Hirdetés
- cigam: Mi az a HiDPI és Retina felbontás?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- cappa72: Új családtag: Alfa Romeo Giulietta 1.4TB
- gerner1
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsohi
őstag
válasz
steewcv65 #7996 üzenetére
Nem, MPC-HC.
#7994 PuMbA: A 6950 XT-vel a power spike-ok miatt szívtam, ami képes volt kiütni egy 850-es Seasonic Prime Titanium tápegységet, A 7900 XTX most a driver time out-ok, OC reset, bekapcsolt HDR mellett a max fényerő 400 nits-en ragad. Az NV-vel pedig bekapcsolt HDR mellett jött a ghosting.
-
Zsohi
őstag
válasz
steewcv65 #7992 üzenetére
Nem olyan biztos az, nálam videolejátszás közben szokta összesz*rni magát a driver, ha egy olyan bitrate, codec, formátum mágikus trióval találkozik amit nem szeret. Ami után újraindításig nem játszik már le semmit.
A 2080Ti óta nálam mind a két oldal olyan, mintha tátott szájjal rohantam volna a f*szerdőbe. Ma már úgy kell választani, hogy milyen problémákkal tud az ember együtt élni.
-
Norb79
őstag
válasz
steewcv65 #6287 üzenetére
De nem ott volt vége a kommentnek. Két sorral lejjebb:
”Nyilván sok játékban nem lesz meg a 144 Hz, ezzel tisztában vagyok, de azért 60+ fps a cél.”De nyilván lehet élni 7800x3D nélkül egy 7900xtx mellett, csak nem érdemes. Tegye fel a kezét aki nem csak a mások pénzét osztja be úgy, hogy 7800x3D+7900xtx legyen az otthoni configja, és szégyellje magát, akinek nem az van, de mindenkire kötelező elvárásként tukmálja ezt, mert hát a más pénze nem számít.
Én felteszem a kezem, te?! -
Norb79
őstag
válasz
steewcv65 #6285 üzenetére
144hz-es a monitor és 60+ fps a célja, ezt írta, el lehet olvasni.
Azt mondod CODban a 5800x3D mellett le fog dadogni 1440p-ben 59 frémre, de ha vált 7800x3D-re, akkor 61frémje lesz?
Vagy simán szarjuk le a kérdező konkrét kérdését és igényeit és mondjuk be, hogy a drágább jobb? Akkor meg a 7800x3D mellé miért nem 4090est javaslunk? A 7900xtx szűk keresztmetszet mindenhol! -
Exodion
senior tag
válasz
steewcv65 #6130 üzenetére
nem feltetlenul, a feszultseggel (mV) csak stabilizalja a tranzisztor az adott kapcsolasi sebesseget (MHz) az adott aramfelvetel mellett (A).
Szamomra a power limit mintha nem is letezne mindennapi hasznalathoz. Benchhez, na az mar egy mas kerdes
.
attol hogy visszaveszed a PLt meg nem feltetlenul lesz stabil az UVd. Eloszor azt kellene kitalalni hogy mi okozza az instabilitast.
- min freq
- max freq
- vram freqmin freq-t emelni ezen a szerian a szemelyes velemenyem szerint semmi ertelme.
max freq - vram meg mintha "kez a kezben" jarnanak. En 2700MHz-en hasznalom a vram freq-t 3100MHz max freq mellett. Ha leveszem a max freq-t 3000MHz-re, 2850Mhz vram freq-ig jo vagyok. illetve ez volt 1075mV mellett. de most 1125mV fesszel szerintem siman elmenne 3200-3250MHz max freq-val is.
-
Speedy007
őstag
válasz
steewcv65 #6054 üzenetére
Mikor én kínlódtam a time spy-l és mint kiderült hogy az FPS lock miatt miatt nem bírtam 25.000+ fölé tornázni a pontszámot még OC módban sem értem utól a "állítólagosan" stock módban lévő ref kártyát. Nekem többszörös mérés esetén is 2%-s differencia volt ez szerintem elenyésző
-
-
mvkly
senior tag
-
Speedy007
őstag
válasz
steewcv65 #5613 üzenetére
Hát úgy tűnik hogy nekem ennyit jutott ennyit bír ezzel a CPU-val. Nem igazán fogom hajkurászni a timespy 3.000-s pont különbséget meg a Superpositionos 1.000-t. Így is jó nagyon játszani. Bár ironikus hogy egy régebbi CPU azért az újabbat megbírja szorongatni ilyen helyzetekben
-
mvkly
senior tag
válasz
steewcv65 #3535 üzenetére
Lehet ma már primitív/nem túl sexy a csavar, de sajnálom, hogy ezek a megoldások eltűntek: [kép]
HDMI-ről is hiányolom. Jártam már úgy, hogy pc ház kisebb mozgatása után a képernyő piros pöttyös lett. Én meg ott kaptam frászt, vajon mi sz*rt be? Semmi, csak a HDMI csatlakozó 1mm-ert kimozdult egyik irányban. -
Speedy007
őstag
-
mmdms
addikt
válasz
steewcv65 #3135 üzenetére
próbálják az 1 bitesek ellen védeni a gyártást és az embert amennyire csak lehet kivenni a mint hibafaktor, de nem működik ez így se tökéletesen.
Általában ez a városvezetés miatt van így, elvárás a multicégektől h a lehető legtöbb embert foglalkoztassák, ezt legtöbbször kézi összeszerelő és csomagoló sorokkal oldják meg. Letudva a város felé a kvóta, ha nem hosszú életciklusú termékről van szó talán még olcsóbb is a minimálbért fizetni nekik mint gépesíteni.
De azért nagyon durva szinten van ez a gyártásvédelem, egy csomó helyen már ha zöld a kijelző ami a képébe világít akkor jó, továbbadhatja a következőnek, ha piros nem adhatja tovább, összegyűjti, majd valaki jön érte aki tudja mit kell vele csinálni. És semmilyen más opcio vagy esemény nincs a munkába. Elképesztő.Nem hiszitek el egyszer a részlegen nem volt munkánk és beültettek egy napra egy ilyen sorra, az volt a dolgom h körömmel feljátszam az öntapadós címke sarkát!!!! hogy a csajszi akinek odaadom könnyebben leszedhesse és felragassza.
Mikor elmondták mi lesz a dolgom, azt hittem valami szivatás nem akartam elhinni h ezért valakinek pénzt adnak.
-
válasz
steewcv65 #3005 üzenetére
Az elrendezés szép, de nem lennék a VGA helyében, jól le van fojtva szegény a szívó oldalon.
Floyd80 #3007
Mi baja van mindenkinek itt a kábelekkel?
Amúgy 800-900W körül már elkezdenek gyarapodni a PCI csatlakozók, addig pedig a 2db duplázott végű kábel is simán kiszolgál mindent.
A gond amúgy sem a PCI csati oldalon van (8pin 150W-ja egy kamu, valahol 300W körüli lehet a hátára), hanem a tápban szokott elolvadni a forrasztás. -
Floyd80
addikt
válasz
steewcv65 #3009 üzenetére
Akkor kifogtad*, nekem sorozatban a harmadik kártya amin van, de amíg kordában lehet tartani pár kattintással és nem a teljesítmény rovására megy, addig nem zavar. Amúgy levéve az oldalüveget, durván tolja ki a meleget a házba.
*meg FHD-ban lehet csendesebb (?) mint 1440-ben:.
-
mmdms
addikt
válasz
steewcv65 #2887 üzenetére
Jartatok mar elektronikai gyarba? Nem a technologiaval van a baj, hanem a soron dolgozo emberekkel. Pontosabban nem is veluk, hanem a hozzaallasukkal. Minimalber kozeli osszegert ne vard h lelkesen es odafigyelve fog dolgozni, pont telibesz@rja az egeszet, nyugdij elotti nenik bacsik sztem nem is tudjak mit gyartanak. Nem is erdekli, blokkolastol blokkolasig fizetik. Ez a baj.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
steewcv65 #2855 üzenetére
Nekem kb 10-11 éve volt az első AIO-m. Egy ASETEK OEM cucc. Kb 7 év után azzal együtt adtam el az i5 2500-as gépet és hibátlanul dolgozott.
Nyilván ezekből is lehetnek hibás darabok, de láttuk a léghűtő mizériát a 7900-as szériánál, ezek szerint ott sincs kolbászból a kerítés.
Arról nem beszélve, amikor nem győzik a gyárilag szarul pasztázott kártyákat pár hetesen újrapasztázni a tulajok, mert a gyárak már egy léghűtőt sem tudnak normálisan a helyére tenni. -
arnoldito
senior tag
válasz
steewcv65 #2851 üzenetére
Abban igazad van, hogy gari nélkül minden ekkora összeg kockázat, de hűtésről beszélünk most. A vizes kártyákra hatványozottan igaz a "garnélkül minden nap ajándék". Azért egy sima léghűtésen venti megáll, 3 csavar és 2000ft felrakod az újat. Míg ennél elhal a pumpa, akkor fújhatja az ember, vagy veszel rá komplett aio vizet Bykskitől, ha van ilyenre egyáltalán...
-
mvkly
senior tag
válasz
steewcv65 #2806 üzenetére
Még egy kis off a Torrent-ről:
A Dynamic X2-es ventikről láttam pozitív összehasonlító teszteket anno, a Meshify-hez járt is ugye egy 12-es, ami az ArcticP12-nél halkabban megy. De most olvasgatva a Torrent után, rengeteg a rossz tapasztalat, kattogó v. megfolyó kenőanyagú darabok. Ezt ugyan cseréli elvileg a Fractal, de a nagyobb gond, hogy a polcról nehezen akasztasz le 180mm-es ventiket, ha valaha bármiért váltanál más típusra. A ház időtállósága így elég tré.
Szóval a Torrentet elengedtem. -
M.T.
senior tag
válasz
steewcv65 #2816 üzenetére
Nem vagyok elvakult AMD fanatikus de ha váltani fogok akkor valoszinu hogy valami x3d chipre később bár most pár évig jegelve van nálam a gép fejlesztés. A mostani megmarad és mellé építek komplett újat idővel, és ha akkor epp lessz sokkal jobb ár érték bajnok platform valószínű az lesz ha csak minimális lesz a különbség akkor újra AMD.
-
Kolbi_30
őstag
válasz
steewcv65 #2799 üzenetére
NZXT H500 amikor vettem3 vagy 4 eve volt 30 korul, ennel tobbet nem adok egy hazert most sem.Jo szerelni, jol nez ki, de a szellozese az nem valami erős. A masik kb ugyan ez csak perforalt talan a front panel..es mar 130 volt amikor neztem..5 kb lemez perforalva itt ott.nyilvan velünk van a problema..
-
Pug
veterán
válasz
steewcv65 #2762 üzenetére
Mar elnezest, de ez elvileg az adott szeria szakmai foruma, nem pedig "oromkodjunk a kartyainknak es csak kretenkedjunk poenos hsz-ek gyartasaval" topic..
Bossp levelezese az AMD support-tal es az info amit szerzett, ezerszer tobbet er, mint a 856. HWinfo screeshot.... szerintem
-
tusi_
addikt
válasz
steewcv65 #2539 üzenetére
Szep, frankon tartja a 2900 mhz-t, meg a test2 ben is csak kisebb beszakadasok vannak.
Enyemnel 1025mv a legkisebb, amivel meg lefut a TS, ez jatekban annyit hoz, hogy be sem bootol, indito kepernyonel dob egy hanyattot.
Vszeg xfx a wafer szelerol rendelt chippeket, ezert az olcso ar.
-
Bossp
addikt
válasz
steewcv65 #2491 üzenetére
Nálam 1 óra 4k játék után most gpu 67 max HS 83 memory junc 90 neha felugrik 92re nem tudom ezt miert csak 2esevel meri :D. Vissza vettem a vram tuningot nem valtozik a helyzet. Ez fix 45% os ventinel. Maxra kitolt tdp vel. A jatek vegig max tdpn porgott. Akkor azt mondjatok a nitro+-on veszelyes mondhatni kuka a vram hutes hogy ennyire a maxon lenne .ig a gpu hot spot majd 30-al a max alatt van? Kotve hiszem. De ha tudtok egy jó szakmai oldalt ahol leírják hány C-nál throtthlingol a vram azt megköszönöm. :D Én 110-et vagy 115-öt mondanék.
-
kiszpista900
aktív tag
válasz
steewcv65 #2366 üzenetére
Értem én de lett volna hasonlítasi alap ,nekem/ nekünk mivel semmi nincs, és egy olyan játékkal akarsz tesztelni ahol minden cm a pályán más az fps és 10-20 FPS szórás is lehet ,meg egy beállítást sem tudok ,így nehéz
magamnak tesztelek mivel hozzád mérve így semmi értelme,majd megosztom úgyis de akkor sajnálom majd segít mas neked ebben
-
kiszpista900
aktív tag
válasz
steewcv65 #2361 üzenetére
Már írtam hogy pontosabb eredményt kapjunk olyan játékot próbáljuk ahol van benchmark, egyébként reggel óta benchmarkolok call of dutyban próbálok most minden beállítást , drivert stb
Új vs régi driver csontra ugyanaz kivéve az új driver 5% többet kér a kártyátol de teljesítmény ugyanaz +1fps
Új hozzászólás Aktív témák
- cigam: Mi az a HiDPI és Retina felbontás?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- RAM topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- PlayStation 5
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- ZOTAC RTX3060 TI 8GB
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Arc B580 12GB Limited Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPad 10.9 2022 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 5 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest