Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Őskoczka
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pug
veterán
válasz Zsmester89 #6655 üzenetére
Plus 1 a Sapphire-ra
-
Pug
veterán
válasz Sundesz #6276 üzenetére
En kezdesnek lefutnam a szokasos koroket:
Friss alaplapi bios
Default HW settings
DDU
Friss driver telepites
Loggolva monitorozni az ertekeket (az FPS-t is hogy lasd hol van a dadogas es hogy a dadogaskor latsz-e barmi kiugrot a tobbi ertekeben, CPU loadban, GPU/CPU homersekletben barmi kiugrot) -
Pug
veterán
válasz Alogonomus #6138 üzenetére
Lehet egy kartyaval tobb jatekot is "redeem"-elni.
-
Pug
veterán
válasz Speedy007 #5979 üzenetére
Régen nem volt akkora gond a bekotott power pin, mert kevesebb volt az aktiv DP csatis vga.
Ha aktiv - aktiv eszkoznel be van kotve a power pin, akkor lenyegeben mindket eszkoz ( jelen esetben monitor es vga) probal a masiknak aramot adni es ez triggereli a tulfeszvédelmet a PC oldalon, ami vagy boot megakadasban jelentkezik, vagy pl az AM3-as Sabertooth lapom eseteben "usb short circuit detection" hibaval lotte le magat boot kozben.
En azota se vettem uj DP kabelt mert szerencsere akadt itthon egy DP - USBC kabel.
-
-
Pug
veterán
Meg annyi, hogy ez csak akkor gond, ha mindket eszkoz (moncsi es vga) active DP-s.
Mivel a 290X-en az adott DP verzio nem az, igy ott nem okozott gondot, gondolom meg a 660-on sem az.
Zsohi: nekem szo szerint 3 napom ment ra, azt hittem idegbajos leszek....
Az volt a szerencsem, hogy elotte par nappal olvastam HSM egy hsz-et errol es beugrott, hogy lehet ez a gond.
Ha az a hsz nincs, akkor lehet a zarton kotok ki. Nah ezert imadom a PH-t[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
Hehe, nalam is ez volt, en 3 napig szivtam mire rajottem, hogy "szar" a DP kabelem. Olyan DP kabeled van, amibe bele van kotve a power pin is... igy "osszeakad" a VGA es a monitor. (Nalam radasul egy mocsok drag Delock kabel volt a ludas, a 290X-szel ment, 6900XT-nel mar jott a boot megakadas)
Konnyen ki tudod porbalni, hogy nalad is ez a helyzet.
Kikapcsolt monitorral inditsd el a gepet es csak kesobb kapcsold be a monitort.
Ha igy megy a gep es a win logon fogad, akkor biza az a gond, amit leirtam.Ez nem az AMD hibaja
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz kingpython #5854 üzenetére
Trust me, Giga-t ne
-
Pug
veterán
Nélam most nem tökéletes a pasztázás (itt figyel az asztalon a Honeywell "pasztalap" már egy ideje, de még nem volt lelkierőm szétborítani a rendszert).
800-ra leszabályzott ventikkel 51 fokig elmászik (itt elfő a víz egyértelműen)
1700-as maxon 45 foknál megáll22 fokos szobahő, 360-as + 120-as 60MM-es radik.
Ez ugye csak 355W, mivel XT.
Ez alapján azt mondanám, hogy megfelelő radi méretezéssel a 45 fok a 400W-re is hozható lehet, ha külön körre rakod, akkor kb biztosan.
A 40 fokos target-et nem tartom reálisnak.
-
Pug
veterán
Jelen, 7900XT ref, viz alatt.
A vizezes hobbi, nem racionalitas kerdese
Ha nem lett volna epitett vizem az elmult 10+ evben, akkor itt maradt volna biza a ref hutes.
Max meg azzal lehet "racionalizalni" a Nitrod levizezeset, hogy az a 400W nem a hazban kerul lepakolasra.
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz kingpython #5703 üzenetére
Nem kell.
-
Pug
veterán
Yepp, viz alol is maszik a paszta, mar nalam is ossze tud jonni egy 25-30 fokos delta, igaz csak stress tesztnel, jatek alatt nem (ez az elejen kb 10 fok volt max). 2 honapja itt figyel a Honeywell, csak az erot gyujtom, hogy szetkapjam a vizet es a kartyat....
Amugy azt neztem, hogy nalam a 3DMark robotos raytracinges tesz hozza a legnagyobb hofokot es a legnagyobb deltat is.
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
-
Pug
veterán
válasz Speedy007 #5627 üzenetére
Pont az volt a mondandójának a lényege (szerintem), hogy nem "normális", ergó van valami SW/HW anomália esetedben (mivel a CPU-nak nagyon minimális a Graphics score-ra a befolyásoló szerepe, így nem abból ered az eltérés)
Amúgy nálam a 7900XT alap VGA beállítások mellett ezt produkálja:
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
Ugy latszik igaz a mondas, rossz vga nem letezik, csak rossz arazas.
250K-ert a 7900GRE most tenyleg elegge jo vetel.
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz kingpython #5353 üzenetére
Nem, mivel az adott super-ek a mostani nV palettan belul sem fogjak lejebb nyomni az arakat, hanem a "nem super" parjai fole lesznek arazva.
-
Pug
veterán
válasz Healbacsi #5340 üzenetére
Ez "egy kicsit" más, mint hogy a GPU használhatja a rendszermemóriát ha a VRAM kifut (mert azt már évtizedek óta tudják a VGA-k )
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz kingpython #5324 üzenetére
En is most rendeltem ilyet, Jonsbo VC-1 feketeben.
-
Pug
veterán
válasz Malibutomi #5228 üzenetére
Az AIB kartyak nagy reszenel nehezebb is a ref, van a bordaban anyag rendesen. Most sikerult jol osszerakni a referencia design-t
-
Pug
veterán
Ez alapjan az Alphacool 7900XTX Nitro+ FC block ramegy a Pulse-ra is
-
Pug
veterán
Ne vicceljunk mar, az adott CPU+GPU parossal sustained modon, full load-on, max tuning mellett, plusz a gepben levo osszes sallanggal 600-650W fole nem tudsz menni...
Ott nem a tap "watt-ja" a keves...
Attol meg lehet maga a tap a ludas.
Teljeseb felesleges 2szer tulmeretezett tapokat ajanlani.
-
Pug
veterán
válasz Alogonomus #3750 üzenetére
Marmint, hogy az adatlapodon szereplo konfignal? (Meg ugy altalanossagban)
Hanem a CPU.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Acer Predator Bifrost Intel Arc A770 OC 16 GB GDDR6
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest