Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsida.kornel
tag
Sziasztok!
Sapphirre 5700XT Nitro+ -t vettem, esetleg tudtok nekem beállítasokat adni, hogy a legtöbbet ki tudjam belőle hozni?
Egyedül az zavar, hogy pl CS:GO-ban 1000-1200mhz -en megy, PUBG-ben pedig 1200 és 2010mhz között ugrál, általában 1800 körül van, de elég rendeset esik az fps-em, ha leesik 1200 körülre, nem lehet ezt valahogy a boost clock-ra fixálni, ha ingame vagyok?
Néha vannak ingame laggjaim is, whql minősítésű drivert használok, power limit +50 százalék, egyedi ventiprofil, 65 fok fölé nem megy. -
zsida.kornel
tag
Kaptam a kártyámhoz Xbox Game Passt, még nem aktiváltam(az AMD-nél), közbe már + egy játékot is adnak. Szerintetek azt is megkapom, vagy a "régi" kódom miatt az nem jár?
Alzás Sapphire 5700 XT Nitro+. -
zsida.kornel
tag
-
zsida.kornel
tag
Ma kipróbáltam a sokak által dícsért Inteligent Standby List Cleanert. Kb 1 órája futott és arra lettem figyelmes hogy sziklaszilárdra fagyott minden, az alaplapon meg virít a DRAM LED, hogy oppá, itt van valami. Hiába nyomtam a kikapcsológombot, nem reagált rá semmit.
Kihúztam, vártma picit bedugtam a konnektorba, kicsit nehézkesen de bebootolt. Szerintem inkább elfelejtem ezt a programot. Második bootolás óta minden régi. Másnak valami hasonló -
zsida.kornel
tag
Persze, monitorozod, valami programmal, ha fapados a program akkor excel diagram és minden pontot le tudsz olvasni :D
Nyilván olyan program kell ami rögzíti folyamatosan, pl msi afterburnerben látod a vcore voltage-et meg a frekit ha jól emlékszem, menteni nemtudom ,hogy tudod e vele a mért adatokat. -
zsida.kornel
tag
válasz apollo12 #3212 üzenetére
Nekem pl forza hibátlanul fut, azt kivéve hogy a menüben kifagy, elmegy kép (kikapcsol a monitor is) visszajönn és kilép. De ezt lekopogom orvosoltam azzal hogy radeon beállításokat resteltem, forzában meg kikapcsoltam a vsyncet, érdekesmód radeon reset előtt kiengedte az fpst- a forza úgy hogy bent volt a vsync? (ezt mégis hogyan? ) , nem is értem, de lekopogom, Most jó, nem fagy ki.
Recomended drivert használok(fő a békesség ).
Forzán kívül semmi sem fagyott ki eddig, de az egy érdekes hiba, mert a játékot bezárja, visszadob a tálcára és akkor jön az értesítés hogy a radeon beállítások alapértelmezettbe álltak egy váratlan hiba miatt. Na de ha rákattintok bejön egy félig áttlátszó elmosttt radeon ablak kifagyva, de fut, mert hiábba kattintgatok rá, nem világosodik ki hogy nem válaszol bezárom feladatkezelővel, megnyitom megint, és minden faja .[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
válasz apollo12 #3231 üzenetére
PUBG már magában szar, azt ne vedd számításba, konkrétan nekem a pubg lite maxon kipörgeti az 5700XT-m, a sima pubg meg droppolja a frekit. A lite-ot csak azért tettem fel mert miért ne? kíváncsi voltam mit hoztak össze 2 gigába, mielőtt valaki felháborodna hogy LITE
Amúgy ha szar lenne a kártyád minimum kaptál vona egy két kékhalált. Ott beállítási/driver gondok lehetnek.
Én pl ha wattman-ba próbálom a frekvenciát lockolni, hogy 2000 fölött maradjon, le sem szarja a program, ugyanúgy droppol. Ez ilyen, de azt tegyük hozzá hogy MÉG, nyilván nem fogják így hagyni, mert akkor brutál bukó lenne az amd-nek, de ha belegondolsz már elég sok mindent javítottak.[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
válasz eldiablo #3235 üzenetére
Azt nem mondtam hogy nem megy jól, nincsenek drasztikus laggok, semmi, csak néha a mező közepén beesik az fps 130-ról 90-re és látom hogy a kártya kihasználtsága meg a frekvenciája is visszaesik. Érdekes, városban több az FPS általában mint a mező közepén. Ha felteszem a grafikát full maxra, akkor mérséklődik az a jelenség, mert olyankor "muszáj" pörgetnie a karit, a dropp kisebb lesz, de annyival az fps is nyilván.
FHD-ban 120 körül ingadozik kb, ha minden maxon vannéha beesik 90-re, néha felmegy 200 fölé(PL sanhokon elég sokszor), neked? -
zsida.kornel
tag
válasz eldiablo #3239 üzenetére
De amúgy ha van kitesztelt PUBG beállításod amivel azt mondod, hogy na így futott a legjobban, szívesen elfogadom.
Vagy egyéb apró tanács a beállításhoz, konkrétan összeraktam a gépet, és azóta megy úgy ahogy van, egyszer cseréltem ramot mert az előző gyári hibás volt vagy nem tudni, de nem indult vele.Egyedül ram DOCP-t kapcsoltam be.
- R5 3600X
- Sapphirre 5700xt nitro+
- Rog strix B450-F
- 2x8gb kingstone hyperx predator 3200mhz[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
-
zsida.kornel
tag
válasz AlienApollo #3318 üzenetére
Dettó, azt hittem hogy képzelődök, vagy a monitor csillan vissza éppen ennyire a gépház oldalán, de akkor lehet nálam is erről van szó, bár én asztalon sosem vettem még észre, csak játék közbe jelent meg a perifériás látásomban.
-
zsida.kornel
tag
Első már figyelmemet felkeltő érdekes hiba az Nitro+ XT-mel, Simán az asztalon egyszer csak zöld lett a kijelző, a háttérben minden futott tovább (zene, ilyenek). Csak gépresi segített. Utána írja hogy resetetlődtek a beállítások. Ez is előfordult már másnál?
-
zsida.kornel
tag
Amúgy mennyire érdemes az új optional drivert használni? Megéri felrakni a recomended helyett?
-
zsida.kornel
tag
Hirtelen felindulásból csináltam egy driver reinstallt. Kár volt, már az én memóriáim is 500mhz-en mennek az asztalon (egy monitrral), viszont a pubg lényegesen jobb lett, nem droppol a frekvencia .
-
zsida.kornel
tag
válasz Viiktor1989 #3371 üzenetére
Na az a profil engem is érdekelne
-
zsida.kornel
tag
Na már a full gyári húzásmentes Nitro+-om is cicereg
Ha sime böngészőben vagyok, és tekerek egy oldalon hallom hogy cicereg, kb olyan hangja van mint egy 5400rpm-es HDD-nek .[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
-
zsida.kornel
tag
válasz zsida.kornel #3402 üzenetére
Jelentem, nálam a két külön vga tápkábel nem megoldás a Coil Whine-ra. Max leveszem a gépet az asztalról és akkor nem hallom
// 5700XT Nitro+ -
zsida.kornel
tag
Valakinek volt már olyan problémája hogy megakad a kép, mintha kifagyna az alkalmazás, pár másodperc múlva kikapcsol a monitor, aztán be és ezután a radeon beállítasokra kattintva egy átlatszó homályos ablak jön be? Az alkalmazás ami kifagyott az pedig bezáródik. Nálam forza horizon 4-ben is megjelent, kikapcsoltam az amd beállításokban a bővített szinkronizálást, azóta semmi, r6s ugyanez volt, ugyanígy megoldva.
Most Autodesk Inventor csinálja, ma elvesztettem egy több órás modellt mert a kifagyás közben megsérült.
De mivel nem teljes képernyős alkalmazás így nem tudok "játékprofilt" csinálni neki, mert nem érzékeli hogy fut.
Valakinek van valami ötlete?Közben feldobott egy chipset driver update-et az asus grid, azóta megint kussban van a NITRO+ XT-m, hú de boldog vagyok hogy abbamaradt a sercegése és újra élvezhetem a csendet :D
[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
válasz JóképűIdegen #4242 üzenetére
Én szétszedtem a gépet, és mikor összeraktam fehér pöttyök szaladgáltak a mindenhol a kijelzőn (zajos volt a a kép), terhelés nélkül is, mondom mia f***, kivettem, visszatettem, és azóta sehol semmi, Rendesen csatlakozik a táp és pci slot része is?
-
zsida.kornel
tag
-
zsida.kornel
tag
Most léptem ki a forzából, minden maxon 99 szazalékon pörög végig a VGA egy 3600x mellett.
// egy vicces dolog amit észrevettem, ha bekapcsolom az alaplapon hogy az rgb led a procihőfok szerint világítson, akkor cinebench szerint 500 ponttal csökken a multi core teljesítmény, sok erő kell hogy kiszámolja hány fokos a proci
ez most a vga-tól független, bár van ahol jelent pár fpst. Ilyenekre is figyeljünk oda, nem feltétlen a vga lehet a ludas. Bár nagyon úgy tűnik.[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
válasz Albigator #4399 üzenetére
Majd ha hazaérek mérek én is egy superpositiont holnap, szinten ugyanez a kártya 3600x mellet. Nekem fhd-ban is kihajtják az igényesebb játékok. Vagyis forzában látom, az tuti,
Sajnos az enyémnek meg olyan hangja van terhelés alatt mint egy zárlatos trafónak , hallat egy "csöpp" coil whine-t terhelés alatt, vagyis inkább magas fps alatt. De most már nem érdekel, ha bekapcsol a vinyó, elnyomja a hangját . Érdekes, egy DDU óta szar, eleinte az asztalon is cicergett egér mozgatásra, de most feltettem egy másik chipset drivert és már csak játékban csinálja. Ne is kérdezzétek mi köze az alaplapi chipset driverének a vga coil whine-jához. Talán a feszültségekkel babrál valamit. -
-
zsida.kornel
tag
Itt az én Nitro+-om tesztje, ehhez tudsz viszonyítani, zalman S2 házban, egy venti van elöl a vga előtt (most érkezik egy 5-ös csomag arctic venti, nem kell aggódni ), ház oldala le volt véve, nekem annyira nem pörgött fel, kultúrált hangja van szerintem. Érdekes hogy a teszt alatt az első bordarészből szinte hideg levegő jött, középpen a ramoknál meg szinte forró. A végén megint hűvösebb.
(Recomended driver, kapcsoló OC állásban)Szerk:
Most nézem neked nem mutatja a hwinfo a GPU fan-t?[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
Esetleg olyant vettem még észre hogy, mikor indítok egy játékot, és még bemelegedőben van a kártya, 1-2-t döccen, ilyenkor arra pillanatra nem is cicereg a kártyám, de ugye balszerencsémre, csak az enyém whine-ol Megakad a kép egy pillanatra, az fps meg leesik, majd vissza, és utána megy szépen, gond nélkül, nincsenek akadások.
-
zsida.kornel
tag
válasz zsida.kornel #4444 üzenetére
Mennyire ,megbízható a legújabb driver? én még mindig 9.2-n vagyok, semmit nem állítgattam sehol, csak a vsync van "alapértelmezetten be/alkalmazás vállasztja" álláson, Bővített szinkronnal kifagyott egy csomó game, és ez vált be a legjobban.
-
zsida.kornel
tag
válasz SzlobiG #4478 üzenetére
Hát az enyém 0%-on van, és szépen boostol 2020Mhz-ig HWINFO szerint, igaz jobban is fűt mint az övé, de 30W-al többet is bekajál. Szóval nemhiszem hogy a power limit számítana, azért nemhiszem hogy ekkora különbség lenne a kártyák között. De nem akarok okoskodni, persze egy próbát megér, kitudja
(nekem a kapcsoló a hátlap fele néző állásban van ami elvileg az OC bios, de sehol sem írják, és a vga-ra sincs ráírva, nem is értem ezt hogy gondolták ). -
zsida.kornel
tag
válasz Albigator #4482 üzenetére
Esetleg ha ad valaki leírást, lementem neked a VBIOS-t az én nitrómról( bár jobban örülnék ha lenne valaki más vállakozó szellemű kolléga mert én már a programot megnyitni is félek, most minden működik rendesen fogjuk rá)
, az is lehet hogy a tiédbe belenyúltak, elbaszták, és inkább visszaküldték, azért lehet hogy neked az oc bios kevésbé powerfull mint az silent. De ez megint csak egy ötletSzerk:
Hopp ezek szerint én a valamilyen BIOS pizícióban vagyok : :
[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
Most nézem a Sapphire TriXX-ben van egy save Bios gomb, amit nem is értek, lementeni letudja, de fel nem tud tölteni semmit? De legalább ilyent tud, feltéve ha egyáltalán a biost menti le
(csinál egy bios.rom nevű fájlt, oda ahova akarom. visszatölteni viszont nem tud semmit, vagyis nemigen látok rá opciót.)
A TriXX-el készült reportban ezeket írja:Card name: AMD Radeon RX 5700 XT
GPU: Navi 10
Device Id: 1002-731F : 1DA2-E409
Die Size: 251 mm²
Bus Interface: PCI-Express x16 4.0 @ x16 3.0
Memory Size: 8192 MB
Memory Type: GDDR6
Memory Bus Width: 256 bit
ROPs: 64
TMUs: 160
Shaders: 2560
Driver: 26.20.13003.1007 / Adrenalin 19.9.2
BIOS Version: 017.001.000.049.000000
Board ID: 113-D1990103-O09
UEFI Support: Yes
Clocks: 1770 / 1750 MHz(#4485) Albigator: Ha esetleg érdekel, meg tudod nézni hogy neked is ez a bios van e fent.
TriXX szerint a Primary Biost ahsználom.[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
válasz Albigator #4494 üzenetére
A jogtiszta win az egy olyan fogalom amit nem tudok hova tenni. Nekem egy ebay-en 500 forintért vásárol OEM kulcsom van, nyilván semmi nincs róla hogy ott vettem, de OEM, mert csak nekem működik. A windowsom pedig a microsoftól letöltött eszközzel került egy usbre, és arról a gépemre, de akkor ez most miért is lenne roszabb mint egy "jogtiszta"?
Sőt a kulcs párosodott az alplapommal is valahogy, vagy valamivel a gépből, mert azóta ha újratelepítem és netet kap már aktiválja is magát.[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
válasz KaiotEch #4532 üzenetére
Rosszul írja ki? Egyszer az egyik haverom járt úgy hogy rendelt egy refhűtős 5700-at, nézegette hogy valamit elbaszott, mert a windows XT-nek érzékeli, újrarakta vagy 10-szer a drivert, még mindig xt, megnézte a számlát, ott nem xt volt. aztán megnéztea dobozt, és véletlen XT-t küldtek ref 5700 árban (kazycomputers vagymi)
Bár a pontjaid alapján a tiéd sima 5700 , nem volt ekkora szerencséd[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
persze, de én így is boldog vagyok vele, azért nem 9700k árban volt. majd megnézzük ha lesz időm és beállítgatom, még egyenlőre alapon fut csak. Szerintem újra is pasztázom mert nem biztos hogy teljesen jól sikerült, a hőfok felkuszik 75 körülre bench alatt, de a hűtű meg szinte hideg, vagy ötletem sincs. (scythe ninja 5) annak ellenélre hogy lebeszéltek erről a hűtőről, imádom, a ventik olyan halkak hogy hűűű
-
zsida.kornel
tag
Nekem
- Asus Rog Strix B450-F
- 3600X
- 2*8gb 3200mhz hyperx predator
- RX 5700 XT Nitro+
- EVGA SuperNova 650 G3Nekem azon kívül hogy terhelés alatt van némi coil whine (FPS függő a hangja).
Eleinte volt green screen ( zöld lett a kijelző és restart kellett)
Már ugymond hibamentes. Néha megröccen, de teljes mértékben elégedett vagyok vele.
Esetleg néha még olyant veszek észre hogy megakad a kép a hang is megakad, és darál, kb egy fél másodpercig, vagy rövidebb ideig.[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
Na, feltettem a 19.12.1-es driver.
Az eddig elviselhető hangú kártyám már az asztalon is serceg. Játékban magas fps mellet konkrétan úgy visít mint, egy disznó amit éppen vágnak. Viszont a driver nem lett rosz egyik ddu után kezdte el csinálni, előtte semmi hangja nem volt, szerintetek szűz wint neki, vagy próbáljam gariztatni?
Eddig amit próbáltam, ugye ddu nyilván, amd display driver cleanup utility, bios reset, egy rakás chipset driver, két külön tápkábel, vga ki-be pci letöröl tisztítóval stb, meg egy marék szotyi.
Sapphire 5700XT NITRO+
így már kezd igazán zavarni -
zsida.kornel
tag
válasz Hellwhatever #4685 üzenetére
Most meg vissza a régi driver. Ha viszateszem akkor áltában megszűnik a hiba és újra fenn áll az a helyzelt, hogy csak játékokban jön elő, asztalon nem.
-
zsida.kornel
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest