Hirdetés
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
ScomComputer
veterán
válasz BullKoxa #7225 üzenetére
Olvass vissza nézegesd a topikot, nagyon sok tesztkép van benn hőfokokkal órajelekkel és egyébbel.....a Merc és Giga is jó választás és van is az aprón két nagyon megbízható,korrekt kollégától akik ide írtak véleményt...nekem giga van tettem be én is jó pár eredményt !!!
-
Krisz0418
őstag
válasz BullKoxa #7835 üzenetére
Mindketto jó. Papiron az xfx a leghuvosebb. Az aorus meg jól néz ki a led kijelzovel az oldalan. Az xfx-bol sok van elado, ahhoz könnyebben hozzá jutsz.
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Krisz0418
őstag
válasz BullKoxa #7837 üzenetére
En nem tudom. Nekem is 3ev gari van a strix lc-re. De nem izgat annyira, ugyse lesz meg addig. Ahogy jönnek az új kártyák jövőre, vagy kitudja mikor megy majd megint a biznisz szerintem az itt lévők nagy részénel
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
őstag
válasz BullKoxa #8424 üzenetére
2 illetve 3, boltja válogatja. Sapphire 2 évvel jön, gyártónál megkérdezed customer support-nál, visszaírják hogy 36 hónap. Asus dobozain 3 évet fogsz látni, német is vállalja, direkt megkérdeztem tőlük.
Köszi, megnézem 1,05->1,06-on is#8420
Az igen Egy hwinfo betát tegyél még mellé, wattnál sem látni mi a limit, de már csak 73 pontocska kell -
nagyúr
válasz BullKoxa #8591 üzenetére
Az Asrock (más néven TUL) gyártja évek óta az AMD-nek a referencia kártyákat, így elég sok tapasztalatuk van.
Custom esetén pedig attól függ melyik szériát akarod venni.MinőségbenHőmérsékletben, és órajelben így néz ki a legjobbtól a a leggyengébbig:
Liquid Devil* -> Red Devil > Hellhound -> Red Dragon / Fighter (utóbbi 2 kb egy kategória)
A hellhound, és a Fighter most debütált a 6000-es sorozatú kártyákkal.
Liquid Devil kicsit kilóg a sorból, mert az amint a nevéből is kiderül vízhűtéses kártya, viszont a PowerColornak nincs jelenleg kompakt verziója, azaz csak meglévő rendszerbe tudod bekötni, nincs külön hozzá radi.Aljáról semmikép sem beszélhetünk, anno az RX5700-as széria között az egyik legjobb ha nem a legjobb a Red Devil volt, és TPU tesztben most is a top kártyák között van.
Arra kell figyelni, hogy hasonlóan a Sapphire kártyákhoz, sok helyen 2 év garral árulják, de amúgy egy ideje már 3 év gart adnak a kártyáikra, ez alól kivételt képez a referencia kártya, arra 2év.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz BullKoxa #8599 üzenetére
Ez nem jelent semmit, mert egy lokális minta, túl kevés az infó hogy messzemenő következtetéseket levonjuk belőle.
#8620 MPowerPH
Nálam azonos körülmények között az FTW3 jobban teljesít mint a STRIX 3080.
Viszont külsőre jobban bejön a STRIX.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz BullKoxa #8635 üzenetére
Így van nem itthon kell hanem a gyártó mondja meg, hogy hova küld, miután nyitottál ticketet.
Vannak jó fej gyártók akik sokszor az oda vissza utat intézik, neked csak csomagolni kell, de van ahol a visszaküldésed a te költséged.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Krisz0418
őstag
válasz BullKoxa #8599 üzenetére
Hol az asus? Csak az asuuuuus
En meg mindig tartom magam hogy a giga aorus, asus strix, es msi trio x a legjobb darabok legalábbis ami a külsőt illeti[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
válasz BullKoxa #8746 üzenetére
A kép amit készítettél, aszerint 50fok körül van a gpu-d 0 rpm-en.
Ergo 55-60fokra kéne rakni h addig 0rpm-em forogjon.
Efelett pedig mehet annyi %-on amennyin szeretnéd lépcsőzetesen.
Ezért is írtam, hogy "aztán a hőfokokhoz tartozó ventillátorsebességet hangold be hozzá".Olyan létezik, hogy pl. a minimum sebesség 1250+ fordulat, ilyesmin ne lepődj meg h nem akar lassabban forogni, ill. lehet ha a zero rpm-et kikapcsolod akkor nem lehet zero rpm-ed, hiába rakod be "manuálisan".
A lényeg, hogy nézd meg milyen hőfokon megy a kártyád milyen fordulatszám mellett, ezalapján tudni fogod mikor lehetsz zero rpm-en, mikor nem.
Azt, hogy ezt most zero rpm mellett vagy anélkül tudod elérni, ez már a te dolgod kitapasztalni.
-
atillaahun
veterán
válasz BullKoxa #8744 üzenetére
Ha jól látom gyárilag 55 °C-hoz van kötve a nulla RPM. Illetve 15% a min RPM (16?), ha a nullát kikapcsolod, ez 5700 XT-nél olyan 700 fordulat körül volt, ami közel hangtalan.
Ha játék alatt be tud esni a hőfok 55 °C alá, akkor szerintem túl sok kakaót nyom a hűtésnek a P2-re, látszik is hogy 50%-on kezd, ami elég agresszív.
Én az első sort átpakolnám 15, 20, 25, 35, 60-ra mondjuk, a másodikat meg esetleg 40, 45, 55, 65, 75-re.
Illetve az a VRAM asztalon nem túl baráti max-on, úgy tűnik itt is szórakozni kell majd a monitor frissítéssel, hogy leszabályozza a mem órajelet ha nincs terhelés. Az levehetne még kb. 10-15 °C-t az idle hőmérsékletből.
Hétfőn megjön majd az enyém is, aztán rakok fel képeket. -
ScomComputer
veterán
válasz BullKoxa #8749 üzenetére
Nem macera az....úgy ahogy Jacek írja....
Nagyon jó vga-d van, egyik legjobb vrm-el rendelkezik 3*8pines táp....
NA DE lássunk már tőled egy ilyen hwinfos,TS-s eredményt mit is tud a vga....[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz BullKoxa #8757 üzenetére
Egyelőre nem csinálj semmit alapon futtass egy timespy-t+hwinfo és tedd be ide a gépet a gpu részről hasonlóan,mint amit linkeltem...nézzük meg mit dob !
A monitorozók nem kavarnak be(ha a legújabb verziót használod)....
Ha sz@r a ház és hűtése akkor akármit csinálsz a hőfok nem lesz jobb...
Én uv-vel használom a 6900XT-t és vagy 2 óra game(warzone,apex,stb) alatt nálam mpt-vel ilyen, de nekem nagyon jó szellős házam van(TT Core X71)....
[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
válasz BullKoxa #8770 üzenetére
Ezek nem mai mérések, és más kártyáknál (ez egy sapphire nitro+ rx 6800 xt oc volt) a Wattman-t és a MorePowerTool-t is máshogy kell beállítani, de nem is ez a lényeg (mert még a driver is jóval régebbi), hanem h lásd, hogy ilyen is lehetséges ha időt szánsz rá és a chip is partner benne
-
Krisz0418
őstag
válasz BullKoxa #8774 üzenetére
Szerintem teljesen okés. Warzoneban nekem sem sokkal jobb a hotspot. 40-45 a gpu es 65-70 a hs.
Mas kerdes tobbiekhez: kartyankent elter hogy wattmanben milyen hofokhoz milyen rpm-et allit? Mármint nalam pl a hofokok ha jol emlekszem 30-35-40-45-50fok. Masnal meg az otodik már 70+fok.
[ Szerkesztve ]
-
BullKoxa
őstag
válasz BullKoxa #8787 üzenetére
Válasz magamnak!
HWinfo újra rakva. Totalcomanderrel keresve HWinfora semmit sem talált ! újra felrak, de minden úgy néz ki mint mielőtt leszedtem volna. valahonnan kiszedi az adatokat, de honnan? Ami kivan emelve a HWinfoban szöveg azt kiemelve hozza be, pedig alapon kellene indulni szerintem ha friss a telepítése neki.
képeek alapján a HWinfonak van igaza, az AB , GpuZ kamuzik.
-
palfitom
félisten
-
ScomComputer
veterán
válasz BullKoxa #8906 üzenetére
Köszi a képeket és az infót !
Könnyű itt is az OC...állítsd be 2450-2550 ventik pl.60-70%-on tdp +15% és próbáld megint aTS-t +hwinfó...ha lefut akkor 2500-2600...a ventiket vedd feljebb a HS-nek megfelelően...
De itt már lehet kell majd a MPT is...
Szerk: jó az az asrock 3*8pines 6800XT-t nagyon keveset látsz,ennek baszó vrm-je van..[ Szerkesztve ]
-
Szpisti
addikt
válasz BullKoxa #9304 üzenetére
Rosszul tudod. A B450 chipset (is) visszafelé kompatibilis marad, akármilyen biosszal...
B450 Tomahawk MAX spec:
"Supports 1st, 2nd and 3rd Gen AMD Ryzen™/ Ryzen™ with Radeon™ Vega Graphics and 2nd Gen AMD Ryzen™ with Radeon™ Graphics/ Athlon™ with Radeon™ Vega Graphics Desktop Processors for Socket AM4"
De a "Resizable BAR" (SAM) most is ott van a BIOS-odban, csak keresd meg.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz BullKoxa #9524 üzenetére
Szia, [link] <-saját és [link] <- Igorslab
Keresőben MPT és kidob egy csomó találatot Nem tudom milyen kártyád van, a min feszt neked kell kitesztelni, többit nem piszkálni
Ha nem 0-24 Ts és bench a cél akkor mehet alacsonyabb fesszel is, de nálam volt már, hogy a stabilnak hitt fesz pubg multiban azonnal becrashelt, csak okosan
Az sem mindegy milyen mhz pároshoz milyen fesz dukál, ezt is önszorgalmból kell kitesztelni[ Szerkesztve ]
-
Bennyboy
őstag
válasz BullKoxa #9559 üzenetére
Most beállítottam egy régebben linkelt beállítást de ezzel meg apexben is kikapcsolt a monitor. Radeonban azt írja, h váratlan hiba miatt visszaállt gyárira a wattman. Az a fura, ezt automatikus beállításon is csinálta csak cp-al. Nem nagyon tudom mit kéne csináljak, h stabilan menjen a rendszer. A másik furcsaság, h néha úgy indul el a rendszer, h 3x is megjelenik a radeon software az ikonok között és ha rámegyek akkor eltűnik a tálcáról. Más is ennyit szívott geforceról váltással amd-re? Asus TUF 6800 Xt-m van és 144-es monitorral használnám. Azt sem értem, h tudott tegnap hiba nélkül lefutni az extreme stres test 3dmark-ban.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ D3 ROS CE 15k
-
Krisz0418
őstag
válasz BullKoxa #9665 üzenetére
Nálam is rendben! Nincs fagyás, se stuttering. Igaz nálam a days gone nem működik azóta sem..előbb gondoltam neki állok újra, az alagútban vagyok épp hogy jöttek a zombik és paff elment a kép csak a szöveget láttam
-
Vismajor01
addikt
-
Krisz0418
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Manli GeForce RTX 3080
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest