Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Autódiagnosztika: a gyakorlatban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WireGuard VPN a mindennapokra
- VHS digitalizálás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- localhost: Hatvan időegység. [Update 65]
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
válasz
IstvánLászló
üzenetére
a mi verzionkon csak 1 FDD kabelnek volt helye, szoval az max 2 FDD-t tudott kezelni
bar ketseg kivul 0-1-2-3 volt lehetoseg drive sorszamraegyebkent egy masik rendszer ZX Spectrum-hoz, is angol Disciple, ami rendesen rendszer lemezzel indult, mint a PC-k is
a 80kB upgrade nekunk nem volt megcsinalva, csak egy Kempston joy interface volt ezen kivul meg hozza
a Örs vezer teren a BKV szekhaz 7. vagy 8. emeleten volt a heti keddenkent(?) szamitogep klubban egy "a Zoli" neven futo programozo srac
o megcsinalta Speccy-DOS azon verziojat is kaloz verzioban (az 5.0-t, hiszen az "eredeti" az kopirajtos volt), ami tudott konyvtar strukturat is kezelni a lemezen, pont mint a PC-k ismeg egy Amiga 500 hazaban volt a ZX Spectrum-a, aminek rendes PC szeru billentyuzete volt, FDD is benne volt a hazban, AY-3-8910-s hang is kiment egybol a TV-re, mint a 128k-nal is, es PIO meg SIO port is bele volt epitve szoval meg egeret(!) ra lehetett dugni, es 1:1 Norton Commander klont csinalta ra, amiben mukodott is az eger...
szoval egy fullos Spectrum-a volt
csinalt egy Amiga-s X-Copy klon-t is amugy
Amiga-sok a gephazat latva meg a TV-n a X-Copy-t tobbszor azt is hittek, hogy az is Amiga
odajottek, hogy figyi nektek megvan ez a sw?
persze
kolcson adjatok egy par percre?
persze
jon vissza:
hallod, nem olvassa a gepem ezt a lemezt....
volt egy masik srac a Danyja, o orosz szarmazasu volt, de itt nott fel
o csak fejbol vagta a Spectrum 16kB ROM-ban a mindenfele rutinoknak helyeit, es hexadecimalisan meg binarisan is osztott-szorzot kivont-osszeadott....fejben
decimalisan alig birtam osszeadni ket 4 jegyu szamot, addigra o fejben atvaltotta elobb hexa-ba, "osszeadta", aztan decimalisan mondta mennyi
neztem igy kb: ahhaa, okkééé...
irtak egy olyan ROM-t is, ,amiben kijavitottak 1-2 dolgot gyorsabbra, meg a 16kB sem volt amugy fullra tele, volt benne egy ~1kB-nyi ures resz is, na ok oda betunneroltak egyedi okositasokat "a Zoli"-val
volt egy olyan sw is, amiben a fake loader-knek a valos ugrasi cimeit mutatta
mert vhogy meg lehetett azt csinalni, hogy a loader vegen "Randomize Usr 88888" jelent meg ahova kezdeskent ugrik a betoltes utan, a game indulasahoz
ami lehetetlen lenne 48kB-s gepnel is, hiszen 65535-nel nem lehetne tobb, de a gep "jo" cimre ugrott akkoris, mert az latta mi a valid ertek, csak neked mutatta a fake-t ott alapbolna most ebbe a sw-be betoltve a loadert, listazta az egeszet es zarojelben a valos cim jelent meg
ugy mar konnyu volt lemezesiteni a kazettas sw-t, ha a betoltes utan tudtad hova kellene ugrania az indulashoz...
annelkul meg csak "elszallt" az egesz, es volt egy meleg reset -
válasz
IstvánLászló
üzenetére
>>ez máma már lehetetlenség
Azért nem olyan ritka cucc itthon. Nekem is van, bár 10+ éve kapcsoltam be. HW kapcsolási rajzot (most) nem találtam, de pár perc kereséssel pl. rom-ot és kézikönyvet igen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3935, 100% Akkumulátor
- Autós kamera eladó
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3951, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

DarthSun