Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hobizoli

nagyúr

válasz IstvánLászló #124340 üzenetére

a mi verzionkon csak 1 FDD kabelnek volt helye, szoval az max 2 FDD-t tudott kezelni
    bar ketseg kivul 0-1-2-3 volt lehetoseg drive sorszamra

egyebkent egy masik rendszer ZX Spectrum-hoz, is angol Disciple, ami rendesen rendszer lemezzel indult, mint a PC-k is

a 80kB upgrade nekunk nem volt megcsinalva, csak egy Kempston joy interface volt ezen kivul meg hozza

a Örs vezer teren a BKV szekhaz 7. vagy 8. emeleten volt a heti keddenkent(?) szamitogep klubban egy "a Zoli" neven futo programozo srac

o megcsinalta Speccy-DOS azon verziojat is kaloz verzioban (az 5.0-t, hiszen az "eredeti" az kopirajtos volt), ami tudott konyvtar strukturat is kezelni a lemezen, pont mint a PC-k is

meg egy Amiga 500 hazaban volt a ZX Spectrum-a, aminek rendes PC szeru billentyuzete volt, FDD is benne volt a hazban, AY-3-8910-s hang is kiment egybol a TV-re, mint a 128k-nal is, es PIO meg SIO port is bele volt epitve szoval meg egeret(!) ra lehetett dugni, es 1:1 Norton Commander klont csinalta ra, amiben mukodott is az eger...
    szoval egy fullos Spectrum-a volt :DDD

csinalt egy Amiga-s X-Copy klon-t is amugy
    Amiga-sok a gephazat latva meg a TV-n a X-Copy-t tobbszor azt is hittek, hogy az is Amiga
    odajottek, hogy figyi nektek megvan ez a sw?
    persze
    kolcson adjatok egy par percre?
    persze
    jon vissza:
    hallod, nem olvassa a gepem ezt a lemezt....

:DDD

volt egy masik srac a Danyja, o orosz szarmazasu volt, de itt nott fel
    o csak fejbol vagta a Spectrum 16kB ROM-ban a mindenfele rutinoknak helyeit, es hexadecimalisan meg binarisan is osztott-szorzot kivont-osszeadott....fejben
    decimalisan alig birtam osszeadni ket 4 jegyu szamot, addigra o fejben atvaltotta elobb hexa-ba, "osszeadta", aztan decimalisan mondta mennyi
    neztem igy kb: ahhaa, okkééé... :Y

irtak egy olyan ROM-t is, ,amiben kijavitottak 1-2 dolgot gyorsabbra, meg a 16kB sem volt amugy fullra tele, volt benne egy ~1kB-nyi ures resz is, na ok oda betunneroltak egyedi okositasokat "a Zoli"-val

volt egy olyan sw is, amiben a fake loader-knek a valos ugrasi cimeit mutatta
    mert vhogy meg lehetett azt csinalni, hogy a loader vegen "Randomize Usr 88888" jelent meg ahova kezdeskent ugrik a betoltes utan, a game indulasahoz
    ami lehetetlen lenne 48kB-s gepnel is, hiszen 65535-nel nem lehetne tobb, de a gep "jo" cimre ugrott akkoris, mert az latta mi a valid ertek, csak neked mutatta a fake-t ott alapbol

na most ebbe a sw-be betoltve a loadert, listazta az egeszet es zarojelben a valos cim jelent meg
    ugy mar konnyu volt lemezesiteni a kazettas sw-t, ha a betoltes utan tudtad hova kellene ugrania az indulashoz...
    annelkul meg csak "elszallt" az egesz, es volt egy meleg reset

• efemm

aktív tag

válasz IstvánLászló #124340 üzenetére

>>ez máma már lehetetlenség
    Azért nem olyan ritka cucc itthon. Nekem is van, bár 10+ éve kapcsoltam be. HW kapcsolási rajzot (most) nem találtam, de pár perc kereséssel pl. rom-ot és kézikönyvet igen.

Új hozzászólás Aktív témák