Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
-
0805
tag
Sziasztok.Érdemes a meglévő Sapphire 5850-esemet lecserélnem,ha a legujabb játékokkal szeretnék majd játszani full hd-ban "full" grafikával?
Köszi!
-
nagyúr
válasz Qtya72 #28698 üzenetére
Ha nem akarod +főzni a VRM -edet akkor minda 2 -őt gyorsan elfelejted!
Vagy barkácsolsz és fent hagyod a VRM lemezét
Bár még akkor se nagyon lessz elég az AC venti légáramlata Még 100.% os fordulatnál sem hogy rendesen lesöpörje a meleget erről a fém lapról!
Zalman VF3000A inkább ilyet keressél rá! nem kell mindent iponból venni
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Ferdzsoo #28703 üzenetére
Az kemény
Tudsz bugázni infrás hőmérőt pár mérésre? Érdekes lenne ellenőrizni..
Mindettől függetlenül, ha throttlingol alapon, akkor nyugodtan gariz6od.DroiDMester
Rá kellett jönnöm, azért a lemez sem mindenható. Az előbb ~1 óra DIRT után elkezdett RAMhibára utaló képeket villantani, GPU közben 64°C volt, ill. VDDC 85..utóbbi miatt feltoltam középállásba a VF3000ret (~2400rpm), le is csökkent 79re, aztán nem is láttam semmi hibát.
Szóval combosítást igényel, meg is kapja, mikor ráépítem az új ventiket (2xF9 PWM, közösítve, VGAról vezérelve..utálok potikat tekergetni ).Ja, egyébként valóban brutál a ref.ek tuningpotenciálja..délután óta 1G/5G@1.2Von használom, fenti hibától eltekintve atomstabil
-
nagyúr
válasz Speed® #28710 üzenetére
ha VF3000A val tolod miért nem teszed fel a gyári VRM -jét annak nagyobb a hőleadó felülete mint a gyári alu lemeznek!
OC -ról! nekem egy elég jól sikerült példányom volt! nemrég adtam el 1,1825@1050/1250 Szintén PowerColor refi.........
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Speed® #28710 üzenetére
Van ilyen kis zalmi digitális hőmérőm.
A VRM-eknél a kari tetején (hátoldalán!!!) terhelésnél 86 fokot mutat csak simán odarakva.
Szóval simán megvan ott is a 92+."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz DroiDMester #28711 üzenetére
Szerintem ez a ~0.5cm magas 20 lamellás (10x1cm+10x2cm) kis valami meg sem közelíti a lemez hatásfokát. Ha olyan lenne, mint az F verzióé..de nem leszek rest, felpakolok a lemezre pár bordát, kicsit rásegítek.
Emlékeztem a tiédre, szépen ment. Viszont, tesztekre vagy játékban is?
Mert pl. DM11 1040en megvan 1.25Von is, de Vantage/06 már kéri az 1.3mat is, játékokban meg hamar fagyi..1020@1.25V még ment, de melegnek találtam, most az 1000@1.2 úgy tűnik 24/7re jó lesz..így is mocsok gyors.
Monjuk 04ahgy Vantage rekordjához nem elég a vége sem, de mindenki mást levert a Vantage/DM11 listán 5850ek közt ;p -
Bohir
tag
válasz DroiDMester #28711 üzenetére
"...nagyobb a hőleadó felülete mint a gyári alu lemeznek"
Pláne hogy asszem nem is alu hanem acél, aminek a hővezető képessége...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Speed® #28713 üzenetére
Próbáld ki nyugodtan ugyan nekem nem volt VF3000A -m de havernak én tettem fel a refi 5870 -re és ugye annak kicsit keményebb a VRM -je már olyan értelemben hogy vagy 30.W al többet kell neki elfűtenie! és azt is gyönyörűen lehűtötte aza kicsi kis borda! ha jól emlékezem 70.fok alatt volt a VRM vele szörös fánk alatt
#28714 Bohir nem az egy sima alumínium öntvény lemez nem acél!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Szerinted a picsányi eloxált Alu mit ér? Szerintem többet a gyári lemez.
Egyedül az a gond, hogy nehéz lefújatni róla a meleget..de felbordázom.DroiDMester
Masszívabb a lemez, jobban bízok benne. Nomeg a RAMokat is lefedi..
Nagyjából semmit nem utálok jobban, mint a pöcs RAMsünikkel szívni.
De nem zárkózok el egy próbától VRM téren, ha az a nyerő, vagdosok.Más: sajnálattal nyugtáztam, a microlag továbbra is AMD betegség
Kanyarok közben kifejezetten zavar, nagyon megszoktam, hogy nincs.
Még a hasonló súlycsoport 560TIvel sem tapasztaltam, az is 1Gs volt..
Remélem kifőznek valami frankót a 660/TI szériával, mert már venném.[ Szerkesztve ]
-
Bohir
tag
válasz Speed® #28716 üzenetére
A gyári lemez önmagában azért nem ér sokat, mert nem elég nagy a felülete a VRM közelében.
A VF3000A VRM hűtőjének kisebb a felülete, de mivel az egész felület a hőforrás közelében van, gyorsabban eljut rá a hő, amit át kell adnia a levegőnek.Ha nagyon ragaszkodsz a lemezhez szerezz valahonnan nagyon erős hővezető ragasztót, és ha befér a hűtő alá akkor a VRM hűtőt felragaszthatod vele a lemezre a VRM részleg fölé, de jobban jársz ha közvetlenül a VRM-re rakod!
[ Szerkesztve ]
-
etejedu
őstag
Helló!
Megéri egy 5830 exterme-re cserélni egy-egyben gtx 275 TwinFrozr OC kártyát?[ Szerkesztve ]
-
hülyegyerek
addikt
válasz etejedu #28718 üzenetére
Google minek van ?
Mégis mire számítasz 5830/50/70 topikban ? Hogy majd azt mondják, hogy ne ? Amúgy összehasonlítások alapján nem egyértelműen jobb az 5830. Valamiben ez jobb, valamiben az. Egy kategória.Pontosítok : Majdnem mindenben jobb a gtx, kivéve a Street Fighter, és a Wolfenstein játékot. Szóval nagyon nem éri meg a csere.
[ Szerkesztve ]
hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
etejedu
őstag
válasz hülyegyerek #28721 üzenetére
Képzeld mielőtt írtam volna ide elolvastam azért néhány cikket +ezt a kérdést feltettem azon a gtx topicban is.
Nem hinném, hogy csak szubjektív (ergo csakis a radeon 5830 a jobb) választ kaphatok egy szakmai fórumon.Pláne te cáfolod meg a: "Mégis mire számítasz 5830/50/70 topikban ? Hogy majd azt mondják, hogy ne ? " ezzel:
"Pontosítok : Majdnem mindenben jobb a gtx, kivéve a Street Fighter, és a Wolfenstein játékot. Szóval nagyon nem éri meg a csere."Szóval nem értem mire a gőg és a fölényeskedés.
Egyébként minden tiszteletem a szakmai ismeretednek!
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz hülyegyerek #28721 üzenetére
Viszont kevesebbet eszik jóval. Meg ha van rá garancia, az is jót jelent. Na meg tud dx 11-et, ami mondjuk max parasztvakításként említendő.
Egyébként kb 10%-kal lassabb a GTX-nél. -
hülyegyerek
addikt
válasz etejedu #28722 üzenetére
Nem gőg, nem fölényeskedés, csak szerintem iszonyatosan feleslegesek az ilyen kérdések. Mindenkinek van egy szubjektív véleménye, neked is, nekem is, a többi fórumozónak is, amit befolyásolnak a tapasztalatok (rossz-jó), az érzelmek, a márkahűség, stb, de nem feltétlenül fogsz reális választ kapni a kérdésedre. Tehát neked a száraz teszteket kell figyelembe venned, különben nem fogsz tudni a lényegre koncentrálni.
Példának ott van dangerzone válasza, amiben kiemeli, hogy fogyasztásban sokkal jobb az ati. Na most valakinek ez döntő szempont, valaki meg magasról tesz rá.
[ Szerkesztve ]
hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
etejedu
őstag
válasz hülyegyerek #28724 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, maradok a gtx 275nél.
-
angel73
csendes tag
sziasztok van egy MSI Radeon 5850 1 GB Twin Frozr II vgám ki akkarom probálni mitt tud tuningban valami segitséget kérek , de csak is alapfeszültségen , fesz emelés nélkül valakinek van tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
jó a buli csak sok a köcsög
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz angel73 #28726 üzenetére
MSInél általában magas az alapfeszültség, emiatt ha szerencséd van, sokáig emelheted..sajnos a tapasztalatok nem ezirányúak általában, a gyengébb GPU sokkal gyakoribb indok a magas feszre.
A nálam járt példány anno 800MHzhez 1.15Vot, 850hez 1.2Vot kért. Öröm az ürömben, hogy mindkét értéken bőven megfogta a TFII 70°C alatt, 40%ra belőve. Mondjuk a mostani ref. példányom 1GHz@1.2V értékét látva azt mondom, ez sovány vígasz TFII tulajoknak :S Próbálkozz, 24/7re 1.2V elfér..hűtésre figyelj.
RAM téren példányfüggő..1250(5000) általában menni szokott, de azért inkább 50-100MHzenként emeld alapról és teszteld hosszan. -
_stick_
őstag
Belinkelem ide is, hátha találkozott valaki a problémával...
-
Qtya72
aktív tag
válasz DroiDMester #28709 üzenetére
Igaz, csak ott találtam legkedvezőbb áron a komplett gépet.
De rád hallgatok, és rendeltem máshonnan hűtőt.
Köszi a válaszokat, tanácsokat Mindenkinek!
-
Ferdzsoo
addikt
Az lehet hogy sikerült GPU register rész nélkül átírnom a feszt?
Simán átírtam a clock settings-ek alatt flasheltem és a megadott VDDC-ket látom mindenhol.
Lehet hogy ennek ellenére a magasabb fesszel megy, csak azt írja hogy kevesebbel megy?
GPU-z is a megadott értékeket mutatja...
1,163-ról 1,063-ra vettem vissza.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
angel73
csendes tag
szerinted ? : [link]
-
BRIKLY
veterán
Tuningot ne csak programmal teszteljetek,és főleg ne furmarkal,akkor inkább GPU Tool.Ez rögtön jelez ha hibát talál.
Én 20 perces tesztelés után mindig TDR-t kaptam BF3 betöltés közben,újra telepítettem a drivert,akkor egy darabig jó volt,aztán kezdte előröl.Kezdtem azt hinni,hogy hibás a kártya,megpróbáltam visszavenni az órajeleket,az csak egy gép újraindítás után segített.
-
angel73
csendes tag
egy kis segitség kéne tuningolom az msi 5850 vgám msiafterburn-el átirtam a cfg filét ugy ahogy leirták a forumokban sikerült minden tehát tudok tovább tuningolni de hiába mentem az applyval vissza ugrik a csuszka alapra tehát nem menti el a beállitásokat mi lehet az oka?
-
Silentfrog
veterán
Üdvözletem!
Meghirdettem a hd 5830 xtreme kártyám és nem tudom,hogy a tuningot beirjam e a hirdetésbe.
A ccc ben emeletem a mhz-eket 900/ 1250 re /eddig engedi a catalyst/ Ennyivel stabil volt
Ez jónak vagy átlagosnak mondható ennél a kártyánál?
Volt fent Trixx is de azzal csak feszültséget csökkentettem,nem probáltam a kártya végét mit tud.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest