Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
bizony bizony...
meg maga a ceg hozzaallasa is sokkal szinpatikusabb. Beert a cpu is, be fog a vga is ( hozzateszem az 5700XT-t sem bantam meg, ahogy a vegat se elotte... a kovetkezo is amd lesz....)
Mindig azt kell venni, ami a jobb ar/teljesitmennyel van. Nem kell fanboysag....
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
Kupszi
aktív tag
válasz Create. #12704 üzenetére
Bár még sokan elégedettek FHD felbontással, ami persze jó is, nekem is ez van jelenleg...de ne feledjük el hogy érdemes lenne a 4K írányvonalat felvenni. Ezt nem neked mondom, csak mint technológia. Nézzük azt hogy a TV-k már lassan tolják a 8K-t, idővel misi alatt lesznek.
Amit ki akarok hozni az egészből az az hogy, nincs a piacon olyan kártya, amivel szinte minden AAA játék 60fps-t produkálni fixen. Ebbe az AMD se kivétel.
Azért valljuk be pl. 27 colon egy 4K és egy FHD közt van képminőség beli eltérés nem is kicsi, viszont milyen áron is? -60% PFS-ért.
Persze vannak játékok amik elvannak egy Vega7 vagy 5700XT-n is játszható 60fps közeli szinten, de nem ez a mai tendencia. Én annak híve vagyok hogy igenis, fejlődnünk kellene 4K vonalon, viszont azt érzem a VGA-k valamint a játékok követik az UHD szintet. Meglenne az adott kártya, esetleg egy 5700XT-nek papíron képesnek kellene tudni a 4K60FPS-t még fixen is hozni, de mégis keresztbe tesznek a fejlesztők. Ezzel azt akarom kihozni, hogy direkt lassabb optimalizálatlan játékokat kapunk csak azért hogy mindig ellehessen adni az új kártyákat.
Multiplayer játékokba ahova nemkell a képminőség oda doszt elég az FHD. Egyet is értek vele. Másik dolog még, hány éve is divat az FHD..?.. és egyre jobban kezd visszatérni.[ Szerkesztve ]
Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
addikt
válasz Kupszi #12705 üzenetére
Én nem vagyok a fejlődés ellen, de nekem az fhd elég 25” mellett, nagyobb monitorra meg nincs igényem. A tv-m is fhd, abból mondjuk jó lenne fhd 144hz freesynccel, amit nem tudok, hogy létezik-e egyáltalán, nekem ez a tv kb 5méterre van, így nem látom 4k-ra miért lenne szükségem, ahogy írtad a teljesítmény meg nagyot csökkenne. De ez csak az én preferenciám.
-
-
Televan74
nagyúr
válasz Create. #12706 üzenetére
Nekem is fhd mindenem. Most pl. COD multit játszom 140+ fps -el, méghozzá chill ki, Anti lag be, és a képélesítés és a bővített szinkronizálás van csak bekapcsolva. Nem használom a chill által meghatározott freesync tartományt. A játékélmény maximális grafikán is elfogatható.Nem is adom el egyelőre az 5700 -as kártyám.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
KRoy19
őstag
válasz Kupszi #12705 üzenetére
"de ne feledjük el hogy érdemes lenne a 4K írányvonalat felvenni. Ezt nem neked mondom, csak mint technológia."
Nem értem ezt, a 4k nem egy technológia, az csak egy felbontás.
Soha nem volt olyan, hogy bármilyen vga-t x felbontásra terveztek/fejlesztettek és nem is lesz.Egész egyszerűen a felhasználó dönti el, hogy mire használja a vga erőforrásait. (Felbontás/fps)
-
martin66
senior tag
Pedig a 4K 32"-ol álom világ, 2 x 22" FHD monitort váltott 2 éve acer prodesigner pe320qk monitorom. Ez szerintem olyan mint a mobilok "annó: úristen, neked 3.5"-es a kijelződ, hogy fér el a kezedbe az a tepsi? 6.2"-es a mostani készülékem és nincs tepsi tenyerem és sokkal jobb a tartalom fogyasztás rajta, mint a 3.5-ösön"
mondjuk vicces 580-ról mentem vega 56-ra majd 5700XT és most vissza 580-ra, mert túl sok bajom volt az 5700xt-vel és hát a 4k-t nem igen vitte, várok az rdna2-re.
-
Aino
tag
Szép estét.
Más is belefutott már olyan hibába, hogy a gpu
50-60%-on malmozik és az fps pedig 40-50 között van?
Ac odyssey-nél jelentkezett eddig ez a hiba.
Ja és egy rx 5700xt pulse-ról beszélünk.
Valamint rdr2-ben a városban csatangolva bizonyos helyeken eléggé nagy fps droppok vannak.
A kötelező uv, illetve több driver csere is megvolt.
Köszönöm a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nekem egyik játékban se volt gondom, ilyet csak a ms flight simulatorban tapasztaltam eddig, de az is valószínűleg a dx11 miatt van, majd ha kijön a dx12 update, akkor ránézek megint.
rdr2-őt vulkannal vittem végig (ultra textúra, minden más high, illetve csúszkák maxon, meg minden on), így 60 alá nem igen esett le.
ac meg minden ultra, ott se volt drop.
fhd felbontásban játszottam mindkét játékkal.
[ Szerkesztve ]
-
Aino
tag
válasz Create. #12712 üzenetére
Rdr2-t én is vulkán alatt játszom többnyire high, ultra beállításokkal. De vidéken is van néha fps drop, viszont alacsonyabb grafikán is jelentkezik.
Én 2560x1080-on játszok illetve 75fps-el. Freesync az most egy elérhetetlen dolog az új driver-ek miatt, vissza kellett raknom a 20.4.2.-t. Valamint a vsync-et se szereti vmiert.
Lehet csinálok egy win reinstallt, hátha segít vmit. -
rumkola
veterán
Én sem örültem, nagyon akartam a Pulse-ot megtartani. Olyan volt, mintha nem menne full gázon és/vagy CPU limitem lenne, de az is csak 50%-okon ment. Nem volt hőtrhrottling sem. Egyszerűen sehogy nem tudtam megoldani se driverek, se win reinstall, se ráolvasás se imádkozás.
[link]
[link]
[link]
[link] -
Aino
tag
válasz rumkola #12717 üzenetére
Ezeket láttam is, mikor átolvastam vagy 50 oldalt.
Hát nagyon sajnálom...
Én is próbáltam már mindent, regedit simogatást, CPU parking progit, wattman tekergetést.
Csak azt nem értem, hogy vkinek meg semmi ilyen hiba nem jött elő.
Viszont most a régi alaplap BIOS-ra kezdek gyanakodni, lehet az is közre játszik. -
Kupszi
aktív tag
válasz KRoy19 #12709 üzenetére
Konkrétan arra céloztam hogy a konzolok közelednek ehhez az irányvonalhoz, és lassan a PCnek is illendő lenne.
A tech újítás alatt a 4K alatti 144hz és gyors panelekre értem.
