Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD Instinct MI8 moddolása játékra (avagy R9 Nano-GTX1060+ szint)
- Öregszem
- 3070 -> 4070 Super
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A fénynél gyorsabban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Edzett üvegfólia vagy regenerálódó pl Hydrogél fólia?
- Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mumee
őstag
Ok, just for you man, 6800XT faster than RTX 3080 in Far Cry 5. ^^
ASUS Radeon RX 6800 XT series:
ROG-STRIX-LC-RX6800XT-O16G-GAMING
ROG-STRIX-RX6800-O16G-GAMING
TUF-RX6800XT-O16G-GAMING
RX6800XT-16GASUS Radeon RX 6800 series:
TUF-RX6800-O16G-GAMING
RX6800-16G
[link][ Szerkesztve ]
-
FaTHI
őstag
Nekem egy Thermaltake 650watt os tápom van 9900k lesz a vga alatt. Remélem elég lesz a 6800xt hez. Én csak gamekhez használom méréseim szerint játek alatt alatt a rendszerem 250watt ot eszik kb. egy aida stress alatt, warzone alatt a cpu 65watt ot evett.
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz Malibutomi #309 üzenetére
300W TGP még nem egy nagy elengedés. Kb 3080-3090 szint gyárilag, tehát 350-375W.
-
Chaser
legenda
úgy van, cpu-n pedig nagyobb a hasznuk
ezért néztem be ide, valaki tud bármit?, mert én nem találok a hivatalos promón kívül semmi érdemit megjelenésről és készletről
de alzán meg se jelentek az fe 6xxx-ek, cpu-k azért már jóval ötödike előtt fenn voltak emlékeim szerintszerk:
FaTHI
korlátlan fps-sel?
zen 3100+rtx 3070 belenyal konnektorból 280-300w-ba
a 3070 max 240w lehet defaulton - de inkább 220-230 -
6800xt ha hozza amit előző rdna1, akkor 300w defaulton + a többi
ha a tápod designja régi, akkor azért nyiknyikölhet' majd - egyébként a 650w elég -[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Mumee
őstag
válasz Malibutomi #311 üzenetére
Hagyományos OC alias megemelt Core Voltage a Power Limit kitolásán túl nem is igazán férne bele abba a +50W-ba vagy pedig nagyon-nagyon minimális.
[ Szerkesztve ]
-
FaTHI
őstag
Igaz csak egy rx 580 al mértem ott konnektorból 260 + vga 140- 160 watt tehát össz fogyi olyan 400 körül volt game alatt. Hát ha még erre rájön +150-200 watt akkor esélyes megfekszik a gép. Én úgy számolom az előzö 2080am húzva volt az is kb. a beharangozott 6800xt szinten fogyasztásban és nem volt gond talán eleg lesz a 650 es Thermaltake tápom.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Van már amúgy valami szivárgás azzal kapcsolatban, hogy SAM mennyit is jelent a valóságban?
Mert 5%-ért marad a 9700K de ha hozna 10-15%-ot legalább akkor lehet cserélnék 5900x-re.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Mumee
őstag
18 oldal összesítő tesztje alapján.
Ryzen 5 5600X (6C) performance summary
Applications / Gaming (FHD)
vs 3800XT: -4.2% / +11.6%
vs 10700K: -2.8% / +1.0%
vs 2700X: +19.1% / +32.2%
vs 3600XT: +15.5% / +16.7%
vs 10600K: +20.8% / +10.3%
[link] -
Malibutomi
nagyúr
6800xt Taichi
-
nagyúr
válasz Malibutomi #320 üzenetére
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
törölt tag
Szerintem 5% ha kessként működik és 10% ha a programból használják. de utóbbinál más előnyei is lehetnek. Most nagy a jelentősége mert közel van a 3090 a 3080hoz konkrétan 20%.1440Pben.
De a 3080TI úgyis jön február körül és beállítják vele a 3090-et szerintem nagyon fognak anyázni az ennyire gyors amortizáción aki megvette. De fontosabb kérdés hogy ez az 5-10 % ez örökre marad e mert ha igen fog fájni NV oldalon a SAM rész a táblázatokból, mégha mi tudjuk hogy 10% az nem annyira sok ( ha messzebb 30-40%ra állnának egymástól a kártyák.)Ez most az új TOXIC lenne ? Nem ismerem annyira a régit így oldalról.
Mi az a BAR a PCI-Expressnél ?[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Szerintem az hogy ugy fest a Navi-ban van meg boven tartalek jobban fajhat az Nvidianak ha igaz.
-
törölt tag
Igen csak a név zavaró.
A Toxic az a Nitro + fölötti Vaporkamrás változat.(Vapor chamber).
Ez hol külön márka volt mint a 290-nél sárga kártyával jelölve.
Hol a Nitro+ egy altipusa ahol Nitro+ SE azaz Special Edition volt elérhető. (Nem összetévesztendő a Limited Editionnal ami meg egy ezüst szinű kártya volt)
Ami csak a Vaporkamrában és abban volt eltérő hogy ezen 3 8pines tápcsati volt. (amiből kettőt kötelezően be kellett dugni a harmadik ajánlott volt (mivel nincs minden tápon 3 külön vezeték)Lábjegyzet soha nem volt elérhető Magyarországon. Ugyanis amikor bejelentették a Vegát szeptemberbe akkor csak REF volt Novemberben jöttek a customok amikor ki is tört a bányászláz Most nem lesz mutatom miért:
Ez azért van mert szétválasztották a computeerős GCN-t a kfejezetten Gamerre szánt RDNA-től.
Szóval miután felmentek a kártyaárak borzalmasra már Gamer nem vette. Majd leállították a kártya forgalmazását mert hát a bányába minek ? Így tulajdonképpen soha nem volt kapható, egy SE56 keringett a Magyar használtpiacon brutálisan túlárazva.[ Szerkesztve ]
-
EXA
aktív tag
válasz #09256960 #328 üzenetére
Ja elég fura, látom Sapphire oldalán, hogy NITRO+ 6800XT-ből is lesz SE. Viszont ami a videóban van kártya, ahhoz hasonló színeket a 2XX-es Vapor-X kártyákon lehetett látni. Lehet azt hozzák vissza és nem a TOXIC-ot vagy a fene se tudja, de örülnék, ha valamelyik kapható lenne, mondjuk azt nem tudom, hogy anno a 2XX-es szériánál a VaporX vagy a TOXIC verzióért mennyivel kellett többet csengetni.
Ja, ezt a topicot meghagytam neked.
[ Szerkesztve ]
-
Vistaboy
veterán
Sziasztok.
Úgy döntöttem, hogy jövőre visszatérek a Vörös Csapatba, amit pár éve elhagytam ugyan, viszont azelőtt sokáig AMD VGA volt a gépemben. A képen látható levelet 2009-ben kaptam, nem sokkal azután, hogy beregisztráltam az AMD oldalára a Sapphire Dual-X Radeon R9 280X-et, amit utána egy MSI Radeon HD 4890, majd egy Sapphire Vapor-X HD 6870, végül egy Sapphire HD 7870 GHz Edition követett.2015-ben váltottam nVidia-ra, egy GTX 980, majd a jelenlegi 1080Ti-vel, és most végre ismét AMD VGA-t tervezek venni, ha minden sikerül. Még nem tudom, melyiket, én szeretnék legalább egy RX 6800XT-t, valószínűleg Sapphire lesz, mert AMD oldalon ez a márka vált be eddig nekem legjobban, de ha nem jön össze, elég lesz a sima 6800 is.
Mondom, beköszönök, elnézést, ha OFF-nak számít, de megmondom őszintén, már nagyon vártam, hogy újra AMD VGA-t vehessek, így a Ryzen 7 mellett egy Radeon sokkal szebben fog mutatni, nem?
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
EXA
aktív tag
-
Mumee
őstag
6900 XT OC = RTX 3090 +10%.
6800 XT OC = RTX 3090.
6800 OC = RTX 3080. -
Malibutomi
nagyúr
-
Mumee
őstag
UK ~1200db 6800 + 6800XT összesen első nap. [link]
Ez már leakből van, a többit én kalkuláltam hozzá :
6800 XT OC = ~RTX 3090[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz Malibutomi #338 üzenetére
Referencia sima 6800 is ment 2500mhz felett.
Véletlenül 2 post lett sry.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Tudom lattam, es mondom is mar joideje hogy menni fognak ezek mint a mergezett eger, de azert ovatos duhaj vagyok a joslasokkal, mert aztan kijonnek a kartyak es az egyik majd csak 2495MHz-et megy akkor rogton megjeleni a szokasos par ember (sejted kikrol lehet szo hogy "HAHA 2.5Ghz felett mennek mi?!? Jol belett kamuzva ez is?!"
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz Malibutomi #343 üzenetére
Nem igazán tudnak érdekelni a megmondó emberek.
CapFrameX leakelte azt is, hogy 6800XT OC = ~3090.Persze az, hogy ez mindenben és mindenhol igaz legyen... Who knows.
Meg az is lehet, hogy 3090 alatt marad kicsivel (tehát 3080 max OC szinten mondjuk).Eddig 3 különböző kártyáról volt OC leak és mind ment 2500mhz körül. (6800 és 6800XT is)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nekem volt jó pár éve komoly vizem, amikor még P6T Deluxe lapom volt, akkor megfogadtam soha többet
Annál nagyobb pénzkidobás nincs, eszméletlen mi bukó. Megveszel egy blokkot, másnap elakarod adni, és a feléért se bírod kb, mert annyira réteg termék, hogy a kutya se keresi.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest