Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibike8
őstag
Az adatlapomon látszó konfnál lett most lehetőség A CPU-t 3600XT-re cserélni. Na azóta se kép se hang a PC-mnkek... Az 1600-al sem meg az újjal sem. Fel sem pörögnek a ventik, csak az alaplap ledjei világítanak...
-
tibike8
őstag
válasz hokuszpk #37558 üzenetére
Most nem tudom a verzió számot, talán 4014 vagy passz (nézem most, hogy pont ilyen verziójú nincs), de a legutolsó van rajta. Tudom, hogy a B350-nél a régebbi BIOS nem jó a későbbi Ryzenekhez. De még ha ez is lenne, miért nem indul az eredeti 1600-al? Aláírom, hogy valamit elbénáztam vagy zárlat lett vagy mittomén, csak a gond, hogy ugye nem szerviz vagyok és nem tudom szakaszolni a hibát. Lehet alaplap vagy táp is gondolom.
Most néztem, hogy az 5606 az utolsó BIOS verzió, de mielőtt nekifogtam, minap néztem, hogy a jelenlegi BIOS is jó a későbbi Ryzenekhez. Lehet, hogy az 5605 van fent. Nem emlékszem a verzió számra, de rendszeresen frissítettem.[ Szerkesztve ]
-
tibike8
őstag
Az elemet kivettem egy időre miután nem indult.
De most már ott vagyok, hogy szétvet az ideg és ha valaki Szegeden van aki ért is az AMD irányoz, szívesen szervizeltetném a gépet vele...
Bármi is halt be, nincs lehetőségem behatárolni, hogy melyik HW a hibás.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz tibike8 #37563 üzenetére
az említett cmos reset megvolt?
ha igen és nincs eredménye kapd szét a gépet és rakd össze asztalon, ne kérdezd mért de néha segítszerk:
a clear cmos tüskéket keresd meg, áramtalanítsd a gépet teljesen, és zárd össze akár csavarhúzóval 10-15 másodpercre a tüskéket
alaplapi manualban megtalálod hol vannak
ha csak kiveszed az elemet az kevés lehet[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nagyúr
válasz tibike8 #37564 üzenetére
uccsó ötlet:
Teljes áramtalanítás, 220Voltos kábelt is húzd ki, CMOS elemet dobd ki jó 10 perce, a BIOS-t reseteld (CMOS_CLR tüskepár rövidre zárásával - jumperrel vagy méretes fémes tárggyal - pl. csavarhúzó, tarts fenn a kontaktot úgy 15-20 másodpercig.Ha lejárt a 10 perc, elem vissza, ha jumperrel törölted a CMOS-t, akkor vedd le, csak proci+hűtője ,ram, VGA legyen meg persze a táp rádugva a lapra (ATX 24pin+CPU segédtáp 4/8 pin) és a VGA-ra (ha kell neki) és adj neki némi időt, mert nem biztos hogy rögtön de azonnal képet is fogsz látni.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
tibike8
őstag
válasz jokeph #37566 üzenetére
A kézikönyvet nézem... Akkor sem értem, hogy kell resetelni. Van itt reset érintkező amin most is van valami kábel, de jumpert nem látok amit át kellene valahova dugni. Szóval nem értek hozzá. Ezért is vinném el valakihez Szegeden aki nem csak az Intelt tarja számon...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz tibike8 #37569 üzenetére
Igen..de ha kiveszed a CMOS elemet, az is ugyanezt okozza. Táp lekapcs vagy kihúz, tehát áramtalanított állapotban legyen az alaplap.
Fizikailag nem sérült a proci, ill. megfelelő állásban került berakásra?
Ha mindent jól csináltál, egy sima procicserébe nem hal bele semmi. -
hokuszpk
nagyúr
válasz tibike8 #37559 üzenetére
ahogy latom a lap support oldalan, 5220 vagy ujabb bios kell, ha ennel nagyobb a verzioszam, akkor jo. Asusnal nemtom hogyvan ; MSI kivette az 1xxx supportot ( vagy egy reszet ) a 3xxx procihoz valo biosokbol, bar erdekes, hogy nalam a sima 1600 nem bootol, az 1700 viszont "unknown cpu" uzenettel de elindul.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Lacpac
őstag
válasz tibike8 #37575 üzenetére
Reset gombot húzd le a csatlakozóról.
Ha a házamban lévő gomb reset gomb rá van csatlakoztatva a lapra, ugyanez a jelenség van. Zárlatos lett a kapcsoló. Szvsz elfáradt az érintkezőket egymástól távol tartott rugó/vagy ki tudja mivel van megoldva.
Hátha neked is ez a gond, én is akkor jöttem rá, amikor a házon kívül indítottam a gépet.
Aztán összeraktam, majd nem indult.... szétszedtem, indult, zárlatot kerestem alaplap alatt, nem volt, nem is indult.
Elkezdtem mindent egyesével visszadugdosni, és a reset csatlakoztatása után jött a feketeség. -
MaddeNNNN
őstag
válasz tibike8 #37577 üzenetére
próbáld meg azt, hogy mindent lehúzol a gépről, ház összes csatlakozóját is. legyen benne a proci a lapban, meg kapjon áramot. csavarhuzoval power gomb. nézd meg így mit csinál.
de tényleg semmi ne legyen rákötve, se ventilátor, hdd, ssd, ram, vga, egér, bill semmi. csak a lap benne a processzorral meg legyen bedugva az alaplapi csati és a processzoré a tápból. ha működik akkor egyesével rakosgathatod vissza a többit.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz tibike8 #37579 üzenetére
a procicserehez lehuztad a tapkabeleket ?
csak azert kerdem, mert a legutobbi ilyen "vilagit de nemcsinal semmit " esetben a delikvens a 8 tus procicsatlakozoba sikeresen belepasszintotta a szinten 8 tus es erosen hasonlito pci express csatit. majdnem stimmel, "csupan" fel van cserelve a ket oldalon a 12V es a gnd.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hokuszpk #37583 üzenetére
Ahhoz azért elég erősnek kellett lennie, fizikailag 2 pin is eltérő
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Speed® #37584 üzenetére
elovettem egy lapot meg egy tapot. a 6 tus pcie csati meglepoen konnyen belepasszol a cpu 8 tus foglalatanak egyik oldalaba. a 8 tuset sem nagyon kellett eroltetnem.
de ha megnezzuk az abrat, akkor nemcsoda, negy lecsapott sarku tu stimmel, ket kocka is ; a maradeknal az alaplapi cpucsatiban kocka van, abba siman belemegy a lecsapottsarku.
forditva mar neccesebb, a vgara valoban nem megy siman a cpu csatlakozo.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Chaser
legenda
válasz Speed® #37584 üzenetére
nyilván nem véletlen csinálják eltérőre, ilyenekben nem szabad a userben bízni
anno haver gyerek ddr2-t rakott hármas goflalatba vagy fordítva, vagy ddr1-2 ram-lap volt, lényegtelen
úgy állt benne mint a sz@r, de belenyomkodta a ramokat, aztán csodálkozott hogy füst vanhokuszpk
ott a cpu csatit rakta be fordítva a tag ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Chaser #37587 üzenetére
"ott a cpu csatit rakta be fordítva a tag ( :"
igaz, de most kiprobaltam ket tappal, nem kellett eroltetni az alaplapra a pci-e csatikat. szepen belepasszol. Es ha megnezzuk az abrat, akkor az van, amit kettovel fentebb irtam.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Chaser
legenda
válasz Biga123 #37593 üzenetére
ha nem jól rakta már mindegy, széthajoltak a lábak
gyakorlatilag is van jelölés és azon a sarkon kicsit másképp vannak az érintkezők is
sztem ez nem neki való játék, tényleg jobb ha elviszi szervizbe_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
tibike8
őstag
Köszönöm mindenkinek a tippeket. Megoldva a probléma. Elvolt jó pár láb görbülve a CPU-n, de a vaksi szememmel nem láttam. Egy jól látó barátom segített és most már rendben minden.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BestBuy topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külpolitika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Intel I7 6700k delid LGA1151
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest