Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Őskoczka
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
sNk77
aktív tag
Meg is van a Merc310 XTX, ez már ad képet. Nem úgy mint az ASRock.
Mit érdemes ilyenkor nézni, tesztelni rajta? Progikat sem ismerem, ha tudnátok segíteni.
Jó kis darab egyébként. Én nem vagyok oda az RGB-ért, ezen kifejezetten tetszik ez a letisztult kis fény.
A tartója szerintem rendesen fogja, támasztja, de szeretnék egy vertikálisat, tudnátok egyet ajánlani? Köszi.
Miközben írtam ezt, elment a kép majd visszajött. Ebből baj lesz.
nádpálca
-
Speedy007
őstag
Nem hülyeség mert lehet benne valami nem zárom ki, mert mikor a Corsair RM850e-t használtam HEC beles volt ott is CW volt most meg vettem nem rég a ROG-ot Seasonic Focus GX beles ott hang tónust váltott csak kérdés hogy melyik az a táp ami esetén nem kell az egyik szervemről lemondani hogy jó lesz e.
-
Speedy007
őstag
Lehet... De most végig zongorázni az összes létező 1000-1200W-s tápot arra nincsen büdzsé sőt 100.000-s tápokra még inkább
Be Quiet! 1000W Pure Power 12 M ez emészthető áron megy egyes helyeken csak kérdés mit érek el vele mivel HEC beles és már volt olyan tápom 850-ben. Esetleg itt még a bányász farmból ki operált Corsair RM1000X van még 70.000 fölé nem bírok menni -
Alogonomus
őstag
A Gigabyte Gaming az lényegében egy sima referenciamodell, csak kidekorálva. Az OC megtévesztő, csak 25 és 30 MHz a plusz frekvencia.
Az XFX kinézetre valóban nem nagy szám, de a Nitro+ (meg a botrányosan drága Gigabyte Aero) mellett az egyetlen racionálisabb árú vapor chamber modell. A vapor chamber pedig nagyon jótékonyan hat a hőmérsékletre és így az elérhető frekvenciára. Az eddigi tapasztalataim alapján bőven ajánlom mindenkinek, akinek a kinézet nem annyira számít. A Chokito reklám után szabadon, ronda és erős . Teljesítményben ott van a Nitro+ szintjén, csak lényegesen olcsóbb. Mondjuk méretes kártya, de stabilan 390 watt mellett is elvan 50% alatti ventilátorokkal.
-
joysefke
veterán
A teszt alapján a Hellhound a leghalkabb a quiet BIOS-t aktiválva.
-
addikt
AZ XFX kártyával én is szemeztem, szerintem semmi baj nincs a formájával, sőt
Én részemről nyugodt szívvel ajánlom a pulse verziót, lehet könnyen szabályozni a ventiket és akkor teljesen rendben van!⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
addikt
A sapphire nitro a csúcs. Nekem a pulse van, ez sem rossz csak hangosabb picit. Cw nincs. Asus tud cw-zni, mert nagyon premium tekercsek vannak rajta, csak ennek a cw a hátránya. Asrock-ot is szokták ajanlani. A powercolor kártyákra is írták a cw-t korábban ha jól emlékszek, de a többiek majd kiegészítenek, vagy javítanak
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
nagyúr
-
nagyúr
Ezért nem szabad venni AMD-s CPU-t(platformot), azokkal állandóan csak a szívás van! És nem te vagy az első ilyen és hasonló eset!
15.év intel CPU only után, tavaly énis vettem egy ASUS Rog STRIX lapot meg bele egy 5800X CPU-t mert ugye tavaly nagyon nagy sláger volt ez a CPU, hogy mennyire jó STB......
Mondom adok neki egy esélyt így ~15.év után, hát baromi nagy csalódás volt, 1.hónap után adtam is el!
Elég volt az a pár hét amit szoptam vele intel-el 15.év alatt fele annyit nem szívtam mint azzal 4.hét alatt!Ráadásul nálad még az is tetőzte a dolgot hogy ASRock alaplapod van, ami még intel oldalon is hulladék kategória, pont ilyen(és hasonló) apróságok végett!
lehetséges hogy a visszaküldött VGA teljesen hibátlan lesz egy intel konfigba vagy akár AMD-sbe is csak nem ASRock lappal(és most lehet jönni azzal hogy ASRock VGA ASRock alaplappal miért nem szereti egymást!)
Várjuk majd a fejleményeket!
-
gaben88
őstag
Volt nálam pár napig egy RTX3080 Ti, az meg azt csinálta, hogy csak Windows betöltése után adott képet, HDMI-n és DP-n is. Így BIOS-ba nem tudtam semmit állítani... Ez oldotta ott meg: [link] Ott ez tényleg megoldott mindent! Ezt csak azért írtam, hogy ott se mindig fenékig tejfel minden. Ellenben AMD kártyával még nem szívtam ilyet.
Sajnálom![ Szerkesztve ]
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Norb79
őstag
Én azért nem lennék meglepve, ha az alaplapi slot és/vagy a tápkábel lenne a ludas részben/egészben.
Az 1060as közel sem ugyanannyi wattot vesz fel, se a lapról, se a kábeléken, szóval egyértelműen akkor lehetne mondani, hogy a kártya a hibás, ha berakod egy másik gépbe, ahol hasonló wattmennyiséget zabáló kártya megy simán és úgy is halott.
Persze lehet, hogy a kártya halott, de az 1060assal megy, az nálam még nem jelenti automatikusan azt, hogy a kártya a hibás és akkor a 3070essel is lehet még meglepetés.
De reméljük nem így lesz, csak kifogtad a millióból egy hibás kártyát pechedre. -
-
nagyúr
Ha visszaküldöd, 14napos el állással a boltnak, az az első dolga hogy leteszteli, nem e hibásan küldöd vissza!
Ott kiderül a turpisság, ha hibás lesz ott is, nemfogod visszakapni a pénzed, és garanciába fogják csak bevenni!
Erre van a 3napos dolog, ha hibás és átvételtől számított 3napon belül jelzed akkor cserélik, ezután már csak a gari marad ha hibás!
[ Szerkesztve ]
-
eszakas
senior tag
Még egy dolog volna amit nézz meg.
Köss le minden vinyót a vezérlőkről, ha M2 van azt vedd ki. Ne legyen SATA sem USB eszköz csatlakoztatva. Igy csinálj egy BIOS resetet ugy hogy ne legyen benne a kártya. A gép tápkábelt kihúzod, kiveszed az alaplapból az elemet /finoman/ egy fémes eszközzel összekötöd az elem foglalat alsó lemezét az elem foglalat oldalsó lemezével egy pár másodpercre /én csavarhúzóval szoktam/. Visszarakod az elemet beleteszed a kártyát, bedugod a tápkábelt és bekapcsolod.Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
eszakas
senior tag
Ja még esetleg másik monitorkábelt néznék meg.
[ Szerkesztve ]
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
nagyúr
-
BeZol
őstag
Nekem már csak pár ötletem maradt:
HDMI / Displayport kábelt átdugtad alaplapi kivezetésből a videókártyába? Találkoztam olyannal aki alaplapiban hagyta és csodálkozott h nincs kép (+ megfelelő forrásjel kiválasztása kijelzőn, meg adni neki annyi időt amíg windows betöltene és ott észleli)
Videókártyába vezető tápkábelek jól vannak bedugva a videókártyába ÉS a tápegységbe?
Lehet, hogy nincs teljesen bepattintva a helyére pl. a tápegységnél, vagy esetleg cpu-részre dugtad be hátul a pci-e kábelt. (tápfüggő h lehet-e ilyet, de van ahol lehet, ezért érdemes ránézni erre is)Ha a fentiek után sem jó, akkor megnézném másik videókártyával, simán lehet h rossz a pci-e slotod, mert volt akinél pl. a legfelső slotban nem ment a videókártya, igaz az intel konfig volt, alaplapcsere oldotta meg.
Ha másik kártyával megy a legfelső slotban, akkor a kártya lehet a ludas, egyébként a fentiek után alaplap.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
A BIOS frissítésnél azt kéri, hogyha van bitlocker bekapcsolva, akkor írd le a frissítés előtt a visszaállításhoz szükséges kódot. Ha nincs bitlocker, akkor ez az üzenet ignorálható.
Egyébként én is BIOS frissítésre gyanakodnék első közben, ha a VGA kihúz-bedug körön már túl vagyunk.
sNk77 #960
Ez az Adrenalin "nemlátás" sajnos Windows hiba is lehet. Imádja frissíteni vagy régebbi verzióval felülírni a driver-t, és ráadásul a csupasz verziót rakja fel, ahol nincs Adrenalin.
A gépen megmarad maga a SW, de nem fog működni többé. Nálam ki van kapcsolva ez a frissítés, mégis egyszer csak gondolt egyet és telepítette a butított újabb driver-t...Ha működne a kártya, akkor annyira tényleg nem fogsz mellé vele, de a nyugalmat preferáló ismerősöknek én is nV-t ajánlok inkább. /sorry
-
eszakas
senior tag
-
BeZol
őstag
Oh nálam ilyen mennyiszer volt a 8700K konfigommal, sosem vette be primary graphics adapternek a pci-express graphics cardot és csak teljes bios-reset oldotta meg h észhez térjen
(én úgy szoktam ha nincs bios reset gomb az alaplapon, hogy tápkábel kihúz, táp kikapcs, alaplapi elem kiszed, táp bekapcs kábel nélkül, gépbekapcs gombot nyomkodom 3-5ször h tutira kimenjen a maradék áram is a gépből, ezzel kész is a bios reset, mehet vissza minden, oh és igen, asrock alaplap volt az is )[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
eszakas
senior tag
Alaplapi BIOS reset? Minden tápcsati rendesen bedugva?
[ Szerkesztve ]
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
nagyúr
21.fokos szobában készül az összes tesztem, nálam mindég ennyi van!
ahogy most is!
UV= Under Volt, tehát a gyári feszültségnél kisebbre véve 1080mV on használom a gyári 1150 helyett
OC= Over Clock, tehát nem gyári órajelen és TDP limiten hanem tuningolva
több óra játék alatt természetesen nem 48.fok, és nem is FIX66% on jár a venti mint ott a tesztek alatt!
itt van egy 2,5.órás Forza Horizon játék utáni érték!
55.fok volt a max GPU, de az átlag még a 47.et sem érte el! mondjuk itt nem is volt annyira terhelve mert csak 300W-ot evett!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
-
ScomComputer
veterán
Na milyen ügyes lettél,látom a tápos topikban már jól kioktattak..szuper !
...
Na kíváncsi leszek a Asrock 7900XT-re majd toljál nekünk normális mérési eredményeket légy szíves + hwinfo,hogy lássuk a hőfokokat és órajeleket...ilyesmire gondolok és így: [link]
Köszi..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Villanyszerelés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmvilág
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- PowerColor Radeon Hellhound RX 6600 XT 8GB - GARIS
- HP OEM NVIDIA GeForce RTX 3080
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest