Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Sziaszok, a héten váltottam 5700XT-ről egy referencia 6700XT-re.
Egyelőre még MPT nélkül, csak kisérletezek az értékekkel.
Sajnos még nem olyan brutális jó értékekkel mint R3laX, de alakul."zárt" Meshify 2Cben, alapvetően teljesen egyedi vízhűtéssel, persze a 6700XT még eredeti állapotban, mert jelenleg nem lehet kapni hozzá blokkot.
[ Szerkesztve ]
üdv.: Boldog Ferenc
-
senior tag
válasz =WiNTeR= #9046 üzenetére
Elméletben azért jelentkezik, mert míg gyári hűtő felfogja / szigeteli ezt a zajt. Addig a vizes blokk pedig vékonyabb és mivel csend is van a gépben jobban feltűnő.
EK blokkok esetében direkt raknak vastagabb hővezető lapokat a MOSFETekre, hogy a csillapítsák a nagyfrekis rezgés átadását.
Érdemes még azt megpróbálni, hogy a kártya hátlapján kézzel elkezdesz lefogni területeket és ahol a "rezgés" csillapításának hatására halkabb lesz, oda berakni valami puhább és vastag (2-3mm) hővezető lapot. (Elméletben segít)
5700XT esetén azt is tapasztaltam, hogy bizonyos UV+OC kombináció esetén sokkal hangosabb volt a CW. Mint minimálisan elmozdítva valamelyik irányba.
-
senior tag
-
senior tag
Igen, elméletben garivesztés,mert az AMD is matricázza a csavarokat. (Jelen esetben egy darabot).
Azért szedtem szét mert a jövőhéten amúgy is kerül rá egy univerzális vizes blokk és kiváncsi voltam.
Amit nézni kell:
- kiszáradt hűtő paszta.
- az a műanyag fóila darab bele volt ragadva gyárilag
- illetve 2 (, de inkább több) memória modulnál lévő pad nem érintkezett rendesen. Nem látszik a modul lenyomata, hanem még a gyártási mintázat ami ott maradt.üdv.: Boldog Ferenc
-
senior tag
válasz Rabbitf_24 #10116 üzenetére
Én a helyedben annyit csinálnék, hogy:
- hwinfo + rtts (minden fontos GPU hőmérsékletet kiírnék: gpu proc. temp, junction temp, memory, vrm, stb, illetve gpu SOC - ha jól rémlik az a teljes kártya fogyasztás - power usage)
- video felvétel a teszt futásáról / crashről, kb. úgy, hogy látszódjon a kártya is.Nekem volt olyan alaplapom (Gigabyte), ahol csak bizonyos táp típusokkal (pl. a saját Corsair RM850x) nem indult el. Legalább két kör gariztatás volt, a végén kb. elküldtem a tápot is, hogy nézzek meg...
Nincs ismerős, akinek van picit erősebb tápja? Megnézni, hogy akkor miként muzsikál a videokártya.
-
senior tag
Sziaszok,
bár a még a bechmarkos belépőn kívül túl sokmindent nem szoltam hozzá, lenne egy kérdésem.
Van itt olyan 6700XT tulaj, aki használ MPT-t?
Ha igen és nem titok, akkor milyen beállításokkal?
Működik is neki? (pl. HWiNFOval vagy GPU-Z-vel visszaellenőrize)Mért kérdem?
Volt egy próbalkozásom az MPT-vel (v1.34), de úgy tűnt, mintha valamit kihagytam volna, mert nem volt látható a többlet fogyasztás, stb.Jelenleg stabilan (Apex, Fortnite, Fusion 360, stb) megy a kártyám, ezekkel a beállításokkal és azon gondolkoztam, hogy kapna egy kis plusz power limitet.
Kiváncsi vagyok, hogy kb. hol a vége, vízhűtéssel.Egyedi vízhűtés van rajta (várom, hogy megjöjjön a Bykski fullcover blokk)
-
senior tag
válasz abridabri #10295 üzenetére
Alapvetően a ram melegedése az oka. A VRM kis tulzással hűsöl.
Nem melegszik el, mert a jelenlegi szellőztetéssel, megáll így OC esetén 72-80 között (ha jól rémlik).
Viszont annyira elbonyolítja a normális extra szellőztetés kialakítása, amivel kivitelzés téren is meg lennék elégedve, hogy inkább vettem egy FC blokkot.(Amúgy is ez volt a terv, csak se az EK, se az Alphacool nem állt elő a sajátjával azóta se)
-
senior tag
De, hogy on topic is legyek. Délelőtt még R3laXxX mögött voltam a sorban, de úgy látszik ma tovább facsarta a 6700XT + 5800X kombót.
Nálam ennél az eredménynél a 6700XT MPT-vel 213W +15% limitre kitolva rohangászott.üdv.: Boldog Ferenc
-
senior tag
válasz atillaahun #10755 üzenetére
Csinálok a napokban, csak épp visszaállítottam MPT mentesre.
Ugyanis házibarkács vízhűtésről, fullcover blokkra álltam át és nem akartam fals infókat látni az összerakás minőségéről.zebra_hun: thx!
Ubi82: ah, akkor jó szórakozást az új tulajnak. & thx![ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
senior tag
Az overallt nem gondoltam végig, szóval jogos.
Illetve annyit pontosítanék, hogy a hansonló környezetet probáltam ellenőrízni, így kap az ember nagyjából realis képet az elért teljesítményről.Viszont 6800XT-vel (duplával meg végképp) nem tervezek "versengeni", mivel esélytelen a 6700XT. :-D
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Na mára ennyi a csúszka tologatásból. Power beállításokban a Nitro+ alatt van.
3D Markban stabil, játékban mindjárt kiderül.Ubi82:
1440p és a 120 lph-ra (~0.5gpm) van belőve pumpa, ventik low speed. 700rmp alatt járnak eddig még a dög melegben is, utálom ha hangos a gép. Emiatt van épített vízhűtésem is.Környezeti hőről inkább ne beszéljünk. Bp. "belváros" XIII. kerület 3. emelet 2002-es társasház, 0 légkondi. Kb. 28.5-29C.
Azt láttam mindenhol, hogy a felső kategória szeret hőt termelni.
-
senior tag
válasz atillaahun #10803 üzenetére
De ref a kártyád vagy valami custom?
213W + 15%-on instabil volt most a kártya.
A jelenlegin viszont stabil. :)
Majd még centizgetek.üdv.: Boldog Ferenc
-
senior tag
Na, úgy érzem itt a vége (a hétre) a dolognak.
6700XT gxf scoreban 10. hely
6700XT + 5800XT overalban 2. helyLehet, hogy még ki lehet sajtolni a prociból valamennyit, de az már másik topic.
ps: nem felejtettem el az fps tesztet. még lusta voltam installálni.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz ScomComputer #10821 üzenetére
Röviden: igen. Először universal blokk (Tody segítségével) és most Bykski fullcover.
HWiNFO & game: csinálok majd azt is, utólag jutott eszembe, hogy elfelejtettem.
A TS után probléma nélkül ment Az Apex 1440p ultran, Freesync 120hz-t, legalább egy órát még.Clock:
Azt vettem észre, hogy bár nem mászik fel 2900-ig, de marhára számít, hogy 2850 vagy 2900 és esélyesen még pár wattot is meg tudna zabálni. :-DVoltage:
eddig ezzel az OCval sajnos a 1160 már nem volt sabil (volt belőle TS kilépésem) 1165-tel még nem. Talán ennyi ennek a binnek a "hibája" egyedül.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz ScomComputer #10823 üzenetére
Na, mostanra sikerült megfuttatni a Metro EE benchet.
Ultra preset, 1440p.
Először 1165mV-on crash (szétesett a kép), reboot visszaraktam a szokásos 1170mV-ra, simán végig ment.atillaahun:
AC: Valhalla, ultra high quality, ahogy a táblázatban is volt.
-
senior tag
válasz ScomComputer #10861 üzenetére
Ah, na 1 óra játékra majd este talán lesz időm. (Benchmark kényelmes, mert ellövöm, aztán megy magátol - gondolom akkor 10-30 benchmark run sem megfelelő)
Nem MPT, nem lockoltam le, szóval igen, ez csak az alap "control paneles" beállítás és igen tudom, hogy ha egyszer többet kér, akkor többet fog adni.
Csinálok este (remélem lesz rá időm) rendes mérést / teszet.
Tényleg kiváncsi vagyok, hogy stabil marad-e.
1 óra Taiga, 1440p, Ultra, HWiNFO + log.üdv.: Boldog Ferenc
-
senior tag
-
senior tag
válasz atillaahun #10868 üzenetére
Igazán nincs mit. Kb. bármiből lehet az a különbség.
Amúgy a táblázathoz lehet érdemes lenne hozzárakni, hogy mennyi a beállított Power Limit (esetleg +%-os csúszka) amivel az adott teljesítmény el lett érve.
Amiatt lenne érdekes, hogy pl. a 6700XT szériából a Nitro+ 211W alap kiszerelésben, míg a referencia csak 186W. (és ugye nekem 207W-ra van módosítva MPT-vel)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest