Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz 360xbox360 #9446 üzenetére
Pont ehhez a házhoz választottam én is a Mate-et, pont ilyen okból. Kár volt, a stabilitás fontosabb.
-
olle
senior tag
Nem igazán fűzök hozzá mást.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
Okami68
csendes tag
Ishi és Sutyi
Köszönöm a válaszaitokat!
Ahogy írtam is, a játék csak alkalmilag jön képbe, a kép- és videószerkesztés, ami a fő foglalatosságom. Az is csak amatőr, hobbi szinten.
Egyrészt valóban az ssd miatt estem gondolkodóba, mert sok helyen írják, hogy nagyon segíti a szerkesztési feladatokat, és általában a gép sebességét, ha a rendszert ilyenre teszem, másrészt nem tudom, hogy mennyire használnék ki valóban egy 50k-s videó kártyát.Jelenleg egy 2010-es gépem van, LGA1156-os alapra épülve, egy Asus P7P55 LX-es deszkával, egy i3-530 2.93GHz 4MB Cache-es procival, 3Gb DDR3-as memóriával, és egy éppen haldokolni kezdő HD5550 1Gb-os DDR3-as vga-val.
Egyfelől ez a gép már nagyon kezd idejét múlt lenni, a 720p-s videókat kétszeres szorzóval vágom (1 perces anyagra 2 percet várok), az esetenként előforduló 1080p-es videóknál olyan 3-4 szeres a szorzó. Ráadásul ezek a feladatok annyira lefoglalják a gép erőforrásait, hogy a vágás alatt semmi mást nem tudok csinálni a várakozáson kívül. Nagyon itt az ideje felgyorsítani a dolgokat.A cél alapvetően az lenne, hogy az anyagi lehetőségeken belül a renderelés folyamata minél gyorsabb legyen, valamint, hogy ezen idő alatt ne legyek semmittevésre korlátozva.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
-
Okami68
csendes tag
Ishi és Duracelm...
Igen, tulajdonképpen bármire építem az új gépet, ami ma kapható, az szinte önmagában hatalmas előrelépést jelent a jelenlegi állapothoz képest.
Csak valóban 180k a keret - jó, persze, plusz 2 ezres nem fog a sírba tenni, de 10k már nem fér bele. Ezért küszködöm, hogy a lehető legoptimálisabb konfiguráció jöhessen ki.
Egyébként azt látom, hogy ár/érték arányban jobban megéri a 240-es vagy 256-os ssd-ket vásárolni, mert 20k környékén vannak a 120-asok, a nagyobbakra pedig 5-7 ezer forint a többlet.
Persze, ezt megint megszabhatja a keret. -
olle
senior tag
Nem mondom hogy az árkülönbségből kijön egy deszka ebben a kategóriában de feljebb simán. Csak sok volt amit kapott az AMD az utóbbi pár évben. De továbbra is tartom hogy az Athlon x4 750K volt a legjobb procim. Ezért soha nem is értettem a fikázást.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
pipo112
őstag
válasz MiklosSaS #9449 üzenetére
Na az f@sza ,nekem is a legújabb van fent eddig nem sz@rakodik de ma itthon vagyok rá lesek azt lehet én is kukázom ,mert többen írták ,hogy nagy gebasz van vele
Gfer56a megyek is gép elé fashelni d
[ Szerkesztve ]
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
komi77
senior tag
Jók az észrevételek. Tényleg sokat kapott az Amd. Több próbálkozásuk is volt az elmúlt években amik a piac számára nem voltak eléggé jók. Nekem is volt x4-esem, most egy haver használja fhd-s játékra. Élete legjobb procija elmondása szerint - én is szerettem. Kis fogyasztás, nulla hő, elfogadható - ma még elég - teljesítmény. Tegnap egy Fx játék konfigot telepítettem, hát ha valakinek az kevés... Biztosan kikapna szintetikus tesztekben más fejlettebb konfigoktól, de hogy rohadt gyors, nem mojolós azonnal reagálós az biztos. Nincs homokórázás, miért nem csinálja érzés. Igaz fogyaszt is de tolja is. No mindegy itt van a Ryzen, ez már nem vita kérdése. Tények vannak, amik azt mutatják, hogy jó lett.
Szegény ember kézzel nőz.
-
olle
senior tag
Van még hova fejlődni az biztos. Most már talán pénzük is lesz rá. Remélem nemsokára én is vissza csatlakozhatok az AMD-sek sorához vagy Ryzenel vagy TR el de jövök az tuti ha 1 mód van rá.
-
apa111
aktív tag
válasz 360xbox360 #9463 üzenetére
Szia! 2-ik lapot vettem a asus prim-ból már olyan biossal volt amivel elsőre indult az r1400.Valoszinű már nem nagyon fogsz bele futni első bios lappal.
-
Leon77
őstag
Sziasztok!
Szombaton belépek a klubba egy 1700-assal, meg egy asus prime x370 pro deszkával. Érdekelne, hogy használ ebben valaki samsung evo 960-as m2 ssd-t?
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
veterán
válasz 360xbox360 #9463 üzenetére
Nem kértem frissítést, megoldottam magam, de egyébként indulni indult a lap, nem ezekkel vannak a gondok (1600X esetében, persze).
-
inci67
tag
Helló, meg tudná valaki mondani mikortól lehet kapni a Ryzen 3-as procikat, vagy tudni valamit?
-
HavocS
senior tag
válasz MiklosSaS #9449 üzenetére
Hanyas driver volt? Nálam még mindig a 376.63 van, de már épp gondolkodtam hogy frissítek, ha a legújabb a szutyok akkor kihagyom
Érdekes amúgy. Masterből visszavettem ugye a SoC feszültséget 1V-ra, és könyörtelen bootloop lett belőle induláskor. WTF? Elvileg nem kéne beleszólni a hidegindításba... de ezek szerint mégis?
[ Szerkesztve ]
-
wowpegazus
tag
Az igazán elszomorító csak az, hogy a proci árazása jelenleg 83.000,- Ft, egy hozzá kapható legalapabb deszka 87.626,- Ft, proci hűtőnek nem néztem utána (lehet még az is kell). Ebből az árból egy full r5 konfig kijön.
Az fpsben max 15 eltérés van 100 feletti kategóriában - megint csak nem releváns ebben az árkategóriában gondolkodóknál a 144hz-s monitor.
Az intel nagyot dobott... Szerintem a marketing osztályukon valakinek elmentek otthonról, mert ezzel duplán az amd felé hajtják a usereket.
-
deny330
aktív tag
válasz wowpegazus #9477 üzenetére
Pedig eleinte elgondolkodtam, hogy nah, majd hú de odacsap az Intel. Ehhez képest sehol semmi.. Pedig olvastam pár ember véleményét, hogy az Intelnek tuti van valami "nagy" terv a tarsolyában. Hát látom,
marha nagy.. Haverok Skylake és Kaby Lakera akarnak rávezetni, mert szerintük még mindig sz@r az AMD.
Szerintem meg buták, és csak azért is Ryzen 5-öt rendelek. Ha minden jól megy, hamarosan megrendelem a proci + alaplap párost. Ramot még nézegetek, hátha van(nak) Prime Plus-hoz más ram modul(ok). Mindenesetre már látom az I3-as fél konfigom jövőjét.. úgy rakom fel hardverapróra, csak úgy füstöl.[ Szerkesztve ]
-
wowpegazus
tag
válasz Okami68 #9454 üzenetére
Szia!
A videovágási mókához a többszálas procikkal jársz a legjobban. Itt vagy beruházol egy régebbi intel - xeon vonalú kombóra, amiben van beépített vga, vagy egy r5 vonalra.
Tételezzük fel, hogy winyód és házad már van.
AZ r5 1400-at csípőből zárd ki, alig egy kis plusz és megveheted az 1500x-et ami jóval erősebb - ezen ne spórolj.
R5 1500x alá nem mennék, még inkább R5 1600-at vennék. - 54.000//65.000,- Ft
Alaplap: vennék egy b350 lapot 30.000,- Ft-ig (asus b350Prime plus). Ha tutira nem fogod húzni soha a procikat, akkor egy A320-as lapot max 20.000,- Ft-ig. (Ha über render-man akarsz lenni akkor r7 1700 - 93.000,- Ft-tól is mehet a b350 lappal.)Gyári hűtő mindhárom procin adott.
8 gb ddr4 ram - 2x4 gb, ha később fejleszteni akarsz akkor 1x8 gb. 22.000,- Ft-ig (minél magasabb ram órajel fér bele olcsón)
Ezek eddig:
r5 1500x, a320, 8 gb ram - 86.000,- Ft
r5 1600, b350, 8 gb ram, 117.000,- Ft
r7 1700, b350, 8 gb ram, 145.000,- Ft(Ha mégis kell winyó: 1tb 14.000,- Ft)
Tápegység kb. 15.000,- Ft - ha nincs.A maradékon pedig a legerősebb kapható videokártyát tömném bele - de Gtx 1050Ti alá nem adnám. Ez a mai játékoknak épp elég erős beállításokkal, de gondolom nem csak idénre tervezed a gépet. Az r5 1600-al a játék mellett is renderelhetsz.
Videokártyák:
rx460/560 2gb: 32-35.000,- Ft
Gtx1050 2gb: 32.000,- Ft
Rx 460/560 4 gb- már van 46.000,- Ft körül - ez a full belépő szint a mai játékok high beállításaihoz 1080p-n.
Gtx 1050Ti - 53.000,- Ft-tól kapható - ez erősebb is.
Ez fölött Rx570 - nagyon elszállt az árazása, vagy gtx1060 ha találsz olcsón, de ez már a 80.000,- Ft-os gamer kategória.Tehát mindenképp kell valami kompromisszumot kötnöd:
-Ha a játék egyáltalán nem érdekes, akkor vedd a legjobb munkaprocit, és az egyik még tűrhető videokártyát. A rendernél a sok mag és szál a legjobb barátod. Ramból a legolcsóbbat max. 2666mhz-ig, tápból meg egy elfogadható nem noname verziót - ha lehet legalább bronze besorolással.- Sokat spórolhatsz az alaplapon, ha egyáltalán nem tervezel oc-t. (bár inkább meghagynám ezt az opciót, ki tudja később mi lel).
- Ha a játék is fontos lehet, akkor az r5 1600-at, az rx 560-al, vagy a gtx1050Ti-vel
Az árakat árgépről néztem, de az aprón lehet találsz olcsóbban is - gianni, lec hirdetőknél.
[ Szerkesztve ]
-
-
Habugi
addikt
válasz Cathulhu #9480 üzenetére
Az utolsók között lennék akik az AMD ellen beszélnek de azért ennél egy picivel több alázat is beleférne amikor 4szál van 12vel összehasonlítva..
Aztán ott van még az is, h ami ráhúzható pluszban a Ryzenekre az echte rámegy még a Sky/Kaby duóra is. Ettől még persze ha nem játék only az egyetlen szempont akkor nem épeszű dolog manapság i5-öt venni bármelyik Ryzennel szemben (pláne nem a videóban szereplőt..), már csak azért sem mert ha valaki hát én tudom milyen az amikor elfogy a 4mag/szál.., nem egyszer megtörtént már..
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
inci67
tag
KÖSZI.
-
Okami68
csendes tag
válasz wowpegazus #9479 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásodat és az információkat!
Kompromisszumot mindenképpen kötök, mert a 180k nem kevés, de nem is sok. Szükséges megtalálnom az ideális középutat - bár a jelenlegi gépemhez képest bármilyen összeállítás komoly előrelépést fog jelenteni.
A játék nem szempont, alkalmilag játszom, hébe-hóba.Többen ajánlották már, hogy ne az 1400-at, hanem az 1500X-et vegyem, mert a kis árkülönbség mellett jóval nagyobb erőforrást kapok. Szinte biztosan ez lesz a választás.
Eddig soha nem húztam processzort, mert sem lehetőségem, sem szükségem nem volt rá. Igazad van, sokat jelentene az a közel 10k az alaplapon, de sokkal nagyobb bajban leszek, ha pár év múlva húznom kellene, de kizártam a lehetőséget. Ezért a terv egy Asus Prime B350M-A deszka.
A RAM ugyanaz a helyzet, mint az alaplap. A jelenlegi vasban 3Gb DDR3 1333MHz memória fut, és ma is vágtam 1080-as felbontású videót (sok türelemmel egy 4 perceset több, mint negyed óra alatt rendereltem ).
Ezért most azt mondom, hogy a 2x4 GB DDR4 3000Mhz Corsair Vengeance LPX életem végéig elég lesz, bár nem tudom, hogy a Ryzen esetében az 1x8-as kiszerelés jelent-e bármilyen működési vagy stabilitási kockázatot, mert a mai PC-s világban már inkább a 8GB RAM az alap, szóval idővel lehet, hogy jól jönne az a fejlesztés 16GB-ra.Videó kártyából az rx 460-as széria 2Gb-os változatát tervezem (Gigabyte vagy Asus), mert ez fog beleférni a keretbe.
Emellett egy Cooler Master N300-as ház (szóba került a DeepCool Tesseract, de mert én évente több alkalommal szállítom a gépet, fontos az anyagminőség, és a jelenlegi vasamat is egy CM ház védi, mindent kibírt a cucc, még egy leejtést is), a táp Chieftec Force CPS-450 vagy CPS-500 lesz, valamint egy WD10EZEX HDD.
Kerekítve ez éppen 180k.
Nem tudom, hogy miként lehetne ezt hatékonyabban összehozni.
Ha bárki képes rá, akkor ne kíméljen!
[ Szerkesztve ]
-
Sir81
aktív tag
Látom nagyon lement a ryzen 5 procik ára. Tervezem a vételt de VGA hiány miatt lehet kivárom a nyár végét. Ti mit gondoltok addig maradnak ezek az alacsony árak vagy elindul feljebb?
-
pitiless
senior tag
válasz Okami68 #9484 üzenetére
A dual channel miatt inkább 2x4, mint 1x8. Durván bukod a sávszél nagy részét egy modulnál. Mivel négy slot van rajta, így még bővíteni is tudod.
Ha nem játszol egy alap vga-t raknék bele (akár veszel egyet használtan), a felszabaduló pénzmagot pedig vagy SSD-re vagy SSD-re költeném. Nem mondtad, hogy a régi gépeddel mi lesz. Kannibalizálod vagy eladod? -
Cathulhu
addikt
Miért is lényeg a szálak száma, nem a teljesítmény számít? A lényeg, hogy a vevő jobban járjon, márpedig itt az intel a drágább, butább és többet fogyasztó, ez nálam már a bucira verés kategória.
Másrészt más teszteket nézve az i5 elvileg erősebb mint az 1600x, szóval valahol valami gebasz van. Ettől függetlenül tartom azt, hogy az a jobb, amelyik azonos feltételek mellett jobban teljesít, és teljesen lényegtelen, hogy hány szál van benne vagy mekkora az órajele
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv! Az mitől lehet, hogy netezés közben a kép elmegy, monitor kikapcsol...a ventillátorok mennek, a HDD nem. Resetre, vagy a bekapcs gombra nem reagál, marad a kanóc kihúzása.... eddig 1 hét alatt 2x volt ilyen. Húzva nincs a szerkezet...sőt, minden alapon.
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
Molyzsa
aktív tag
válasz Sgt. Chris #9489 üzenetére
BIOS a legfrisseb? Hőfokok rendben vannak?
A VGA-hoz melyik driver van fent?
RAM mennyin megy?Ja és melyik böngészővel csinálja?
Esetleg több fajtával is?[ Szerkesztve ]
..o.O..
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz Molyzsa #9490 üzenetére
BIOS legfrissebb, a VGA driver is az... a RAM 2133-on...feljebb nem is tudom tornászni, mert akkor nem indul a masina. Hőfokaim sztem okésak (AIDA64):
MB: 37 fok
CPU: 50 fok
VGA: 45 fokZalman Z1 Neo házban... ez Chrome alatt történt.
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
Ry0K3N
senior tag
Itt az enyém:
Ram: CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15 KIT CMK16GX4M2B3000C15
[ Szerkesztve ]
"Doom fans are not like Disney fans. If doom fans don't like what you have done they burn your house down."
-
Molyzsa
aktív tag
válasz Sgt. Chris #9491 üzenetére
A Chromeot win 10 alatt használod?
Amikor megvetted a konfigurációt, akkor tisztán újratelepítetted a rendszert?..o.O..
-
GFerr56
aktív tag
Hay!
MSI X370 Gaming Pro Carbon tulajok. Új 1.70 BIOS, zsíííír!
Üdv.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
chopin42
addikt
válasz Sgt. Chris #9491 üzenetére
Nem indul és mi a baja a gépemnek ide fáradj át ha jobb ötletünk nincs
Lehet a tápod nem megfelelő...úgy értem, esetleg hibás.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
veterán
És igen! Ez az, új BIOS jött a PC MATE-re! Ja, nem.
Úgy néz ki, ezt a lapot már a saját gyártója is telibe sz@rja. -
funik
csendes újonc
Helló.
Lap és a proci is ugyanaz mint nálad,960-on van a win 10.Nem tudom mit szeretnél hallani,gond nélkül teszi a dolgát,villámgyorsan ahogyan az elvárható.1060 fölött van a lapban,pár óra játék+stream kombó után is csak 39-40 fokos egy nzxt s340 elite házban.
Sata 2 ssd-ről jöttem,nekem villámgyors mindenben,de tényleg nem is gondolkozik,csak cselekszik.
Mire vagy kíváncsi még?(#9489) Sgt. Chris
Nálam voltak hasonló dolgok...egyszer csak eltűnt a kép,ventik pörögtek de semmit nem tudtam vele kezdeni.
Nekem az energiaséma átállítását ajánlották,nálam bejött,próbáld ki.Nálam asus x370-pro biosában is lehetett állítani energiakezelést,de nem tudom,hogy volt-e köze hozzá.Üdv ,Péter
[ Szerkesztve ]
-
pipo112
őstag
válasz GFerr56 #9494 üzenetére
én még ismerkedem vele de azt látom végre rendesen menti a venti profilt eddig is jó volt csak nem mindig akarta menteni
a ramok nekem nem akarnak menni 3200-on evvel a bios-sal se
3066-ot sikerült kihoznom belőle de nagyon sz@r időzítésekkel meg cr2-vel így vissza raktam 2933-ra azt csökkentettem az időzítéseket 14-15-15-15-36 ra így megy szépena procit most fogom oc-ézni
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Okami68
csendes tag
válasz pitiless #9486 üzenetére
Köszönöm a memóriával kapcsolatos gondolatot, én is így tudtam, ezért a 2x4 volt az alapterv.
A videó kártyás dologgal azonban nem értek egyet.
Az, hogy alkalmanként játszom, nem azt jelenti, hogy igénytelen vagyok, vagy hogy az újabb játékok nem jönnek szóba. Az elmúlt hét évben volt olyan hónap, amikor játék közelébe se mentem, és volt olyan, amikor hetente több napot élveztem az élményt.
Az új konfigom összeállításánál a kép- és videó szerkesztési feladatok minél hatékonyabb megoldása az elsődleges cél. Ez mindent felül ír.
Mindig 5-7 évre terveztem a gépeimet, úgy, hogy ez idő alatt lehetőleg ne kelljen a fő alkatrészeket cserélgetnem (alaplap, proci, vga). Előző három gépemnél ez mindig sikerült, ezért erre törekszem most is.Ha jól csinálom, akkor egy SSD vásárlásán - következő évi terv -, és az esetleges memória bővítésen, netán a proci húzásán kívül nem lesz más feladatom 2022-2023-ig, mint, hogy élvezzem a vasat.
Nem akarok olyan videó kártyát venni, amit talán már 1-2 év múlva cserélni kell, és az rx 460-al, a megfelelő kompromisszumok mellett, lehetséges évekre tervezni.Az ssd-ről szólva, az árakat böngészve azt látom, hogy egy minőségi 120Gb-os 20k környékén van. Az ár-érték arányt, a Windows 10 64 bites rendszert, a szerkesztési műveleteket és a játékokat figyelembe véve jobban járnék a nagyobb, 256 Gb-os ssd-vel. Csakhogy abból a minőségiek már a 30k nyakán vannak.
Lehet, hogy félreértettelek, de nem látom, hogy a 30 ezres videó kártyámban hol van az a pénzmag, amiből beleférnék egy 20-30 ezres ssd megvételébe.A jelenlegi gép sorsa még nincsen eldöntve. Idős szüleim nem kevésbé idős gépének a lecserélése az egyik opció, az eladás a másik. Utóbbiban segíthet, hogy ezen a gépen van egy legális Windows 10 digitális licensz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Autós topik
- Nintendo Switch
- AliExpress tapasztalatok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest