- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomic
addikt
Akinek 580-as Nitro+ van megtenné,hogy a csavarokon lévő gari matricákat lefotózza nekem. A kártyához nem nyúltam,nincs bontva de mikor ma kivettem egy "W" betű leesett valahonnan és szeretném visszatenni.
Köszönöm -
phoenix64
őstag
Sziasztok.
Az mitől lehet, hogy wattman-ban korlátozom a feszt 1.06V-ra, viszont simán felmegy 1.1V fölé magától?
[kép]Köszi.
-
pimpa1974
csendes tag
szép estét!
Minap panaszkodtam hogy a videokártyám nagyon melegszik!
XFX radeon RX470 8Gb 256bitNos azt gondolom meg lett a gond oldva! Vettem egy folyadékos hűtőt rá
Most alapon 26-27 fok játékon közepes terhelésen 45-50 fokÚgy gondolom jó lett
Csak szerettem volna el mondani okulásként hátha más is jár így!
Üdv!
-
NdrewSunix
őstag
válasz
banderasz77 #37688 üzenetére
Teljesen kezdő vagyok ezen a téren, meg már álmos is a kutatáshoz.
Nehezen megtaláltam a kieg kuponkódját, de a többit sajnos nem. -
tomic
addikt
válasz
banderasz77 #37690 üzenetére
Igen,ezt tudom. Kérdés javítják-e nekem ezt vagy sem.
Holnap visszaküldöm. Hátha a német kereskedők korrektek lesznek.Egyszer már cseréltek mindent szó nélkül mikor eláztatta vízhűtés a rendszert. -
banderasz77
addikt
válasz
NdrewSunix #37687 üzenetére
Kieg+sport kupon és eladod a játék bundle-t.
-
tomic
addikt
Most jut eszembe, hogy a kártyám garis. Szerintetek ezzel a bios kapcsoló kiugrásával fordulhatok garis ügyben az eladóhoz?
-
kisza25
félisten
válasz
banderasz77 #37682 üzenetére
Elvileg megy, csak azt hittem az miatt dobál le a bfv tálcára, de egybe esett a nagy pecs és az új kártya
1050/1300Mhz-en használom, azt hiszem
[link] -
banderasz77
addikt
-
kisza25
félisten
válasz
banderasz77 #37676 üzenetére
Az a helyzet, hogy nekem úgy van beállítva az egész gép, hogy idle hangtalan, load meg teker minden (3db 12 cm házhűtő, cpu hűtő...) mert fülesel játszok és egyáltalán nem zavar
Most lekuponozva és a játékot eladva 38-40 eFt megállna -
phoenix64
őstag
Sziasztok.
Egy MSI Armor RX580-nak nagyon meleg jatek kozben a 74-76fok max temp? (Bf5, Battlefront 2). -
kisza25
félisten
Na most 40 eFt alatt meg lehetne kapni az xfx rx 580-at, vegyek még egyet🤔
-
exoduss
tag
Sziasztok!
Elég amatőr vagyok, viszont szeretném egy kicsit alulfeszelni az rx580 nitro+ kártyámat. Esetleg valahol le van írva szájbarágósan lépésről-lépésre, hogy miket kell állítgatni? -
raziel01
veterán
válasz
hegegabi80 #37667 üzenetére
Undervoltnál elvileg nem kell nyúlni a power limithez.
Mikor 1300 Mhz-en használtam pár napig akkor fel volt tolva +50%-al."Hey Penny, one of my rigs is running the 570 Nitro+'s as well, here's what I learned.
1200 core is the sweet spot on these, looks like you've found it!
Use GPU-Z to check ASIC quality of each card, it is very tightly correlated to how well they'll undervolt. The cards that I have that are ~79% ASIC quality run 836mV at 1200, ~75% runs ~880mV, etc, but I also got a crappy 67% one that wont undervolt at 1200 at all lol, its running 1150 at 930mV"Nekem 76%-os ASIC qualitym van és 860 mV-on megy szépen.
-
raziel01
veterán
-
Eagle16
addikt
válasz
Ratchent #37663 üzenetére
Na ezt nem tudom pontosan, én csak a tesztek alapján olvastam, hogy ez a ref. dizájn nem tudja a Zero RPM-et. Hétfőn kiderül
Igen, ráadásul nekem hangszigetelt házban még előnyösebb is lesz szerintem, mert amúgy se nagyon huzatos, és most az 570-es befűti a házat rendesen 1-2 óra játék után, valószínűleg ezért is melegebb meg hangosabb, mint kéne.
banderasz77: nekem meg egy Inno3D 9600GT
Nem emlékszem rá nagyon, de szépen össze volt rakva, egy slotos hűtés volt, de volt súlya rendesen. Jó drága is volt anno, 40k körül talán, jó pár éve. [kép] 2008-as retróó
Az Asrock igen, annyi hogy 2 év gari az nem túl sok, 3 évet jobban szeretem ha megvan mindenre, de ha másfél évig elmegy, már jó lesz.
-
-
Eagle16
addikt
válasz
banderasz77 #37661 üzenetére
Tesztek alapján nekem jó lesz.
A ventit ugye nem tudja leállítani teljesen, tehát a Zero RPM-nek búcsút intek. Viszont elvileg nagyon halk alapjáraton és média lejátszás alatt is.
Játék közben hangos, 43 dbA-t olvastam, de ezen lehet alakítani alulfeszeléssel, venti beállítással. Nekem szimpatikus hogy nem küldi szét a meleg levegőt a házban, hanem kitolja hátul egyből. A mostani Asus is elég hangos, de fejhallgató mellett nem hallom.
A poén hogy annyit fogyaszt mint egy RX 570-es, de kétszer olyan gyors.
Ez ennyiért van olyan jó vétel, mint egy RX 570 40k-ért, vagy a nemrég akciós Nitro 590-es, ref. hűtés ide, ref. hűtés oda.
-
Eagle16
addikt
Nah elcsábultam én is, 5700-asra váltok, nem gondoltam volna hogy lesz egyszer ilyen kaliberű videokártyám, de ennyiért kb. 1 év múlva se nagyon kapnék ilyet (kb. 80-83 ezerre jön ki majd a végén, kódok eladása után), meg hát 1440p-s monitorhoz jól jön. Szóval bővítettem egy 0-val a végén a típusszámot, de azért maradok a topikban, mert megszerettem az 570-est, 35k-ért vettem majd 2 év garival pár hónapja, ár/érték arányban verhetetlen most is.
-
Chaser
legenda
válasz
uregpapa #37656 üzenetére
szívesen
NdrewSunix
utána bő két órával vettem meg, h beraktam ide a linket, a fair play megvoltde nem volt az rossz ár 61-ért sem
most visszament a kis 570, 0,95V@1250-en furmark alatt 150va környékén ingázik a mérő, defaulton 175, prime+furmark alatt 220-240va, defaulton nem néztem - 590-nél 1,05v@1500-ön 320 v 340va-t mértem -
idle 50va mint az 590, ahol gpuz 30w körüli gpu-t mond, a kicsinél 7-8-at
hitvány ez a mérő, de még ebből is látszik h sw-es mérés az nem mérés -
tomic
addikt
Ismertek valakit aki vga javítàssal foglalkozik?
Sajna a bios switch kapcsolom kijött a helyéről. Pontosabban a kis pöcök csak. -
Chaser
legenda
válasz
NdrewSunix #37651 üzenetére
aki dolgozik nem ér rá pénzt keresni ( : de bedobtam ide, aki időben látta tudott venni
Balazska90
590 cf-en gondolkodtam el, de egy cf-et aktívan használó tag már lebeszélt, ahogy én is gondoltam, sajnos nincs értelme már, 2 nitro 590 cf-ben az szép lett volna -
NdrewSunix
őstag
válasz
Balazska90 #37653 üzenetére
Amúgy sem jó ötlet. Ha kicsit visszalapozol nem rég ez a téma egész jól ki lett tárgyalva.
-
Balazska90
tag
Most elgondolkodtam hogy veszek még egyet és Crossfire. De két különböző 580at jó ötlet egyberakni? Vagy teljesen mindegy?
Mondjuk a táp se bírná szerintem, 550 W 80+
-
Balazska90
tag
Ez is jó vételnek tűnik : https://www.alza.hu/xfx-gts-radeon-rx-580-8gb-triplex-edition-d4842139.htm
Azért egy új 580 53 ért... az nem rossz.
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #37639 üzenetére
már rég, én vttem el az utolsót, de hagytam többször kiugorjon a kosárból, legyen másnak is lehetősége - első kiugrás után valaki élelmes volt, de aztán újra elérhető lett -, még kiugrást engedtem, de mindenkinél _IS_ gyorsabb voltam, így hozzám jött a testvére mellé
uregpapa
570 itx pulse, olcsó, jó
kicsit finomhangolod a világbú' is kimegy és nem darálja le a villanyórát sem -
Azért tegnap kicsit megreccsentem, mikor utólag láttam a jóárasított 590-et. Persze nagyon nincs okom panaszra a XFX 580-al sem.
-
csiga8
senior tag
válasz
NdrewSunix #37644 üzenetére
Valószínűleg jobban szellőzik a házad. ( vagy esetleg folyamatosan megy a venti) Az én házam egy öreg nagytorony, ( Chieftec BA- 02-BB) a tizen év alatt a szívemhez nőtt, nem korszerűen jól szellőző.
Másrészt pont most írtad le, hogy akkor érdemes volt ( időszerű) pasztáznom, mert nekem előtte 41 C fok volt idle.
-
csiga8
senior tag
válasz
lemusz #37642 üzenetére
Értelek, de én sem számítottam "ekkora" javulásra. Furmark nincs a gépemen, az afterburner játék közben folyamatosan monitoroz. A kártya éhségét szépen vissza lehet fogni 110-120W környékére, de le is írtam, hogyan használom. Wattmanban az utolsó két érték 1300MHz/1070 mV, fix 60FPS.
Kettő éves kártya, abból 1 évet bányában volt, ott meg ( normális, hűtött Rig-ben) nem melegszik túl, nem volt kikeményedve igazából sem a thermal pad, sem a paszta.
A réztalp polírozása és a gyáritól jobb paszta jobb hővezető képességet adott. Érdemes megcsinálni.
A kártyát ( komplett gépet) 3-4 havonta kompresszorral kifújom, évente egyszer szétszedem, ecsettel átporolom és úgy fújom ki kompresszorral.
A kártyát nemrég, talán 1 hete fújtam át. Pasztázás előtt kíváncsiságból toltam egy kis BFV-t, majd utána is. Érdemesnek találtam a tapasztalatot megosztani, nem tesztelés miatt készült a pasztázás. Kb 1-1,5 óra az egész, a thermal pad méretre vágása a pöcsölős része a dolognak.
Már egy órája megy a gép ( netezés, vidózás) de még mindig csak 33 C fok idle a kártya a korábbi 41 C helyett. ( 45 C fokig a venti nem indul) Szerintem ez elég informatív. ( jobb első sarok, AIDA)
-
lemusz
addikt
válasz
csiga8 #37641 üzenetére
Érdemes lett volna furmarkot tolni x percig és közben afterburnerrel beállítani egy fix venti fordulatszámot, pl. 50%. Így pontosabb különbséget kaptál volna a pasztázás eredményéről, mert hát játékok alatt elég ingatag lehet a dolog, eleve nekem sántít az a 63 fok előtte eredmény is, mert a sajátomat valahogy még sose láttam 70 alatt pl PUBGben. Az idle eredmény is a 40-esek lehet hogy már több órányi használat után voltak, a friss 30-asok meg vissza szerelés után azonnal. Érted mire gondolok...
-
csiga8
senior tag
Nemrégiben szó volt az újrapasztázásról.
Az RX580 Nitro+ kártyám garanciája lejárt, szétszedtem, kicseréltem a thermal padot és újrapasztáztam. Megéri.
A lenti kép bekapcsolás utáni pár perces youtube videózás melletti hőfokokat mutatja.Idle 41 C-ról 32-33C-ra ment vissza.
Játék közben ( BFV, FHD, HIGH, 60FPS, 1300MHz/1070mV) a max 62-63 C-ról 60-ra esett vissza és a venti is a 27-30% helyett csak 23-24%-on pörög.A kártyára thermal pad GP Gelid Extreme 1 mm-es [link] és Noctua NT-H1 került. A chip feletti réz hűtőt 1000-es, majd 2000-es csiszolópapírral kb 8-10 percig finoman átcsiszoltam, mert az elég érdes, csíkos.
Szétszedésnél érdemes a csavarokat sorrendben magad elé rakni, mert több féle hosszúságú csavar van a hátlapnál, így nem keveredik össze.
A hűtő 4 db csavarját a gyárihoz képest erősebben, de ésszel húztam meg.
-
uregpapa
csendes tag
Sziasztok! Melyik az ajánlottabb rx 570es? Pulse 4gb itx, vagy Asrock Phantom Gaming 4gb? Mutimédia, inecraft, csgo, gta v-höz?
-
Chaser
legenda
-
syberia
veterán
válasz
Chaser #37629 üzenetére
A kártyád csákány volt, az alacsony gpu és magas memória órajelet látva nem vitás. Most már csak a megfelelő gyári BIOS-t kéne rászerkeszteni szakszerűen.
(#37631) bobalazs: Gondolom a legfrissebbet érdemes letölteni, a kártyán lévő S/N alapján is azonosítani lehet a kompatibilis verziót.
-
Chaser
legenda
válasz
Ratchent #37626 üzenetére
így van
két ágas 12v-ról megoszlanak a vélemények, va aki szerint jobb az osztot, valaki szerint meg az egyben hagyott
áganként 20a az 240w, bőven elégnek kell lennie cpu-nak és vga-nak külön ágon ennyiMaddeNNNN
az ajánlott táp jó
a levezetésed nem jó - blődség -
kb századjára találkozom itt olyannal, aki úgy gondolja hogy a hatásfok függvénye mit tud leadni az x teljesítményű táp
felejtsétek el ezt a hülyeséget végre, semmi köze a hatásfoknak a leadott teljesítményhez
a hatásfok azt mondja meg, ha pl 200w a gép tiszta igénye, a _konnektorból_ mennyit kell felvennie hozzá, legótvarabb hatásfokú 450-es táp is ha az elektronika rendben van leadja a 450w-ot, az nem mindegy konnektorból 500w-ot vesz ki hozzá, vagy 650-et -
MaddeNNNN
addikt
válasz
gunco0202 #37622 üzenetére
bár ez inkább a tápos topicba lenne való, de ha már itt vagy. mondjuk nem írtad le a jelenlegi config többi részét, de így látatlanban általános dolgokkal(2 vinyó,3 hűtő) húzva kb. 350-380 wattot fogyaszthat full loadban de ez a nagyon nagyon maximum ha minden szénné lenne húzva rajta. a mostani tápod 80+-os ami 400W-ot tud maximális terhelésnél kipréselni hosszútávon, szóval bőven elbírja az új tápig.
ha szabad ajánlani tápot én most vettem alzáról kuponnal [EVGA 550 B3] 16990 Ft-ért
japán kondik, moduláris, ECO mode és 5 év gyártói garanciaaz a corsair helyett én inkább ezt venném
r5 2600
2x8gb ram
rog strix rx 480 ocbőven elég még tuning mellett is
-
Ratchent
csendes tag
válasz
gunco0202 #37622 üzenetére
Szerintem elbírja a tápod de jobb lenne egy nagyobb vagy ami egy ágon adja le a teljesítményét én egy rx5700-at 450-es táppal (CX450M)hajtok és gond nélkül megy, konnektorból eddig játékok alatt 280wattot vett fel a komplett gép maximum ,ha levonom a táp hatásfok veszteségét az akkor csak 240 watt valós amit a tápnak kell előállítani,egyedül az lehet probléma hogy 2 ágon adja le a teljesítményét(2x20A) a tápod és ott bele lehet futni esetleg túlterhelésbe
-
Chaser
legenda
-
peu407
senior tag
válasz
banderasz77 #37617 üzenetére
Igen, ezek az értékek. Nem
tudom sajnos az általad említett játékkal megnézni, mert én nem játszom vele.
