Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
rsanya87
üzenetére
Miért fontos az órajel visszavétel? A nem használt magokat úgyis lekapcsolja, így lényegtelen, hogy 4,3GHz-ről vált alvó állapotra vagy alacsonyabbról, régebben voltak hozzászólások, amik ezzel foglalkoztak, 2-5W különbségről van szó. Ha mindenképp kell az órajel visszavétel, akkor felejtős a fix órajel, eleve benne van a nevében, hogy fix, így nem is veszi vissza.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
rsanya87
üzenetére
ha arragondolsz, hogy allcore ocval kevesebb fesszel elmegy, mint gyarilag, az oké, de ettől még fix a fesz.
"Az lenne a jobb ha megpróbálnám 3600ig kitolni ha megy stabilan? Igen tudom, hogy az if sebességét akk 1800-ra ki kell toljam"
semmi extra, ahogy emeled a ram órajelét, az if megy vele , arra kell figyelni, hogy 3600 felett visszaall 1:2 -re, tehat itt a kepen az "uclk div1 mode" -t at kell allitani autorol 1:1 -re.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
rsanya87
üzenetére
Ha fix órajelről van szó, akkor a feszültség is fix, ilyen esetben a fix órajel és undervolt számomra nem értelmezhető.
A ramos kérdésre, először megnézném mit bír a jelenlegi, nekem 2x8GB 3200MHz-es ramok voltak mellette és azt használtam 3800MHz-en cl16-on, 5700x esetében már beszereztem még 2x8GB ugyanolyan ramot és 4 modul esetében már csak 3733MHz-en használtam cl15-ön. Az 5800x3d mellett is ugyanúgy mentek a ramok, de másik gépbe is kellett ram, így cseréltem 2x16GB 3600MHz-es megoldásra. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
rsanya87
üzenetére
Igazából ez cpu-tól függ, ha nem igazán tuning barát, akkor marad a pbo lehetőség, ha tuning barát, akkor all core oc-val akár jobb eredmények is elérhetőek, mint pbo mellett még 1 szálas terhelés esetében is. Illetve, ahogy hokuszpk írta all core oc mellett milyen undervolt-ra gondolsz, amikor fix feszültség van ilyen esetben.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
rsanya87
üzenetére
"A 3-as szériát is lehet (érdemes) a ryzen masteren keresztül pbo undervolt és +200mhz OC-val megkínálni (nekem a 7600om köszöni jól van ezen beállításon)? Vagy legyen inkább a bioson belüli allcore OC +undervolt?"
allcore oc + undervolt számomra nem értelmezhető

procija válogatja, hogy mivel érdemes megkínálni, ha az egymagos teljesítményre mész, akkor pbo+200+feszbuzeralas ; ha meg az egyenletes teljesitmeny kell, akkor ac oc.
Ryzen masterrel lehet kiserletezni, aztan a vegleges beallitast megtenni a biosban.
amiatt a fránya fabric miatt lehetőleg ne tegyel melle 3200 Mhz alatti memoriat, az vissza birja fogni a procit.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i7-10610U - Garancia, Akció!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B560 i7 11700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB RAMPAGE Shiva A-Data 650W
- Apple iPhone 13 Pro 128 GB Graphite 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest