Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ZolaMan: NerdQAxe++ 4.8TH/s SHA256 BTC Miner Modding
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az AMD kiszervezte a tesztelő és összeszerelő feladatokat
Már megint felszámol az AMD -
Z10N
veterán
válasz
westlake
üzenetére
Az gondolom feltunt, hogy ez a radeon talalgatos topik. Szoval az ilyen kijelentesekkel, hogy:
"AMD-vel már régóta nem foglalkozom"
"nem szimpatikus az egész brand"
"Nem követem a híreket"
Nem ertem miert bocsatkozol muszaki vitaba. Illetve ugy kritizalsz, hogy sajat bevallasod szerint is nem kovetted a fejleszteseket. Tudom, hogy szolasszabadsag van, de ettol en meg nem megyek az nv-s topikba osztani az eszt, sem kritizalni. De meg a VS topikba se. Viszont az nv fejleszteseket ugyan ugy nyomon kovetem, bar az oem kartyak nem erdekelnek.A gfx benchre ugy ertettem, hogy sokszor fals kepet mutat. Peldaul SoC-nal mar tapasztaltam jelentos eltereseket a demo es vegleges futtatas kozott. Ilyen tekintetben a 3dm sokkal kiegyensulyozottabb. Az mas kerdes, hogy a bench nem igazan erdekel. Letesztelem, hogy mit tud az adott kartya, meg esetleg oc-hoz.
-
stratova
veterán
De miért ne duplázhatnák most ők is a ROP-ot a la Maxwell?
Bár nekem a 256 bit GDDR5 még mindig kicsit sovány ha csak nem 7 GHz-en ketyeg, de a minták nem ennyin mentek. Ha mindezt meglépnék akkor illene valahol, GTX 980 szinten lennie a kisebbik Polaris 10-es kártyának (Videocardz-nak honnan jött a 4 variáns?), ha minden klappol és a color compression is legalább Maxwell szinten van. -
westlake
félisten
válasz
füles_
üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy AMD-vel már régóta nem foglalkozom, mert nem szimpatikus az egész brand.
Nem követem a híreket, úgyhogy a továbbiakban hülyeséget sem akarok írni.
#19193: Na jó de ilyen alapon a 3DMark eredmények sem mérvadóak. Mondjuk valóban nem is azok.

Mindenki használja, de az eredmények a legtöbbször semmit sem jelentenek. Maximum egy család különböző modelljeit érdemes ezzel összehasonlítani. Az itteni eredményeket érdemes átnyálazni. Jól látszik, hogy a 3DMark és a Heven sem a valós értékeket adja vissza. -
Z10N
veterán
válasz
westlake
üzenetére
Ezek a szazalekos eredmenyek honnan vannak? Itt a hatekonysagon es a kihasznaltsagon lesz a hangsuly, ezenkivul az cu-k is teljesen mashogy lesznek bekotve. Szoval felesleges osszehasonlitani az eddigi sp szamokkal. A tobbihez pedig ITT a magyarazat.
Ui: A gfxbench eredmenyek pedig nem tulzottan mervadoak.
-
westlake
félisten
válasz
füles_
üzenetére
Hogy lehet gyorsabb? Nézd meg, hogy a 780 Ti-ben 2880 shader van, a 970-ben meg csak 1664, mégis egy sziten van a két kártya. Valaki nagyon okosan azt mondta, hogy két különböző line shader számát nem lehet összehasonlítani. Egyébként végigondolva a dolgot, valóban jogos.
A 7%-ot nem tudom, hogy honnan szedted, de egyértelműen nem fedi a valóságot.
-
füles_
őstag
válasz
westlake
üzenetére
Most én is ugyanígy feltehetem a kérdést,ha a pletykált 2560 CC lesz a GTX 1080-ban akkor hogyan lehet 20%-kal gyorsabb a 2816 shaderes 980Ti-től?
A válasz úgy ahogy az AMD.Nem fogják dobálni a shadereket mint a hülyegyerek,hanem inkább a hatékonyságukat növelik.Egy példa:A Fury X is feldughatja magának a 390X-szel szembeni 15-20%-os előnyét úgy hogy több mint 1200 shaderes előnye van a 390X-szel szembenAmúgy a 20%-kos előnyt már sokallom az 1080-nak.Megjelenéskor a 980 is csak 7%-kal volt gyorsabb mint 780Ti
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
A 390 és a 390X egyforma backenddel rendelkezik, a P10-ben meg 256-bites busz van a pletyka szerint gDDR5-ös RAM-mal. Nem tudom, mennyire változott a backend architektúra, de a Tonga esetében ez csak 32 ROP-ot jelentett...
-
westlake
félisten
válasz
füles_
üzenetére
Nem tudom mennyire lehet biztosra venni az adott kártya tudását a GFXBench alapján, de ha valóban 2304 core durrog a GPU-ban, akkor ez nagyon harmatos teljesítmény. Ha a maximális core 4xxx körül lesz, akkor az a mostani eredméyn maximum 110-120%-ka lehet.
#19187: A GTX 1080 teljesítménye minimum 20%-kal lesz magasabb a GTX 980 Ti teljesítményénél (referencia vs. referencia).
-
füles_
őstag
válasz
Televan74
üzenetére
Nem kell ide semmi álmodozás
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az elég hülyén hangzik hogy a 232mm²-es P10 csak a 390 szintjét fogja hozni,míg a 317mm²-es 1080 ráver 20-30%-kot a 980Ti-re,ahogy a külföldi fórumokon bevan állítva
A VideoCardZ hülye táblázatait meg hanyagoljuk
Szerintem:
GTX 1080=980Ti+10-15%
GTX 1070-R9 480X=<980Ti
GTX 1060Ti-R9 480=R9 390/X
GTX 1060-R9 470X=R9 380X
GTX 1050-R9 470=GTX 960 -
Malibutomi
nagyúr
válasz
oAcido
üzenetére
Epp ezert nem tunik valosnak a teszt.
Meg ha semmi fejlodes nem lenne az uj architekturaval, akkor is par szazalekkal lehetne lassabb az adatai alapjan.
De az uj architekturaval + a kisebb csikszelesseg miatti esetleg valamivel magasabb orajel miatt minimum a 390(x) szintet hoznia kellene a kicsivel kevesebb SP-vel is.A 390 es 390x kozott van 10% kulonbseg SP szamban, de sebessegben inkabb 5%.
Ha ez a kis P10 lenne akkor 22%-al tobb SP van egy 390x-ben akkor sem lehetne 40%-al gyorsabb.Persze ez lehet egy sample chip mondjuk 750mhz orajellel is.
Szoval sokmindent nem erdemes belelatni.
-
Televan74
nagyúr
Már megint megy az álmodozás,persze lehet,nincs vele semmi baj.
Bőven elég ha hozza a P10 a 390 sebességét Alacsonyabb fogyasztással.Az ár az már fontosabb számomra.A VideoCardz.com szerint lesz pár P10 variáns.
AMD Radeon R9 490X TBA 1000 / 1500 8192 MB GDDR5 256b Polaris 10 2560 : 160 : 128
AMD Radeon R9 490 TBA 1000 / 1500 8192 MB GDDR5 256b Polaris 10 2304 : 144 : 128
AMD Radeon R9 480X TBA 1000 / 1500 4096 MB GDDR5 256b Polaris 10 2048 : 128 : 64
AMD Radeon R9 480 TBA 1000 / 1500 4096 MB GDDR5 256b Polaris 10 1792 : 112 : 64 -
törölt tag
-
oAcido
aktív tag
válasz
füles_
üzenetére
Offscreen eredményeket nézve a 390X bő 40%-al erősebb. Még a sima 390 is ráver ~10%-ot (Onscreen eredmény mindhárom kártyánál egyforma, nem tudom ennek van e jelentősége).
Offscreen-ból kiindulva jó ha a 490X hozza a Fury/Fury X teljesítményét.
Meg mi számít alapórajelnek/refnek? Mi van, ha itt se nagyon marad a kártyákba tartalék (alapból nagyon magas órajelen jönnek)?
Mindenesetre én már nem akarok várni a HBM-es túlárazott kártyákra, úgyhogy remélem jól sikerül ez a széria

-
füles_
őstag
67DF: C4
14nm FinFET, GlobalFoundries
Diffused in USA (New York state)
Assembled in Taiwan
2304 Cores (silicon: 2560)
36 Enabled Core Clusters (silicon: 40)
New GPU Architecture (not GCN “1.5”)
256-bit Memory Controller
8GB GDDR5/GDDR5X (when available)Szóval ez lesz a kisebbik P10 (R9 480) R9 390X teljesítménnyel.De valószínűleg ez egy referencia példány alap órajeleken,OC-val simán meglehet a Fury teljesítménye.Ebből kiindulva a 480X könnyedén odaverhet a Fury X-nek
-
törölt tag
Hivatalos Polaris Architecture weboldal.
Mondjuk itt talán egyedül a "streaming and recording their favorite games: 4K, H.265, 60 FPS, virtually no performance impact" újdonság.
-
füles_
őstag
-
törölt tag
Mai Interjú Ray Taylor-ral a VRről.
Why a reformed AMD is going all in on VR, rather than badmouthing Nvidia
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rocket
üzenetére
A VR-ben nincs CF vagy SLI, vagy bármiféle AFR elvű hackelt feldolgozás. Nézz utána, hogy ez hogyan működik. Az VR-ben a több GPU-s módot a LiquidVR Affinity mGPU módja biztosítja. Ez DX11, DX12 és Vulkan alatt működhet. Ma egyelőre csak DX11-re és DX12-re van támogatás, mert Vulkanra még nincs Mantle interoperability, de a nyáron lesz.
-
rocket
nagyúr
VR gamer kartya, retail VR jatek nelkul, zsenialis

Persze biztos lesz majd valami alfa/beta/early access/epizodikusVR jatekVR benchmark amiben mukodik a CF hiba nelkul es kiderulhet, hogy csucsszupi VR gamer kartya, aztan jonnek az igertek es a varakozas a retail jatekokra. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
westlake
üzenetére
Ki más biztosítana egy hardvert a megjelenés előtt, ha nem a gyártója? Van más, akinek van belőle?
A legtöbb oldal el sem kéri a hardvert, ha nem kaphatnak hozzá szabad kezet. Például mi sem. Annyi belefér, hogy a drivert ők adják, de más nem.
Az AMD-nél úgy megy az egész, hogy a cég küld egy konferencia linket, hogy hallgassuk meg az előadásukat. Aztán adnak egy ftp elérést a driverekhez, és tesztelhetünk. Esetleg, ha kell valami szoftver, akkor kérhetünk tőlük. Tulajdonképpen a feltétele a tesztnek annyi, hogy hallgassuk meg, amit ők mondanak és azt a drivert használjuk, amit adnak. Másba nem szólnak bele. Hasonló az NV-nél is.
Az egyetlen különbség, hogy az AMD-nél vannak mérnökök is, akik direkten válaszolnak a kérdésekre, míg az NV-nél csak marketingesek érhetők el. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
üzenetére
Ahogy akarod tesztelni, de igazából ez nem lényeges. Az egész kártya egyrészt a tartalomkészítőknek szól, akik nem fognak tesztet olvasni, hogy megvegyék, mert kell nekik a legjobb VR teljesítmény, amit elérhetnek. Másrészt a kártyák zömét a Falcon Northwest, a Maingear, a CyberPower és a többi hasonló OEM fogja megvenni. Ezért készül a termékek zöme léghűtéssel, mert ők olyan verziót kértek. Nekik az volt a fontos, hogy ki tudjanak adni egy brutális VR konfigurációt a VR startra, és ehhez kellett a Radeon Pro Duo.
-
westlake
félisten
Most komolyan bele akarsz ebbe menni?
Alig akad manapság olyan oldal, ami valóban független lenne. Mégis ki mire számít, amikor a teszt végén ott van, hogy egy hardvert melyik "gyártó" biztosította? Majd biztos megveregetik a "föszerkesztő" vállát, hogy ugyes volt, mert nem az ő termékük lett az első. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
üzenetére
A Division motorja nem igazán kompatibilis az AFR megoldásokkal, ergo nem lesz sosem tökéletes. Lesznek olyan helyek, ahol a skálázódás negatív lesz. Emiatt vezette be a DX12 és a Vulkan az explicit multi GPU-t, hogy a fejlesztőknek ezeket a problémákat legyen lehetősége kezelni, mert a hackes (CF/SLI) megoldások ezekkel az új leképezőkkel már nem működnek jól. Van ahol skálázódnak és van ahol nem. Ezért nem érdemes ma normál gamingre két GPU-t venni. Hasonló okból nem jelent meg a GeForce GTX 980 dual verziója, mert az meg VR-hez kevés egy specifikus API nélkül, tehát nem tudtak volna célpiacot adni neki.
-
törölt tag
válasz
velizare
üzenetére
A kommenteket olvasd el a driver után

"the new driver the flickering is gone but I experience negative scaling up to 20% less FPS than a single card."
"I also get much worse performance when using my R290x in crossfire vs just using 1 card with the new driver."
"The flickering is also fixed for me but I'm having a massive screen tearing (2x R9 290x)."
"16.4.2 fixed the flickering but now i get stuttering with R9 295x2"
"sadly I've to admit, it doesn't add any Performance, actually the scaling is negative. I've got less Frames with Crossfire enabled compared to a single Card."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rocket
üzenetére
VR gamer kártya. Persze megveheted normál gamingre is, de akkor már jobban jársz két Fury X-szel. Normál gamingre egyébként ma nem érdemes multi GPU-t venni, mert az explicit API-val már nem befolyásolható ezek működése, így mindig a programfejlesztő feladata lesz, hogy megírja rá a támogatást. Szinte sosem fogják megírni megjelenésre, vagy akár sosem fogják megírni. Például az Epic már bejelentette, hogy ők csak az IGP+dGPU kombókat fogják támogatni. Nem mondom, hogy ez jó, de kiállnak és vállalják a döntésüket. Innentől kezdve a dual GPU a VR-hez való.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rocket
üzenetére
Azt sem szabad leközölni.
De a TPU számtalanszor NDA-t sértett. Azért tudom, mert sokszor nézem azt az oldalt, és sokszor arra lettem figyelmes, hogy én tudom rosszul az NDA-t, vagy tényleg kirakták korábban az információkat. Azt hiszem az elmúlt évben úgy 7-10-szer sértették meg a szabályokat. Legalábbis ennyiszer biztos felkaptam a fejem arra, hogy ennek nem szabadna még kint lennie.
Nincs ilyenjük. Egy megjelenés előtti terméknél csak azt kérik, hogy azzal a meghajtóval teszteljünk, amit adnak, és ha lesz új, akkor bizonyos dolgokat teszteljünk újra még az NDA előtt, ha lehet.
Ennek a terméknek a célpiacon nincs versenytársa, tehát teljesen lényegtelen izmozni. Közelében nincs semmi, ami ugyanazt felkínálná.
-
törölt tag
válasz
velizare
üzenetére
Erre is írják, hogy negatívan skálázódik a fix után [link]
(#19156) rocket: gondolják ennél a szériánál már mindegy
A Nano is jött nagy büszkén, hogy majd kategóriát teremt ("a class of it's own") pár hónap után meg levágták az árát 'oszt most olcsóbban adják mint a vágott Fijit 
-
rocket
nagyúr
Kinai oldal szivarogtatta ki, ok csak lekozoltek egy cikkben amit ott irnak.
Nem emlekszem barmikor NDA-t szegtek volna, sokszor Wizzard az elore beirt GPU Database adatokat a GPU-Z-hez csak a 0day review utan javitotta, pedig par nappal korabban biztos tudta mar a pontos adatokat.
Arrol van szo, hogy akire az AMD nem tudja a "how to benchmark" EULA-jat raeroltetni, annak nem kuldenek kartyakat.
Fury-nal is ez ment.Az igazsag pedig, ha kesobb is kifog derulni

Ebbol az jon le kivulrol nezve, hogy nem magabiztosak a termekeik kapcsan, es a szokasosnal (amit mas IHV-k is csinaln) jobban akarjak a teszteket befolyasolni.
-
válasz
rocket
üzenetére
tegnap kijött edhez is a cf profil. divisionhöz release óta volt, de a villogó textúrák miatt nem használtam. a 16.4.2 javította azt is. en bloc elég sok cf fix jött a 16.4.2vel, erre nagyon ráfeküdtek. nem tudom ttomaxnak működik-e már a divisionhöz az sli, legutóbb azt írta, hogy a két kártya együtt lassabb, mint egy.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
üzenetére
Na pontosan erről beszélek. Ír egy hírt az oldal egy olyan e-mailre hivatkozva, amely eleve az NDA szabályain belül van megosztva a médiával. És aztán csodálkoznak, hogy nem kapnak hardvert. Na ugyan miért? Nem tetszett a tesztelő feje, vagy azért, mert NDA-n belül küldött e-mailek tartalmát osztják meg. Olyan tartalmat, amely igazából azt írja le, hogy a termék hova lesz pozicionálva, és ez az infó nem mehetett volna ki tegnap.
-
rocket
nagyúr
válasz
üzenetére
Nem tesztelnek egyik DX12
jatekkalbenchmarkkal se, viszont sokkal amihez nincs CF profil, es az egyik GPU malmozik, igy meg mar ott vagyunk, hogy a gyari OC 980Ti elfenekeli
#19148: "A Radeon Pro Duo a piac leggyorsabb VGA-ja. Se ellenfele, se hasonló terméktámogatási rendszert élvező konkurense nincs."
AMD marketing BS translate/copy/paste, gratulalok

Elite Dangerous? Division? stb.
-
törölt tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
üzenetére
Miért ne kapnának a fontosabb oldalak? A 1st tier oldalak kapnak, és ha azokat a kártyákat visszaadják megy a 2nd tier partnereknek (köztük elvileg nekünk is). A Radeon Pro Duóból nincs hiány, mert eleve azért nem jelenet meg márciusban, hogy a Tiki devgépeket le tudják szállítani a fejlesztőknek. Ez gyakorlatilag megjelenés előtt 1000-1500 közötti terméket jelentett.
Vannak olyanok, akik nem kapnak, de ők azért, mert NDA-t sértettek. Na most ezt vagy lenyelik, vagy azt csinálják, mint a TPU, hogy újra megsértik az NDA-t és sírnak, hogy velük mindig kicsesznek.A Radeon Pro Duo a piac leggyorsabb VGA-ja. Se ellenfele, se hasonló terméktámogatási rendszert élvező konkurense nincs. De akkor sem fognak azoknak az oldalaknak szállítani, amelyek korábban megsértették az NDA-t.
-
törölt tag
Elvileg úgy van, hogy nem kap senki...
Fury/Nano-ból sem kapott rengeteg olyan oldal akik nem sértettek NDA-t. Ha meg van egy jó termék amiben biztosak akkor nem ezen fognak rugózni, hanem szétküldik, hogy minél több helyről elérhető legyen a híre...
(Ahogy majd a Polarisszal is így lesz _ha_ jól sikerül)Valószínűleg egy szokványos játéktesztben nem biztos, hogy szép eredmények jönnének ki a kártyával.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
üzenetére
Ha valaha kártyát akarnak kapni, akkor annak nem az a módja, hogy minden bejelentés előtt megszegik az NDA-t. Persze lehet sírni, hogy jaj de kicsesztek velük, de ebben vastagon benne vannak most is, hiszen a korábbi büntetés elfogadása helyett kirakták az AMD press decket, a leaked képekkel együtt. Ha azt hiszik, hogy jót csináltak, akkor nagyon tévednek, ez ugyanis az NDA megsértése, ismét, már megszámolni nem lehet, hogy hányadik alkalommal.
-
törölt tag
Megint nem kaptak kártyát

Kíváncsi vagyok - ha egyáltalán küldtek valakinek - milyen tesztek lesznek
-
törölt tag
válasz
füles_
üzenetére
Az a poén hogy ezt a kártyát mindig így mutogatják , pedig erre még van egy tető.
Mondjuk én se tenném rá ha lenne ilyenem, mert jól néz ez így ki.
Szerintem a 2 GPU-s kártyákat sok értelme nincs összehasonlítgatni a simákkal mondjuk a fogyasztási adatok érdekesek, de VR-re mindig a 2 GPU-s fog győzni simába meg sose fog kétszereset nyomni, a Vega mindig jobb lesz.
-
westlake
félisten
-
füles_
őstag
válasz
füles_
üzenetére
új driver: AMD Radeon Software Crimson 16.4.2 - DirectX 12 Performance Boosted
Pro Duo-hoz:Az árát leszámítva nagyon korrekt kártya lett.Egyáltalán nem fogyaszt sokat,sőt -
törölt tag
Megjött az XFX Duo Unboxingolhattok.

-
oAcido
aktív tag
válasz
üzenetére
Hogy mi fog csökkenni? Tesla P100 (GP100) is biztos ezt bizonyítja, a base clock-jával... Mondjuk cserébe fogyaszt is annyit, mint 6 másik

Itt most az AMD-nek nagyot kell villantania. Nem elég az, hogy "lassabb a kártyánk, adjuk olcsóban és mindenki ezt fogja venni".
Nagyobb teljesítményt kell/kellene árulni azonos/kisebb ár mellett. Esetleg kisebb fogyasztásból hozni azonos/jobb teljesítményt (lásd Maxwell).Megint ez a "majd", "egyszer", "talán", "ha úgy állnak a csillagok". Szerinted a Vega-ra nem lesz nV-től válasz? Ott lesz a GP100 (vagy GP102, attól függ hogyan nevezik el) ugyan úgy HBM-mel.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Van még egy titkolt részlet erről a kártyáról, amiért többért adják, mint két Fury X-et, amire két Fury X nem felel meg. De ezt majd csak holnap.
-
westlake
félisten
válasz
rocket
üzenetére
Harmatos.
Ráadásul eleve vicces összehasonlítás. Elfogadom, hogy a TX az NVIDIA leggyorsabb kártyája, de eleve nem egy "megéri" kategóriás termékről beszélünk. A teszben mondjuk egy Gigabyte G1 980 Ti-t kellett volna szerepeltetni. Persze értem én, hogy akkor még ennyire se lenne meggyőző a táblázat.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És a hab a tortán, hogy 1500$-ból két olyan kártyát lehet venni, ami pillanatok alatt megenné a Pro Duo-t. Hogy ne zöld terméket említsek, ott van rögtön két darab Fury X. Vagy maradjunk két Nano-nál és akkor még azt sem lehet mondani, hogy a két kártya többet fogyasztana, mint a Pro Duo. -
rocket
nagyúr
-
westlake
félisten
SAPPHIRE TECHNOLOGY 21253-00-40G
RADEON PRO DUO 8G HBM PCI-E HDMI 3XDP UEFI
410.000 forint + ÁFA
ETA még nincs írva.
Akárhogy is számolom, ez nincs 1500$ (1500 euró meg végképp). Főleg, ha a hasznot is figyelembe vesszük ugye.Mondjuk nem is értem, miért a találgatós topikba írtam.. Na mindegy most már.

-
törölt tag
válasz
füles_
üzenetére
Itt egy dolgot hagytok ki csak a számításból, AMD biztosan de a világ is most már lassan a Directx 12 ben gondolkozik, és abban is számol !
Tehát egy feleződött csíkszélességgel Direct X 12 ben hozni a ref 980TI-t azért nem annyira nagy ördöngösség.
Nem kell hozzá kb csak 30% gyorsulás.
Itt inkább az a lényeg hogy az 1080 Ti ha irányt vált akkor nőni fog a fogyasztása emiatt csökkenni fog a sebességre felhasználható többlet, vagy nem vált irányt és akkor hoz a 490x nek a direct x 20% ot kb.
Itt tehát elég azt teljesíteni hogy AZ 1080TI NE szökhessen meg és a 490x annyival olcsóbb legyen amennyivel lassabb és akkor ez így nagyon rendben van az egy árkategóriával kisebb kártyától. Többit meg majd a Vega intézi. -
oAcido
aktív tag
válasz
füles_
üzenetére
Ha ez tényleg igaz, akkor a ref 980 Ti szintjén lesz a fullos Polaris 10.
Viszont akkor a Hitman megint (lásd Battlefront) direkt a kártyához lett belőve, hogy tartsa a 60 fps-t, a lehető legszebb beállítás mellett.
Már csak egy jó ár kell és vissza is lehet szállni a ringbe

-
golya87
őstag
válasz
füles_
üzenetére
Akkor ezért vágtak bele a HBM-be, mert a Polaris-hoz is ezt akarták használni. Gondolom a HBM2 gyártásának csúszása(?) húzta keresztül ezt a számítást.
Ezen infó hiányában nekem eddig a levegőben lógott a HBM korai adoptálásának oka. Értem én, hogy tapasztalatgyűjtés, de azt megtehette volna most is. -
füles_
őstag
AMD Polaris 10 Allegedely Performs Close To A GTX 980 Ti, Extremely Efficient and Competitive Design
We also want to share some information we learned from our sources about Polaris 11. AMD recently hosted a event in Taiwan to showcase their Polaris GPUs (Polaris 10 and Polaris 11) along with the Radeon Pro Duo card to journalists. We shared slides of the Radeon Pro Duo from that event yesterday. People were able to get some info out of AMD and it seems like the Polaris 10 can be an extremely competitive product.The AMD Polaris 10 GPU has a maximum TDP of 175W but cards will actually consume much less than that. The GPU was initially built to support HBM memory but AMD chose to go the GDDR5/X route since it offers a better value currently. We will get to see HBM on AMD GPUs when Vega launches but until then, only Fury series will have HBM support. The Polaris 10 GPU is said to have 3DMark Firestrike Ultra performance around 4000 points which is about what a Radeon R9 Fury X and GeForce GTX 980 Ti score. By 4000 points, we don’t mean exactly 4000 but it’s actually quite a bit less but that’s the number we were told.
Eddig nagyon tetszik ez a kártya

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KAMELOT
üzenetére
Legacy API-ban CrossFire van (OGL, DX9/10/11), explicit API-ban multiadapter (Vulkan, DX12), míg VR-ben Affinity multiGPU (Mantle-LiquidVR).
A hagyományos legacy AFR többet nem fog jól működni, mert sok a programokban az interframe kommunikáció. Erre a problémára jött a multiadapter az új API-kban.
-
Z10N
veterán
válasz
KAMELOT
üzenetére
"CF működik rendesen?"
Ezek a kontra kerdesek mindig erdekesek. Ha mar nincs fogas akkor massal probalkozunk. Amugy nem tudom hallottal-e mar dx12 alatt a multi-adapter funkciorol. Mar nem kell cf, meg fog szunni."Hányan vannak VR developerek?"
Egyre tobben. Az FB szerintem bezsakolt most egy adaggal. Csak egy hazai pelda (nemreg voltam meetupon): a felnott tartalom szolgaltatok mar egy eve ontjak magukbol az "applikaciokat". Egyesek a demo/dev gepeikre allandoan panaszkodtak, hogy nem birjak az alfa buildeket (7990). Bar gondolom egy 295X2 is eleg lenne mar. -
Z10N
veterán
válasz
KAMELOT
üzenetére
"Ez nem valami nagy újítás."
Miert kene ennek ujitasnak lennie? Ez nem uj uarch, hanem egy "celhardver"."ki a franc fog ilyen gyengét venni?"
Gyenget? Ilyen gyenget a vr fejlesztok/tartalom gyartok fognak venni, mivel nincs nala gyorsabb jelenleg a piacon. Szerinted a gomba mod szaporodo vr/ar hm-ekre mivel fejlesztenek tartalmat? Ez egy komplett csomag supporttal egyutt. Nyilvan az FB is poenbol vette meg az ocolus-t."1500 euroért"
Ez a studioknal apropenz, az $5-6000-s kartyakhoz kepest. Nem veletlenul lett Pro Duo elnevezese."hagyták volna a fenébe és koncentráltak volna a HBM2-re meg a többire."
A hbm2-re mar nem kell koncentralniuk annyira, mivel megfutottak a kotelezot a hbm1-nel. Ezt most az nv-nek kell behoznia. Egyebkent is a hbm2 jedec szabvannya valt es kikerult a kezeik kozul. Mar nem tudnak beleszolni. Ezert tudnak masok is hozzaferni samsung, nv, tsmc.January 12, 2016 HBM 2 was accepted as JESD235a
January 19th, 2016, Samsung announced early mass production of HBM2 -
Oliverda
félisten
"Ajanlom figyelmedbe, hogy hany 3rd party ceg kellett a megvalositasahoz.
interposer industry (UMC) and packaging industry (Amkor Technology and ASE)
Nyilvan az nv ezt a kis ujjabol ki fogja szopni egyedul."Az NV megvárta amire a TSMC elkészül a CoWoS szolgáltatással, így nem kell 4 különféle partner bevonni a gyártásba.
-
Z10N
veterán
"Én hiába AMD a HBM"
Ezt gondolom nem igy akartad megfogalmazni."jobban és gyorsabban megoldja"
Jobban? Az interposer-uk alacsonyabb frekire kepes. Gyorsabban? Mindenki ugyanakkor kap majd a konzumer szegmensben.A GDDR5X lehetseges, de olyan ara is lesz akkor.
"A HBM 1 meg nem hogy hátrány amiért nem vacakolt vele hanem előny"
Lasd az elobbi. Ugy latom nalad a tapasztalat, mint fogalom nem szerepel.Ajanlom figyelmedbe, hogy hany 3rd party ceg kellett a megvalositasahoz.
interposer industry (UMC) and packaging industry (Amkor Technology and ASE)
Nyilvan az nv ezt a kis ujjabol ki fogja szopni egyedul."nem vert el annyi pénzt mit a másik oldal bele"
Szerinted miert olt penzt a fejlesztesbe. A tapasztalatert, amit kesobb kamatoztatni tud. Ergo egy befektetes volt, ami megterul idovel.Ui: Eleg rovidlato es szuklatokoru a hozzaallasod. Manapsag mindenki azonnal akar mindent, mikozben egyre bonyolultabbak a technologiak es exponencialisan nonek a problemak az implementalasnal. Meg az intel is kuszkodik a hatalmas r&d budget-jevel egyutt.
-
füles_
őstag
válasz
KAMELOT
üzenetére
A sima Fury most nem értem hogy jön ide.
Nehogy azt hidd hogy betonstabilan tartani fogja az 1500 dolláros árát,pár hónap és 1000 alatt lesz.Ahol a $$$ nem számít ott minden VR gépben ilyen cucc lesz.Egyszerűen nincs párja ennek a kártyának VR-ra és nem is lesz még minimum 1 évig.DX12-ben meg már nem gond a CF,mert nem is létezik
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Autós topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Küszöbön az androidos PC-k
- Kuponkunyeráló
- Assetto Corsa Rally
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Opel topik
- További aktív témák...
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3280, 100% akkumulátor
- Vadiúj garanciás kèszleten lèvő lapok! Kamatmentes rèszletre is!
- PS5 PlayStation 5 Slim (lemezes, 1TB) kiváló állapotban! 6 Hónap Jótállás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)