Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Köszönöm, ki fogom próbálni.
Az 1150 sem kevés már, így átlagban ezek szerint elvileg picit több mint 10%-os gyorsulást jelent, persze az elmélet meg a gyakorlat mindig más. 
Más: tegnap "panaszkodtam" hogy 73 fok környékén van a kártya pl Far Cry 3 alatt. Nem tudom mi történt vagy én voltam vak tegnapelőtt, de tegnap este mikor játszottam egy picit, alig ment 60 fok fölé, minden rendben volt ezzel.
-
nubreed
veterán
Ezt főleg Asus 7870 (HD7870-DC2-2GD5-V2) tulajoktól kérdezem, hogy szerintetek ennél a kártyánál meddig lehet biztonsággal elmenni a tuningolásban? Tudom, hogy nincs általános recept, minden kártya kicsit máshogy bírja, mások a határai, de úgy kb mégis? Én az alap 1000/1200 -ról most 1050/1250 -ig mentem el simán a catalyst driverben, de gondolom ennél azért többre is lehet húzni. Mik a tapasztalatok?
-
nubreed
veterán
Sniper Elite V2 -ben ezt kaptam:
Sniper Elite V2 Benchmark Report
================================
Created: 2013-02-06 at 19:18:43
Build Version: 1.05, Jun 7 2012
================================Average FPS: 39.8
Minimum FPS: 19.3
Maximum FPS: 448.4Number Of Frames: 3047
Average Frame: 25.155ms
Minimum Frame: 2.230ms
Maximum Frame: 51.703msMachine Name: NEXUS-PC
Monitors: 1
Operating System: Windows 7 Professional Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
System RAM: 8142MB
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz
Number of Cores: 4GPU Name: AMD Radeon HD 7800 Series
Feature Level: DX11.0
Driver version: 8.17.10.1172
Dedicated VRAM: 2029MBResolution Width: 1680
Resolution Height: 1050
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: LOW
Supersampling: 2.25x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OFF -
nubreed
veterán
válasz
janes1976
üzenetére
Most már kíváncsi lettem ha haza mentem én is futtatom a Sniper Elite Benchmarkot meg 3d markot is. Nekem Asus 7870 -es van, tegnap raktam bele a gépbe és nálam az a furcsa, hogy kicsit melegnek tűnt. Windows desktop alatt 32-33 fok így alapból, Far Cry 3 alatt kb 73 fok. De a ventiket egyáltalán nem lehetett eközben sem hallani. Ma felrakom a SmartDoctort is és azzal olvasom az értékeket illetve szabályzom majd a venti sebességet, remélem segít hűvősebben tartani a gpu-t ha jobban pörögnek a ventik. Nekem i5 3570k a procim, jelenleg kicsit tuningolva, 4Ghz-en megy.
-
nubreed
veterán
válasz
Montesantos
üzenetére
Nekem ez van : [link]
Milyen programmal nézed a hőfokokat?
-
nubreed
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Na meg is van, minden szép és jó, még játék alatt sincs hangja, a HD5850-et azért lehetett hallani már játék alatt de az sem volt vészes. De visszatérve az Asus 7870-re, pont az a bajom egy picit, hogy a ventillátor mintha túl alacsony fordulatszámon tekerne, Far Cry 3 alatt néztem, a gpu hőfoka 73 C körül volt és a ventillátorok kb 50%-on mentek. Úgy gondolom ha kicsit jobban pörögnének, akkor le lehetne menni 70 fok alá. De a catalyst driverben csak két lehetőség van a venti szabályozásra, vagy teljesen automatikusra hagyom vagy manuláis értéket állítok be de akkor mindig ezen pörög, nyilván idle-ben meg sima windows desktop alatt semmi szükség a magas fordulatszámra, de játékok alatt nem ártana. Amúgy ezeknél a kártyáknál normális a kb 73 fok a fent említett feltételek mellett? Másik kérdés, mivel lehetne normálisa szabályozni a ventillátor fordulatszámot, úgy, hogy ha elér egy bizonyos hőfokot a gpu, akkor ennyi vagy annyi fordulatszámon pörgesse a hűtőventit?
Egyébként egy elég jól szellőző házam van, Xigmatek Midgard 2, 3 ventivel, 1 elől, 1 hátul és egy nagy 14 centis Thermalright ty-140 felül, talán ezek még fontosak lehetnek a kérdés szempontjából. -
nubreed
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Köszi megint.
Magórajelen kívűl nagyobb jelentősége van a ram órajel húzásának, nem? De visszatérve a magórajelre, pl ez a változat alapból 1 Gh-en megy, ha 1050-ig felmegyek (nem tűnik valami soknak) hány +fps-t jelenthet a gyakorlatban? -
nubreed
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Köszi, meg is rendeltem. Mákom volt, még egy ezressel olcsóbb lett a ma reggeli árhoz is képest is.

Még annyi, hogy mennyire van jó esélyem arra, hogy tudom húzni egy kicsit ezt a változatot a kártyából?
Milyen szoftvert érdemes használni a húzáshoz, a gyári cd-n lévő tweakert vagy inkább catalyst ccc-ből csináljam? -
nubreed
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Köszi!
Ebből két változat van, a dc2 és a dc2tg. Elég nekem az első? Azt látom, hogy a tg változat egy picit húzva van gyárilag, ez nekem nem ér meg majdnem 8000 ft különbséget szerintem, ha csak nincs valami más különbség is.
-
nubreed
veterán
Csak azt szeretném megkérdezni, hogy mostanában szeretnék új videokártyát venni. Eddig HD7870-ben gondolkoztam, de nyakunkon a 8000 -es sorozat, amiről azt olvastam, hogy elvileg januárban piacra kerül. Várjak még néhány hetet rá szerinteted vagy ugorjak bele a 7870-be? Egy 5850-ről váltanék.
-
nubreed
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Köszi.
Az olcsóbbiknak aminek kissebb az órajele, az gondolom a referencia alapórajelen megy, a drágábbik pedig gyárilag tuningolt egy kicsit? Erről lenne szó?
-
nubreed
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Még annyi, úgy látom hogy a driverlceaner.net fizetős. Ingyenes változat nincs is belőle?
-
nubreed
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Egyébként ez a szóbanforgó drivercleanerdotnet? [link]
-
nubreed
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nekem soha nem volt gond a Driver Sweeperrel, pedig már ezer éve használom, Windows xp korszaktól kezdve, szintén ezer videokártya csere után takarítottam el vele a szart, 3 éve már windows 7 64 bit alatt és SOHA semmilyen gondom nem volt.
-
nubreed
veterán
Én is pont a Sapphire 7870 Ghz Editiont szemeltem ki magamnak, még jó, hogy olvasom a topicot. Természetesen nem szeretnék hibás darabot venni, ha a boltban előállok azzal, hogy mielőtt megveszem a kártyát, szeretném kibontani és megnézni, hogy minden rendben van e vele így külsőre, vajon mennyire fognak csúnyán nézni rám?

-
nubreed
veterán
Sziasztok!
A Sapphire HD 7870 2GB (konkrétan ez: [link])mennyire hangos? Látom, hogy 2 venti van rajta és igencsak eltér a hűtő a gyári referenciától, mennyire hatékony a Sapphire megoldása?
Most elég jó ára van ennek a kártyának ezért felkeltette az érdeklődésem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fujifilm X
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Gitáros topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Microsoft Outlook topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Whisky topik
- További aktív témák...
- Eladó garanciális ASUS ProArt 4070 OC Edition 12 GB
- 27% - Gigabyte RTX 3060 12GB OC DDR6 GAMING Videokártya!
- Sapphire Pulse Radeon Rx 5500 XT 4Gb Videókártya ELADÓ
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3060 OC Edition 12GB GDDR6
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3917, 100% Akkumulátor
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Az 1150 sem kevés már, így átlagban ezek szerint elvileg picit több mint 10%-os gyorsulást jelent, persze az elmélet meg a gyakorlat mindig más.