Bár én szeretnék hamarosan monitort venni, és nagyon gondolkodok abba hogy befogom vállalni az 5700XThez a 4K - IPS - 27col variánst, de mindig kicsit elbizonytalanodok.Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
Tinya
csendes tag
Akinek Ryzen procija van és baja van az AMD kártyákkal az mindenképpen ellenőrizze le, hogy a chipset driver friss vagy próbáljon meg többet (régebbieket). Ha valamit állítgattatok, tuningoltatok a BIOS-ban akkor állítsátok vissza. Szerintem azoknak akik Intel procit használnak (én is) kevesebb a bajuk az AMD kártyákkal. Gondoljatok bele, hogy nem véletlen Intel procival tesztelik az AMD gpu-kat, mert ha valami gond van akkor egyből tudják, hogy a gpu a ludas. ,,Testing by AMD Performance Labs as of August 13th, 2020 using a test system configured with an Intel Core i9-9900K CPU (3.6GHz), 16GB DDR4-3200MHz memory, a Radeon™ RX 5700 XT graphics card"
-
KRoy19
őstag
válasz Kupszi #12719 üzenetére
A natív 4k játék már elég régóta jelen van pc-n, persze elég erős hardver kell hozzá, ellenben a konzolok kb. most fognak odaérni, hogy javarészt 4k-ban fognak futni a játékok és valószínűleg még mindig lesz csomó ami csak 30 fps-el.
Ahhoz, meg hogy PC-n 4k 120 fps álltalános legyen AAA játékokban még el kell telni egy két generációnak szvsz.
Szerintem az 1440p jelenleg az aranyközépút.[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
27" és a 4K nem barátok. Min. 29" vagy felette. Én is lemondtam egy 27" IPS 4K monitor kiszállítását. Monitor ajánló topikban lebeszéltek róla.
Reméljük a Big Navi már tudni fogja a 4k/60fps -t. De milyen áron?!? Emiatt is rendeltem elő a PS5 -t, kiszálltam ebből a mókuskerékből vagy cicaharcból.A két gyártó azt csinál amit akar.
És azóta nyugodtabban alszom!
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
R3laX
addikt
válasz Create. #12706 üzenetére
Én Telekomnál kinéztem egy Q70T tévét, majd ha egyszer már tényleg behúzzák az üres kábelcsatornába az épületig azt a rohadt optikát . Sztem TV-re rákötve a masinát autós game-ek + TPS-ek sokkal jobban játszhatóak, mint egy 27"-32" monitoron asztal előtt ülve. GTA5, Tomb Raider-eket mind TV-n toltam végig gamepaddal. Így jó, mert van console-od is, meg PC-d.
FPS-ekhez meg tudják a kártyák a 1080p fix 240FPS-t monitoron és minden ok lesz .
[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
Nekem lassan egy éve q70-em van. El kell hogy keserítselek... El sem fogsz mozdulni előle :D perfekt játék élmény q oerfekt filmezes mellett. 5700xt velbvigan hajtom wqhd vagy 4k-n. Arra figyelj higy a tavalyi modellt keresd azt hiszem az ideji is van már nálunk de gagyibb.
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Tinya
csendes tag
Ha kell a nagyobb felbontás akkor max 1440p és ott még az FPS-ed is sokkal több lesz mint 4K-ban. Az 1440p így is 1,7-szer több pixelt tartalmaz mint az 1080p. És ott van még a VSR aminek a segítségével egy 1080p-s minitoron is látszik, hogy mennyivel élesebb a virtuális 4K. Én igazáből ezért is nem vettem 1440p vagy 4K monitort. Inkább az 1080p 144hz-nél mardtam a multiplayer játékok miatt. Amikor meg kell a grafika akkor felcsapom 4K-ra a felbontást VSR-rel. Próbáld ki te is a VSR 4K-t ha bizonytalan vagy, hogy hogy futna. Ez ugyanannyira terheli a gépet mint a natív 4K. (egyébként 27 inch-hez az 1440p a legjobb)
[ Szerkesztve ]
-
mohow
tag
Sziasztok!
MSI Gaming X 5700XT-hez az eredeti driveren (Adrenalin 20.4.2) kívül érdemes még MSI eszközöket (Afterburner, Dragon Center) feltenni?
Igazából nem cél a tuning, a túl sok állítgatás, de ha mindent ráhagyok az Adrenalinra, akkor 60 fok felett kezd egyáltalán hűteni a kártya. Gondolok itt arra, hogy az AMD driver nem lehet tekintettel minden specifikációra, így egy átlagra lövi be a venti kezelést is, esetleg célszerűbb a konkrét hardverhez igazítani.Célom a hosszútávú, halk működés nem az utolsó FPS-ek kihajtása is.
"Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is." Q (Star Trek Voyager)
-
mohow
tag
válasz ScomComputer #12731 üzenetére
Örülök, hogy nem kell semmi +, a minimalizmus híve vagyok ezen a téren, csak a legszükségesebb.
Nagyon köszönöm! (Le is töltve.)
[ Szerkesztve ]
"Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is." Q (Star Trek Voyager)
-
KaitouP
nagyúr
Tényleg 0% a teljesítményveszteség ezzel a beállítással?
Sonic X Shadow Generations teszt: https://playstationcommunity.hu/sonic-x-shadow-generations-ps5-ps4
-
Tinya
csendes tag
2050Mhz van beállítva 1065mV mellett?
-
-
apollo12
veterán
Hali nem rég ki próbáltam az új drivert nekem össze vissza ugrál a mhz, kevesebb az fps, mi lehet a nyűgje?
Rakjam inkább vissza a 20.4.2 drivert? -
KaitouP
nagyúr
válasz ScomComputer #12736 üzenetére
Köszi lehet én is rápróbálok.
Sonic X Shadow Generations teszt: https://playstationcommunity.hu/sonic-x-shadow-generations-ps5-ps4
-
veterán
válasz KaitouP #12738 üzenetére
en 1V mellett hasznalom az 5700XT-met 1900as orajelre allitva. igy 1850-1875-ig boostol. A gyari UV nekem 1125ot ad neki, de annnyival nem stabil a 2000MHz kornyeki boost. Igy viszont stomstabil, es a teljesitmenycsokkenest nem latom a freesync monitor miatt.... Ellenben 50fokos a cucc
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
Alcsi69
senior tag
-
Mumee
őstag
válasz GIORGIONE76 #12741 üzenetére
1,3V körül lehet, mivel 2200mhz-en futtatta és a 2250mhz-hez kell kb. 1,35V.
A 960-as RAM nem feltétlen igényelt semmit, bár lehet adni annak is kis pluszt feszt és levinni az időzítéseket kicsit.
A maxon futó referencia hűtő azért elég jól dolgozik.
Még a sima 5700-at is el lehet tolni 5400-5500 pontig. -
GIORGIONE76
őstag
-
Alcsi69
senior tag
válasz GIORGIONE76 #12741 üzenetére
Nem, hwboton látszódnia kell az egész superposition ablaknak.
1.225V[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz GIORGIONE76 #12743 üzenetére
Morepowertool és kitolhatod a limiteket.
Nekem ref van és 2200mhz-en még junction 100°C alatt marad max RPM-en 1,275V-on.[ Szerkesztve ]
-
Alcsi69
senior tag
válasz GIORGIONE76 #12746 üzenetére
Max hot spot 96 volt, max gpu 69.
-
Mumee
őstag
válasz GIORGIONE76 #12748 üzenetére
Kizárt. Ez csak sima lég.
1,225V-on 96 hotspot easy lég.[ Szerkesztve ]
-
Alcsi69
senior tag
válasz GIORGIONE76 #12748 üzenetére
Ja nem, Gaming X hűtés 55%-on. Persze így már számomra nem elviselhető a hangja, de egy kis hwbotos szórakozáshoz meglestem hogy mit tud. Amúgy meg eladom és 2070 lesz helyette mert utóbbi időben rákaptam a streamelgetésre. Ahhoz meg sajnos nvidia nvenc-t nem éri utol az amd codec.
Gondolkodtam egyébként épített vízhűtésen, de sajnos nem éri nagyon meg nekem. Számomra az akkor jó ha valami brutál szép gépet akar az ember összerakni, viszont nekem úgy van elhelyezve ez a batár 750D hogy csak az elejét látom, de azt is csak akkor amikor bekapcsolom a gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest