- Sol4r: DDR2-es Processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- V.Milán: Aktív tag lettem 🥳
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
frescho #91784 üzenetére
Mondjuk igaz, hogy nincs tapasztalatom vele, tehát nemigen mondhatok véleményt, anélkül nem is szeretek. Annyi hogy az x86/64 vonalhoz szoktam hozzá, ehhez köt minden, tapasztalat, stb. Más gépeknél nem látom, nem is tudom hogy vannak-e viszonyítási pontok, pld a 3DMarkok futnak-e rajtuk, vagy hasonló listák léteznek-e, mint pld PC- re a HWBOT, PHLista, egyéb netes tesztek ? Nagyon nem vagyok sebességmániás, csak pld a retro gépek is érjenek el egy bizonyos szintet, kell egy viszonyítási alap.
Pld majd V2SLI- t kell tesztelnem, azt csak x86- on tudom, gőzöm sincs hogy más rendszerű gépen lehet-e, de gondolom nem.
Apple viszonylatban ment most az eszmei vita, előtte meg a Linux-DOS-Win vonal volt, de végülis igazad van, felesleges erőltetni.
(#91794) arn : nem semmi hova elszállt a fogyasztás, pedig a csíkszéleség csökkent. Meg hogy a VGA tápkábelt nem szabad meghajlítani, veszélyesen erős amperek mennek. Ilyen nagy teljesítményű VGA- kat mellőzöm, márcsak a pénztárcám miatt is.
-
Pikari
addikt
válasz
frescho #91784 üzenetére
Én ezzel a fogyasztási karakterisztikával eleve nem vagyok elégedett. Ahhoz nem elég kicsi, hogy érdemben befolyásolja a dolgokat, ahhoz viszont már elég nagy, hogy az átlag pc-kel kerüljön egy súlycsoportba.
Ha alacsony fogyasztás, és kb végtelen működési idő kell, akkor én a maximálisan 7w-ot fogyasztó Pentium N processzorokat szoktam javasolni. Az 4 magos, böngészni, youtubeozni, emailezni, levelezni, webkamozni, stb, teljesen jó, és a teljes laptop ott fogyaszt kb 12w körül kijelzővel, vinyóval együtt.
Ahová meg ez kevés, oda meg nyugodtan jöhet valami 100w körüli cucc.
És szerintem emiatt az apple megoldása a két szék közé esik, egyikre sem igazán ideális. Bár tudom, hogy van (volt?) az M1-nek is 7w-os változata, szóval tudom, hogy próbálták skálázni a terméket, csak nem nagyon sikerült.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 14600KF - 14mag/20szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Használt Ryzen 5 3600 Processzor
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- iking.Hu - Apple iPhone 11 - White - 100% - Használt, megkímélt állapotban
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest