- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Televan74
nagyúr
Detroit Become Human -t megvettem, hát egy ez csoda a játék. Ma meg a 10 € kuponnak köszönhetően megvettem a Rebel Galaxy Outlaw -ot is.
-
Televan74
nagyúr
Ma megvettem a Rebel Galaxy Outlaw -ot. Tegnap előtt meg a Detroit Become Human -t. Nah a Detroit egy faja game. Nem bírom lerakni az interaktív mozit.
-
ViZion
félisten
Nah, megjött a céges teló. Látta a főnök, h a P30-at is nézegettem, de mondom ehh, nem fizetek rá, elég a P30 lite is bőven.
... megkaptam a P30-at, nem kell ráfizetnem, boldog karácsonyt.
Nah, fain, egy telóért megvették a lelkem, 'oszt fele tudását se használom, minden baszt kikapcsoltam, elkezdem belakni. Örülök neki, nem vitás, de ejj, ingyen a nap sem süt, azért azt már tudjuk mi öregek. -
ViZion
félisten
válasz
Gyuri27 #16378 üzenetére
Mondanám, h Warframe, de ezt már mondtam. Nyögvenyelősen indul, rengeteg az infó eleinte és kevésnek tűnik a tartalom. Később ez változik, rengeteg tartalom van, mindet még én sem ismerem, vagy nem jutottam el odáig, h belevághassak. A naprendszerben még most is sok cuc van zárva, talán 12 pálya, de ezekhez már nem elég a gyári cucc, a tuningolt fegyók, hanem a karaktered is fejleszteni kell. A kari ki tud lépni a warframe-ből -amolyan asztrális projekció, ha érted... Aztán agyalja a népet a saját képességével, van, amire csak ez hat.
Most meg behozták az űrhajós részt, elég sok bibije van még, de szinte naponta peccselnek, jönni fog a kontent is, egyelőre nagyon alap küldik vannak. Itt minden ingyenes, mert kis odafigyeléssel rengeteget lehet biznicelni, sok platinumot gyűjteni, ami itt az a pénz, amit rendes euróért vennél. A játékbeli credit, meg a szindikátusok, csoportok, stb. pénzei ingame farmolhatók. Egyszerűbb küldikbe szóló, nehezebbeknél mehet a csapat, de ez olyan, h sokszor jobb csapatban: több ellenfél, több loot. Páran csinálják a küldit, többiek keresgélnek, ha van jó cucc, akkor jelölik, mindenki boldog. Nekem bejön, sci-fi, nagy ugrások, jó mozgások. Lehet kardozni, van egy rakat fegyó. Lehet moddolni, agyalni -ezt több szinten is. Sokat segítenek a kezdőknek, én is rengeteg cuccot kaptam másoktól. Jó a wiki, jó a chat. Wiki és a player help kitűnő, kevés játék mögött van ennyire friss, részletes wiki.Jah, nemrég ingyenes volt a Wasteland 2 is, kicsit más stílus, nekem tetszik mondjuk.
-
Gyuri27
félisten
-
Habugi
addikt
Scifiből:
- Endless Space 2
- Sins of the Solar Empire: Rebellion.... de 4X-ből nem tudok mást mondani.
Igazából 10ájróért nem drága és ha még nem toltad akkor talán nem is fáj annyira a jelenlegi állapotában deeee, szóval Paradox játék, tudod ezek DLC-k nélkül milyenek, mint a cshecs bimbóóó nélkül.
Sokáig a kedvenc játék volt de a 2.0 óta..
-
Habugi
addikt
válasz
Televan74 #16374 üzenetére
~1200 órám van benne, megjelenéskor vettem meg, plusz az első 6db DLC-t.
Az 1.9es updateig a világ legjobb 4x grandja volt, a 2.0-val eljött az amit a Paradox a SOTS 2 -vel (Sword of the Stars..) is csinált anno..
A sok túlgondolástól szarrá ment az egész, a közlekedés újragondolásától pedig szétesett az AI, azóta is használhatatlan.
Az NPC gazdaságok válságba tolják magukat ok nélkül, az útkereső rutinjuk nulla, emiatt a háborúk is baromi egyszerűek.Jelenlegi állapotában a játék cirka egy éve csak halvány paródiája régi, pre 2.0 előtti önmagának, egy rossz vicc az egész.
Állítólag megfelelő AI modok (Steam workshop) kombinálásával elérhető benne az 1.9-es működés, komplexitás és nehézség cirka ~70%-a de még nem próbáltam ki.A vanillától s így magától a játéktól is momentán óva intek mindenkit, mindegy mennyibe kerül, ez sajnos már kurvára nem a Stellaris, ez valami más, egy gané, egy métely.
R.I.P.
-
Televan74
nagyúr
Van 10€ is
[link]
-
Gyuri27
félisten
válasz
ViZion #16372 üzenetére
Én Janét jobb szerettem.
Nem volt semmi bajom azzal a szinésszel. De ahogy öregszik mind külsöre mind belsőre egyre jobban játszik.
Amúgy ugyanúgy mint a sw-nél itt is jöhetnének a háttér, köztes történeket. Ugye ott jön a yoda, obivan. Volt solo meg zsivány egyes.
És ezekre lehet köpködni. Mer hát nemolyan. De két dolgot ne felejtsünk el. Egy: akkor még fiatalok voltunk. Kettő: 30k év sokat szépít.
Én szerettem az új érás egész estét filmeket is st-ből.
[link] új filmek egyebek.
Na gecc ha tarantinó rendezi az st-t az állat lesz.
Az st:d 3 évada is várós.
Bár addig nézünk expansét ha lesz felirat.Meg kéne venni a stellarist végre. Csak a 40 orjó nem finom.
-
Televan74
nagyúr
-
Gyuri27
félisten
[link] ST: Picard
-
ViZion
félisten
P30 Lite lesz elvileg. Note 8T az 20 deka, annyi még kenyérből is sok.
Amúgy szvsz nagyot lehetne kaszálni egy-két kisebb modellel, ha csinálnának jó vasra valami 4,5" körülit. Honort vettem volna, de itt még van a cégnek levásárolható keret, főnök engedte volna a külsős vételt is, de nem akarok különcködni. P30-at is megemlítettem, h nagyobb akku, kisebb méret, erősebb vas... de az is túl van a kereten, amiért mások kaptak. Persze van, aki dobott rá pénzt, de annyit nem ér, nem használom ki. Amúgy azt írták, h a Honor 7-nél már a smart és a P30 lite is erősebb... WTF... sebaj. -
Televan74
nagyúr
válasz
ViZion #16362 üzenetére
Redmi Note 8T - nekem Note 7 van,remekül sikerült modellek.
Xiaomi Mi Note 10 - erősebb ás drágább kiadás. -
ViZion
félisten
Sziasztok!
Céges telót kell választanim. Samut nem szeretnék, sok rajta a fos. Most Honor 7 van, szeretem.
Nem kell sok extra, ebben a 3 GB ramot szeressem. Kicsi kellene, az mondjuk nincs... kamera, etc nem szempont, jó akku, 4G, jó kijelző kell kb.
A lehetőségek, röviden:
Huawei P Smart 2019
Xiaomi Redmi Note 8T
Huawei P Smart Z
Huawei P30 Lite
Huawei Nova 5T
Samsung Galaxy A70, A50
ezekért fizetnem kellene vmit:
Huawei P30
Xiaomi Mi Note 10Melyik az, ami kicsi, de fHD vagy jobb a kijelző -ill. legalább a Honor 7 szintet hozza? Nova 5T nagy akku, de nem kicsi cucc...
Gyorsan kellene... ma kell mondani, h mit. -
Beretvás
veterán
Na mi van pupákok tömitek a bejglit? Vagy csak matyiztok?
-
ViZion
félisten
-
Whysperer
addikt
-
ViZion
félisten
Köszi!
Igazán nem játékra veszi, sulihoz kell. De tutira az is jön később... -
-
Gyuri27
félisten
válasz
ViZion #16340 üzenetére
Az u2500-tól felfele már jók. 2700 csak olyan notiban volt érdemes venni amiről nem spórolták le a hűtést mert hajlamos volt trottyingolni.
Ebben a kategóriában szerintem nemigen van kimelkedő (kb mind egy kaptafás).
Ami eltérő lehet a csatik, kimentek milyensége és mennyi van. Meg a gari idő.
Lenovoró 2 év van hp-ra mondjuk 3.
Ha meg szükült a kör 2-3 darabra akkor lehet videókat teszt nézni. -
ViZion
félisten
Notis topik csak write only, de senki senkinek nem válaszol. Mondjuk pár félmillás gémer gépre ment válasz, de az is kb. semmitérő...
Ide is bedobom, a kérdés főként az, h AMD lapost érdemes-e venni? Korábban Intel itt mindent vitt, jogosan.
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Mostanában
(2) A gépre szánt összeg forintban? max. 140k
(3) Felhasználás? irodai programok, face, net, film, hobbi/tanulás, komoly játék nem lenne
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? amit elbír, de ez nem szempont
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? fHD jó lenne, többi az ár miatt rizikó, kompromisszum belefér
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? minimális
(7) Operációs rendszer? win10/linux, de megoldjuk
(8) Tárhely mérete és típusa: 256 SSD + 8 GB ram, h elég legyen, ODD nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? semmi, alap dolgokra lesz
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? csak új, bolti
Havernak segítek, nem vagyok otthon laptopokban sajna. Nézelődtem, ezekről mi a vélemény?
- Lenovo Notebook IdeaPad S145 - 15,6" FHD, AMD Ryzen 5 3500U, 8GB (2x4GB), 256GB SSD M.2 2242 PCIe 3.0x2 NVMe, AMD Radeon Vega 8
- Acer Aspire 3 A315-42-R6PV Black NOS - 8GB Laptop: Processzor AMD Ryzen R5 3500U (upto 3700), Memória 8192 , NVMe SSD 256 GB, Kijelző 15,6" FHD LED matt
Vagy inkább Intel procist nézzek? Köszi a segítséget előre is -
Beretvás
veterán
Látom van itt naplopós, pupák, spártai, troll, kobold..
De egyik sincs felkészülve a karácsonyi szüretre..
Vásárolgassatok csak majd megyek..
Némi havat kaparok majd rátok..
-
Gyuri27
félisten
válasz
Merula Alba #16334 üzenetére
Hidd el nem öröm. De hát ha kell akkor kell. Az élet nem habostorta.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Merula Alba #16328 üzenetére
Nekem jó. Eláshatlak máskor is. Persze jobb lett volna az értékeid most ellopni. Mégis csak jön a karácsony.
De jó lesz az akkor is. -
Beretvás
veterán
válasz
Merula Alba #16328 üzenetére
Én közelebb vagyok csak egy határt kell lépned..
-
Merula Alba
tag
Szép kis csapat közepébe kerültem mondhatom.
Jó lesz nekem itt!
Úgy néz ki hogy megoldható a helyzet, lesz segítségem a közelben. Persze nem ingyé', de manapság jó szót sem kapni ingyen. Mindenesetre olcsóbban megvagyok mint 260 KM-re való benzin.Úgyhogy Gyuri27 majd legközelebb bandázunk.
-
ViZion
félisten
válasz
Beretvás #16324 üzenetére
hö? WAT?
Nem mindenki bozontos borotvás útonálló, van, aki egész nap bogarászik valamit.
TrollGyuri gondolom embereket hajlít be a röppályára, Habugi biztos jógázik, Televau meg ilyenkor még szórja a pízt, utána megnézi az összes anmecsajos videót YT-n egyszerre...
Szal. kérem van itt dolog bőven. -
Beretvás
veterán
Pupákok ,hogy alszanak.
-
Televan74
nagyúr
-
ViZion
félisten
válasz
Merula Alba #16320 üzenetére
Nah, akkor kezdj el matekozni... Mikor vetted a lapot, abból -3-5 hónap, és az akkori bios lesz rajta valószínűleg. Ha idén vetted, akkor szinte biztos, h fog vele menni. De legyen benne, utána ráérsz aggódni.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Merula Alba #16320 üzenetére
5534 induljál meg.
Van pálinka. Kapsz egy kis disznótorost.
Pénzt hozzál. Meg olyan autóval gyere (inkább tankkal) ami a tajgán is elmenne.
Ha a megyébe vagy irj és mondom a többit. -
Merula Alba
tag
válasz
Habugi #16319 üzenetére
Eddig annyi infót tudtam kiszedni a lap előző tulajából hogy neki 1600X-es proci volt a lapban. 2-3 BIOS frisítést is csinált rajta. De nem tudja megmondani melyik BIOS van épp fent a lapon.
Gyuri27: Köszke, majd számolok ezzel is.
Helyileg Albertirsa, de mozgékony a lap. Vagy én. Bármire nyitott vagyok, csak ne a fa alatt legyen majd a szett darabokban. -
Habugi
addikt
válasz
Merula Alba #16317 üzenetére
Nézz/kérdezz utána megy-e nálad is CPU nélkül, hátha megúszod ennyivel.
Végszükség esetére pedig.., értékelései alapján okés.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Merula Alba #16317 üzenetére
Nem tudom hol vagy. De biztos van egy jó fej ryzenes a közelben.
Ha az én közelembe laksz rábactál. -
Merula Alba
tag
válasz
Habugi #16316 üzenetére
Ebben reménykedek. A szervizes megoldás amit hokuszpk javasolt nem lenne gond, csak az ünnepi bolondokháza miatt. Ha már lenne egy alap konfig hogy fusson ne a fa alatt töltse az alkatrészhalom az ünnepeket. Vagy egy szervízben.
Mindjárt megkérdezem a lap előző tulaját, hátha tud segíteni. -
Habugi
addikt
válasz
Merula Alba #16311 üzenetére
Az MSI lapok ~kétharmada már egy ideje képes arra, hogy CPU nélkül is tudjon a tulaj BIOS-t frissíteni, szemben sok más gyártóval erre figyeltek.
Én a helyedben először is elkezdenék olvasgatni hátha a 370es Krait is ilyen! -
hokuszpk
nagyúr
válasz
a lakhelyed kozeleben keresel valakit, akinek van elsogenes Ryzenje, es hajlando arra a par percre kivenni a gepebol.
vagy beviszed valamelyik szervizbe, ahol megcsinaljak. -
ViZion
félisten
válasz
Ahol veszed, ott kéred a frissítést. De a lap oldalán nézd meg, milyen biostól támogatott a proci, és boltban kérdezd meg, h mi van a lapon.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Merula Alba #16309 üzenetére
proci nelkul nemfog menni a biosfrissites, viszont a lapban levo biossal meg valoszinuleg nem fog elindulni a 3xxx -es proci. X370 lappal az is elkepzelheto, hogy a 2xxx sem indul.
Valahonnan szerezni kell egy regebbi Ryzent, amivel elvegezheto a frissites. -
Merula Alba
tag
válasz
hokuszpk #16307 üzenetére
Bocsánat, ezt elfelejtettem mondani. Nem gondoltam hogy fontos. Találtam hozzá hivatalos oldalon BIOS-t.
Viszont azt nem értem hogy kell frissíteni a proci előtt. Ezek a lapok engednek biosban turkálni proci nélkül is? Vagy nem így értetted? Látom itt is lesz mit tanulni.
ViZion: 2-3 lépésben maxolom ki magunknak a gépet, lesz pénz VGA-ra is. De az alap a proci és a RAM lesz. Addig megy a régi 750TI-vel. 2 hónapig az is megteszi. :-) Zene és játék megy majd ezen a gépen. A MIDI pedig nem proci igényes.Hosszabb távon (5 év kb.) biztosan nem lesz bajom semmivel. Az előző vas is sokat kibírt, persze videókarit kellett cserélni. De ez a taktika nekem megfelel.
-
ViZion
félisten
válasz
Merula Alba #16305 üzenetére
...csak azt nem írtad, h mire kell. Amire kell, az mennyi magot használ? Ha játék, akkor az ócóbbat, a többit inkább VGA-ba, ha fix a keret. Ha nem, akkor az újabb többnyire jobb is.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Merula Alba #16305 üzenetére
jahogy lapod mar van.
mielott barmit bevasarolsz, nezd meg van -e ( biztos van ) 3xxx procit tamogato bios a laphoz, amivel frissiteni kell, mielott betolod a 3600X -et. -
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Merula Alba #16302 üzenetére
offtopikban offolni ? ez jo
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Merula Alba #16300 üzenetére
a Ryzen 5 3600X a frissebb.
egy-ket esetet leszamitva hat maggal kb. hozza ugyanazt a teljesitmenyt, mint a nyolcmagos 2700X.
de igazabol a kerdesednek itt a helye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- iPhone topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Milyen videókártyát?
- Google Pixel topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest