Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Yézi: Blekk Frájdéj
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Én valószínűleg akkoriban egy kő alatt éltem, de nemhogy nekem, de még az ismerettségi körben sem volt ilyen CPU legalább 2002 vége tájékáig.
Az árlistákon is a 6-7-800-as Duronok rémlenek, esetleg kicsit magasabb órajeles Athlonok de szigorúan 1GHZ alatt.
Tudom, az AMD érte el hamarabb az 1GHZ-et, ehhez képest én sokkal (hónapokkal) előbb láttam 1GHZ-es P3-at élőben, mint 1GHZ-es AMD-t. 1400-as Thunderbirdöt meg konkrétan 2002 decemberében láttam először.Hozzá kell tenni azért azt is, hogy a K6-2 és K6-3 után nem volt túl nagy presztizse az AMD-nek a köreimben, és emiatt senki nem mert AMDben gondolkodni. 6-7-800-as Duronokkal szemben (64KB L2 cache, nem lehet húzni őket, melegszenek stb) sokkal jobbak voltak a FCPGA Celeronok, amiket lehetett húzni és kétszer annyi L2 cache volt benne. Senki sem állt úgy anyagilag, hogy megkockázatasson egy ilyen vételt, mert mivan ha mégsem jü?
Emellett az első sulinet program is az Inteleket nyomatta szinte 100%-ban.
Plusz ott volt Guszti osztálytársam esete : 2002 nyarán cserélte le a 800-as Celeront 900-as Duronra, ami tök jó, csak hát akkoriban én már 1200-1400-as Tualatin Cerkákat tunigolgattam akár 2GHZ-ig is. Ezen a szinten megint azt láttam, hogy nem éri, meg.Ráadásul az első 1400-as Athlon amit láttam, Zolesz haverom bátyjáé volt, ami vacak (ECS) SD RAMos kiépítésben, ami gyakran fagyogatott is, nekem meg otthon 1700-as Celeronom volt akkoriban, szóval az AMD akkor sem győzött meg. Az igazi áttörés 2003 elejétől jött, mikor jobban terjedtek az Athlon XP-k, és elkezdtem őket látni, tapasztalni élőben, aztán jött a sorzatszámítás, szóval fél évvel azután, hogy kezdtem végleg leírni az AMD-t magamban már AMD-m volt

De a Duronokat (kipróbáltam Appaloshákat, de az áruk miatt nem volt pálya, Athlon XP alig volt drágább 1-2 ezer ft-al éssokkal jobbvétel volt), meg sosem tudtam komolyan venni.Az egyetlen komoly hűűű bazz, élményem korábban az AMDvel (2002 nyara lehetett) : az volt mikor az egyik "PC"-ben (olyan helyek ahol sok gép van, fizettél és be lehetett ülni játszani), és beültünk Serious SAM Second Encounterezni coopban. 950MHZ-es Athlon és GeForce 2GTS volt a gépekben, ésnagyon állatul hasított a játék, ami nekem otthon 466 Celeron + M64-esTNT2 kombóval diavetítés volt. De akkorsmetudtamegyértelműen, hogyaGeForce ereje vagy a CPU ennyire jó? Csak azt tudtam, hogy ami nekem otthon van az kevés ...
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 255 G9 /ryzen 3 5425U/8GB/256GB SSD/Jó akku/Törött kijelző/
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i3-6G I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

DarthSun