Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Scholes9 #22865 üzenetére

Én mondtam, hogy nem lesz jó az a ház. :U Ahol a VGA kifújja a meleget oldalra, és kicsit maga alá, ott mi szellőztet? Semmi! Az első venti nem fúj oda semmit, mert az alsó winyókeret+SSD keret kitakarja a légáramot, a táp mellett meg alulról sem tudsz odatenni ventit, ami a kártya alá fújna friss levegőt. KO. Ráadásul a hangkari is picit nehezíti a légcserét, bár egy szellős kuckóban semmi gond nem lenne vele.
    A procinak jégszekrény ez a ház, de a VGA rész hűtése gyenge. Esetleg oldalára tudsz tenni egy kifelé szívó ventit leszívni a meleget, de a gyér levegő-utánpótláson semmit nem fog segíteni.

Nálam se véletlen így nézett ki a kuckó belülről: [link]
    Pár apróság, ami nem látszik egyből, pl. az SSD-m ott van az első venti alatt, ne legyen útban a légáramnak, a felső venti is befelé fúj, ahogy az első is, és a procihűtőn lévő venti is lefelé fúj a VGA-ra. ;) Mivel akkoriban nem húztam a procit, ez volt a legjobb elrendezés. Később, procituninghoz elforgattam a hűtőt a hagyományos pozícióba, mert úgy már csak melegítette volna a VGA-t, mivel már nem hideg levegő jött a hűtőből terhelés alatt.
    Ami szerintem a ma létező legjobb konstrukció, az ez: [link]. Ezzel bármilyen VGA szellőzése kitűnően megoldott bármilyen konfigban. :)

• DroiDMester

nagyúr

válasz Scholes9 #22865 üzenetére

Hát ilyen elrendezéssel ne is csodálkozz!

Alul a fél vga nem kap levegőt, mivel több mint a fél kártyát letakarod az alatta lévő hangkártyával!
    Így csak a hátsó venti ad némileg friss levegőt a vga.nak!

A vga felett meg ott a nagy böszme Mugen2 ha jól látom, az meg felűről fűti a vga.t!

Amúgy is nagyon rossz az msi gaming hűtése még akkor is ha se alul, se felül nincs mellette semmi! Nem hogy így megfolytva! :))

Új hozzászólás Aktív témák