Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Pont ezért nem is kell beleszámolni. A sima, lényegi változtatás nélküli Z80 (most az NMOS-CMOS átállástól tekintsünk el) volt az a CPU amivel a legtöbb számítógép készült. De ha a továbbfejlesztést, meg a lerakatnyi mikrokontrollert beszámítjuk, akkor megint a Z80 a nyerő. Egyszerűen annyi ideig gyártották változtatás nélkül, hogy nem tudta csak a kortárs 6502 megszorongatni.
hokuszpk: A Z80 utódait házon belül szúrták el. Az IBM-nek inkább azt "köszönhetjük" hogy most nem a Motorola viszi a prímet. Mondjuk nekem a kedvencem az Acorn túlélési szériája a BBC mikro-tól a telefonjainkig.
All: Két hét után ma befejeztem a Z80-as sztorit, kicsit motiváltam magam azzal, hogy meg tudjam mutatni nektek
Az Oral History-t ajánlom mindenkinek, mert van benne korai Inteltől kezdve minden nyavalya. Commodore vagy IBM, csak keresni nem lehet jól benne. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
quailstorm
üzenetére
"yors keresés alapján csak annyit találtam, hogy annak is vannak továbbfejlesztései,"
a Zilog csinalt 16 bites procit, es 32 biteset is, köszönjük (?) az IBMnek, hogy a Z80 sikere utan nem az lett az "uralkodo szeljaras". Namondjuk ebben is bennevolt az AMD, mert az IBM egyik fo szempontja volt, hogy ha nem sajat gyartas, akkor legyen alternativa, es akkoriban az AMD licenc alapjan gyartotta az Intel klonokat.
kötsög AMD
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Xiaomi Redmi A5 3/64GB / 12 hónap jótállással!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388, 100% Akksi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Az Oral History-t ajánlom mindenkinek, mert van benne korai Inteltől kezdve minden nyavalya. Commodore vagy IBM, csak keresni nem lehet jól benne.
DarthSun