Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daniford
tag
Sziasztok!
Egy érdekes problémába ütköztem amit sajnos még nem tudtam megoldani.
A mai naptól egy Sapphire R9 290 Vapor-x Trixx OC tulajdonosa lettem.
Miután beszereltem a nagyobb tápot (Corsair RM850) és a kártyát telepítettem a 14.4-es catalystot.
Eddig a pontig nem is volt gond.
Utána restart és jött a pofon!A kártya random fekete képernyőt produkál. Jelenleg full load alatt írok Furmark alatt és nincs ez a tünet.
Viszont ha leállítom és csak simán netes felületen böngészek pár perc után fekete képernyőt dob.
Lenne esetleg valakinek valami ötlete? Jelenleg teljesen tanácstalan vagyok.
Ja igen a játékok eddig hibátlanul futottak csak webes felületen halálozik el folyamatosan!Ötleteket vagy tanácsokat várok.
Köszi! -
Daniford
tag
Köszönöm a segítséget.
Az alábbiak történtek tegnap óta.
Régi driver leszed+driver sweeper, restart majd 14.9 feltelepítés.
És itt van megint a gond. Már odáig sem jutok el,hogy a drivert feltegye mert amint a képernyő a szokásos módon elkezd felbontást váltani (ahogy azt szokta driver telepítése közben) a végső fázisban bejön a BS és nincs tovább. Lefagy a gép és csak reset segít. Viszont emiatt nem fejezi be a driver telepítését és onnantól nem indul el a win-sem mert azonnal BS-re dobja magát.Ez a kártya egyszer már ki lett cserélve gariban és az előzőnek is ugyan ez volt a baja.
Sapphire support-nak is írtam de onnan még semmi válasz?
Ötlet? Esetleg megint gariztassam ezt a SZ*RT? -
Daniford
tag
válasz Malibutomi #24613 üzenetére
14.4-ről volt a váltás. De ott is produkálta a hibát.
Kezdem megbánni a választásomat. Most húzok egy teljesen új Win8-at és megnézem mi lesz. -
Daniford
tag
válasz Televan74 #24618 üzenetére
Természetesen Google Chrome használok.
A kártyát kicserélték mert leszedtem róla a fóliat illetve pár helyen sikerült a szép kék fényezését megkarcolni beszerelés közben.
Ez viszont fóliás volt és makulátlan!Most teljes Win8 újra rakás megvolt, elsőként a 14.9 drivert akartam telepíteni de ismét fekete képernyő.
Most már úgy gondolom, hogy lehet valami gond az alaplap PCI foglalatával ami okozhat ilyen hibát. Vagy teljes mértékben a kártya a rossz. Valahonnan szerezni fogok egy másik kártyát ,hogy tesztelni tudjam.
Úgy gondolom, hogy szégyen, hogy egy ilyen árfekvésű kártya hibásként érkezik a vásárlóhoz... nevetséges, hogy itt tartanak a gyártók -
Daniford
tag
Fejlemények vannak. Rájöttem valami érdekességre.
Most már 6 órája nincs BS mindezt úgy,hogy ha 2d-ben vagyok és netezek vagy csak ügyködök a gépen akkor kapcsolnom kell a furmarkot vagy játékot ami használja a kártyát. Ez elég idióta megoldás de működik. Itt jegyezném meg,hogy ez nem költség hatékony megoldás és nem is szándékozom huzamosabb ideig így használni a kártyát.
Amúgy játékot és mindent ami 3d hibátlanul viszi!
Egyelőre várom a sapphire válaszát BIOS ügyben. Arra számítok, hogy elküldik a legfrissebb bios-t a kártyához és annak felrakása után működni fog ez a Drága dög.
Amint van fejlemény leírom hátha más is használni tudja. -
Daniford
tag
Kaptam választ a sapphire-tól:
Tegyem újra az OS, friss alaplap BIOS, chipset driver frissítést és elvileg működnie kellene. Illetve próbáljam ki másik hardver környezetben is, hogy ott produkálja e a hibát.Ezek közül az első 3-mat megcsináltam. Illetve minden amit itt javasoltatok.Javult is valamennyit a helyzet és stabilabb is a rendszer de csak annyi történt,hogy jelentősen később jön elő a BS. Holnap viszem át egy barátomhoz és nála hagyom pár órára tesztelni. Kíváncsi leszek... Ha nála nem lesz gond akkor alaplapot cserélek.
-
Daniford
tag
A kártya továbbra is BS produkál random 2d-ben.
A sapphire válasza ez volt:
"Dear Sir:
We recommend you contact your reseller and test the card again. If still the same, please apply the RMA direct from them. Also refer warranty policy: http://www.sapphiretech.com/presentation/support/?cid=3&psn=000203&lid=1"És nem hajlandóak a friss BIOS-t biztosítani.
-
Daniford
tag
válasz ASUSSACAHD #24767 üzenetére
Az nem jó hír és normálisnak egyáltalán nem nevezném!
-
Daniford
tag
válasz ASUSSACAHD #24770 üzenetére
Ha 3napon belül van a vásárlás akkor nem gari hanem azonnal csere ha jól tudom.
-
Daniford
tag
válasz donchicco #25720 üzenetére
Szia!
Mivel pont ilyen gondom van már lassan 2 hónapja ezért csak annyit mondok, hogy GARI!
Felesleges szórakozni vele meg feszt állítgatni.
Már 2 db Sapphire R9 290 vapor-x trix-et gariztattam ugyan ezzel a hibával. Most harmadszorra kértem inkább egy Gigát hátha nem lesz vele gond.
Még a sapphire support is az írta,hogy gariztassam szóval te se habozz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Asszociációs játék. :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- Amatőr csillagászat
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest