- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggbuffon1897
őstag
Lehet h az a konkret tipus nem volt, de azert a tobbseg mar talalkozott veluk leven ez a hutestipus 10-12 eve a piacon van mar es rendkivul hullamzo a minoseguk, ertve ezalatt h sokkal tobb a szar mint a nem szar. Es uez igaz az aorus hutesukre is ami elv a premium naluk.
-
parandroid
félisten
Valszeg egy erősebb procival többet is tudna, az 5800x3d-vel ennyi. Elég processzorigényesek a forzák általában, motorsportnál még jobban kijön. Amúgy ez teljesen jó igy, a 6750xt-vel olyan 70 körül volt az fps. Már az is sima, de ezen meg jobban látszik. Motorsport más, ott küzdött a 6750xt a 60-nal is, kompromisszumos volt minőségben, plusz gyakran mikrolagolt. A 7900xt-vel minden maxon (kivéve rt, nyilván) is könnyedén 60 fölött marad. És végre jól is néz ki.
p
-
Micsurin
nagyúr
Megvan, az 990-995-ön már beton stabil volt, ellenben a HD2 betöltésekkor / extraction lehívásakor / Pelikan1 felszállásakor lazán tud crashelni alapból is. Utóbbi 1010 és 2600/2950-el lett ténylegesen stabil
(2710 körül stabil most a clock, edge 58 / hs 77 körül szór, venti talán ha 1200-at pörög konkrétan hangtalan)
Le is mentettem
F.B.I. Így, Illuminatis pályák kifejezetten instabilak a városi témákkal.
-
BandiT85
aktív tag
A fent említett két hővezető lap milyen vastag? Csak azért kérdem mert nemrég csatlakoztam zöld oldalról egy vizes ref XTX-szel, és bár nagyon jól voltak a hőfokaim, zavart a 20+ deltaT.
Rendeltem egy Thermalraight Extreme Odissey II-es lapot (ez volt viszonylag gyorsan elérhető, és jókat olvastam róla), de:
a legvékonyabb ebből a 0.2mm vastag, ezt is használtam, leszedtem a blokkot, sok paszta nem is volt magon, jó sok mellette. Feltettem a lapot, elkezdtem lehúzni a csavarokat, de ahogy a magtól távolodva húztam tovább a csavarokat, láttam hogy az egész NYÁK csavarodik, a magnál határozottan púpos volt. Gyorsan vissza is lazítottam a távolabbi csavarokat, aztán nagyon vékony műanyag alátéteket raktam a blokk és a nyák közé, ezzel picit kiemelve a magtól távolabbi részeket, nagyjából egyenesre hozva a NYÁK-ot. (A mag környékére természetesen nem raktam alátéteket)
Na mondom jó lesz, kipróbálom. Spoiler: nem lett jó.
Gpu: max 40-ből 50
Hotspot: max 60-ból 90
Memória: 60-ból 95-100
Ezzel szórakoztam egy fél órát, hátha meglágyul a lap és jól lesz, de feladtam, víz le, szétszedés.
Hogy a gpu picit szarabb lett, még ok, de hogy a hotspot miért ment el ennyire, az passz, hiszen itt kellett volna közelednie a kettőnek, nem távoldonia.
A memória viszont egyértelmű volt, egyszerűen a 0.2mm-es lap is olyan vastag, hogy a nyák törésének kockáztatása nélkül nem lehet annyira meghúzni a csavarokat a gpu körül, hogy a blokk rányomódjon a memóriákra.
Szóval úrjakentem a jó kis kyronaut-tal, azóta beállt a kb 19-es deltaT, 60 korüli hotspot, 65 körüli memóriával. -
-
malystryx
senior tag
Ezen videó alapján próbálkoztam a +15%-al. [link]
1075-öt ajánl az undervolt-ra, de visszateszek mindent alapra, aztán szép lassan próbálkozok egyenként mint régen. Szerintem ugyanoda jutok mint anno. Fentebb pedig írtam hogy ez már a 2-ik teljesen új kártya és mindkettő ugyanazt csinálja. Aki összerakta mindig azzal takarózik hogy ennek mennie kell.
@X2N: Akkor nem zárom be innentől, bár így már megjegyezte a beállításokat. Mindkettőtök írja hogy csak a max frekvenciát állítsam, akkor így lesz. Bár most jutott eszembe hogy a bolt ahol összerakták, a sokadik visszajelzésre arra jutottak, hogy elképzelhető hogy az adrenalin "túl OC-zza" a kártyát és emiatt fut hibára. -
malystryx
senior tag
Szia, épp 6 perce volt egy adrenalin összeomlás, ilyenkor 1 fps-re vált, alig tudok kilépni. Az eseménynaplóban nem látok semmi különöset, a kritikusnál semmi, a hibáknál meg valami DeviceSetupManager hiba, de ez a fagyástól minden másodpercben jelen van. Ezt írja ha rámegyek hogy mutassa a tulajdonságokat.
"A metaadatok másolása nem sikerült...."
Viszont a figyelmeztetéseknél találtam egy érdekeset, A Display-ben:
"A(z) amduw23g képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt."
Ezt kellene keressem? -
X2N
őstag
Nem tudom, a hardveres gyorsítás kikapcsolhatósága miatt írtam mert ha az be van kapcsolva pörgeti a vga-t és 50W-ot fogyaszt a 30 W helyett youtube alatt.
Gondolom ha ki van kapcsolva az összes metrics opció akkor mindegy a sampling interval is mert nem monitoroz semmit, szóval lekapcsolható teljesen.
Amit még tudok ajánlani az egy costum windows ISO amiben semmi hülyeség nem fut a háttérben,(ezt megcsinálhatod magadnak, vagy ha lusta vagy akkor Revios, LTSC/LTSB pl.én ezt használom, task managerben látszik hogy mennyivel kevesebb process fut és memóriát sem foglal annyit. -
camper
tag
Biztos hogy ez releváns táblázat a témában?
Ha csak freesync van bekapcsolva akkor counter strikeban kapsz egy 400-800fps közötti ugráló értéket. Ez játékmenet szempontjából nem jó.
Tehát tök jó, hogy oda van írva hogy best, de mikor? FPS gameben biztosan nem, mert csak freesyncet használva nem tudod fixre tenni az fps-t. Menni fog annyival amit ép adott helyzetben bír a gép.
Szóval nekem nem világos hogyan kerülöd ki a vsync-et. Ha most azt írod hogy a játékban beállítod fix-re a 165fps-t, akkor megelőlegezem neked a választ, hogy v-sync kukk ugyanezt csinálja.Nem tudom mit képzeltek eköré, hogy a vsync mit csinál másképp, mint mikor ti manuál állítjátok az fps-t.
-
Gomisan
tag
Ezt majdnem 5 éve állítottam be amikor vettem a kártyát, azóta bírja. De most megpróbáltam utánaolvasni, és olyat sehol nem találtam, hogy UV/OC+power állítás együtt, hanem annyit találtam, hogy ezekkel hasonló eredményt lehet elérni, és végeztem egy gyors kísérletet. Kikapcsoltam az UV-t és beállítottam csak egy -25%-os powert, és voilá, tényleg kb. ugyanazt a hatást értem el, max terhelésnél 150-160W körüli fogyasztást (utána kipróbáltam tuning nélkül is, hogy tuti jól nézem-e, és akkor 200W körül fogyasztott ugyanott). Szóval nekem az a tippem, hogy ha állítasz a feszültségen, akkor a power consumption állító csúszkának már lehet hogy semmilyen hatása nincs, az OC/UV felülírja azt (különben gondolom pl. nálam a +50% visszaengedte volna 200W fölé).
Szóval nem tudom hogy ezek a spike-ok léteznek-e, meg hogy tényleg "símább" lesz-e a teljesítmény ezzel a power emeléssel, lehet hogy ez csak placebó. -
robber4
aktív tag
Ahogyan irtam. Többszöri windows zsir újrapakolt windowsnál is ugyanez volt a helyzet. Semmilyen program nemvolt felpakolva alap frissitések.Chipset,VGA driver ethernet stb.. Wifi,Blueetoth amik kellenek alapok ennyi. Biosban integráltat próbáltam letiltani semmi változás. Expoval és anélkül is ugyanaz a helyzet .MCR és PD off semmi sem változik. Cpu-t is próbáltam alapon . SAM-ot ki és bekapcsolva is. Többféle BIos-t kipróbáltam már.
-
Gamer8899
lelkes újonc
Igen minden új elvileg Bios frissítve lett. A Windows 11 Prot is megvettem eredetiben.
Virtualizàció stb nem tudom mik, és nem is értek hozzá.
Én csak 60 fps re akartam egy gépet FHD-ra semmi extra de egy kalap sz…..r eddig. Nagyon bánom.Adrenalin szoftverben mik az ajánlott beállítások? Biosban?
A víz hűtést lehet szabályozni? -
Hegasus
senior tag
ezt az syy-157 paszta tapasztalatokat, majd kérlek oszd meg néhány hónap után is mennyit változtak a hőfokok, kíváncsi vagyok, mert nekem kyonaut extreme a magon és aliexpresses thermal putty a memóriákon teljesít csodálatosan lassan egy éve, és megfogadtam, hogy ha ez se válna be (de bevált), akkor jön a fém, de itt pihen lassan fél éve ez az syy paszta is, és majd dobjam ki egyenesen a kukába
vagy használható gpuhoz is. köszi
szerk.: most látom #7924Zsohi már leírta tapasztalatait az syy-nal, azért majd te is írd le mi lesz nálad a helyzet
10 hónap utáni tesztek (érdekes a ts extreme -250 pontja, de fogjuk a win11 váltásra):
stock(napi használat közben):ráengedve a max power:
és max pw steelnomad -
Vigneau
félisten
-
BlinkPeti66
csendes tag
Win11. Igen minden ilyen metódust végig csináltam amit csak találtam neten. A drivert mindig az AMD oldaláról szedem le.
Lehet hülyeség de lehetséges,hogy ez az issue az XMP miatt van? BIOSban felhúztam a RAM-okat 2666Mhzről 3200Mhz-re az XMP profil bekapcsolása által. Több fórumon is olvastam, hogy nekik az XMP okozott display errorokat (igaz ők nem ezt a driver replace hibákat említették hanem black screen, crash stb. ). Igaz ők 6000Mhz-ekről beszéltek... de másra már nem tudok gondolni. Játék közben semmi probléma nincs, semmi fagyás semmi. Esetleg még a tápra tudok gondolni, 850W de bronze besorolás. Lehet kevés lenne?
-
PuMbA
titán
Az a jó, hogy ha érdekel, ha nem, a játékok szerves része kezd lenni és lesz is (Avatar mellett például a Spider-Man 2 konzolon is kikapcsolhatatlan RT-vel jött), mert erre halad a játékfejlesztés. Tudod ez olyan, mint a gravitáció. Ha érdekel, ha nem. Van. Úgyhogy ezen nem fogunk összeveszni
Sontir: Ezt is. A mondandóm lényege az lenne, hogy minden aspektust kell nézni egy VGA vételénél, mert több fajta teljesítmény számít.
-
robber4
aktív tag
ezt a cleanup dolgot is megcsináltam olyan csak mint a ddu azután is megmaradt.Elején azt tudom hogy shaderezik minden game de már 3 napja hogy viszanyomtam az egyel öregebb drivert de ugyanaz . Esetleg az is elképzelhető hogy új kártya driver viszont a telepitett chipset öreg és az is okozhat valami gubancot?
-
_Smooth
senior tag
Igen, gyári dp kábel. Hdmi régi, de jó minőségű.
Az egész gép zsírúj, friss telepítés.
Előző gépben gtx970 volt. Az előző monitor 60hz-es. Nem tudom, mi az a ddu, de monitorcsere előtt raktam fel az új wint. Adrenalinra, igen. Néztem win monitorbeállításait, de ott nem ír csatlakozót. Csak 1920x1080, monitor típusa, meg HDR (se azzal se lehet semmit kezdeni), ja meg frissítés (érdekes módon az is 144 max, pedig elvileg 165ot tud a monitor)@Golyo69 köszi, ez remek hír
körülnézek redditen is majd.
@Gabriel köszönöm, megnézem majd azt is.
-
Zsolty20
senior tag
De pont ez az, hogy nem alapbeállításon volt, mert a driver túlhúzta az GPU órajelet, így már érthető, miért jöttek ki ilyen hibák. Jelenleg alapbeállításon van minden és kikapcsoltam minden felesleges dolgot. A hibák jelentkezésekor semmi olyan szoftver nem futott, ami ezt okozhatta. Az általad említett dolgok még az előtt elvégzésre kerültek mielőtt írtam, hardveres szempontból(amennyire megtudom állapítani) hibátlan az eszköz, itt a szoftver ami a problémás, de még tesztelni szükséges.
-
R3laX
addikt
CPU-Z Single Core teszt haszontalan, ha a procidnak az erősebb magja nem a legelső mag. HWinfo-ban ugye látod is zároljelben a magok után, hogy perf #1/1, perf #1/2. Úgyhogy azon ne aggódj, ott a Cinebench erre
. CPU-Z csak a legelső core-t pörgeti single alatt, ezt meg is tudod nézni működés közben, ha HWinfo-val monitorozod CPU-Z és Cinebench alatt.
-
Speedy007
őstag
Szerintem itt nem a tápegység lesz a hunyó mert az utóbbi 1-1.5 hónapban kezdődtek a gondok ha azzal lett volna akkor a beüzemelés első percétől kezdve lett volnaez a probléma RM850e Gold tápom van ettől nem hiszem hogy lenne hová feljebb menni. 1Kw-s tápot meg nem akarok mikor nincsen rá szükségem.
Alza fair volt és egyből mondták hogy küldjem vissza garanciális ügyintézésre ami akár 30 nap is lehet így rajtam áll hogy be válalom vagy sem ezt a hosszú procedúrát. Bár addig tököltem ezzel is hogy a 60 napos vissza küldési időből bőven kicsúsztam
-
Exodion
senior tag
Nalam minden oke. Nem all vissza az adrenalin.
@#4259 Bossp: Ezzel kivancsiva tettel. En 2700-on hasznalom, 1075mV core voltage-el miota megvan de semmi hatranyt nem latok. Legalabbis eleg sokat jatszok es 1075-on stabil a taichi. 2725vram frekin meg oke volt, de 2750-tol mar van jatek ahol elkezd artifactolni, 2800folott meg mar csak a benchmarkok mennek le.
Mem junction amit maximum lattam 82c volt, idleben ~290Mhz-en porog a vram. Miben merul ki hogy sok naftat elvisz a GPU-tol?
(marmint nem kotekvesbol kerdezem, csak tenyleg erdekel mert eddig ilyet se nem tapasztaltam se nem hallottam meg)
@#4237 laragirl83: A +15% PL-nek latod ertelmet? En is probaltam rajta emelni a taichi-nal de hiaba emeltem elobb utkozok voltage limitbe mint power limitbe es nem is boostol tole jobban. -
arnoldito
senior tag
CW jeleség pl a 4090 Rog Strixeken is van. "Sokan rámutatnak arra, hogy ezeken a kártyákon a túlzott tekercs nyüszítést az induktor nevű rész okozza. A 40-es sorozat megjelenése és 2023 júniusa között az ASUS a magasabb kategóriájú „70A” induktorokat használta, amelyek jobban teljesítenek, de potenciálisan olyan szörnyű tekercshangokat okozhatnak, amelyeket az alacsonyabb kategóriás „50A” vagy „55A” induktorok nem. Ugyanakkor a Gigabyte Gaming OC olcsó, és alacsonyabb kategóriás induktorokat használ, de ez nekik kedvez, mivel nagyon kevés panaszuk van a tekercs nyafogására." Ez igaz lehet egy RedDevilre is vagy Asus 7900XTX Tüfre mert visítanak azok is.
Asus a 4090 Rog Matrixon cseréli is az induktorokat, hogy megszűnjön a tekercs nyafogás. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola G86 - majdnem Edge
- PlayStation 5
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- sziku69: Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen routert?
- Nintendo Switch 2
- Milyen TV-t vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!