Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- POCO X6 PRO 5G VS Samsung Galaxy A54 - AnTuTu v10
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyul105
senior tag
válasz Szeleya #12601 üzenetére
Nem kell annyit költeni testelésre, az internet világában minden hiba kijön a userek által, az összes létező hardware/driver kombinációban. Van, hogy még a megoldás is :)
Plusz ha utána kijavítják, optimalizálják, akkor mindenki ajnározza, de jók a patchek. Plusz a kalózverziók lassabban követik le a pecselést, nehezebb is, igy többen megveszik eredetibe.
Ha rögtön jó lenne, akkor lewarezolják és a kutya se venné meg, mert kb. a supportot fizeted meg így.
-
GRaul
őstag
válasz steewcv65 #12600 üzenetére
Nekem is 5700xt van és 3440-es felbontáson tolom de nem vettem eszre már szaggatást.
vagyis a legelején igen, de azért a memoria volt a ludas, nem a vidkari
Amd vezerloje atlagos fps szamnak 93.2Fps-t ír.[ Szerkesztve ]
Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
nyul105
senior tag
válasz Szeleya #12605 üzenetére
Az a baj, hogy vagy ez vagy semmi... régen nagyon kényelmes helyzetben voltak a fejlesztők, mert nem volt mindenkinek internete, megvette cdn.
A másik irány a dlc dlc hátán.Multibanb könnyebb a helyzet, ott még nekem legjobban az tetszik, amikor a skinekért kell fizetni és ebből van profitjuk. Csak ott meg nem bugfix megy hanem új skinek skinek...
-
GRaul
őstag
válasz steewcv65 #12600 üzenetére
Megneztem a beepitett bencset.
Valoszineleg, a freesynce kavart be korabban. De sztem nagyon szepen jatszhato.
Sot, a viragbolti verzio, erzetre gyorsabb volt mint a steamesPhanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
Foose
addikt
Sziasztok! AMD radeon 5700 pulse kártya. Eddig az óra mellett (win10) volt az ikonja. Ma bekapcsoltam a gépet,és nincs ikon. A programot elindítani nem tudom. Sehonnan. Csak telepítő indul el,a legfrissebb 20.8.1 verzió van telepítve. Kutakodtam kicsit a gépen,majd találtam egy setup.exe-t,de arra ha kattintok,ezt kapom. [kép] Mi a rosseb???? Néhány napja frissült a win 10 rendszer..
[ Szerkesztve ]
Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL
-
veterán
azert durva, hogy par eve jatekok futtatasara ekkora felbontasban 2 kartya kellett, hacsak nem minimumba tolta az ember ( jo oreg sim 3 fhd monitor egy gtx760al... De szep idok voltak... Mikor az iracing ugy nezett ki rajta, mint a terep2 )
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
D013
aktív tag
válasz Sipasanyi #12599 üzenetére
Hali, én RX5700-at hajtok lassan egy éve i7-4790 (nem K-s) mellett. A proci igényesebb játékoknál érződik azért, de végülis majdnem minden játékban veszítek minimum fps-t és átlagot is a procim, no meg a lassú ram miatt. Most szeptemberben fogom lecserélni a rendszer az 5700 mellé.
-
Sipasanyi
tag
-
-
veterán
válasz apollo12 #12619 üzenetére
igen, ugyanis 2x akkora feluletu lesz a chip, mint most, alig nagyobb fogyasztassal...
Kiderul, 2-3 honap... Van ido felrerakni azt a ropke 1000 dodot... ( kb 300eFt lehet majd a kartya, es 60 korul a fullcover blokk )
[ Szerkesztve ]
-
Alcsi69
senior tag
válasz RECSKA #12620 üzenetére
"Van ido felrerakni azt a ropke 1000 dodot... ( kb 300eFt lehet majd a kartya, es 60 korul a fullcover blokk )"
Ilyenkor gondolkodok el azon, hogy lehet konzolon kellene főleg játszani. Most is ezt teszem sokszor, pc-n meg olyan játékokkal szoktam amik nem túl megterhelőek, de mégis szeretem fejleszteni a gépezetet.
-
egyedülülő
őstag
válasz Exodion #12622 üzenetére
Azt olvastam a 3070 fogja hozni a 2080 Ti szintjét és mindemellé 500-600 eurós ár van lebegtetve. Ha kihoznak egy AMD kártyát ami hozzá a 2080 ti szintjét és 3-400 000 forint lesz, akkor a hajukra is kenhetik.
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
veterán
válasz egyedülülő #12628 üzenetére
es te el is hiszed azt az arat???
Tehat az nvidia kiad egy olyan kartyat, ami olcsobb lesz a mostani 2070S-tol, de 2080Ti szintu teljesitmenyt tud??? Az amd kartyaja 300e lesz, merthogy ugye gyorsabb lesz a 2080ti-tol( vagy egyenlo vele, mindegy...) akkor a kartyait szinte szarert hugyert ado nvidia, aki most is kb 50el tobbert adja ugyanazt, mint amd, 200 alatt odaadja majd a friss 3070et... Legyen igy.
Csupan annyi a gond, hogy ugye a 3090 600eFt, en betippelem a 3080at 450re, ebbol kifolyolag kizart a 300nal olcsobb 3070...
[ Szerkesztve ]
-
Exodion
aktív tag
válasz egyedülülő #12628 üzenetére
Soha nem ugrott meg nvidia kartya ket egymast koveto generacioban 2 szintet .
- RTX3070 -> RTX2080-RTX2080S - 280-350eFt(+)
- RTX3080 -> RTX2080-RTX2080TI - 350-400eFt(+) (A Strixek inkabb 425+ )
- RTX3080TI -> RTX2080TI-TitanRTX - 450-550eFt(+)
- RTX3090 -> TitanRTX+++ - 800-1000eFt?(+)
En ezeket tippelem. Ha a Navi2X hozza a RTX3070 szintet akkor belovik az arazasat 250-300eFt kore ha saccolnom kene. Ha szinten jol tippelek az AMD arra var hogy az NV bemutassa az RTX3000-et, az NV meg hogy az AMD mutassa az RTX2000 killer "Big" Navi-t 1generacios lemaradasban mint ahogy eddig is tortent .RECSKA: Azert azt se felejtsuk el hogy oke hogy pl az RX 5700XT ~50eFt-al olcsobb mint a RTX2070S, mikozben 15-20% lemaradasban van, csak mindemellett van +15-20% extra fogyasztasa es +20c homerseklete is.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Exodion #12630 üzenetére
A 1060 az hozta a 980 szintjét ha jól emlékszem. Akkoriban fel is voltak háborodva a 9xx tulajok, hogy milyen hamar értékét vesztette a kártyájuk. Amit írtál árakat az meg túlzó, ha a 3070 200ezer felett lesz, akkor szerintem nem sokan fognak váltani.
én ha egy 2070super szintű 3060-at (top hűtős) 150-160 körül kapnék, akkor meg is lenne a kövi kártyám.
[ Szerkesztve ]
-
Exodion
aktív tag
válasz Create. #12631 üzenetére
Ah meg igy is szolidabban szamoltam mint GTX1000->RTX2000 mert most hatha egy kicsit nagyobb competition lesz a kozepmezonyben. A felso kategoriaban szerintem nem lesz verseny, ott az NV feltorli a padlot a Navikkal rohogve es igyis ugyis azonnal eltunnek a polcrol ahogy az RTX2080Ti -ok is eltuntek 1200USD aron.
1080Ti 800USD
2080Ti 1200USD
3080Ti kicsit szolidabban 1500USDszerintem
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Exodion #12633 üzenetére
Hát remélem nem jön ki a matekod, annak idején a 1080ti és 2080ti az rt magok miatt drágult. Most nem kellene már rátenniük véleményem szerint.
Ha olyan rohadt drága lesz, akkor inkább én is veszek egy konzolt és mellé rakok össze egy apus gépet. Nekem úgyis elég az fhd, itt meg már csak tud 60hz-t a konzol is majd.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
mondandoddal egyet ertek. az elso felevel. A 2. felebe beleallok.
- A teljesitmenyt regi jatekoknal alairom. Ellenben a fejlett motort hasznalo gammakban mar nincs ekkora szakadek, 10% alatt van, de en inkabb az egyenlo jelzot hasznalnam...
- a tobbet fogyaszt igaz, amd nem ertem miert feszeli ennyire tul. Az en 5700XTm jelenleg 1875MHz/1V mellett megy, igy maximalis fogyasztasa 178W ( gyarilag bevert 260-280at is powerlimit kitolassal) , mig teljesitmenye kb 5%-ot esett... Jelenleg kevesebbet fogyaszt, mint egy 2060super... ( jatekok alatt 150W alatt van)
- azert melegebb, mint a zen procik is. Kicsi a hoatado felulet, nomeg fejlett szenzorok... Nvidia nem hiaba nem mutat hotspotot, nalam is csak 50fok a gpu jatek alatt... Csakhat sokan a hotspot merest osszetevesztik a sima gpu diodaval...
[ Szerkesztve ]
-
szulu1414
csendes tag
Az RX 5700 XT jelenleg RTX 2070S el egy szinten van, DX11-es vagy régebbi játékoknál
maximális eltérés 5%- legdurvább esetben is 10% az RTX 2070S javára, nem tudom honnét veszed ezeket a különbségeket de egy kis ellenőrzés rá férne. Jelenleg az AMD javuló driver-i miatt egyre több címben fölötte is van, DX 12-ben vagy VULKAN-ban.szulu1414
-
ScomComputer
veterán
válasz RECSKA #12635 üzenetére
"Nvidia nem hiaba nem mutat hotspotot"....ez a nagy igazság,én is írtam erről a 2070-s totyikban...
-
addikt
válasz ScomComputer #12640 üzenetére
Most kérdés az, hogy mivel jobb, látom a hotspotot?
-
Exodion
aktív tag
válasz Speed® #12641 üzenetére
Hat mert van belole meg 10g -om .
ScomComputer: Miert lenne ez nagy igazsag? Fogsz egy nem alulfeszelt 5700 XT -t, meg egy nem varialt 2070S -t. Mindkettore rarakod a Superposit.
- Az 5700XT azonnal 80C edge-re ugrik majd mivel a HotSpot mar 100C-t nyalja 50% venti fordulaton tovabb csak lassan fog melegedni 87-90c kore majd amikor a hotspot belenyal a 110-be throttling es kesz.
- A 2070S nem mutatja a hotspotot de ilyenforman tokeletesen irrelevans mert mit csinal? Szepen lassan elkezd melegedni az edge es az EDGE alapjan valtozik a venti fordulat.Magyarul ha van egy atlagos pistabacsid aki megveszi a VGA-t akkor nem azt fogja latni hogy elinditottam a jatekot es rogton maxon a venti tokmindegy mit allitottam be. Folosleged barmelyiket is vedeni allapodjunk meg abban. Az NV tul draga, a Navi meg foloslegesen tul forro es a 7nm sem hozta a x% performance efficiency-t.
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
-
Exodion
aktív tag
válasz ScomComputer #12644 üzenetére
Dehogynem mutattak, pont ezert jott ki az AMD azzal az tuzolto de total hulye reakcioval hogy "110C is expected" amit aztan a GamersNexus is darabokra szedett .
Azzal sem nagyon tudok sajnos azonosulni hogy "ha nem tudod, nem faj" mert az egesz mindenseg a HotSpot-on all. Orajelek (NV-nel is ugyanigy van akar latod akar nem - peak core clk 61c, 62c-tol -15Mhz/5c a 2070S Strix A8G-n) de ami sokkal inkabb szembeotlo az a venti vezerles (Navi - teljes egeszeben a HotSpot temp-tol fugg: szoval ha van 1db szenzorod a kitudja hany szenzor kozul ami 100C-t mutat akkor a beallitott fan curve-od total maxon fog jarni, akkor is ha a tobbbi mind 80c alatt van; NV - megtartotta az edge tempen a ventik vezerleset es igy is teljesen elfogadhato edge tempen tartjak a VGA-t)[ Szerkesztve ]
-
Lendova
őstag
Mi a baj a Kryonaut-tal? Csak hogy felvilágosodjak.
All fiat goes to zero.
-
Exodion
aktív tag
válasz Lendova #12646 üzenetére
80c homerseklet folott a TG support szerint megkemenyedik es kvazi hasznalhatatlan, gyakorlatilag nalam (raktam fel korabban egy kepet) LINK - na szoval igy nez ki ... Igen, nincs ott semmi, pontosabban semmi nem marad belole pedig eleg jo mennyiseget rakok ra latszik hogy mennyi volt a korvonalabol .
1hetig tokeletes, meg 1200mV mellett is 100-105c korul tudja tartani a HotSpot-ot, nalam 1081mV -nal 82c, aztan szepen elkezd romlani. Masodik heten meg 87-90c, harmadik heten mar a 90-95c, tegnap mar elertem a 97c -t megint. Amikor megutom a 100-at akkor szetkapom a kartyat, letakaritom es uj pasztat rakok ra aztan kezdodik megint minden elorol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest