Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
"ami 3db M.2-es slottal jön és vagy 110k-ba kerül... "
Itt azért hozzátenném, hogy akiknek fontos, hogy sok és gyors adattárolójuk legyen, ott ez extrém hasznos lehet, hiszen így három darab teljes értékű, CPU-ba csatlakozó 4X-es, 4.0-s M2 slotot kapsz.
Persze, az 'átlag otthoni usernek' ez durva overkill, és vélhetőleg jobban jár a hagyományosabb felépítésű B550 lapokkal, ahol egy 4.0-s M2 megy a CPU-ba, a másik 3.0-val a PCH-ba, és marad a VGA-nak a 16X-os slot két SSD-vel is.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz #21346560 #37055 üzenetére
ha idle van leveszi amennyiben be van állítva takarékosság
morgyi
igen ott számított, de az amd vram kezelése az egy tier-rel rosszabb mint nv-nél, az is hozzátartozik - nyilván nem véletlen tömték meg az új kártyákat vrammal -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
TXT
őstag
Koszi, de nem mukodik…
Eleve nincs ilyen, hogy “Load X.M.P”… amit talaltam, az “D.O.C.P”, gyanitom ez lenne az, ugyanis mas nincs.
Ott beallitottam azt az egyetlen egyet, amit felajanlott. Az atallitott mindent, ami kell hozza:Majd ranyomtam a Save&Exit-re.
Ezutan a gep kikapcsolt es nem indult el. Vartam… semmi. Majd en elinditottam, de percek mulva sem bootolt be a Win.
Majd hosszan nyomva a Power gombot, kikapcsoltam a gepet.
Ujrainditottam, majd beleptem a Biosba es azt lattam, minden ennek a D.O.C.P-nek megfeleloen van ugyanugy, mint a Save&Exit elott, tehat hagyta a bealitasaim ezen a profilon.
Kileptem mentes nelkul, hisz be volt allitva ez a profil.A Windowsban megis ez fogad:
Hogy az istenbe van ez??? Miert nem mukodik a gyari profilja sem, amit alapbol tudnia kell(ene) es miert nem akar elindulni vele a gep csak eroszakkal???
Hogy tudom akkor kihozni belole akar a 3600MHz-et vagy akar tobbet is, ha ezt sem hajlando???A lapon a legutolso BIOS verzio van fent, ez nem lehet hiba gyanitom.
Megneztem egy videot is errol a laprol es a memoriak bealitasarol, ott is ezt csinaljak. Ott mukodik, itt ba..ik mukodni!
A Thaiphoon Burner pedig ezt mutatja a ramokrol:
Valaki nalam jartasabb tudna segiteni hol lehet a HIBA es mi a MEGOLDAS?
[ Szerkesztve ]
-
gyolas1990
csendes tag
Szia!
Simán benne van, hogy nem ad "AUTO" beállításon elég feszültséget a SoC-nak az alaplap, és nem tud szinkronban menni a memóriával az "Infinity Fabric" órajeled. (MCLK 1800 Mhz) Vagy egyszerűen a procin belüli memóriavezérlő nem képes a 3600 Mhz-es RAM órajel mellett szinkronban 1800 Mhz-en menni.
LaciAeroCool Atomic v2 | Gigabyte B650M Gaming X AX | AMD Ryzen 5 7600 | Patriot Viper Venom 2x16GB | AMD RX 7800 XT 16GB | SK Hynix PC801 512 GB M.2 NVME | 1TB Samsung 860 EVO SSD | Samsung Odyssey G7 C32G75T
-
TXT
őstag
válasz gyolas1990 #37061 üzenetére
Es ez mibol derul ki, hogy mi lehet a hiba pontosan? Vagy mit kellene meg allitani a BIOS-ban? Proci is egyelore alapon megy, gondoltam eloszor a ramokat allitom be, s utana a procit. De igy…
Vagy masik alaplap kellene, abban menne?
Bar direkt azert vettem ezt, mert ezt ajanlottak tobbek kozt. -
Chaser
legenda
válasz gyolas1990 #37061 üzenetére
cl16-on mindegyik cpu imc-je elég 3600-on, az nem lehet gond
TXT
állítsd át manual az órajelet 3600-ra, és a fő értékeket a linkelt korábbi képről, kb ennyi - a feszültségekre is figyelj -
most nálad alapon megy a ram, ennél a ramnál 2666mhz a default
a tájfun' meg azt mutatja hogy micron e-die, minden oké_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
gyolas1990
csendes tag
A RAM fekvenciát rakd 3200-ra, és rakd az alatta lévő FCLK-t 1600-ra, ne hagyd AUTO-n. Ne változtass mást, csak indítsd újra a gépet. Ha megy, akkor RAM fel 3600-ra és az FCLK pedig 1800-ra, hagy jóvá és újraindítás. Próbáld meg, nálam AsRock alaplapnál az AUTO-n hagyott dolgok csak bajt okoztak.
AeroCool Atomic v2 | Gigabyte B650M Gaming X AX | AMD Ryzen 5 7600 | Patriot Viper Venom 2x16GB | AMD RX 7800 XT 16GB | SK Hynix PC801 512 GB M.2 NVME | 1TB Samsung 860 EVO SSD | Samsung Odyssey G7 C32G75T
-
TXT
őstag
válasz gyolas1990 #37065 üzenetére
Ugyanaz a helyzet…
Atallitottam. Ujraindulasnal nem bootolt be, majd le is allt. Manualisan ujrainditottam a gepet, de szinten nem bootolt be, majd megint leallt. Azutan harmadjara inditva elindult, beleptem a biosba, megneztem az ertekeket amiket beallitottam, ott voltak, de ennek ellenere ahogy betoltott a Windows, megint csak mindenhol 2666MHz-et mutat…
Adtam neki manualisan 1,38V-ot, ugyanez a filyamat jatszodott le, s ugyanugy a vegen mikor hajlando volt bebootolni a Win-t, ugyanugy 2666-ot ir!
Mi az istenert van ez? Az keptelenseg, hogy a ez a ram, ami mindenki mas tapasztalata szerint is siman megy 3600, de meg 3800MHz-en is, ne menjen meg a gyari 3200-on sem! Hogy a cs.csbe van ez sracok??? -
arabus
addikt
Rakd át a memóriákat proci felől 2.-4. slotba aztán jó lesz.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
gyolas1990
csendes tag
Próbáld meg megcserélni a 2 RAM-ot, vagy ahogy a többi Kolléga is írja, esetleg rakd őket át másik SLOT-ba, ha egymás mellett lennének.
AeroCool Atomic v2 | Gigabyte B650M Gaming X AX | AMD Ryzen 5 7600 | Patriot Viper Venom 2x16GB | AMD RX 7800 XT 16GB | SK Hynix PC801 512 GB M.2 NVME | 1TB Samsung 860 EVO SSD | Samsung Odyssey G7 C32G75T
-
fanti
addikt
Esetleg egy CMOS cleart is csinálhatnál, ha a memóriák a jó slottokban vannak.
Gombelemet ki, és jumpert rövidrezárni 15 másodpercre.
Ártani tuti nem fog.Utána gombelem vissza, bekapcs, majd biosba be és load default setting, majd save settings, reboot és ismét be a biosba és így hozzákezdeni elölről.
A bios olykor megkergül...[ Szerkesztve ]
-
TXT
őstag
válasz arabus #37067 üzenetére
Haaaat b@…atok meg, mindenre gondoltam, de erre nem!
Nagyon koszi sracok!De amugy ez hooogy? Miert mukodik ebben es az 1-3 slotban nem?
Lehet ciki vagyok, de ilyet (azt hiszem) ezeddig nem olvastam sehol es a korabbi konfigban is (ha jol emlekszem) az 1-3-ban hasznaltam a DDR3 2400-as ramokat es mukodott.[ Szerkesztve ]
-
-
-
palfitom
félisten
Yayyy....
Nagyon rég óta az A2-B2 az elsődleges slot. (meg amúgy érdemes mindig elolvasni a manual-t, és nem rutinból építkezni)[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Chaser
legenda
pedig 100% benne van
ezzel meg ne törődj, fentebb linkeltek egy zen timings képet, csak pötyögd be és kész vagy esélyesen_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
gyolas1990
csendes tag
tRP és rRAS
-
TXT
őstag
válasz gyolas1990 #37085 üzenetére
Koszi
Es ez melyik lenne?
Nalam egy “Trfc” van, a ZenTiming-ban viszont ketto is.
Illetve a “Trcpage” es az aabbiak nalam szerepelnek a beallitasok kozt, a ZenTimings-ban viszont nincs. Akkor ezek maradjanak “Auto”-n?
Az FCLK Frequency-t (nem tudom mi ez) is allitsam at 1800MHz-re igy, hogy a Memory Frequency-t 3600-ra allitom?
fudi2002 Igazad van, mea culpa!
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
Az MSI B450 Max lapok új BIOS-áról van valami hír? Szeptember óta béta verzió van kint, nem emlékszem hasonlóra, hogy ennyi ideig lett volna bétában bármelyik is.
-
TXT
őstag
Sracok, ERRE valaki?
Illetve meg abban segitsetek legyszives, hogy egyreszt mivel kellene tesztelni a memoriak beallitasanal stabilitasat, masreszt hogyan kellene a Ryzen 3600-at tuningolni, mit kell allitani hozza a BIOS-ban (es mihez ne nyuljak)?
Elore is koszi a segito valaszokat!
-
gyolas1990
csendes tag
Amik nem szerepelnek, azok mehetnek "AUTO"-ra. A RAM vezérlő mindig fele legyen a memória frekvenciának, én kézibe szoktam állítani 3600-as RAM esetében 1800 Mhz, igen.
-
hokuszpk
nagyúr
ha megnezed a zentimings kepen, az elso TRFC ns -ben van kiirva, amire van valami keplet, ami alapjan szamithato a frekibol meg a biosban beirt "masik" trfc ertekbol.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
_DiEGO_
őstag
ClockTuner for Ryzen 2.1
[link]
Támogatott processzorok
Zen 3:
Ryzen 9 5950X, Ryzen 9 5900X
Ryzen 7 5800X, Ryzen 5 5600XZen 2:
Threadripper 3970X, Threadripper 3960X
Ryzen 9 3950X, Ryzen 9 3900X, Ryzen 9 3900XT, Ryzen 9 3900
Ryzen 7 3800XT, Ryzen 7 3800X, Ryzen 7 3700X
Ryzen 5 3600XT, Ryzen 5 3600X, Ryzen 5 3600, Ryzen 5 3500X, Ryzen 5 3500
Ryzen 3 3300X (részben) és Ryzen 3 3100 (részben)APU:
Ryzen 7 PRO 4750G, Ryzen 7 PRO 4650G, Ryzen 3 PRO 4350GThaiphoon Burner 16.7
[link]
DRAM Calculator for Ryzen
[link]
-
regener
veterán
-
TXT
őstag
válasz gyolas1990 #37091 üzenetére
Igy tettem. Koszonom. Es neked is hokuszpk.
A processzor huzasanak van jelentossege jatekokban Ryzen eseten?
Ebben a prociban (Ryzen 3600 SUT2050) elvileg lehet tobb potencial is a gyari ertekein tul, de nem tudom van e mervado kulonbseg ha megpiszkalnam, illetve segitseget szeretnek kerni, hogy mi lenne a modja a tuningolasanak.
Asus Strix B450-F Gaming II lap van alatta (plusz ugye ez a Crucial Ballistix 3200 CL16 2x16GB DDR4, ami jelenleg 3600-ra lett allitva. Bar nem tudom ennek is mi lehet a vege, vagy van e ertelme jelentossege magasabb frekvenciara allitani jatekokhoz), s a kerdesem, hogy ennek BIOS-aban mit kellene es hogyan beallitani hogy megnezzem, mit tud a rendszer kozel maxra huzva, illetve hogy mivel teszteljem a ramokat tuning utan, illetve a procit?
Segitenetek sracok?[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
Hello,
érdemes még egy x570 Aorus Pro -ba komolyabb procit venni a 3800X helyett vagy inkább várjak még ...persze a kérdés itt is az lenne , hogy mire? (várjak)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kupon kunyeráló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mesterséges intelligencia topik
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.