Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lezl
tag
Most kicsit elbizonytalanodtam a hőmérséklet adatok láttán és az idle fogyasztás is aggasztó bár abban benne lehet az x570es lap is.
Nekem 24 órában megy a gép és abból mondjuk 2-3 óra amikor terhelve, tehát az idle fogyasztás nagyon is fontos nekem és ezekben a nyári hónapokban a hőmérséklet is.
Vajon megint full beta biosokkal jöttek ki és javulni fog ez drasztikusan vagy nem.
Bár már megjött a 3600 de most mégse rohanok átvenni át kell ezt még gondolnom. -
Lezl
tag
Sajnos ez alapján a német teszt alapján se túl jók a 3600-as hőmérsékleti és alacsony terheléses fogyasztási adatai...
[ Szerkesztve ]
-
Lezl
tag
-
Lezl
tag
Mindenkinek más szempotok fontosak, én nem hiába nem veszek csúcs procikat (vgakat) nekem a legfontosabb szempont a csend...ehhez pedig alacsony fogyasztás és kis hőtermelés szükséges.
Ezért hagy zavarjon már engem ez a plusz hőtermelés. Ha gépet fejlesztek nem visszalépni akarok bizonyos dolgokban mert akkor inkább elhalasztom a dolgot.
Nekem nincs szükségem extrém teljesítményre, hanem adott pillanatban elérhető ár érték arányú processzorra és itt az értékbe beletartozik a teljesítmény mellett a hőtermelés és a fogyasztás is.
Első pillantásra úgy tűnt hogy megszületett az etéren az új világbajnok proci ( a Ryzen 3600as) de kellenek még pontosabb tesztek amik tisztázzák a kérdéseket.
A plusz fogyasztást, legalábbis egy részét tényleg simán okozhatják ezek az x570 chipkészletű lapok (megjegyzem nem is értem miért nem ilyen lapban tesztelték a többi amd procit is legalábbis a 2. geneseket)
Ez egy 7nm es proci nem kellene üresjáratban jobban melegednie egy 12nm-esnél logikusan nézve.
a www.gamersnexus.net-en is tök jó hogy leírja hogy a 3600ost egy x570es Gigabyteban tesztelte, de az nem sokat jelent így hogy a többiről fogalmunk sincs milyen lapban milyen memoriával stb tesztelődött... -
Lezl
tag
Én egy Xeon E3 1241 v3ról váltanék (ez lényegében egy igp nélküli i7 4770) ryzen 3600ra, de nem akarok semmiben visszalépést, tehát magasabb hőmérsékleteket és nagyobb fogyasztást se akarok.
16 Gb cl16os 3200as corsair ramot néztem hozzá meg MSI B450M MORTAR TITANIUM-ot
Minden ott van foglalásban csak most kicsit elbizonytalanodtam... -
Lezl
tag
Igen de van bolt ahol 145ért is van 9900-as de olyan 155 körül már rengeteg lehetőség van ismertebb boltokban is, kezdenek bezuhanni az inteles árak, még lehet hogy újra alternativa lesz. Bár én a kisebb inteleknél várnék ekkora csökkenést pl 9600-at 60 alá
[ Szerkesztve ]
-
Lezl
tag
Mindenesetre még mindig nem tudom eldönteni hogy 3600 69ért vagy 3700x 115ért, pedig ma holnap már el kéne hétvégére már szeretném valamelyiket
-
Lezl
tag
válasz SECTORnooB #596 üzenetére
Néha kódolok videókat...ár értékben biztos jobb a 3600, igazából a fogyasztási adatok zavarnak picit a 3600nál mert alig van különbség a 3700xhez kest ergo a fogyasztás teljesítmény mutatója sokkal jobb a 3700nak és ha az össz konfiguráció értékét nézzük akkor már kisebb a %os különbség is a kettő közt...de még erősen gondolkozok
-
Lezl
tag
Na 3600 lett, eltolták a 3700xes behozatalt az alza an ezt jelnek vettem... 😁
Alaplap az B450 Mortar Titanium[ Szerkesztve ]
-
Lezl
tag
Nekem alaplapoknál az MSI alapból 3000 Ft árelőnnyel indult csak az tud biost frissíteni proci nélkül a b450es ek közt más márkánál valakivel frissítettem kellett volna a biost
-
Lezl
tag
Szerintem aki B450es lapok közüül nem akar a biosz frissítéssel vacakolni és nem ragaszkodik egy márkához mindenképp válasszon valami MSI lapot szerintem semmiben sem roszabb mint bármelyik másik márka és simán lehet frissíteni a bioszt én is ezt tettem és műkszik minden pöpecül. (proci mem nélkül is tud usbről biost frissíteni végtelenül egyszerűen, le kell tölteni a megfelő biost átnevezni a fájlt MSI.ROM-nak és bedugni a dedikált usb portba a pendrivet (fat32nek kell lennie) és megnyomni a bios gombot)
3600-as tapasztalataim: ami miatt nagyon aggódtam az a hőmérséklet és a fogyasztás, szerencsére a hőmérséklettel nincs baj még nem teszteltem agyon csak Overwatchot nyomtam de ott nem ment 51 fölé idleben meg 35, fogyasztás az idleben bizony 10 wattal több mint az Xeon 1241 v3 (=I7 4770) nél de Overwatchban már kevesebbet eszik mint a másik proci.
-
Lezl
tag
Nekem ilyen ram (Corsair 3200 16os kit) van most a B450esben az égmegadott világon semmi gond sincs vele, user error volt az nála aki irta az árukeresőben
B450-es lapokról beszéltem ott 1 árva iszonyat drága Asus lapon kívül csak MSI lapok tudják, igazából ami reálisan szóbajöhet egy Ryzen 3. genhez mind tudja
MSI lapok közül én is a Tomahawk és a Mortal között vívódtam ami miatt győzött a Mortal Titanium hogy 2 M.2 portja van és több USBje (sata kevesebb, de ha a Tomahawkban használod az M2-t már el is vesztettél 2 satát)
3600 esetén de még 3700nál is a VRM különbség lényegtelen. Hangkártyám USB-s úgyhogy nálam a PCIE portok száma nem volt releváns, tényleg át kell gondolni mire van szükség[ Szerkesztve ]
-
Lezl
tag
Én amit észrevettem hogy sose járnak a magok 3. 8 ghz alatt full idle esetén se ezt is valami ilyesmi okozhat a vajh, nem is tudtam hogy van külön ryzen profil a winben hahazaérek megnézem.
Emiatt az idle fogyasztás nagyon magas, de legalább nagy melegedés nincs.
A 3600hoz adott venti nemigazán jó ha épp nincs más pár napig megteszi de allandóra nem használnám[ Szerkesztve ]
-
Lezl
tag
válasz SECTORnooB #844 üzenetére
Minden automatikus winben se állítottam semmit de minden frissítés fent van és friss driverek
-
Lezl
tag
válasz SECTORnooB #847 üzenetére
Msi B450 Mortar Titanium
Mit kellene betartanom pontosan?
[ Szerkesztve ]
-
Lezl
tag
Talán az msis driverben még nincs benne a ryzen Windows profil?
-
Lezl
tag
Nekem 35-43 közt ugrál a hőmérséklet...idleben ami zavar hogy nagyon hosszú ideig igazából nem megy is megy igazán idlebe, nagyon apró folyamatok is indokolatlanul felpörgetik a procit ilyenkor a fogyasztás is 25 w körül van mikor 10 alá is be tud nézni és ezen a tegnapelőtti BIOS sem segített sőt szerintem rosszabb lett. Máskor meg lassan éled a procit ami rendszerakadáshoz vezet olyan videók tudnak beakadni pillanatra ami intelen soha.
Játékban is előfordult szóval ez a reklámozott 1 ezredmásodperces reakcióidő valahogy nem állja meg...
Legtöbbször azért jól működik de még annyira nem kiforrott remélem ezek azért rövid időn belül orvosolva lesznek.Terhelve ritkán megy 60 fölé de a ventik videokodoláskor már hangosak. Valszeg hétvégén eljátszok a ventik vezérléssel és inkább elengedem a hőmérsékletet 65-68 fokra egy kis csenddért cserébe
[ Szerkesztve ]
-
Lezl
tag
válasz Walter_White #1422 üzenetére
Próbáltam de azzal az idle fogyasztás méginkább megugrott, ne egyen már 30 wattot úgy hogy semmit se csinál, valahogy még nem túl jók ezek a profilok mert ha meg takarékosba rakkom akkorát esik a teljesítmény hogy nem igaz szerintem-50%
Ballanced profilt használom állítólag azzal is 1 ezredmásodperces a reakció[ Szerkesztve ]
-
Lezl
tag
Nekem a magas üresjárati fogyaszás mellett még 1 olyan problémám van ami kb napi 1x-2x jelentkeizik hogy az összes USB összefossa magát, jobb esetben csak disconect- reconect történik, rosszabb esetben csak újraindítás után áll helyre a dolog (USB hangkártyám van így különösen idegesítő a dolog, bár a külső vinyóknak se használ)
Néha felmerül bennem hogy helyes döntés e volt áttérni AMD oldalra, mert a teljesítmény az oké de nem érzem atomstabilnak a rendszert...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok