Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz BullKoxa #25100 üzenetére
Ez a cikk kicsit részletesebb és annyira nem derűlátó. Én amit kivettem az az, hogy főleg a játékprogramozókon fog múlni hogy mi mennyire lesz hatékony vagy sem. Valószínű hogy az Nvidia exkluzív játékcímek továbbra is csak nv kártyákon fog jól működni.
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
válasz BullKoxa #25100 üzenetére
Szép jövő addig míg az MS nem fogja esetleg letiltani.Mondjuk az APU egységeknek megváltás lenne.De még kell várni sajnos a DX12 -s játékokra. Én csak örülnék neki.Bár elkötelezett játékfejlesztők nem fognak élni vele.
Majd akkor sírunk csak,ha az ultra beállításokhoz,nem egy csúcskártya kell,hanem mindkét gyártó termékének a gépedben kell lenni.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Cole86
senior tag
Emberek, mi hír az új AMD szériáról? Állítólag április környéke ,de még nincs semmi konkrétum, 390x CM kompakt vízhűtéssel érkezik (csak a gput fogja hűteni, a vramot és a memóriákat venti) és 4000 stream proci lesz benne, meg 300w körüli tdp? Hány gigás lesz? 4 gigás lehet már kicsit karcsú lenne a 8 meg túlzó, a 6 gigás pedig 384bites kéne legyen gondolom..
A teljesítménye nagyon ott lesz, gondolom ahogy az ára is 200k körül fog lebegni, ami egy AMD-nél eléggé horror kategória.
Azt hallottam ,h az NV is kiad valami kontrát csillagászati összegért április körül és hogy valahogy a gta V megjelenéséhez lesznek igazítva (vagy annak a megjelenése lesz elcsúsztatva a gyártók miatt)
Erről vannak infók?
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
daveoff
veterán
válasz Cole86 #25106 üzenetére
Egyenlőre semmi konkrétum, nagyjából minden pletyka. Megjelenés Q2 vége, a 4gb HBM biztosnak tűnik, és a kompakt víz is. Véleményem szerint a GTA V-nek semmi köze a megjelenésekhez, ez megint csak pletyka.......
[ Szerkesztve ]
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Televan74
nagyúr
válasz Cole86 #25106 üzenetére
4 Gigás lesz az első generációs HBM miatt. A második generációs HBM memóriával ellátott verziók már 8GB is lehetnek majd.Lassan már a tököm sem érti az egészet.
Átmenetileg vennem kellett egy MSI 290X -t még az új széria meg nem jelenik.Mert nem lehet tudni,hogy április vagy május a megjelenési dátum.Talán a GDC -ről kapunk valami info morzsát.[ Szerkesztve ]
-
beret83
újonc
Sziasztok!
Nem értek annyira a gépekhez, ezért elnézést előre is ha hülyeséget kérdezek!
Szeretnék venni egy Asus R9 290X videó kártyát, egy ilyen konfig mellé:alaplap: Gigabyte P67A-D3-B3
CPU: Intel Core I7 2600K 3.40GHz
RAM: Corsair 8GB DDR3 1600 MHz
Tápegység: Chieftec 600W
VGA: Sapphire Radeon HD 6950 2GBAz lenne a kérdésem, hogy megéri-e ilyen kártyát belerakni. Játékokhoz használnám elsősorban.(Battlefield3-4, Far Cry 3-4, Crisys 2-3 stb.)
A Sapphire Radeon HD 6950 2GB helyett használnám.A válaszokat előre is köszönöm!
-
Rica
senior tag
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
Melyik 290 illetve 290xet lehet ugy vizezni hogy ne ugorjon a gari? Itt most a csavarokon levo security labelre gondolok pl. Ami az asusokon van. Pl giga vagy sapphiren van ilyen?Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
Tails111
aktív tag
Giga 290 OC win3 ezen sincs.
-
beret83
újonc
Köszönöm a válaszokat! Ezt venném meg: Radeon R9 290X-DC2OC-4GD5 Asus.
Remélem ez nem referencia kártya. -
Laja333
őstag
És a csavarok sem nyomaték határoltak? Csak mert ha "festett" a menetes rész, akkor hamar kiderül, ha már volt egyszer bontva.
-
addikt
válasz Laja333 #25118 üzenetére
Nekem giga wf3 oc 290-em volt, azon nem volt matrica sem, és festett csavarok sem... kompakt vizet tettem rá, akkor lett szét szedve...
Nyilván vigyázni kell, hogy a csavarokat se barmolja szét az ember, hisz nem is esztétikus, meg ugye meglátszik, hogy birizgálta az ember...Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
GRaul
őstag
Koszi a valaszokat. Akkor giga lesz
Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Ez a típus mennyire ajánlott?
R9290-DC2OC-4GD5 -
proci985
MODERÁTOR
xfxen es asuson van matrica a csavarokon?
xfx oldalat neztem, elvileg konzultalni kene a supporttal csere elott. ha bele kell nyulnom a hutesbe FC blokk lenne ra.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
=HG=
addikt
Sziasztok! Nézegetem az aprót és elég sok 290-es kártya eladósorba került..Mi ennek az oka ? Vége a bányász szezonnak? Tekintve, hogy ATI oldalon nem sok előrelépési lehetőség van jelen pillanatban, nem hinném, hogy a 3xx kártyák előszele már indokolná az eladásokat..
Egy ref kártya mennyire hangos ? (mennyivel hangosabb, mint egy palit GTX 670-es tégla? ) -
törölt tag
a ref hűtés hangban a hajszárítóhoz áll a legközelebb, és még így is visszaveszi az órajelét a kártya levett oldallappal. szóval fejhallgató kötelező.
gyárilag 47%-ig mehet a venti, ezt kitoltam 65%-ra és a hőfokot levettem 85 fokra (napokban olvastam hasonlót itt), így már nem esik az órajel, és nem zavaró fejhallgatóval, illetve nem kell féltenem az déli hidat.[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
válasz #92888064 #25129 üzenetére
Szóval ezt érthetem úgy, hogy ez az eddigi leghangosabb hűtés ami létezik vga-n és még így sem képes lehűteni a kártyát?
Volt ref hűtéses kártyám, pl gtx 470 hangosabb volt mint a Gtx 670-es. Azért kérdeztem viszonyítást, mert úgy jobban beazonosítható a zajkeltő erőssége... -
=HG=
addikt
válasz proci985 #25131 üzenetére
Azért jelent, mert az kb azonos volt a 470-essel ( az is 90 C fok körül érezte jól magát, és csak utána kapcsolt rá jobban). Úgyhogy nagy általánosságban csendben volt. Játék közben meg azért el lehetett viselni.. A GTX 670-essel meg egész tűrhetően elvoltam hangilag.... Én is szeretem a csendet, de - 30 ezerért már elviselek egy kis zajártalmat...
[ Szerkesztve ]
-
petymeg
addikt
hangos, de lehűti a kártyát nagyon is hatékonyan. Én afterburnerrel állítottam be a ventit, lineárisan nő a fordulat a hőmérséklet emelkedésével. Így 55% fordulat 80 C gpu 70 és 60 a két vram. Szerintem ez nem rossz. Előnye, hogy kihajtja a levegőt nem a házba fújja be.
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
ffodi
veterán
Most még el lehet passzolni viszonylag értelmes áron a kártyákat, ha megjelenik az új széria akkor kapásból esni fog az áruk néhányszor 10k-t. (feltéve hogy "helyesen" árazzák majd be az újakat) Emellett van olyan is, aki átmegy NV oldalra, mert mondjuk szív a driverekkel.
"Egy ref kártya mennyire hangos?"
Nagyon. Ahogy már mások is említették a gyári ventibeállításokkal előszeretettel eléri a 94 °C-t és elkezd throttlingolni, ezért kb. 60-65 %-on kell járatni a ventit. Ez pedig már közelít az elviselhetetlen kategóriához. (legalábbis számomra.....)
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Televan74
nagyúr
Én most vásároltam 85.000 ért egy MSI 290X Gaminget.De csak átmeneti kártyának.1-2 hónap és megy a levesbe,és számítok rá hogy 5.000-10.000 Ft lazán bukok rajta.De nem bánom,mert kell valami érős átmeneti kártya az új szériáig.
-
zovifapp111
senior tag
"Egy ref kártya mennyire hangos ?" a válasz:15 perc Tomb Raider után elviselhetetlen,nagyon gáz és borzasztó.Még életemben nem halottam ilyen hangot számítógépházból.Becsukott szobaajtó és a párom bejött,hogy mit csinálok,mert MEGIJEDT Mondom neki,"csak játszok".Erre kérdezi"és ez normális?"Na ez jó kérdés
Alig várom a tavaszi zöldelést!
-
addikt
válasz Televan74 #25136 üzenetére
Én is így látom, csere előtt állok, ill. azt tervezek, de tisztában vagyok vele, hogy a nyáron esedékes új szériás cserénél bukta lesz...
Illetve a bukta az biztos, de majd csak akkor, ha kicsit elmúlik az újdonság varázsa, lesz pár mértékadó teszt eredmény, és valamennyire normalizálódott árak..Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
=HG=
addikt
Azzal tisztában voltam, hogy hangos, de ha elviselhető lenne, akkor elgondolkodnék egy vásárláson. 70k körül már vannak példányok. Viszont nem akarok újra vízhűtést, úgyhogy csak gyári hűtővel használnám... Viszont egy normális hűtésű példány ugye + 20-30K Úgy már annyira nem vonzó az ár egyenlőre.. Én nem hinném, hogy sokat fog esni az áruk, mivel az új széria mint mindég erősen túlárazva jelenik meg. Talán majd rá egy évre beszélhetünk jelentős árcsökkenésről szerintem..
-
Televan74
nagyúr
válasz CsonkaImo #25143 üzenetére
Mert nem lett volna költséghatékony.Asus lehet jobban járt így. Nem mindenki lesi állandó a VRM hőfokokat.És épphogy kibírja a nagy részük a garancia időt.
Az Asusnak épp elég.Nem rosszak a hűtéseik,csak nem tesztelik nyári kánikulában.Amikor nálam a tetőtérben képes a szoba hőmérséklet eléri a 33-34 C° -t.Ezért nem vennék a DCUII hűtésű kártyát.Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
vaakuum
addikt
válasz CsonkaImo #25143 üzenetére
Hosszirányú lamellázással, ahogy [ennél] vagy [ennél]
azzal a kiegészítéssel, hogy rendesen leburkolják.De simán el tudom képzelni, hogy a gyári formátumú hűtésből is okos dolgokat lehetne kihozni (jobb hűtés, halkabb ventizés), ha egyel (uram bocsá kettővel) szélesebb lenne a kártya. A mai féltégla méretű és 2-3* 12-es ventivel hajtott procihűtők idejében szerintem nem lepődne meg rajta senki, és a userek nagy részénél bőven elférne, mert nemigen használnak sok kártyát egyszerre.
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
GRaul
őstag
Sziasztok, Megvettem a Giga 290est. Mivel tudom tesztelni ,amivel esetleg kijön a hibája ha gyári hibás?
Mivel van rá visszavételes gari mert netes rendelés.Üdv Misi
Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
Cole86
senior tag
új játékok, valley 1.0, 3d mark 13, stb.
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Marvel Rivals - Középpontban Moon Knight
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- Home server / házi szerver építése
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Automobilista 2
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest