Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz DarthSun #67875 üzenetére

Ez ismerős, nekem is volt egy közel egy évtizedes "pillanatnyi anyagi turbulenciám".

Egyébként kellett is az a lap, ugyanis előtte egy ASUS A7V8X-X -em volt, ami a VIA Chipset miatt eleve nem a legélesebb kés volt a fiókban, de történ egy kis baleset is vele : még előző év (2004) nyarán villámcsapás történt ami kinyírta a 19"-es Eizo monitoromat valamint megkárosította a lapot a következő módon : szerintem a déli híd kaphatott. Egyetlen egy IDE ment rajta, primary masterben, sehogy máshogy nem látott se HDD-t se ODD-t. Plusz eldobta az összes(!) USB-t, akármit dugtam akármelyikbe még azt sem észlelte, hogy valami be lett dugva. Elszállt az összes memória slot is, az első kivételével, így a 2×256MB RAMom 1×256-ra csökkent, és nagyon ritkán (1-2 hetente egyszer) random kék halál is beköszönt. A legdurvább az volt, hogy rájöttem ezzel a lappal se adatot menteni nem foigok tudni, se a Win-t újrarakni.
    Amúgyis sokat hallottam az NForce-os lapokról, meg tapasztaltam is h jobbak mint a VIA-sok, így adta magát, hogy egy hibás VIA-st egy jó NForcera cseréljek le.

Új hozzászólás Aktív témák