Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laja333
őstag
válasz Bennyboy #1651 üzenetére
Asus szereti elszúrni a Radeonokat, viszont úgy általánosságban a custom hűtések valószínűleg jobbak lesznek (ebből élnek, muszáj lesz nekik ) mint a ref. Gondolom nagyobb hűtőt kapnak, mint a ref és a power limit is nagyobb lesz. Ergo ugyan ezt a teljesítményt eléred majd hűvösebben és halkabban, vagy nagyobb teljesítményt ugyan ezzel a hőmérséklettel és hanggal. Persze drágábban.
-
addikt
válasz Bennyboy #5369 üzenetére
Friss videó.
https://www.youtube.com/watch?v=pC_lzBRHl7w&t=10s
Csak az XFX Merc féle hűtés jobb a TUF-nál a teszteltek közül (meg persze a vizezett Asus).
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Krisz0418
őstag
válasz Bennyboy #7855 üzenetére
Ha a resizebarra gondolsz, mar reg megkapta az intel is. Nalam pl msi lapnal februar elejei driverrel. Gondold at a 6800xt/6900xt-t mert nem nagy különbség van jatekban a kettő között. Egy huzott 6800xt ugyanazt tudja mint egy stock 6900xt.
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
BeZol
őstag
válasz Bennyboy #7855 üzenetére
10% felárat ér, többet nem (hivatalos msrp price 6800 XT + 50%), és elég a 750W-os táp még tuning mellett is, amikor 410W körül bekajolhat a 6900 XT.
Egy jobb darab 6800 XT és átlagos 6900 XT között 5% különbség lesz tuning vs tuning.
Egy gyengébb darab 6800 XT és jobb darab 6900 XT között 15% lesz tuning vs tuning.
Ezek az értékek viszont a játékokon belüli terhelésenként eltérhetnek.Praktikusan nem hiába rohad hardveraprón a sok 6900 XT 550ezer Ft felett és csak 510-530 körül megyegetnek el, a 6800 XT a best-buy.
Bányára ugyanazt tudja a 6800/6800 XT/6900 XT, csak némelyik kártya többet fogyaszt.
"swordfish85"-öt kérdezd meg honnan szerzi a kártyáit, ő árulja mindig a legolcsóbban hardveraprón, hátha segít magának konkurenciát állítani
Alapvetően a források ugyanazok mint nvidiánál, csak hát külföldön is 1200 euro környéke egy 6800 XT német áfával + szállítás, szóval 450 alá már nehéz beférni, kártyánként max. 30ezer Ft-ért hát nemtom, én nem erőlködnék, főleg ha bezuhan a bányászláz akkor nehéz lesz ezekből 0-án elmenekülni
-
Krisz0418
őstag
válasz Bennyboy #8111 üzenetére
Van intelnel is "sam". Múltkor sok tesztet dobtunk ossze. Van ahol amd van ahol intel a jobb. Pl horizon zero dawnban az intel valamivel jobb. Tomb raiderben az amd.
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Krisz0418
őstag
-
atillaahun
veterán
válasz Bennyboy #8907 üzenetére
Radeon Software-ben engedélyezd az Overlay-t (OSD), valahol a fogaskerék ikon környékén találod a beállítást. Abban van FPS is.
#8923 ScomComputer
Ha 2300 MHz a min. freq., akkor a HWinfo miért 4,3 MHz-t mutat?
Illetve megismétlem a múltkori kérdésem: a FAN min. 24,9%/473 RPM az hogy jön össze a max. 43,8%/1458 RPM-mel?[ Szerkesztve ]
-
Sontir Fel
őstag
válasz Bennyboy #9012 üzenetére
Mennyibe kerül a váltás és melyiken mennyi garancia van, illetve hova szól. Szerintem ezeket a kérdéseket kell megnézni. Én a ref 6800xtre csak 2 évet kaptam, szerintem előbb-utóbb elcserélem valami 3 éves darabra
#9013R3laX:
Az esetedben jogos, adom. 1440pre mit javasols? 5800x a jövőre tekintettelBFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
BullKoxa
őstag
válasz Bennyboy #9558 üzenetére
^`Én wattmanban próbálom állítgatni mert Cyberpunk2077, és Red Dead Redemption 2- ben a HotSpot 100-105 fokos. BfV alatt max 75. Ma játszottam megint Cyberpunk2077-l, most egész jó ! Lehúzva a fesz Wattmanban . ^ Nálam most ilyen a helyzet !
A moncsira visszatérve !! Nekem G-Sync -s a moncsim ha 165Hz-n van akkor néha elmegy a kép és csak az segít ha a monitort kihúzom a konnektorból. Ezért 144Hz-n használom így semmi probléma !
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz Bennyboy #9560 üzenetére
Melyik driver van fenn? Nézd meg az win eseménynaplóban a figy. résznél(de nem biztos nézd át),hogy van e olyan hiba,vagy bejegyzés hogy :"display:az amd illesztő program hibát észlelt majd helyreállt"...ha igen akkor a DDU-t futtatod csökkentett módban,és felteszed a régebbi 21.3.1 drivert.....
-
ScomComputer
veterán
válasz Bennyboy #9562 üzenetére
Ha olvasgatnád a topikot(vissza is), én írtam,hogy nem tökéletes a 21.5.1....
Sokan visszaálltak az előzők valamelyikére !
Azok a hibák,sok mindentől vannak/lehetnek, a windowshoz érteni is kell,nem csak használni...
Én a figyelmeztetés részt írtam neked,nézd át az egészet van e benne display,vagy vga-ra utaló figyelmeztetés!
[kép]
DE csináld már meg amit írtam az előző hsz.-ben és nézd meg másik driverrel(3.1) mit produkál úgy,és majd írd meg.[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz Bennyboy #9564 üzenetére
Eddig semmi gond nem volt nekem a driverekkel,de az 5.1-ben sok mindenen változtattak,és ez kavarhat be... [link]
Nekem a 21.3.2 volt a legjobb !!
" a winhez érteni is kell? Mit kéne még beállítsak?".....húú,na ez az amit nem lehet leírni egy-két mondatban...én nagyon sok mindet kilövök,letiltok...de tudni kell mit lehet és mit nem..
Ilyen thirdparty program facságokat nem szabad feltenni,igen az is bekavarhat.. -
C4mp3r
addikt
válasz Bennyboy #9560 üzenetére
en is szoptam a 21.4.1 meg 5.1-el hzd crash, cold war texturak neha nem toltodtek be, meg neha magatol kikapcsolt a freesync amit csak ujrainditas oldott meg. 21.3.1-el most jo minden. en is 10 ev nvidiarol jovok, sajnos at kell szokni, hogy csak akkor frissitsen az ember drivert ha nagyon muszaj es valami nem mukodik megfeleloen, mert kritikan aluli az amd teljesitmenye driver fronton. nem akarom itt a masik oldalt magasztalni, de 10 ev alatt nem szoptam ennyit geforce-al, mint ezalatt az 1 honap alatt 6700 xt-vel.
p.s.: ram orajelet meg mindig nem veszi vissza idle-ben, de hat abu megmondta, hogy az nem bug hanem feature custom resolutionel meg nem fogok szorakozni
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Bennyboy #9581 üzenetére
Igen, arra gondoltam Kicsit visszaolvastam, csak a cp fagy?
Teljesen alap beállításra gondoltam, gyári boost frekit lehet még kipróbálni max gyári fesszel (wattmanban). Más játékban is fagy?
Amióta megvan a vga nálam egyszer sem fagyott (alap setuppal, oc és uv most nem számít) igaz kapott egy friss wintKrisz
Csak próbál vagy vesz is?[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
válasz Bennyboy #9589 üzenetére
Telepítsd újra, másnak is volt ilyen, sima 6800-ról fejlesztett 6900 XT-re (nem is volt közte nvidia kártya).
Winreinstall után megszűnt minden anomália.Sontir Fel:
de igen, viszont most az elején extrém fontos volt h minél előbb telirakjam a winyókat, ezért nem szórakozhattam azzal, hogy mi a legoptimálisabb beállítás a 6900 XT-nél, de hamarosan oda is eljutok. -
ScomComputer
veterán
válasz Bennyboy #9594 üzenetére
Tudsz Win10-et telepíteni?
Annak is van egy trükkre,ami nagyon fontos,de sokan nem tudják...(bár lehet te éppen tudod),de itt nem írom le,mert ez erősen OFF lenne...
Más:
No most az 5.1 is jól megy semmi crash és egyéb a radeonslimmer-el, történő egyes modulok kihagyása segített...valamelyik bekavart nálam....
....amúgy én mindig ezzel telepítek sallang mentesen,de az 5.1-hez nem volt még jó verzió,most van......[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
válasz Bennyboy #9690 üzenetére
Nah azé mindennek van határa szerintem
Már ne haragudjál már de te se egy 3080 -as kártyát árultál itt aprón többszörös áron illetve 6800/6900 -es kártyákat is így nem értelekThere's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
AsakuraDave
őstag
válasz Bennyboy #9692 üzenetére
Ha nem akarsz 3x áron venni 3080 -at neked se kellene többszörös áron árulnod a dolgokat.
Eladod a 6900 -asod és veszel belőle 3080 -at 0ft plusz költséggel sőt azon a 6900 -ason még hasznod is lehet így...There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OpenMediaVault
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Asszociációs játék. :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest