti arányok. -
Raggie
őstag
válasz
üzenetére
Megnézném, hogy a statisztika hány %-ra teszi azokat a felhasználókat akik fHD feletti felbontáson játszanak.
Nem ismerem a konkrét számokat, de én 5% alá tenném.
Véleményem szerint nincs igazán jelentősége még a nagy eladási számok tekintetében ennek a rétegnek.@váltanak:
persze! Tuti van olyan aki vált! Csak a számok szerint elenyészően kevés, mert még így is nőni tud az AMD részesedés.
Vagy ha szerinted ez nem így van, akkor ezt a növekedést hogyan magyarázod? -
Raggie
őstag
válasz
üzenetére
Nem jól látod az ok-okozati összefüggést...
Pont azért nincs szükségük újra, mert időtálló!
Én nem arra gondoltam, hogy azért nincs szükségük új kártyára, mert már megvakultak és úgysem látják mi megy a monitoron, hanem azért nincs szükségük feltétlenül új kártyára, mert meg vannak elégedve a mostani kártyájuk teljesítményével.
Annyira nem hiszem hogy márkahűek volnának a nagy tömegek, hogy ha szükségét éreznék, akkor ne váltanának a másik oldal nagyobb teljesítményű kártyájára. Csak éppen nem érzik még szükségét. És mire majd érezni fogják, addigra lehetséges, hogy már lesz ennek az oldalnak is megfelel vagy jobb alternatívája.
De ez szerintem hangsúlyozottan nem egyenlő azzal, hogy most nem tudnak mire váltani ezen az oldalon ezért nem váltanak! -
Raggie
őstag
válasz
üzenetére
"(...)ennek az eredménye látható"
Persze : AMD részesedése nőtt ... no comment...
EDIT: egyébkét az fel sem merült benned, hogy nem azért nem váltanak az emberek újabb kártyára, mert nincs, hanem mert nincs rá szükségük? Jómagam is tökéletesen elvagyok és még leszek is a 290-el legalább egy-két évig.
-
Raggie
őstag
válasz
üzenetére
Igaz, a számokból csak az következik, hogy az egyik cég régi kártyái helyett újakat vásárolnak inkább, míg a másik cégnél ez kevésbé van ez így.
Végülis szerintem is a márkahűség és ésszerűtlen és az ami irányítja az egyik oldalt, míg a másik oldalon a logikus döntések sorozata vezeti a vásárlókat a régebbi kártyák leváltására és a méregdrága új kártyák megvételére. Igen. Ez az egyetlen helyes magyarázat erre.
Igazad van, én vontam le a rossz következtetéseket...

-
Raggie
őstag
válasz
üzenetére
Ja, értem. Ha egyszer a számokból olyasmi következne, ami az AMD-nek pozitív volna, akkor az már eleve nem lehet igaz. Akkor inkább az magyarázza a dolgot, hogy az AMD tulajok balga módon márkahűek és kényszerből nem váltanak!

OK, én befejeztem, mert elvakultsággal nem lehet értelmesen vitatkozni.
-
Raggie
őstag
válasz
üzenetére
Az a dolog, hogy bármit is mondasz, de a számok szerint(amik szerintetek reprezentatívak) az új AMD kártyák új vásárlásokból jönnek, míg az új nVidia kártya vásárlások régi nVidia kártyáról történő váltás miatt történnek.
Ez nem azt támasztaná alá, amit te mondasz...
-
Raggie
őstag
válasz
FLATRONW
üzenetére
Ez akkor sem jön ki egyszerű matikával...
Mivel minden kártyánál részesedési százalékok vannak megadva. Tehát ha az nVidia minden kártyájánál jobban nőtt a résesedési százalék mint az AMD-s kártyáknál, akkor egészen egyszerűen a matika szerint nem nőhet az AMD össz százalékos piaci részesedése...
Vagy én nem értem akkor a dolgot.

-
Raggie
őstag
válasz
üzenetére
Továbbra sem tartom hitelesnek a steam survey-t.
Pont ezt alátámasztandó írtam be ezt a furcsaságot. Ere adott wjbhbdux kolléga egy lehetséges magyarázatot.
Továbbra sem hitelesnek tartva a steam statisztikát erre én meg azt reagáltam, hogy ha igaz a dolog, az nem valami pozitív képet fest az nVidia kártyák időtállóságáról.Ne olvassuk szándékosan félre a mondatokat!

-
-
Raggie
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Persze csak előtte jön a pascal refresh még 16 nm-en emelt órajelekkel.
Elvileg a Vega az idei 14 nm-ről jövőre 7nm-re vált... kíváncsi leszek ezekre az új chipekre.
-
Raggie
őstag
Látom a két GTX1080 mellé nem vetted meg a figyelmes olvasás és szöveg értelmezés képességét...

Én nem amblokk értékeltem az SLI-t, hanem ezt a játékot értékeltem és a benne található SLI-t.
Mert szerintem nem a 4k-s 33 átlag FPS-ért vettél két ilyen drága VGA kártyát. Mert képregényt lehet sokkal olcsóbban is beszerezni. -
Raggie
őstag
Megy persze... de hogy...
Ez olyan, mint amikor szeretnél venni egy terméket, pl egy cipőt. És miután megvetted a dobozban csak kutyaszart találsz. Nos ez AMD oldalon jelenleg egy kutyaszar, nVidia oldalon két kutyaszar. Egyikkel sem vagy kisegítve! Persze ez nem (csak) az AMD/nVidia hibája, hanem a játékfejlesztőké, akik ilyen pocsék kódot írtak. De ettől még az SLI-t a játék jelenlegi formájában nem nevezném túlságosan nagy előnynek...
-
Raggie
őstag
-
Raggie
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Nem igazán szeretem az autós játékokat, nem kötnek le 5-10 percnél tovább, pedig vezetni nagyon szeretek.
Egyébként még ha ezzel a project cars-szal is szeretnék játszani, akkor sem akarnék nvidia kártáyt: az én Vapor-X R9 290-esem 40-55 FPS közötti értékei tökéletesen megfelelnének nekem.
-
Raggie
őstag
válasz
imi123
üzenetére
Persze, szíved joga, és jól teszed szerintem! Soha nem is néztem le, szóltam meg vagy akár csak egy rossz szót sem szóltam senkire, aki nem úgy vagy nem olyat választ, mint én.
Inkább csak igyekszem hangoztatni a véleményem, szolidan, értelmesen hátha valaki másra is átragad.
Egyébként meg biztosan elő tudna olyan helyzet is állni, hogy már én is nVidia kártyát kényszerülnék venni, de szerencsére ez még bőven nem érkezett el. -
Raggie
őstag
válasz
imi123
üzenetére
Nem hőzöngök hangosan, ezt igazán nem állíthatod.

De valóban nem csípem őket. Hadd engedtessék meg nekem, hogy nem nézek el valakinek olyan dolgokat, amik nekem nem tetszenek, mert az ő érdekeit teljesen logikusan szolgálja. Attól még nekem nem tetszik.
És nem csak az én saját "önös" érdekemből kifolyólag nem tetszik, hanem az általam szeretett hobbim fő piaci- és életterében gyakorolt hatásai miatt nem tetszik, ami érint sok más embert és közösségeket is.
Természetesen ettől még egy okos és nagyon hatékonyan működő cég, ezt sohasem vitattam.

Egyébként volt már több zöld és piros kártyám is, egyik sem jobb a másiknál. A két céget kizárólag az alapján favorizálom/hanyagolom, hogy mivel tudom inkább arrafelé mozdítani a piacot amerre szerintem jobb volna. Nyilván számomra elfogadható határok között döntve a két cég termékei között.
-
Raggie
őstag
Olvastátok a cikket?

Egyelőre csak USA-ban fog működni, és az ottani viszonylatban is drága árakkal azt szeretnék elérni, hogy csak egy kisebb közönség bukjon rá egyelőre, mert tesztüzemnek szánják. Ha így minden rendben megy, akkor szépen leviszik az árakat és jöhetnek a tömegek.
Továbbra is a késleltetés lesz a legnagyobb rákfenéje szerintem, de ahol a google már mindenfelé optikai szálon vezeti a hipertér sebességű internetet, ott már talán játszató is lesz a cucc.Jelen árazással valóban nem életképes a dolog, de (sajnos) nagyon is okos hosszú távú terv ez az nVidia részéről.
Az már más kérdés, hogy nem tetszik ahová tart és nem tetszik az sem, hogy újabb koporsószeget vernek be a PC-s játékos piac készülő koporsójába...
Utálom ezt a céget... -
Raggie
őstag
válasz
üzenetére
Szerintem kettő dolog lehet az ami neked nem tetszik:
A) az adott ráfordított pénzedért kevesebb teljesítményt kaptál, mint gondoltad.
B) az adott teljesítményű kártyát drágábban kaptad meg, mint szeretted volna.Nos. Sajnos bármelyik is a valós állítás egyikért sem okolható senki más rajtad kívül.
A) miért nem néztél meg teszteket a kártyáról mielőtt megvetted. Ha 10-15 percet rászánsz az életedből nem vettél volna más teljesítményt, mint amit szerettél volna. Vagy megelégszel a kevesebbel, vagy gyűjtögetsz még egy kicsit a többhöz.
B) Itt szintén te vagy a hunyó, mert frissen a kiadáskor vetted meg a kártyát. Tudvalevő, hogy pár héttel a széles körű elérhetőség kezdete után jelentősen olcsóbban lehet megkapni a VGA-kat, vagy pl lehet hardverapróról is nagykeráron szerezni, ami már eleve olcsóbb.De ez csak az én véleményem.
Valamint ha egy GTX 1060 3GB-ot veszel, ami kb RX470 4GB árban van, akkor abban is biztosan találtál volna valamit ami nem tetszett volna. Tehát ha nincsen olyan, mint amit szeretnénk, akkor az nem megoldás, hogy veszünk valami mást, és azután azon kesergünk, hogy "ez miért nem az amit én valójában szerettem volna"...
-
Raggie
őstag
Persze, de ennek a minimuma a 60 kb, tehát lehet simán, hogy V-Sync nélkül a Titan XP átlaga fölé mehet ennek az átlaga, akár jóval is! Valamint még a driver sem hiszem, hogy a végleges.

Plusz a TitanXP a jelenlegi abszolút csúcskártya 1200 dodóért. A fölé még jóideig(Volta-ig) nem lesz semmilyen megoldása az nVidiának. Szóval elég csak pár százalékkal megverni és máris az AMD-é egy jódarabig a leggyorsabb VGA.
Az nem lenne rossz. -
Raggie
őstag
válasz
TTomax
üzenetére
Szerintem attól, mert elkezdték kihasználni a játékok már a 2-3 magnál többet még nem lesz mainstream valami... Majd ha az lesz mindenkinek, akkor lesz mainstream. (egyébként egy i7-es említés se tűnt fel az általad linkelt cikkben az ajánlott vagy mainstream jelzőknél, csak is a high-end-nél)

Az 1070-est meg lehet, hogy kihozzák a legjobb kártyának, de az sem lesz ettől mainstream. Amíg elég egy 7970-es vagy egy 960-as a játékok 90 %-ának a magas részletességgel való futtatására fHD-ben, addig nem fog följebb menni a mainstream jelzés itt sem.
Itt nem arról van szó, hogy az ultra gémer réteg mit tart jónak és a gazdag felső 5-10% mit vesz, hanem, hogy mi a népszerű. És az nem az 1070 szerintem...

-
Raggie
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Az egyik(ha nem a legjobban) olvasott külföldi PCs oldal CPU és GPU ajánlásai:
LINK
LINK2összefoglalva CPU fronton: már az i5 is high end.
összefoglalva GPU fronton: fHD-ra a legjobb az RX 480.
Az 1070-est csaak az 1440-hez ajánlják, ami szerény személyem szerint(és a linkelt oldal szerint) nem "mainstream", hanem inkább "hardcore" vagy "enthusiast" kategória.Ezekben lehet vitatkozni, csak azért nem annyira arany a kerítés külföldön sem, és attól mert az nVidia most uralkodó a felsőbb kártyák között attól még nem válik az összes többi közép és alsó-közép kategóriává...
-
Raggie
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Meglehetősen nagy csúsztatás és túlzás ez a hozzászólás.
Az i7 mindenhol high-end és a HEDT a csúcs.
Az 1070 olcsóbb kint mint itthon a valutaváltások és az ÁFA miatt, de még így sem mainstream. Legfeljebb ennek szeretnék a webshopok és a boltok kategorizálni, de attól még nem lesz az.Nyugaton sem dobják úgy oda a félmilliókat egy gépre még akkor sem, hogyha inkább megtehetik, mint itt keleten. Szerintem az itten emberek ezt úgy hajtogatják, mint egy mantrát hátha majd ettől egyszer elterjednek itt is a "mainstream" i7-es és 1070-es gépek...
-
Raggie
őstag
válasz
keIdor
üzenetére
Szerintem kb Amerika és Ny-Európa szinten reprezentatív is lehet a steam. De pl Kelet-Eu és Ázsiára nézve már nagyon nem.
Pl nem tudom, hogy Kínából mennyi adatuk van.
Ilyesmire is van kimutatás? Hogy a steam survey milyen százalékban milyen országok usereitől származik?
Mert erre lennék most már nagyon kiváncsi.
-
Raggie
őstag
válasz
FLATRONW
üzenetére
"(...)birtokolni a legerősebb egy GPU-s címet."
Ez szerintem csak a birka vásárlóknak és a felső 0,5%-nak lényeges...
Értsd:
-vagy annak aki azért vesz meg egy gyártó tökmás termékét, mert ennek a gyártónak van a leggyorsabb terméke is.(tehát nem konkrétan azt a terméket nézi amit vesz, hanem egy másik termék alapján dönt a gyártó mellett)
-vagy annak, aki kiperkálja a leggyorsabb kártya horror felárát -
Raggie
őstag
Én persze nem gondolom, hogy feltétlen ebben a mostani konzol generációban van benne a 4K VR lehetősége. Sőt. Tudom, hogy ehhez tényleg gyenge a vas talán.
Az írásom inkább arra irányult, hogy nem tudhatjuk igazán mennyire vagy mennyivel gyengébb a kelleténél, mert szerintem túl sok lappangó erő van benne hagyva a hardverben. A PS2 > PS3 ugrás újra megvolt számítási kapacitásban a PS3 > PS4 ugrásnál, csak ugye itt is az volt a gond, hogy más féle képpen kellett programozni rá, mert a GPGPU számításokat kellett nagyban kihasználni, ami nem olyan könnyű. Éppen ezért hasonló minőségbeli ugrást még nem látunk a játékokban, mint anno az előző váltásnál.
Én azt remélem, hogy ez változni fog, és ezzel együtt fog kb változni a DX12 és a low level API-k kihasználása is. Csak ez még nem ma vagy holnap lesz!

Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)