Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nimda

addikt

válasz Pro!Petya #25356 üzenetére

Na ez a hiba most rávilágított egy régebbi esetemre, amikor nem tudtam eldönteni, h az alaplap, vagy a proci a hibás. Az előző konfigomat, mostani szemmel egy őskövület x2 7850-es proci hajtotta meg, évekig probléma nélkül. Sose tuningoltam, inkább hagytam gyári beállításokon a biost. Aztán elkezdett csontra fagyni a rendszer, volt, hogy reset után még a biosig sem jutottam el. Minden komponenst lehúztam, de nem változott. A vga-ra panaszkodott, ezért hát kértem kölcsön egy másikat, de azzal sem indult. Volt mikor eljutott a biosig, de ott is lefagyott. A táppal nem volt gond, FSP Hexa nem egy megbízhatatlan darab. Később mikor random elindult, már le tudtam csekkolni a feszültség értékeket. A cpu-z nagyon alacsony magfeszültséget mért, a gyári 1.25V, helyett, volt hogy lement 1V alá is terhelés nélkül is (cnq off). Felemeltem a gyári értékekre, majd egy picivel fölé és teljesen rendben volt (egy darabig). Később újra elkezdte a random fagyásokat, gondoltam ez csak alaplap lehet. A stress progik nem dobtak hibát, bár a HWI-t akkor még nem ismertem. A mostani írásod alapján ez korántsem biztos, de szerencsére még nem vágtam ki a cuccot, lehet megér egy proci cserét, hátha...köszi a leírást! :)

Új hozzászólás Aktív témák