-
gunco0202
csendes tag
Sziasztok..
Tulajdonosa lettem egy ASUS ROG Strix Radeon RX 580 8gb nak.
Gépem elég régi, december januar környékén lesz lecserélve.
Jelenlegi tápom : chieftec ctg-500-80p 500w
Cpu: athlon x4 750kElbirja hajtani a gép januárig?
Milyen tápot javasoltok?Ez eddig a terv:
Corsair VS650 650 W Active PFC 80 PLUS
Amd ryzen 2600
Gigabyte B450M DS3H
Corsair CMK16GX4M2D3000C16 Vengeance LPX 16 GB (2 x 8 GB)
Western Digital WDS500G2B0B WD -
Csupingo
veterán
válasz
csababarca #37616 üzenetére
V-sync vagy valami nincs bekacsolva? Esetleg a vsr, nem számol nagyobb felbontásban?
-
phoenix64
őstag
Sziasztok.
Vettem hardverapron egy MSI RX580 Armor OC 8GB kartyat, ami a gyari GPU1377/Memoria2000 helyett 1200/2170 en fut. Olvastam h lehet banyasz bios van rajta. Eseltleg tudna valaki segiteni benne, hogyan tudnam ellenorizni? Illetve vissza rakni a normal gyarit?
Koszi.
-
Chaser
legenda
válasz
banderasz77 #37611 üzenetére
ramot hagyd, bőven elég az 256 bit mellé, még sok is
gpu-t kezdd 1,1v-tal 1500-ön fixen - azt add meg boostnak és az előtte levő 2-3 statnak is, az előtti statokat ehhez hangold -, ha megy akkor mehet lentebb fnomanszerk:
Pferi
notebookba vettem úgy ramot én is teljes garral
_egyelőre_nálam marad 1,25v@3000 - azért nem 1,2@3000 h el ne butuljon a szentem :d de néztem 3200-ön, az is ment neki 1,3-on talán, de minden feszt "lebutítottam", valszeg azért nem ment tovább, mondjuk pár percet szántam rá -
-
peu407
senior tag
válasz
banderasz77 #37611 üzenetére
-
banderasz77
addikt
Mi az a tuning, amivel lehet indítani egy 590 Nitro+-t?
GPU mehet kis undervolttal, fix boost 1500 körül jó 24/7-re?
Memó kizárólag alapfeszen, mennyit mehet még úgy nyugiban?
Wattmannal esnék neki. -
Chaser
legenda
válasz
zovifapp111 #37605 üzenetére
azt az 570 is
de jóval többet is eszik, 590 meg pláne, az már 1660 nyakán is tud lenni
-
phoenix64
őstag
Sziasztok.
Vettem Hardveraprón egy MSI Armor OC RX580 8GB-os kártyát. A problémám az lenne, hogy játékok alatt is a GPU max 1200Mhz-ig megy a gyári 1377 helyett, illetve a memória 2000Mhz helyett 2180MHz-en van. Szerintetek ez bányász kártya volt, és moddolt a bios, vagy mi lehet a probléma? Ha igen, akkor valaki tudna segíteni hogyan tudnám vissza faragni rá az original BIOS-t?
Köszi.
-
Chaser
legenda
-
peu407
senior tag
válasz
banderasz77 #37595 üzenetére
Tegnapelőtt rendeltem egyet kuponozva. 62k volt. Rendeltem ma is egyet. 50940 Ft
Röhej. El fogom adni az egyiket a játékokkal, így gyakorlatilag 0 hozzáadással cseréltem kártyát. Ezek nem normálisak, hogy egy 590-es kártyát meg lehet venni 51e ft-ért.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó